blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Οι κύκλοι του Κρόνου, οι κύκλοι της ζωής!

 
Οι κύκλοι του Κρόνου, οι κύκλοι της ζωής!
Βαθμολόγησε
Score: 2.5  Ψήφοι: 2
 
Sponsored Links

Ο Κρόνος στο γενέθλιο ωροσκόπιο

Έχουμε μάθει πως ο Κρόνος στην αστρολογία συμβολίζει τα όρια, τα εμπόδια, την ευθύνη, τις υποχρεώσεις, την καθημερινότητα στην οποία καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε, το αγκίστρωμά μας στην ύλη. Το πεπρωμένο, τον κόπο, τα καθήκοντα, τις ενοχές. Συμβολίζει δηλαδή ό,τι θέλουμε να αποφύγουμε, γιατί θεωρούμε πως μας στερεί την προσωπική μας ελευθερία. Συμβολίζει όμως και τις διάφορες φάσεις που περνά η ζωή μας, από τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο, έως τη στιγμή της ωρίμανσης και της σοφίας.
 
Οι διελεύσεις του, φέρνουν στην επιφάνεια μπλοκαρίσματα και προβληματισμούς, τα οποία καλείται το άτομο να ξεπεράσει ή να συμβιβαστεί με αυτά. Για να μάθετε τη θέση του Κρόνου στο γενέθλιο ωροσκόπιό και πως σας επηρεάζει, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ του myastro.gr!

Οι κύκλοι του Κρόνου

Ο Κρόνος χρειάζεται περίπου 28-29 χρόνια για να γυρίσει στη γενέθλια του θέση, δηλαδή να βρεθεί ξανά στο σημείο εκείνο που ήταν κατά τη στιγμή της γέννησης. Οι κύκλοι του Κρόνου χωρίζονται σε οκτώ κομμάτια, των επτά ετών το καθένα. Συμπτωματικά ή όχι, το σώμα χρειάζεται επτά έτη για να ανανεώσει πλήρως τα κύτταρά του, στη Βίβλο γίνεται λόγος για τα επτά πενιχρά και τα επτά καλά χρόνια, ενώ πολλά ζευγάρια έχουν αναθεματίσει το περιβόητο έβδομο έτος του γάμου τους!
 
Κατά τον πρώτο κύκλο, όταν δηλαδή το άτομο είναι περίπου επτά ετών, ο Κρόνος σχηματίζει τετράγωνο με τη γενέθλιά του θέση, φέρνοντάς του τις πρώτες ευθύνες και την ένταξή του σε μια μικρή κοινωνία: το σχολείο, όπου εκεί για πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπο με τη σοβαρότητα της ζωής, ενώ οι δάσκαλοι γίνονται συχνά βραχνάς στη θέση των γονιών.
 
Στα 14 χρόνια ενός ατόμου, ο Κρόνος του βρίσκεται σε αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο: είναι η φάση που πάνω στην αρχή της εφηβείας, πολλοί έρχονται σε ρήξη με το κατεστημένο, δοκιμάζουν τα όριά τους, προκαλούν την εξουσία, τους γονείς, έρχονται σε σύγκρουση με το νόμο.
 
Στα 21 περίπου, επαναλαμβάνεται ακόμα ένα τετράγωνο του Κρόνου με το γενέθλιο Κρόνο και με αυτή τη φάση μπαίνουμε σε λειτουργία ως ενήλικες. Είναι συνήθως η φάση της ζωής μας, όπου εγκαταλείπουμε το πατρικό, ως υπόλογοι μόνο στον εαυτό μας. Σε κάποιες χώρες ακόμα, είναι η ηλικία των 21 ετών η επίσημη ενηλικίωση του ατόμου, όπου απέναντι στην πολιτεία αντιμετωπίζεται ως ενήλικας πολίτης.
 
Κοντά στα 28 μας χρόνια επιστρέφει ο Κρόνος στη γενέθλιά του θέση, αφού ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή στο χάρτη μας. Ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας λοιπόν, ολοκληρώνεται. Το μοτίβο, σύμφωνα με το οποίο μέχρι τώρα ζούσαμε, αναθεωρείται, εξετάζεται αν ωφελεί, αν είναι πρακτικό και χρήσιμο. Σε περίπτωση όμως που κάποιος δεν σκοπεύει να αλλάξει κάτι, ακόμα και αν το επιθυμεί, η ζωή η ίδια θα πιέσει για αλλαγές. Είναι οι εποχές, όπου το άτομο, είτε σκέφτεται να δημιουργήσει οικογένεια, είτε δίνει όλο του το δυναμικό στην επαγγελματική του πορεία.
 

Tι εξελίξεις θα έχεις στα ερωτικά σου; Τι θα γίνει με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει; Οι διάσημοι αστρολόγοι του Myastro.gr απαντούν αποκλειστικά στο 14788 ή με sms στείλε A20 στο 54529.

Τηλεφωνικές προβλέψεις από Κύπρο. Συνομίλησε τώρα με τους αστρολόγους και τους ταρωμάντες του Myastro.gr από την Κύπρο στο 900-19-303 (Σταθερό 1.52€/1' Κινητό 1.61€/1')

 
Κατά το επόμενο τετράγωνο, στα 35 χρόνια μας περίπου, θέτουμε τα πάντα σε αμφισβήτηση. Έχουμε αποκτήσει όχι μόνο γνώσεις, αλλά και εμπειρία πλέον, είμαστε πολύ πιο ανεξάρτητοι, έχουμε επενδύσει σε καριέρα ή τουλάχιστον έχουμε ένα επάγγελμα. Μπορεί και ένα επάγγελμα το οποίο λίγο έχει να κάνει με τα όνειρά μας, αλλά μας προσφέρει σιγουριά. Αποφάσεις του παρελθόντος, μπαίνουν στο μικροσκόπιο και ανάλογα διορθώνονται και ανανεώνονται.
 
Η αντίθεση στα 42 μας περίπου, συνοδεύεται συχνά από το φαινόμενο της κρίσης, στην οποία συμμετέχει και ο Ουρανός. Μπορεί να είναι αναρίθμητα αυτά, που χρόνια καταπιέζαμε μέσα μας, προς χάριν άλλων καταστάσεων, τα οποία πλέον δεν γίνεται να αγνοηθούν. Βρισκόμαστε στο μέσο της ζωής μας με την ερώτηση στον εαυτό μας, αν οι σκοποί των 29 μας χρόνων για καταξίωση, βρήκαν επίτευξη. Χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι μήπως ή να συνεχίσουμε το δρόμο που πήραμε πριν χρόνια; Παράλληλα αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο της απώλειας. Οι γονείς μας γερνάνε, χρειάζονται βοήθεια ή πεθαίνουν. Είναι η φάση που μονιάζουμε πια με το παρελθόν μας.
 
Ακολουθεί η ηλικία των 52 ετών, με το επόμενο τετράγωνο, να μας φέρνει αντιμέτωπους με τη δική μας διαδικασία ωρίμανσης. Αποχαιρετάμε ένα κομμάτι της ζωής μας, κατά το οποίο είχαμε αναλάβει μεγάλες ευθύνες για άλλους. Παράλληλα, προετοιμάζουμε τον εαυτό μας και γνωρίζουμε πως δε θα εξασκούμε για πολύ ακόμα το επάγγελμά μας, ενώ ενδόμυχα αποχαιρετούμε την πολύ ενεργή ζωή.
 
Στη φάση της δεύτερης επιστροφής του Κρόνου, είμαστε πλέον περίπου 59-60 χρονών. Οι εμπειρίες μας είναι πολλές και έχουν ήδη επιδράσει μέσα μας. Σε αυτή την φάση πραγματοποιείται το πέρασμα από την ύλη, προς στις εσωτερικές αξίες και την πνευματική ουσία, τις οποίες δίνουμε στην επόμενη γενιά.

Ο Κρόνος στο ταξίδι της ζωής

Σε αυτό το ταξίδι λοιπόν της ζωής μας, ο Κρόνος αποδεικνύεται ένας πολύτιμος υπηρέτης μας, ακόμα και αν δεν μας άρεσε στα νιάτα μας για το πως εκδηλώνεται. Σαν κυβερνήτης του Αιγόκερω και του Υδροχόου, βρίσκεται σε αντίθεση με τη Σελήνη (Καρκίνος) και τον Ήλιο (Λέων), δηλαδή το συναίσθημα και η έκφραση περιορίζονται μέσα σε όρια.
 
Στην πραγματικότητα, ο Κρόνος μέσα από τη θέση του στο χάρτη μας και τις διελεύσεις του, μας φέρνει αντιμέτωπους ξανά και ξανά με τους Νόμους της πραγματικότητας, ενώ φανερώνει σε μεγάλο βαθμό πόσο πολύ εμείς οι ίδιοι σεβόμαστε τον εαυτό μας, θέτοντας τα απαραίτητα όρια , τα οποία οι άλλοι δεν επιτρέπεται να παραβιάσουν. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο οδηγητής μας, μέσα από το μονοπάτι που λέγεται ζωή!
Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 03-09-2013 00:00:00