blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ο Ερμής στα ζώδια στο γενέθλιο ωροσκόπιο: Κάνε την επικοινωνία σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ακόμα καλύτερη!

 
Ο Ερμής στα ζώδια στο γενέθλιο ωροσκόπιο: Κάνε την επικοινωνία σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ακόμα καλύτερη!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 

Η θέση του Ερμή στον αστρολογικό μας χάρτη, δείχνει τον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας με το περιβάλλον μας. Σίγουρα θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αισθάνεσαι ότι μιλάς διαφορετική γλώσσα με κάποια από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και, παρόλο που μπορεί να λέτε τα ίδια πράγματα, να δημιουργείται μεταξύ σας επικοινωνιακό χάος. Όσα αισθήματα και να υπάρχουν σε μία σχέση, όταν η επικοινωνία γίνεται δύσκολη, τότε υπάρχουν τριβές, ρήξεις και διαφωνίες που προκαλούν μπελάδες.

Sponsored Links

Ο Ερμής στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη και η επικοινωνία.

Αν θέλεις λοιπόν να αποφύγεις αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που δημιουργούνται με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αρκεί να συμβουλευτείς την αστρολογία και να δεις σε ποια θέση βρίσκεται ο Ερμής στο γενέθλιο ωροσκόπιο του αστρολογικού χάρτη σου, που σου δίνει το «κλειδί» για να κάνεις την επικοινωνία σου με τον φίλο, τον σύντροφο, την οικογένεια ή και τους συνεργάτες, ακόμα καλύτερη! Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Μα φυσικά γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται στις επικοινωνίες του ο άνθρωπος που σε ενδιαφέρει και κατανοώντας τον τρόπο σκέψης του.

 

Συμβουλεύσου λοιπόν τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ μας, βρες το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ερμής στο ωροσκόπιο το δικό σου, αλλά και των αγαπημένων σου ανθρώπων, και κάνε την επικοινωνία σου μαζί τους ακόμα καλύτερη.

Ο Ερμής στα ζώδια

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Ο άνθρωπος που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Κριού μιλάει πολύ, λέει πολλά, όμως τις περισσότερες φορές δεν σκέφτεται πριν εκφράσει τις σκέψεις του, με αποτέλεσμα να μπλέκεται συχνά σε παρεξηγήσεις. Τις περισσότερες φορές γίνεται «αθυρόστομος» και αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά δεν έχει τακτ στις επικοινωνίες του. Βιάζεται να εκμαιεύσει πληροφορίες από τους γύρω του, πιέζει πολύ να πάρει τις απαντήσεις που ο ίδιος θέλει εδώ και τώρα και όταν δεν πας με τα νερά του, τότε νευριάζει και γίνεται εξαιρετικά απότομος. Κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να το λάβεις υπόψη σου, είναι ότι το άτομο που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Κριού, θέλει να επικρατεί η ειλικρίνεια σε κάθε μορφή επικοινωνίας του. Για το λόγο αυτό, θα πει πάντα την αλήθεια, έστω και αν αυτή προκαλέσει πόνο ή δυσαρέσκεια! Εκφράζεται και επικοινωνεί με έναν τρόπο που μπορεί να φαίνεται παιδιάστικος, όμως είναι 100% αυθεντικός. Για να μπορέσεις να τα πας καλά μαζί του, αρκεί να είσαι ο εαυτό σου, να μην παίζεις με τις λέξεις, να διαθέτεις ντομπροσύνη και ειλικρίνεια και, προπάντων, να μην παίρνεις τοις μετρητοίς τον απότομο τρόπο του! 

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Με τον Ερμή να βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που δεν βιάζεται να μιλήσει και φυσικά, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τις δυσάρεστες συζητήσεις ή τους καβγάδες. Αντί να πει κάτι για το οποίο δεν έχει την απόλυτη σιγουριά ή που μπορεί να είναι λάθος, προτιμά να μην πει τίποτα. Ο τρόπος που εκφράζεται και τα λόγια που χρησιμοποιεί, διαθέτουν ηρεμία, γλυκύτητα και χάρη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει όμορφες λέξεις για να στολίσει τον λόγο του. Ο τρόπος που κινείται, που εκφράζεται, ακόμα και η φωνή του, αποπνέουν την ζεστασιά της ασφάλειας, οι οποία δημιουργεί συναισθήματα οικειότητας. Το αρνητικό στοιχείο στον τομέα της επικοινωνίας, είναι ότι αυτός ο άνθρωπος, γίνεται πολύ επίμονος, πεισματάρης και δεν αλλάζει άποψη για κανέναν και για τίποτα. Όσο και να προσπαθήσεις λοιπόν με τα λόγια σου, να τον κάνεις να δει τα πράγματα διαφορετικά, αν ο ίδιος έχει σχηματίσει μία άποψη, δεν πρόκειται να τον μεταπείσεις. Θα ναι πολύ απλά σαν να μιλάς σε τοίχο! Για να μπορέσει η επικοινωνία σου μαζί του να είναι αρμονική, αρκεί να κατανοήσεις τον αργό τρόπο, με τον οποίο θέλει να παίρνονται οι αποφάσεις. Μην τον ζορίσεις να σου τηλεφωνήσει, να σου κουβεντιάσει ή να σου ανοιχτεί, την στιγμή που το θέλεις εσύ. Δώσε του χρόνο, για να κάνει αυτός το βήμα. Μην επιμένεις να του αλλάξεις άποψη, γιατί ακόμα και δίκιο να έχεις, το πείσμα του δεν θα του επιτρέψει να σε δικαιώσει!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Η επικοινωνία σου με τον άνθρωπο που έχει τον Ερμή του στους Διδύμους μπορεί να είναι απολαυστική, γιατί πάντα θα σε κάνει να βλέπεις ένα θέμα από δύο διαφορετικές απόψεις. Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις και αυτό είναι κάτι που θα το μάθεις καλά, μέσα από την προσωπική σου επαφή με αυτόν τον άνθρωπο. Ο τρόπος που επικοινωνεί είναι ευχάριστος, έξυπνος, πολλές φορές παιδικός και αυθόρμητος, όμως πίσω από τα λόγια του, συχνά κρύβονται και πολλές σοφίες, γιατί πολύ απλά, αυτός ο άνθρωπος διαθέτει γνώση και διψά να δίνει, αλλά και να παίρνει πληροφορίες. Δεν μπορεί να τα πάει καλά με ανθρώπους που έχουν κολλημένο μυαλό, ή με στερεότυπες απόψεις και οπισθοδρομικές αντιλήψεις. Δεν του αρέσει να του βάζουν φρένο στα λόγια του και χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η πολυλογία, που κάποιες στιγμές γίνεται και φλυαρία. Το έξυπνο χιούμορ του βοηθά να σπάει ο πάγος, σε κάθε δύσκολη στιγμή. Για να μπορέσεις να διατηρήσεις καλή επικοινωνία μαζί του, αρκεί να έχεις ανοιχτό μυαλό και να κάνεις τις συζητήσεις μαζί του να φαίνονται σαν παιχνίδι. Δεν του αρέσουν οι λεκτικοί καβγάδες και να ξέρεις πως, αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία, θα βρει τον τρόπο με τα λόγια του να σε βάλει στη θέση σου. Αρκεί λοιπόν να έχεις διάθεση για διάλογο, ουσιαστική επικοινωνία και προπάντων, πριν μιλήσεις με έναν άνθρωπο που έχει τον Ερμή στους Διδύμους, θα πρέπει να διαθέτεις τα επιχειρήματα, για να τον πείσεις.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Αυτός ο άνθρωπος έχει τον τρόπο με τον λόγο του να προκαλεί το συναίσθημα και ξέρει πολύ καλά πώς μπορεί με τις λέξεις να σε χτυπήσει εκεί που πονάς, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Ποτέ δεν ξεχνά τις κουβέντες που είπε, αλλά και τις κουβέντες που άκουσε. Είναι καλά χαραγμένα στη μνήμη του όλα τα λόγια που έχει ανταλλάξει, είτε ήταν ασήμαντα, είτε ήταν σημαντικά! Στις επικοινωνίες του, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις οικειότητα, ζεστασιά, συμπάθεια και συναίσθημα, παρόλα αυτά να θυμάσαι πως αυτός ο άνθρωπος πολλές φορές κλείνεται στον εαυτό του και δεν εκφράζεται τόσο ανοιχτά με λέξεις. Αυτές τις στιγμές, ένα και μόνο του βλέμμα είναι αρκετό για να μεταδώσει όλα όσα δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν με τα λόγια. Αν του πεις κάτι που θα τον ενοχλήσει, τότε θα εκφράσει την σκληρή του πλευρά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πικραθεί ή ότι θα μπορεί εύκολα να ξεχάσει την διαφωνία σας. Για να μπορέσεις να διατηρήσεις μία καλή επικοινωνία μαζί του, είναι αρκετό να είσαι ο εαυτός σου, να μιλάς ντόμπρα και ειλικρινά και να μην τον προσβάλεις με τα λόγια σου. Απαραίτητο είναι να γνωρίζεις ότι κάποιες στιγμές τα συναισθήματά του επηρεάζουν τον τρόπο που εκφράζεται, για το λόγο αυτό τα λόγια του γίνονται μερικές φορές αιχμηρά, παραπονιάρικα ή και γκρινιάρικα! Το πρόσωπο που έχει τον Ερμή στον Καρκίνο κάποιες στιγμές θέλει κατανόηση στον χειμαρρώδη τρόπο που εκφράζει όσα σκέφτεται και σαφώς θέλει υπομονή στις περιόδους που δεν έχει όρεξη για πολλές κουβέντες!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Ο διάλογος και η επικοινωνία με έναν άνθρωπο που ο Ερμής του είναι στο ζώδιο του Λέοντα, μπορεί να είναι μία ευχάριστη, διασκεδαστική εμπειρία! Ο άνθρωπος αυτός έχει τον τρόπο να κάνει τα άτομα γύρω του να αισθάνονται δύναμη, αισιοδοξία, αλλά και αυτοπεποίθηση και αυτό το καταφέρνει πάρα πολύ εύκολα, με τον τρόπο που εκφράζεται σε κάθε επικοινωνία του. Η ομιλία του και τα λόγια που χρησιμοποιεί σε κάθε μορφή επικοινωνίας χαρακτηρίζονται από υπερβολή, είναι χειμαρρώδης και πολλοί μπορεί να τον χαρακτηρίσουν ακόμα και «φαφλατά» κάποιες φορές. Συχνά απαιτεί πεισματικά και αυταρχικά να δείχνεις εμπιστοσύνη στα λόγια του, να ακολουθείς αυτό που θέλει και να τον θαυμάζεις σε κάθε σκέψη και ιδέα του. Αν τον απορρίψεις, αν δεν σηκώσεις το τηλέφωνο όταν θα σε καλέσει ή αν δεν θελήσεις κάποιες στιγμές να έρθεις σε επικοινωνία μαζί του, τότε να ξέρεις ότι θα τον εξοργίσεις. Για να μπορέσεις λοιπόν να έχεις αρμονικό κλίμα στις επικοινωνίες σου μαζί του, θα πρέπει να κατανοήσεις ότι τις περισσότερες στιγμές το άτομο αυτό λειτουργεί εγωιστικά, θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο και πολλές φορές δραματοποιεί με τον λόγο του τις καταστάσεις. Δεν πρέπει λοιπόν να στέκεσαι στις υπερβολές του, θα πρέπει πάντα να μετράς κάτι λιγότερο απ’ όσα λέει και προπάντων, αν θέλεις να τα πας καλά μαζί του χωρίς να έχετε άσκοπους καβγάδες, αρκεί να μην τον εξοργίσεις, αρνούμενος να επικοινωνήσεις μαζί του τις στιγμές που θέλει ο ίδιος.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για τον άνθρωπο που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο της Παρθένου. Όταν αισθάνεται ότι δεν μπορεί να έχει ουσιαστική επαφή με τα άτομα που υπάρχουν στη ζωή του, τότε είναι που απομακρύνεται, αφού θέλει να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους, που μπορούν να διατηρούν μαζί του μία λογική, σταθερή και αξιόλογη επικοινωνία. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που θα ακούσει με σοβαρότητα και προσήλωση τα λόγια σου, το πρόβλημά σου και την έννοια σου και, με μία λέξη του, θα καταφέρει να σε κάνει να δεις τα πράγματα διαφορετικά, πιο λογικά και πιο ανάλαφρα. Το αρνητικό με τον άνθρωπο που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο της Παρθένου, είναι ότι πολλές φορές γίνεται αυστηρός κριτής, τα λόγια του δεν έχουν κανένα συναίσθημα και μπορεί να σε ταρακουνήσει με τα λεγόμενά του, γιατί πολύ απλά θα προσπαθήσει να σε ξυπνήσει από τον λήθαργο, στον οποίο θεωρεί ότι βρίσκεσαι. Η κριτική του γίνεται πάντα για καλό λόγο, όμως συχνά είναι πολύ πιεστική, σε σημείο που κουράζει. Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος έχει την τάση να γκρινιάζει, να παραπονιέται και περνά περιόδους, που τα λόγια του μπορεί να ακούγονται μίζερα, απαισιόδοξα. Αν λοιπόν, θέλεις η επικοινωνία σου με αυτό τον άνθρωπο να εξελίσσεται σε ομαλούς ρυθμούς, φρόντισε να κουβεντιάζεις μαζί του θέματα που αφορούν τη γνώση, τις φιλοδοξίες, το μέλλον, τους στόχους σου. Διατήρησέ μαζί του μία ουσιαστική επαφή, ακολουθώντας τις συμβουλές του και φυσικά, δείξε υπομονή όταν κάποιες στιγμές το παρατραβά και κριτικάρει τα πάντα σε σένα. Να θυμάσαι πως είναι για το δικό σου καλό!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Η επικοινωνία είναι γέλιο, είναι χαρά, είναι διασκέδαση για τον άνθρωπο που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Ζυγού. Δεν του είναι εύκολο να κάνει και πολύ σοβαρές συζητήσεις, προσπαθεί να ξεγλιστράει τις στιγμές που πρέπει να δηλώσει ευθέως τη γνώμη του, όταν τον αναγκάσεις να πάρει μία πολύ σοβαρή απόφαση ή να κάνει μία μεγάλη δήλωση. Στο θετικό που μπορούμε να σταθούμε, είναι ότι το άτομο που έχει Ερμή στο Ζυγό μπορεί να σε κάνει να γελάσεις, να περάσεις καλά, να διασκεδάσεις, γίνεται η ψυχή της παρέας και μπορεί με τις όμορφες λέξεις του, αλλά και με τον γουστόζικο, αυθόρμητο και τρυφερό τρόπο που επικοινωνεί, να γλυκάνει την καρδιά σου. Το αρνητικό είναι ότι δεν διαθέτει αποφασιστικότητα, δεν έχει κάποιες στιγμές το θάρρος της γνώμης του και βεβαίως, θα πει και κατά συνθήκη ψεματάκια, για να γλιτώσει τις κακοτοπιές. Για να μπορέσεις λοιπόν να ταιριάξεις επικοινωνιακά μαζί του, αρκεί να παίρνεις πρωτοβουλίες, να του δίνεις το λόγο και να τον ωθείς να εκφραστεί ακόμα περισσότερο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον πιέσεις ή να του προκαλέσεις αρνητικά συναισθήματα, γιατί δεν αντέχει τους καβγάδες και τους λεκτικούς διαπληκτισμούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις βάζει “την ουρά στα σκέλια” και εξαφανίζεται!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Δυσνόητος είναι τις περισσότερες φορές ο τρόπος που σκέφτεται και επικοινωνεί ο άνθρωπος που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Σκορπιού. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή έχει έναν περίεργο, μυστικό, διαισθητικό, άντε και λίγο μεταφυσικό τρόπο, που αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω του. Τα λόγια του είναι διεισδυτικά, σου προκαλούν συγκινήσεις και σε βάζουν σε σκέψεις, όμως πολλές φορές ο τρόπος που επικοινωνεί γίνεται αρκετά δογματικός, απόλυτος, αλλά και αυταρχικός. Προσπαθεί να κατανοήσει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις που λέει ο άνθρωπος που έχει δίπλα του και, μέσα από αυτή την προσπάθεια κατανόησης που κάνει, βυθίζεται σε σκέψεις αλλά και σε αμφιβολίες. Ο άνθρωπος αυτός μπορεί με τα λόγια του να σε στηρίξει και να σου μεταδώσει θετική ενέργεια, αν όμως εσύ τον αδικήσεις, του πεις ψέματα ή θελήσεις να τον εξαπατήσεις, τότε τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα. θα σε τιμωρήσει με τον χειρότερο τρόπο και δεν πρόκειται να ξεχάσει το λόγο της διαφωνίας σας. Μάλιστα, θα σε “χτυπήσει” με τα λόγια του εκεί που πονάς και την στιγμή που δεν το περιμένεις. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα του ατόμου που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Σκορπιού, είναι ότι θέλει να χώνει την μύτη του παντού. Θέλει να τα ξέρει όλα και έχει και τον τρόπο να εκμαιεύει πληροφορίες για όλους, γνωρίζοντας ακόμα και τα πιο προσωπικά ζητήματα των ανθρώπων που τον περιβάλλουν, χωρίς όμως να αποκαλύπτει ποτέ τα μυστικά. Ο ίδιος ξέρει να κρατά πολύ καλά κρατημένα τα δικά του μυστικά και τις δικές του σκέψεις και πάντα αφήνει κάποια πράγματα, τα οποία τα γνωρίζει μόνο αυτός. Αν θέλεις λοιπόν να τα πας καλά στην επικοινωνία σου με το άτομο που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Σκορπιού, τότε αρκεί να καταφέρεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Μην προσπαθείς να διεισδύεις στα πολύ προσωπικά του, ενώ ο ίδιος δεν σου έχει ανάψει το πράσινο φως. Δείξε υπομονή στις ξαφνικές εκρήξεις μελαγχολίας, θλίψης, συναισθηματικής έντασης και δραματοποίησης. Και φυσικά, γλύκανέ τον με τακτ και διπλωματία, όταν ο αυταρχισμός του τον οδηγεί σε υπερβολές.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Επικοινωνία σημαίνει ελευθερία, εμπειρία και γνώση, για το άτομο που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Τοξότη. Ωστόσο, ο τρόπος που εκφράζεται και επικοινωνεί, έχει τις περισσότερες φορές κάτι το παιδιάστικο, το επιπόλαιο και το παιχνιδιάρικο. Αλλάζει απόψεις, ξεφεύγει από το θέμα, αλλά υποστηρίζει δυναμικά τα θέλω του και τις απόψεις του, συχνά σαν να είναι ένα μικρό παιδί, που επιμένει να γίνεται πάντα το δικό του. Αν προσπαθήσεις να τον διακόψεις την ώρα που μιλάει ή αν του βάλεις όρια στον τρόπο που εκφράζεται, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον δεις να νευριάζει και να διακόπτει την κουβέντα σας. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι μαζί του μπορείς, μέσα από την κουβέντα σας, να δεις τις καταστάσεις γύρω σου με έναν διαφορετικό τρόπο. Έχει γνώσεις, εμπειρίες, η κουβέντα μαζί του γίνεται παιχνίδι και καταφέρνει να απελευθερώνει τους ανθρώπους γύρω του. Το αρνητικό του είναι ότι πολύ εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί και σαφώς μπορεί να πει κουβέντες παιδιάστικες ή να δώσει υποσχέσεις, τις οποίες δεν θα μπορέσει στην πορεία να τηρήσει. Αν λοιπόν θέλεις να διατηρείς σωστή επικοινωνία με έναν άνθρωπο που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Τοξότη, αρκεί να λειτουργείς ελεύθερα και αυθόρμητα απέναντί του. Μην προσπαθείς να τον περιορίσεις ή να τον βάλεις σε καλούπια και δείξε κατανόηση, όταν ξεφεύγει από τα όρια και παρασύρει και εσένα να κάνεις το ίδιο.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Λίγα λόγια και σταράτα, αυτό είναι το μότο του ανθρώπου που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Αιγόκερω. Έχει έναν σοβαρό, φιλοσοφημένο τρόπο σκέψης και επικοινωνίας, δεν του αρέσουν οι υπερβολές, οι καβγάδες και αυτό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχτεί, είναι οι προσβολές. Τα λόγια του είναι κοφτά, τις περισσότερες φορές απόλυτα και μερικές φορές δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει συναίσθημα πίσω από τις λέξεις του. Δεν είναι όμως έτσι, απλά υψώνει έναν τοίχο γύρω του, προκειμένου να γλιτώσει τις κακοτοπιές. Σε κάθε επικοινωνία μαζί σου, θα είναι πάντα τυπικός, σωστός, λογικός και πρακτικός, αφού επιθυμεί πάντα να διατηρεί τις επαφές του στη σωστή βάση. Για να μπορείς να διατηρήσεις μία σωστή και ήρεμη επικοινωνία μαζί του, αρκεί να μην τον πιέσεις να λειτουργήσει πιο συναισθηματικά από ό,τι ο ίδιος μπορεί. Δείξε ενδιαφέρον για τις φιλοδοξίες του, συζήτησε μαζί του για την καθημερινότητά του, τους στόχους του και τα όνειρά του και δείξε υπομονή, όταν δεν έχει όρεξη για πολλές και άσκοπες κουβέντες. Να θυμάσαι πως το πρόσωπο που έχει τον Ερμή του στον Αιγόκερω δεν συγχωρεί και τιμωρεί τα λόγια που είναι απερίσκεπτα. Πριν κάνεις οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του, πρέπει πρώτα να έχεις σκεφτεί πολύ καλά τις… συνέπειες.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Εκρηκτικός, αυθόρμητος και ιδιαίτερα έντονος είναι ο τρόπος που εκφράζεται και επικοινωνεί το άτομο που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Υδροχόου. Οι συζητήσεις μαζί του είναι τις περισσότερες φορές ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, το οποίο όμως μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει από τα όρια και να οδηγηθεί σε καβγά. Είναι αρκετά εύθικτο αυτό το άτομο και “ανάβει” τη στιγμή που δεν το περιμένεις, που δεν το φαντάζεσαι! Βασική προϋπόθεση για την επικοινωνία με έναν άνθρωπο που έχει τον Ερμή στον Υδροχόο είναι η ελευθερία έκφρασης, δίχως όρια και περιορισμούς. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτή η ελευθερία μπορεί να είναι και η αιτία που πολλές φορές αυτό το άτομο γίνεται απότομο, εκρηκτικό, αλλά και αρκετά επαναστατικό. Αν προσπαθήσεις να του μεταδώσεις τις δικές σου απόψεις και να τον πείσεις με το ζόρι ότι πρέπει και αυτός να ακολουθήσει τον δικό σου τρόπο σκέψης, τότε θα διαπιστώσεις ότι αυτόν τον άνθρωπο δύσκολα μπορείς να τον βάλεις σε καλούπια. Οι αγαπημένες του συζητήσεις είναι για την πολιτική, για οποιοδήποτε κοινωνικό ζήτημα και φυσικά, για την επικαιρότητα. Αν το κλίμα σε μία κουβέντα αρχίζει να βαραίνει, έχει τον τρόπο να περνάει τις δικές του απόψεις τεχνηέντως και ενώ μπορεί να έχεις δίκιο, θα σε κάνει να πιστέψεις ότι έχεις άδικο!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

Τα λόγια του σε ταξιδεύουν και ο τρόπος που επικοινωνεί και εκφράζεται σου δημιουργεί την συμπάθεια, την τρυφερότητα, το ενδιαφέρον και την ζεστασιά. Το άτομο που έχει τον Ερμή του στο ζώδιο του Ιχθύ, έχει έναν δικό του, συναισθηματικό τρόπο να επικοινωνεί και να εκφράζεται. Πολλές φορές με τα λόγια του θα σε κάνει να πιστέψεις ότι ζει σε άλλη εποχή και δεν είναι λίγες οι στιγμές που θα πεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι εκτός πραγματικότητας. Στις συζητήσεις είναι αφηρημένος ή πετάει από το ένα θέμα στο άλλο, ξεφεύγοντας από την ουσία. Πολλές φορές βρίσκει τον τρόπο να ξεγλιστράει με ευκολία και από τις δύσκολες συζητήσεις, γιατί δεν του αρέσουν οι καβγάδες. Μπορεί κάποιες στιγμές να σε εκνευρίσει με τα ψεματάκια του, αλλά και με τον υπερβολικά συναισθηματικό τρόπο που αντιδρά, όμως να ξέρεις ότι αυτές οι αντιδράσεις δεν γίνονται για το κακό, απλά ο άνθρωπος αυτός λειτουργεί άθελά του με αυτό τον τρόπο! Αν λοιπόν θέλεις να έχεις μία καλή επικοινωνία μαζί του, μην τον ζορίσεις με τα λόγια σου, μην του μιλήσεις σκληρά και φυσικά, αν θέλεις να τον φέρεις με τα νερά σου, ρίξε τον στο φιλότιμο, αυτό πάντα πιάνει! Αν τον φέρεις σε δύσκολη θέση, να ξέρεις ότι θα σου πει ψέματα, απλά και μόνο για να ξεφύγει!

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 28-05-2012 00:00:00