blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για τα ζώδια
 
blank

Ερμής στους Διδύμους

Ερμής στους Διδύμους
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Αν ο Ερμής σας βρίσκεται στους Διδύμους, διαβάστε τι σημαίνει αυτό για εσάς: για την εργασία, τις ευκαιρίες, τον έρωτα!

ΑΝ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Ο Ερμής «κυβερνά» το συγκεκριμένο ζώδιο. Ως εκ τούτου προσδίδει στο άτομο μεγάλη πνευματική ζωντάνια, υπερδραστήριο νου, αντιλαμβάνεται τις πιο λεπτές έννοιες, αφομοιώνει όσα πληροφορείται, μελετά και εκφράζεται εύκολα. Παρατηρεί, συγκρίνει, ταξινομεί με ταχύτητα αλλά πολλές φορές το κάνει μηχανικά. Είναι εφευρετικός, ετοιμόλογος, έχει «λέγειν», ταλέντο για δημόσιες σχέσεις, εμπορικές συναλλαγές, «μιντιακές» δραστηριότητες και γενικά σε κάθε τι που σχετίζεται με τον γραπτό και προφορικό λόγο. Προτιμά να μιλά παρά να διαβάζει, να διαβάζει παρά να γράφει και να ταξιδεύει παρά να σκέπτεται. Ο περίγυρός του αποτελείται από διανοητικούς και έξυπνους ανθρώπους και ο τρόπος προσέγγισης σε πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εγκεφαλικός ενώ συχνά απουσιάζει το συναίσθημα. Τα αρνητικά του στοιχεία είναι η νευρικότητα, η αστάθεια στο χαρακτήρα, η διπροσωπία, και η επιπολαιότητα, ενώ συχνά βαριέται εύκολα. Εάν ο Ερμής δέχεται δυσαρμονικές όψεις πλανητών μπορεί να προκληθεί φλυαρία, αλλά και έντονες ψυχικές μεταπτώσεις χωρίς πραγματικό λόγο ή αιτία στη διάρκεια ενός και μόνου εικοσιτετραώρου. Η απερισκεψία και η αφηρημάδα θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά. Υπάρχει έφεση στα επαγγέλματα που σχετίζονται με το λόγο, τη συγγραφή, τη δημοσιογραφία, τη ρητορική, την εκπαίδευση.
 
Ο Ερμής, ως πλανήτης της επικοινωνίας, παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ερωτική συναστρία και όχι μόνο. Βρείτε τον Ερμή του συντρόφου σας, του παιδιού, των αγαπημένων σας στον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ και διαβάστε παρακάτω ποιά όψη σχηματίζουν μεταξύ τους και πως επηρεάζει τη σχέση σας.
 
Ο δικός σας Ερμής στους Διδύμους και του άλλου προσώπου είναι…
 
…στον ΚΡΙΟ = εξάγωνο
…στον ΤΑΥΡΟ = ουδέτερη - γειτονική
…στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ = σύνοδος
…στον ΚΑΡΚΙΝΟ = ουδέτερη - γειτονική
…στον ΛΕΟΝΤΑ = εξάγωνο
…στην ΠΑΡΘΕΝΟ = τετράγωνο
…στον ΖΥΓΟ = τρίγωνο
…στον ΣΚΟΡΠΙΟ = ουδέτερη
…στον ΤΟΞΟΤΗ = αντίθεση
…στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ = ουδέτερη
…στον ΥΔΡΟΧΟΟ = τρίγωνο
…στους ΙΧΘΕΙΣ = τετράγωνο
 
Επεξήγηση
 
ΣΥΝΟΔΟΣ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Ερμή του άλλου προσώπου. Φανερώνει ότι τα δύο άτομα βρίσκονται στο ίδιο «μήκος κύματος» ως αναφορά τις ιδέες, τις σκέψεις, τις απόψεις. Πρόκειται για μια πολύ επιθυμητή όψη για οποιοδήποτε τύπο σχέσης, από ερωτικούς συντρόφους, φίλους, μέχρι γονέα και παιδί. Υπάρχουν κοινά hobby και ενδιαφέροντα, με αποτέλεσμα πολύ σπάνια να «βαριούνται» όταν βρίσκονται μεταξύ τους. Η όψη αυτή προσδίδει μακροβιότητα στις σχέσεις, ιδιαίτερα όταν συμφωνούν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες των δύο ωροσκοπίων. Ακόμα και όταν υπάρχουν διαστήματα απομάκρυνσης ανάμεσα στα δύο άτομα με τον ίδιο Ερμή, διατηρείται μια «άτυπη», σχεδόν «μεταφυσική» επικοινωνία. Για παράδειγμα σκέφτεται ο ένας τον άλλον και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο άλλος!
 
ΤΡΙΓΩΝΟ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Ερμή του άλλου πρόσωπου. Ίσως η πιο δυναμική και επιθυμητή όψη αμέσως μετά από τη σύνοδο. Εδώ οι σκέψεις και οι ιδέες μπορεί να μην είναι αναγκαστικά ταυτόσημες, ωστόσο υπάρχει μια θαυμάσια ροή επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο μέλη! Μάλιστα ο ένας μπορεί να συμπληρώνει το άλλο, δημιουργώντας ένα κλίμα οικειότητας και αγάπης. Τα άτομα με αυτή την όψη πέρα από τις όμορφες συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους, τους αρέσει να ταξιδεύουν μαζί και να μοιράζονται ευτυχία μέσα από κουλτούρα, γνώσεις και νέες εμπειρίες.
 
ΕΞΑΓΩΝΟ: Τα άτομα που έχουν τον Ερμή τους σε όψη εξαγώνου στο γενέθλιο χάρτη τους, απολαμβάνουν τα «καλά» της όψης του τριγώνου, μόνο που εδώ, ίσως αργήσουν να καταλάβουν ότι ταιριάζουν μεταξύ τους. Θα πρέπει να αναπτυχθεί σταδιακά ένα κλίμα οικειότητας που θα επιτρέψει στην επικοινωνία να ρέει με πιο ελεύθερους τρόπους.
 
ΑΝΤΙΘΕΣΗ: Παρόλα όσα θα μπορούσε να υπονοεί η ετυμολογία της λέξης, δεν είναι αναγκαστικά κακή η αντίθεση ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου. Πρόκειται για δύο «Ερμήδες» που ουσιαστικά βρίσκονται σε «πολικά» ζώδια. Εδώ ισχύει το γνωστό «τα ετερώνυμα έλκονται». Πέρα από τις όποιες διαφορές στις απόψεις, υπάρχει μια περίεργη «χημεία» ανάμεσα στα μέλη αυτής της όψης. Η πρώτη εντύπωση μπορεί να μην είναι τέλεια, στη συνέχεια ωστόσο θα διαπιστώσουν ότι αυτά που τους χωρίζουν είναι στην πραγματικότητα εκείνα που τους ενώνουν!
 
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ερμή του άλλου. Γενικά στην Αστρολογία και ιδιαίτερα στη συναστρία τα τετράγωνα που σχηματίζονται ανάμεσα στους πλανήτες δεν θεωρούνται επιθυμητές όψεις. Αυτό ισχύει και για το αμοιβαίο τετράγωνο του Ερμή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Ο τρόπος που σκέπτονται και αντιδρούν δεν βοηθά στη ροή της επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά αντιδράσεις ή ακόμη και αντιπαραθέσεις. Τα άτομα μπορεί να νιώσουν κάποια στιγμή ότι τρέφουν ένα αβυσσαλέο ….μίσος το ένα για το άλλο! Ένα μίσος ωστόσο που μπορεί να μην είναι πολύ μακριά από ένα κρυφό πάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε ένα σφοδρό έρωτα!
 
ΟΥΔΕΤΕΡΗ: Η απλή ουδέτερη σχέση ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου δεν υπόσχεται ούτε θαύματα, ούτε όμως και τραγωδίες. Συναντάται πολύ συχνά σε ερωτικές-σεξουαλικές σχέσεις όπου τα άτομα δεν έχουν να πουν πολλά, κάνουν όμως μεταξύ τους ….πάμπολλα!

Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ-ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ όψη ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου δείχνει τη μεγάλη πιθανότητα τα άτομα να έχουν κοινά ενδιαφέροντα, ακόμα και να μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις. Η όψη αυτή συναντάται συχνά σε ζευγάρια.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-03-2012 00:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι