blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Τι ζώδιο είναι η πεθερά σου;

 
Τι ζώδιο είναι η πεθερά σου;
Βαθμολόγησε
Score: 3.3  Ψήφοι: 3
 

Η πεθερά! Αυτή η από… υποχρέωση μητέρα, τις περισσότερες φορές, είναι άδικα παρεξηγημένη. Αν γνωρίζαμε έστω και λίγα πράγματα για το ζώδιο και τη φύση του χαρακτήρα της, ίσως οι σχέσεις μαζί της να γίνονταν από καλές μέχρι άριστες. Εδώ λοιπόν, έρχεται να μας βοηθήσει για άλλη μια φορά η αστρολογία! Δεν χρειάζεται παρά να μάθετε το ζώδιο της μητέρας του / της συντρόφου σας, για να… προετοιμαστείτε κατάλληλα!

Sponsored Links

Αν λοιπόν το ζώδιο της πεθεράς είναι…

Η ΠΕΘΕΡΑ ΚΡΙΟΣ

Η πεθερά Κριός φτάνει στο κατώφλι του σπιτιού, χτυπά το κουδούνι βίαια κι αφού της ανοίξουν την πόρτα, μπαίνει μέσα δυναμικά σαν ανεμοστρόβιλος. Από εκεί και πέρα, αρχίζει το μαρτύριο του γαμπρού ή της νύφης. Χώνει τη μύτη της παντού, ασκεί έντονη κριτική στους πάντες και στα πάντα του στιλ ‘‘Γιατί αυτό είναι έτσι; Γιατί εκείνο το βάλατε σ’ αυτή τη θέση;’’. Συνηθίζει να επεμβαίνει στα προσωπικά του ζευγαριού και παίρνει από μόνη της πάσης φύσεως πρωτοβουλίες. Ασχολείται συγχρόνως με διάφορα πράγματα, νομίζοντας ότι αυτή είναι το αφεντικό μέσα στο σπίτι. Μην την παρεξηγήσετε, όμως. Η αλήθεια είναι ότι δε συμπεριφέρεται έτσι επίτηδες. Είναι μια γυναίκα αυθόρμητη και κατά βάθος συμπαθητική. Στόχος της δεν είναι να φέρει σε δύσκολη θέση το γαμπρό ή τη νύφη της. Επειδή τους αγαπάει, κάνει ό,τι είναι δυνατό για να τους βοηθήσει. Καλώς ή κακώς, μ’ αυτό τον τρόπο εκδηλώνει τα συναισθήματά της. Εξηγήστε της πως εσείς κάνετε κουμάντο στο σπίτι σας και αργά ή γρήγορα, θα σας καταλάβει. Ίσως, αρχικά να της κακοφανεί, αλλά έπειτα θα το δεχτεί και θα το σεβαστεί. Αυτά όλα βέβαια, υπό την προϋπόθεση, ότι δε ζείτε κάτω από την ίδια στέγη. Αν συμβαίνει αυτό… δύσκολα τα πράγματα! Αλίμονο σ’ εσάς!...

Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΑΥΡΟΣ

Αληθινός ‘‘θησαυρός’’ η πεθερά Ταύρος και ακόμα περισσότερο, αν ο γαμπρός ή η νύφη της, προέρχονται από ‘‘τζάκι’’. Αλλά κι έτσι να μην είναι, όλο και κάποιο κομπόδεμα θα έχει φυλαγμένο εδώ και χρόνια, για να σας το αφήσει μετά θάνατον!... Όπως και να ‘χει, πρόκειται για μια ‘‘μητέρα’’ πρακτική, καλόβολη και ήσυχη. Δεν είναι νωθρή, αλλά αποφεύγει να ανακατεύεται στις υποθέσεις των άλλων. Αν προκύψει θέμα οικονομικής φύσης, σπεύστε να την συμβουλευτείτε. Σίγουρα, θα σας δώσει την πιο πρακτική κι ευνοϊκή για εσάς λύση. Λατρεύει την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά της και προσπαθεί όσο γίνεται περισσότερο, να τα βοηθάει και να τα ευχαριστεί. Είναι πολύ συντηρητική και μάλλον ‘‘παλαιών αρχών’’. Πληγώνεται εύκολα και γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε την συμπεριφορά σας απέναντί της. Ένας καλός τρόπος για να την δελεάσετε, είναι να της χαρίσετε ένα όμορφο δωράκι. Ασφαλώς, θα εκτιμήσει την χειρονομία σας, αλλά και… την αξία του. Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι της αρέσει το καλό φαγητό και η βόλτα στην εξοχή. Αν μπορείτε πότε-πότε να της προσφέρετε κι αυτά, δεν θα ‘χετε κανένα πρόβλημα μαζί της.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΔΙΔΥΜΟΣ

Αεικίνητη, δυναμική και πολύ συχνά περίεργη, βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση. Η Δίδυμος είναι μια εξαιρετική περίπτωση πεθεράς. Φροντίζει να μη γίνεται ποτέ φορτική και ενοχλητική με τη συμπεριφορά της. Και παρ’ όλο που δεν είναι καθόλου απαιτητική, όταν επισκέπτεται το σπίτι του ανδρόγυνου δεν κάθεται ποτέ σ’ ένα μέρος. Πάει, έρχεται, ετοιμάζει φαγητό, ξεσκονίζει, συγυρίζει ή μπορεί ακόμα ν’ ασχολείται και με την κηπουρική. Αυτά συμβαίνουν, επειδή δεν αντέχει την μονοτονία και επιθυμεί να ασχολείται πάντα με κάτι. Χαίρεται πολύ όταν της δίνεται η ευκαιρία να αισθάνεται χρήσιμη. Αναμφισβήτητα δεν της ταιριάζει ο τύπος της ‘‘κακιάς πεθεράς’’ ή της ‘‘γριάς στρίγγλας’’. Αντίθετα, η νεανική της εμφάνιση και η καλή της διάθεση, της προσδίδουν μια ακαταμάχητη γοητεία. Καμιά φορά, έτσι για να ‘‘σπάει’’ τη ρουτίνα, ‘‘φλερτάρει’’ ακόμα και με το γαμπρό της, αλλά προς Θεού μην την παρεξηγήσετε. Απλά, της αρέσει να διατηρεί μια ζεστή και φιλική σχέση μαζί του, δίχως βέβαια να υπερβαίνει τα όρια. Πολυάσχολη και δραστήρια καθώς είναι, δε συνηθίζει να γίνεται ‘‘κολαούζος’’ στο ζευγάρι. Άλλωστε, η πληθώρα των ενδιαφερόντων κι ενασχολήσεών της, δεν της επιτρέπουν τακτικές επισκέψεις στο σπίτι τους.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτή η ‘‘μαμά’’ έχει το κακό ελάττωμα, να σου βγάζει πραγματικά τον… ‘‘καρκίνο’’! Δεν είναι, βέβαια, ούτε απότομη ούτε σκληρή. Όμως γκρινιάζει (και γκρινιάζει πολύ)! Παραπονιέται, κλαίει και οδύρεται και αν της ανέβει η πίεση, το φταίξιμο θα είναι δικό σας! Διαθέτει αξεπέραστη ‘‘όσφρηση’’, που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να της ξεφύγει κάτι. Αν πάλι, τολμήσετε να της αποκρύψετε πράγματα, για τα οποία κατά τη γνώμη της έπρεπε να είναι ενήμερη, μαύρο φίδι που σας έφαγε! Και το σκηνικό επαναλαμβάνεται… Θ’ αρχίσει τα κροκοδείλια δάκρυα και θα παραπονιέται από το πρωί ως το βράδυ, ότι τάχα δεν την αγαπάτε, δεν της δίνετε σημασία… μέχρι που να σπάσουν τα νεύρα σας. Κατά τ’ άλλα, είναι μια συμπαθέστατη γυναίκα με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Αγαπάει τα παιδιά της, τα φροντίζει με στοργή και τα προστατεύει από τις κακοτοπιές. Άλλωστε, με κυβερνήτη τη Σελήνη, η οποία αντιπροσωπεύει τη μητέρα, πως θα ήταν δυνατόν να μη λειτουργεί θαυμάσια το μητρικό φίλτρο της; Ως πεθερά, λοιπόν, γίνεται γενναιόδωρη και αξιαγάπητη, αν νιώθει ότι ο γαμπρός ή η νύφη της κάνουν το παιδί της ευτυχισμένο. Ωστόσο, όταν θα ξέρετε ότι θα σας επισκεφθεί, να βεβαιώνεστε ότι τα ντουλάπια σας είναι γεμάτα από τρόφιμα. Διαφορετικά, αν τα δει άδεια, την επόμενη φορά θα κουβαλήσει από ενδιαφέρον και μόνο και ‘‘…του πουλιού το γάλα’’. Για να την ηρεμήσετε και φυσικά για να την καλοπιάσετε, ώστε να μην υπάρξει γκρίνια, προσκαλέστε την για ένα από τα προσεχή βράδια, βγάζοντας όλη την οικογένειά σας έξω, για φαγητό. Και επειδή τρελαίνεται για τέτοιες αγαπημένες οικογενειακές στιγμές, θα της έχετε πάρει την ‘‘καρδιά’’.

Ολυμπία1

Ολυμπία2

Η ΠΕΘΕΡΑ ΛΕΩΝ

Μη σας πιάνει πανικός, υπάρχουν και χειρότερα! Ηρεμήστε και συγκεντρωθείτε. Στην αρχή, θα τη νομίσετε για πραγματική ‘‘Λέαινα’’, άγρια και αδάμαστη. Να έχετε υπόψη σας όμως, ότι η Λέαινα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει… Λερναία Ύδρα, ειδικά αν διαθέτετε αρκετή διπλωματία, υπομονή και το στόμα σας να μη σταματά να στάζει μέλι για τη χάρη της. Θα διαπιστώσετε, ότι μπορείτε να κερδίσετε πολύ εύκολα την εύνοιά της, μόλις θα έχετε καταλάβει πόσο της αρέσουν οι κολακείες, οι φιλοφρονήσεις και τα πανάκριβα δώρα. Είπαμε ότι αρχικά είναι δύστροπη και απαιτητική. Στη συνέχεια όμως, και ‘‘η στρίγγλα γίνεται αρνάκι’’, θα δείτε λοιπόν κι εσείς τότε, με πόσο εγκάρδιο και χαρούμενο άνθρωπο έχετε να κάνετε. Ωστόσο, τις άριστες οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες της, θα προσπαθήσει να τις μεταδώσει, είτε το θέλουν είτε όχι, στο γαμπρό ή στη νύφη της. Ενδέχεται να κακοχαρακτηρίσει ή να προσβάλει τη νύφη της, γιατί τα πιάτα είναι άπλυτα, αλλά και η ίδια θ’ αποφύγει να λερώσει τα ‘‘αγγελικά χεράκια’’ της, για να τα πλύνει. Μόνη αδυναμία της είναι τα εγγονάκια της. Τα υπεραγαπά και παίζει μαζί τους ώρες ατελείωτες, όμως, παίζει… για να κερδίσει! Αν επιθυμείτε να διατηρείτε μόνιμα μια καλή σχέση μαζί της, αφήστε την να έχει τον τελευταίο λόγο και προσέξτε μη σας ξεφύγει κανένα αρνητικό σχόλιο για την ‘‘γούνα’’ της. Ποιος τα ‘βαλε με το Λιοντάρι, για να τα βάλετε εσείς;

Η ΠΕΘΕΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όλοι οι Παρθένοι, λόγω των υψηλών φρονημάτων τους έχουν την τάση ν’ ασκούν αυστηρή κριτική. Γιατί λοιπόν η Παρθένος πεθερά σας θα πρέπει ν’ αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα; Έτσι, κάθε φορά που πρόκειται να έλθει στο σπίτι, σιγουρευτείτε ότι όλα είναι στην εντέλεια. Καθαρίστε, σκουπίστε, σιδερώστε, τακτοποιήστε τα πράγματα όπου υπάρχει ακαταστασία, ιδιαίτερα βάλτε τάξη στα ντουλάπια με τα τρόφιμα, θα ψάξει κι εκεί! Μήπως συγχυστήκατε; Σκεφτείτε ότι όλοι έχουν αδυναμίες και ελαττώματα, αυτό συμβαίνει και με αυτήν τη ‘‘μαμά’’. Η αλήθεια βέβαια είναι, πως μερικές φορές το παρακάνει με τη σχολαστικότητα και την τελειομανία της. Σε σύγκριση όμως με άλλες πεθερές, είναι αγγελούδι. Αυτό λέγεται για το ‘‘μη χείρον, βέλτιστον’’. Στην αρχή σίγουρα θα σας ταλαιπωρήσει με τις αυστηρές επιπλήξεις και τις παρατηρήσεις της, μετά όμως, όλα θα βελτιωθούν. Σε τελευταία ανάλυση, συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο γιατί σας αγαπά και ενδιαφέρεται πραγματικά για την ευτυχία σας.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΖΥΓΟΣ

Κατά κοινή ομολογία, οι μητέρες Ζυγοί αποτελούν τις ιδανικότερες και καλύτερες πεθερές. Ενδιαφέρονται πέραν του δέοντος για τις οικογένειές τους, αλλά φροντίζουν να μη γίνονται ενοχλητικές και βάρος στα παιδιά τους. Η πεθερά Ζυγός αποφεύγει ν’ ανακατεύεται στα προσωπικά του ζευγαριού. Εκφράζει τη γνώμη της, μόνο όταν της ζητηθεί και μάλιστα δίκαια και αμερόληπτα. Αντιπαθεί τις φιλονικίες, αλλά αν τυχόν παρευρεθεί σ’ έναν καβγά μεταξύ του ανδρόγυνου, προσπαθεί να εξισορροπεί την κατάσταση και να ‘‘αποφορτίζει’’ την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Είναι πολύ συμπαθητική και αξιαγάπητη, καλοσυνάτη και ευγενική, ευχάριστη και πάντα χαμογελαστή. Η γιαγιά Ζυγός έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα εγγόνια της. Τα πηγαίνει βόλτες, τα κερνάει γλυκά και παγωτά και δεν τους χαλάει ποτέ χατίρι. Ξεχωρίζει για το λεπτό γούστο της και για την αίσθηση του ωραίου, του κομψού και φίνου. Γι’ αυτό θα χαρεί και θα συγκινηθεί, αν της προσφέρετε μια ανθοδέσμη με όμορφα λουλούδια.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η πεθερά Σκορπιός συναγωνίζεται την πεθερά Λέαινα, δηλαδή πρόκειται για μία απελπιστική περίπτωση, στην οποία θα έπρεπε εγκαίρως να είχατε αποφύγει, αν σας αφορά άμεσα η περίπτωση ‘‘πεθερά Σκορπιός’’. Προοπτικές για ευτυχή και αρμονική συνύπαρξη δυστυχώς, δεν υπάρχουν… Η πεθερά Σκορπιός, είναι ένας αληθινός τύραννος. Καχύποπτη και είρων εκ φύσεως, δεν αφήνει πολλά περιθώρια προσέγγισης. Το αδιαπέραστο βλέμμα της, σας ‘‘κόβει’’ από την κορυφή ως τα νύχια, εξετάζοντάς σας εξονυχιστικά και τότε εσείς νιώθετε να περιλούζεστε από κρύο ιδρώτα, παγώνουν τα άκρα σας και… εύχεστε ν’ ανοίξει η γη να σας καταπιεί. Ταυτόχρονα, συνειδητοποιείτε ότι ο ‘‘σκορπιός’’ ετοιμάζεται να χύσει το δηλητήριό του και εσείς, αδύναμοι να κινηθείτε, αφήνεστε στο έλεός του. Ένα σκηνικό, δηλαδή, που θυμίζει ταινία θρίλερ! Μα είναι αλήθεια, τόσο αποκρουστική φυσιογνωμία, αυταρχική και καταπιεστική η πεθερά Σκορπιός; Όχι, δεν είναι έτσι! Αν καταλάβει ότι πράγματι την αγαπάτε και ενδιαφέρεστε για το άτομό της, θα ξεχυθεί από μέσα της ένας χείμαρρος αστείρευτων συναισθημάτων, που έκρυβε έντεχνα βαθιά στην ψυχή της τόσο καιρό και μάλιστα, θα σας καταπλήξει με την ευαισθησία της και τον πλούσιο ψυχικό κόσμο της. Νιώθει υπέροχα όταν οι άλλοι τη θεωρούν χρήσιμη και απαραίτητη και τότε, είναι ικανή να προσφέρει τα πάντα. Αγαπάει την οικογένεια και σέβεται αυτόν τον θεσμό. Έτσι, αν κάποτε τολμήσει κανείς να διαταράξει την οικογενειακή γαλήνη της, δηλαδή, της πειράξει τα παιδιά ή τα εγγόνια της, την ίδια στιγμή θα μεταμορφωθεί σε άγριο, ανελέητο πολεμιστή, για να υπερασπιστεί την οικογένειά της. Κερδίζοντας λοιπόν, την εύνοια και την αγάπη της, κερδίζετε αυτόματα ένα φύλακα άγγελο. Αν σκεφτείτε, πάντως, να την καλέσετε να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα κοντά σας, βεβαιωθείτε ότι είστε αρκετά ξεκούραστοι και διαθέτετε μεγάλα αποθέματα ενέργειας!

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΞΟΤΗΣ

Ανεξάρτητη και φιλελεύθερη, η Τοξότης πεθερά, χρόνια ολόκληρα ευχόταν να παντρέψει τα παιδιά της, για ν’ απαλλαγεί από τις δεσμευτικές υποχρεώσεις που είχε προς αυτά. Δικαιολογημένα, λοιπόν, δεν ασχολείται ιδιαίτερα μαζί τους μετά το γάμο τους και κυρίως, που δεν εμπλέκεται στα προσωπικά του ζευγαριού. Έτσι, πολύ περισσότερο δεν επιθυμεί να χαλάει τη ‘‘ζαχαρένια’’ της και γι’ αυτά τα μικρά ‘‘διαβολάκια’’, τα οποία τυχαίνει να είναι εγγόνια της και τα οποία, με βάση το θεώρημα περί κληρονομικότητας, είναι πολύ φυσικό να είναι θορυβώδη όπως κι αυτή. Πάντως, αν σκοπεύει το ζευγάρι να βγει έξω κάποιο βράδυ και της ζητηθεί να μείνει με τα παιδιά τους, είναι βέβαιον ότι δεν θ’ αρνηθεί. Απλά, στο διάστημα μέχρι εκείνη τη στιγμή ενδέχεται να το έχει ξεχάσει! Αυτή η γυναίκα εμφανίζεται ξαφνικά, εκεί που δεν την περιμένεις. Χαρωπή, κεφάτη, αισιόδοξη και γεμάτη δώρα, όπως ο Αϊ Βασίλης, για τα εγγόνια και μάλιστα έρχεται με την καλή πρόθεση να τα πάρει όλη την ημέρα μαζί της, για να ξεκουραστεί το ζευγάρι. Όπως και να ‘χει λοιπόν, ο ρόλος της ‘‘πεθεράς’’ δε της ταιριάζει καθόλου. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζεται ως μια καλή φίλη.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για την πεθερά Αιγόκερω δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι χαρακτηρισμοί, διότι είναι σαν να μην έγινε ποτέ πεθερά. Δίχως ν’ αδιαφορεί για τα παιδιά της, δεν συνηθίζει ωστόσο να επεμβαίνει στα προσωπικά τους ή να ασχολείται με θέματα, που δεν την αφορούν. Εμφανίζεται κυρίως ως γιαγιά και μάλιστα «χαζογιαγιά». Το επίκεντρο του ενδιαφέροντός της είναι τα εγγόνια της, που είναι πηγή ζωής κι ευτυχίας. Αφοσιώνεται κυριολεκτικά στα αξιαγάπητα αυτά πλασματάκια και θα τη δείτε ν’ ασχολείται ώρες ατελείωτες μαζί τους. Κι όταν ακόμα δεν βρίσκεται κοντά τους, τους φτιάχνει γλυκίσματα, τους αγοράζει δώρα και τους πλέκει ζεστά ρουχαλάκια. Χαρακτηρίστε το πάθος, χαρακτηρίστε το αδυναμία, σημασία έχει ότι η ζωή αυτής της γυναίκας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή των μικρών παιδιών. Γι’ αυτό κι αν υπάρχει κάποια πιθανότητα ν’ αναμειχθεί στο ανδρόγυνο, θα είναι μόνο γιατί επιθυμεί να παρέμβει στην ανατροφή των εγγονών της. Γενικά, είναι μία πολύ καλή, συναισθηματική και συμπαθητική γυναίκα. Στοργική, διακριτική και συνεσταλμένη. Το μόνο που επιθυμεί είναι να βρίσκεται συνέχεια κοντά στα παιδιά, να τα διαβάζει, να παίζει μαζί τους, να τους διηγείται ιστορίες και παραμύθια και να τα φροντίζει. Μία πεθερά Αιγόκερως, λοιπόν, δεν πρόκειται ποτέ να σας ενοχλεί ή να σας δημιουργήσει προβλήματα. Αντίθετα, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, με την νοικοκυροσύνη της σε όλα τα πράγματα.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δύσκολο το έργο του αστρολόγου που θέλει να περιγράψει τη συμπεριφορά μιας Υδροχόου πεθεράς. Αλλά και για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να τη βρει και να παρακολουθεί από κοντά τη συμπεριφορά της. Και εδώ είναι η δυσκολία. Πού να τη βρει; Να ξεκινήσει το ψάξιμο από τα γειτονικά της σπίτια; Από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής; Από την υπηρεσία προστασίας ζώων; Από πού; Η αλήθεια είναι ότι η πεθερά Υδροχόος δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προβλήματα των ξένων, παρά για τα προβλήματα του ζευγαριού. Όχι επειδή της λείπει η αγάπη, αλλά γιατί δεν επιθυμεί να της προσάψουν τον τίτλο της καταπιεστικής, όταν μάλιστα από τη φύση της είναι μια ιδιαίτερα ανεξάρτητη γυναίκα. Φυσικό λοιπόν είναι, ν’ αποφεύγει τις άμεσες παρεμβάσεις και να μην τριγυρίζει διαρκώς μέσα στα πόδια του ζευγαριού. Παρ’ όλα αυτά, αν της ζητηθεί η βοήθειά της, θα την προσφέρει και μάλιστα με μεγάλη γενναιοδωρία. Ως γιαγιά δε συνηθίζει να παίζει στα γόνατα τα εγγόνια της. Τους συμπεριφέρεται ως να είναι ενήλικες. Αποφεύγει να τους διηγείται παραμύθια με βασιλόπουλα, νεράιδες, κακούς λύκους και μάγους. Προτιμά να τους διηγείται πραγματικές ιστορίες. Κι όταν οι άλλοι απευθύνονται σ’ αυτά με τις χαζοχαρούμενες ερωτήσεις του στιλ «ποιόν αγαπάς περισσότερο τον μπαμπά ή τη μαμά» εκείνη προσπαθεί να τους εξηγήσει πόσο σημαντικό αγαθό είναι η ελευθερία της έκφρασης και η αλληλεγγύη. Συνεπώς, η πεθερά Υδροχόος αρκεί να ‘χει δημιουργήσει εξωσπιτικά ενδιαφέροντα και θα ‘ναι σα να μην υπάρχει, με την έννοια βέβαια της ενοχλητικής παρουσίας.

Η ΠΕΘΕΡΑ ΙΧΘΥΣ

Η επιθυμία της πεθεράς Ιχθύ να επισκέπτεται το ζευγάρι ακόμα και καθημερινά, είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίσταση που καταβάλλει να το αποφύγει. Αυτή η γυναίκα, η οποία συνηθίζει να γραπώνεται από τους ανθρώπους που αγαπά, όταν φύγουν τα παιδιά από κοντά της, έστω κι αν ζει με το σύντροφό της, αισθάνεται μια απέραντη μοναξιά. Έτσι, πριν τη γνωρίσει καλά ο γαμπρός ή η νύφη, ενδέχεται να βρίσκεται παρεξηγημένη, ως η γυναίκα που θέλει κατά τη λαϊκή ρήση ‘‘να χώνει τη μύτη της’’ στα ζητήματα του ζευγαριού. Όμως αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη. Και μόνο μια καλή κουβέντα, της αρκεί για να φέρει τα πάνω κάτω, προκειμένου να ευχαριστήσει την οικογένεια του παιδιού της. Δίνει τόσο απλόχερα τη βοήθειά της, που αν κάποια μέρα σταματήσει για κάποιο λόγο να την προσφέρει, τότε μόνο αναγνωρίζεται η πολύτιμη προσφορά της. Ωστόσο, ένας καλός ένας καλός τρόπος για ν’ αποσπασθεί από τα παιδιά της, όταν παντρεύονται, είναι να παροτρυνθεί για ενασχολήσεις σε κοινωνικά έργα. Αυτή η προτροπή όμως πρέπει να γίνει με πολύ «τακτ», διότι υπάρχει ο κίνδυνος να πιστέψει ότι γίνεται για να την ξεφορτωθούν. Αυτό θα ‘χει σαν συνέπεια να πληγωθεί και να το έχει παράπονο σε όλο το υπόλοιπο της ζωής της!

Γιώτα Καλογερά
Ημερομηνία Τροποποίησης: 13-03-2013 00:00:00