blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ο Ερμής στην αστρολογία! Βρείτε τον Ερμή σας και πως επηρεάζει το χαρακτήρα και τις σχέσεις σας!

 
Ο Ερμής στην αστρολογία! Βρείτε τον Ερμή σας και πως επηρεάζει το χαρακτήρα και  τις σχέσεις σας!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 5
 

Ο Ερμής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πλανήτες στην Αστρολογία. Μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη (που ονομάζονται και «φώτα»), οι ιδιότητες του Ερμή είναι τέτοιες, που συνδέονται με την ίδια τη ζωή! Ο Ερμής σχετίζεται άμεσα με την επικοινωνία. Για να γίνει πιο κατανοητή η συμβολή του στη ζωή μας, ας φανταστούμε ένα άτομο που δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του.

Sponsored Links

Ο Ερμής στην αστρολογία

Με άλλα λόγια, στην αστρολογία ο Ερμής εκφράζει την ίδια τη ζωή! Και ενώ η θέση του Ήλιου στον ζωδιακό (αυτό που λέμε έχεις Ήλιο στον Κριό, άρα το ζώδιο σου είναι Κριός) έχει πρωτίστη σημασία, η θέση του Ερμή μας δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον έξω κόσμο, που προσλαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες, που αντιδρούμε, αλλά και που ερωτευόμαστε!

Ο Ερμής και ο έρωτας

Ναι, η θέση του Ερμή στον ζωδιακό, προϊδεάζει και τον τρόπο που ερωτευόμαστε! Μάλιστα παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση και την κατάληξη μιας ερωτικής σχέσης. Και ενώ η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα ή ο Άρης ο πλανήτης του σεξ μας «φέρνουν πιο κοντά», βασικός ρυθμιστής για τη διάρκεια μιας σχέσης είναι ο Ερμής! Για του λόγου το αληθές, φανταστείτε ότι μόλις γνωρίσατε τον έρωτα της ζωής σας! Μετά από μια θυελλώδη παθιασμένη νύχτα τρελού έρωτα, το επόμενο πρωινό σας βρίσκει να κοιτάζει ο ένας τον άλλον με έκπληξη, χωρίς να μπορεί να αρθρώσει κουβέντα! Όχι φυσικά από το ερωτικό «σοκ» που έχει ξεσπάσει, αλλά από την έλλειψη κοινών ενδιαφερόντων, άλλων προτεραιοτήτων στην καθημερινότητα, διαφορετικών σπουδών. Με δυο λέξεις: έλλειψη επικοινωνίας. Στην νομική «διάλεκτο» αποτελεί τη βασική αιτία για ένα διαζύγιο και έχει «βαπτιστεί» ασυμφωνία χαρακτήρων!

Ο Ερμής και η επιτυχία στον επαγγελματικό προσανατολισμό

Στη σύγχρονη καθημερινότητα «πιπιλίζουμε» το όνομα του Ερμή, όταν αυτός είναι ανάδρομος. Μάλιστα η αναδρομή του Ερμή αποτελεί (ενώ δεν θα έπρεπε) έναν από του «μπαμπούλες» της αστρολογίας: σε αυτόν χρεώνουμε κάθε μικρή ή μεγάλη ατυχία, που θα μπορούσε να μας συμβεί στη διάρκεια μιας μέρας: «Έκαψα το φαγητό και ξέχασα να δώσω το χάπι στην γιαγιά»: Μήπως έχουμε ανάδρομο Ερμή;
 
Ο Ερμής λοιπόν, δεν ευθύνεται για όλα τα περίεργα που σημειώνονται κατά τη διάρκεια της αναδρομής του. Παίζει όμως σημαντικότατο ρόλο η θέση του, στο γενέθλιο χάρτη μας. Δηλαδή σε ποιο ζώδιο βρισκόταν της στιγμή της γέννησης μας. Αυτή η θέση καθορίζει τις δυνατότητες ή τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στην αντίληψη, στη μάθηση, στην επιλογή του επαγγέλματός μας και συνεπώς, στην επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα. Οι περισσότερες από τις βασικές αιτίες των προβλημάτων στη μάθηση εντοπίζονται στη θέση του Ερμή στα ζώδια και στις όψεις που εκείνος πραγματοποιεί με τους υπόλοιπους πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη. Για παράδειγμα ένας «χτυπημένος» Ερμής, θα μπορούσε να «βγάλει» το πρόβλημα της δυσλεξίας, ενώ ταυτόχρονα, το ίδιο άτομο να είναι genius σε ένα ευρύ φάσμα πνευματικών δυνατοτήτων!
 
Η θέση του Ερμή στα ζώδια «γεννάει» τον αριθμομνήμονα, τον αφηρημένο, τον άριστο μαθητή που δεν χρειάζεται να διαβάσει αλλά και εκείνον που «δεν παίρνει τα γράμματα»!

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΖΩΔΙΑ

Βρείτε με τη βοήθεια του γενέθλιου χάρτη σας σε ποιο ζώδιο έχετε τον Ερμή σας. Ανακαλύψτε τα επικοινωνιακά ταλέντα σας και σε ποια επαγγέλματα έχετε «τάση» να πετύχετε! Στη συνέχεια, βρείτε τον Ερμή του συντρόφου σας και δείτε πόσο και πού ταιριάζετε!
 
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-03-2012 00:00:00