blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ινδιάνικο ωροσκόπιο: Ποια είναι η δική σου ινδιάνικη σελήνη;

 
Ινδιάνικο ωροσκόπιο: Ποια είναι η δική σου ινδιάνικη σελήνη;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 4
 
Sponsored Links

Τα Ινδιάνικα ζώδια της Σελήνης

 

Όταν η Σελήνη λάμπει με όλη της μεγαλοπρέπεια στον ουρανό, δεν είναι να απορείς που για τόσους λαούς αποτέλεσε τη βάση, όχι μόνο για τη μέτρηση του χρόνου, αλλά και για την αστρολογική αξιολόγηση των ανθρώπων.
 
Σύμφωνα με μια θεωρία λοιπόν, που προέρχεται από την παράδοση των Ινδιάνων του Καναδά, η Σελήνη επηρεάζει την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ανάλογα με τον μήνα στον οποίο αυτός έχει γεννηθεί. Και μάλιστα, σε συμφωνία με τον χαρακτήρα του δορυφόρου της Γης, που σε άλλες φάσεις αποκαλύπτεται περισσότερο με την πανσέληνο, και σε άλλες λιγότερο, με τη νέα σελήνη, δείχνει μια πλευρά της προσωπικότητας του ανθρώπου, που άλλοτε εκδηλώνεται φανερά και άλλοτε όχι τόσο.
 
Έτσι, αυτά τα ζώδια, εκφράζουν ένα κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας μας, που πότε βρίσκεται στο ημίφως και πότε στο άπλετο φως. Μπορεί ακόμα κι εμείς οι ίδιοι να μην το αντιλαμβανόμαστε πλήρως ή να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε. Σαν τη Σελήνη, που δεν έχει δικό της φως, αλλά το δανείζεται από τον Ήλιο, έτσι και αυτά τα χαρακτηριολογικά στοιχεία φωτίζονται μέσα από διάφορα γεγονότα της ζωής.

Ιανουάριος: Η Σελήνη του Λύκου

Αν έχεις γεννηθεί τον Ιανουάριο, με τη Σελήνη του Λύκου, είναι πολύ πιθανό να έχεις περάσει ή να περνάς πολλές προκλήσεις στη ζωή πράγμα που σου δίνει τα φόντα να υπερβαίνεις τις δυσκολίες, διατηρώντας ωστόσο μια κάποια συναισθηματική ψυχρότητα. Δεν σε πειράζει να δουλέψεις σκληρά, αν χρειαστεί, και αντιμετωπίζεις με θάρρος όλα τα εμπόδια.
 
Οι άλλοι σε βλέπουν σαν ένα μοναχικό λύκο κι αυτό ισχύει, καθώς προτιμάς να καταπιάνεσαι μόνος σου με ό,τι έχεις να κάνεις. Η αλήθεια είναι πως δεν αγαπάς την πολυκοσμία, παρά επιδιώκεις να περιβάλλεσαι από λίγους και εκλεκτούς, για τους οποίους τρέφεις τα πιο τρυφερά συναισθήματα. Παρόλα αυτά, δεν τους τα εκδηλώνεις εύκολα και δεν θέλεις να ανοίγεσαι.
 
Το μάθημά σου στη ζωή είναι να αποκτήσεις περισσότερη εμπιστοσύνη στους άλλους και λιγότερη απαιτητικότητα απέναντι στον εαυτό σου.

Φεβρουάριος: Η Σελήνη του Χιονιού

Αν γεννήθηκες κάτω από τη Σελήνη του Χιονιού, είναι πιθανό τα παιδικά σου χρόνια να πέρασαν μέσα σε μια ατμόσφαιρα απαιτήσεων των άλλων από σένα, με αποτέλεσμα να είσαι εξοικειωμένος με τη σκληρή δουλειά και να μη σε αποτρέπουν τα εμπόδια. Αυτές οι καταστάσεις, όμως, σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο σαν ένα μέρος με πολλές δυσκολίες.
 
Οι άνθρωποι σε έχουν κουράσει και γίνεσαι επικριτικός απέναντί τους. Εκτιμάς όμως ιδιαίτερα την αισθητική απόλαυση, που μπορεί να σου προσφέρει η φύση. Οι ωραίες τοποθεσίες, όπως και η σχέση σου με τα ζώα, σε ταξιδεύουν σε κόσμους όπου ηρεμείς και αναπαύεσαι.
 
Εκείνο που μπορείς να μάθεις από τη ζωή είναι να καταφεύγεις όσο περισσότερο μπορείς σε αυτά τα βασίλεια της φύσης, ώστε να γεμίζεις τις μπαταρίες σου αφήνοντας κατά μέρος τη σκληρή πραγματικότητα.

Μάρτιος: Η Σελήνη του Κορακιού

Αν έχεις γεννηθεί τον Μάρτιο, η Σελήνη του Κορακιού δείχνει πως είσαι άτομο με ταλέντο στην αυτοέκφραση . Η ικανότητα να μεταδίνεις τις ιδέες σου προέρχεται από τη δυνατότητα να συμπεριφέρεσαι με τον πιο ευέλικτο και ευπροσάρμοστο τρόπο.
 
Καθώς έχεις έρθει στον κόσμο σε έναν μεταβατικό μήνα της χρονιάς, είσαι προικισμένος με μοναδική ενεργητικότητα και με ένα σβέλτο και ακούραστο μυαλό. Αυτή η ιδιαίτερη νοητική σου κατάσταση σου επιτρέπει να αντεπεξέρχεσαι με ευκολία στους διάφορους τομείς της ζωής. Αγαπάς τα ζώα και ιδιαίτερα τα πουλιά, καθώς έχουν αστραπιαίες αντιδράσεις σαν εσένα.
 
Είσαι φτιαγμένος για να γίνεσαι ο πρωτεργάτης στις μεγάλες αλλαγές, θα πρέπει ωστόσο να μάθεις να βοηθάς τον εαυτό σου και τους άλλους μέσα σε αυτές τις φάσεις μετάβασης που συναντάς στη ζωή.
 
Απρίλιος: Η Σελήνη του Σπόρου
Η Σελήνη του Σπόρου, για όσους γεννήθηκαν τον Απρίλη, εκπροσωπεί την υπόσχεση μιας καινούργιας ανάπτυξης. Είσαι λοιπόν ένα άτομο αποφασισμένο να κάνει τους άλλους να τον δουν και να τον ακούσουν με έναν ιδιαίτερο δικό σου τρόπο. Πιθανόν όταν ήσουν παιδί, να έζησες μέσα σε έντονες οικογενειακές συγκρούσεις και όταν μεγάλωσες καλλιέργησες ακεραιότητα, ευθύτητα αλλά και μια κάποια αδιαλλαξία στις σχέσεις σου με τους άλλους.
 
Διαθέτεις σπάνια ειλικρίνεια και αίσθηση του δικαίου, ενώ έχεις ανάγκη να αισθάνεσαι ριζωμένος στη «φυλή» σου, στη δική σου ομάδα των ανθρώπων. Η Σελήνη σου δείχνει πως έχεις πολλές δυνατότητες, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να ανακαλύψεις τα ιδιαίτερα χαρίσματά σου αλλά και πλευρές του χαρακτήρα σου που ενδεχομένως να τις δεις σε αρκετά ώριμη ηλικία.
 
Το μάθημα για σένα στη ζωή είναι να μάθεις να βλέπεις και τις απόψεις των άλλων.

Μάιος: Η Σελήνη του Άνθους

Έστω κι αν έχει χρειαστεί να δώσεις τις δικές σου μάχες στη ζωή, η Σελήνη του Άνθους φέρνει στη ζωή σου μια τύχη σχεδόν μαγική. Έχεις την ικανότητα να πετυχαίνεις σημαντικά πράγματα χωρίς να κοπιάζεις υπερβολικά, είσαι φιλικός, ανοιχτόκαρδος και τα πας καλά με τον περισσότερο κόσμο που γνωρίζεις.
 
Πιθανόν να έχεις προικιστεί και με μια ωραία εξωτερική σου εμφάνιση που αποτελεί ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, ώστε να έχεις μπόλικες κατακτήσεις. Ακόμα και όταν απομονώνεσαι, οι θαυμαστές ή οι θαυμάστριες δεν σου λείπουν. Σε χαρακτηρίζει η γενναιοδωρία και μοιράζεσαι απλόχερα με όσους αγαπάς και τα συναισθήματα και τα υλικά σου αποκτήματα.
 
Το μάθημα που καλείσαι να πάρεις από τη ζωή είναι το να ακούς τη δική σου εσωτερική φωνή, να ακολουθείς το φως που εσύ επιλέγεις και να μην επηρεάζεσαι από τις γνώμες των άλλων.

Ιούνιος: Η Σελήνη της Φράουλας

Έχεις τόσες ιδέες και όνειρα που δυσκολεύεσαι να τα βάλεις σε μια τάξη. Κατεβάζεις αμέτρητες εμπνεύσεις που τις ανακοινώνεις στο περιβάλλον σου με ρυθμό πυροβόλου. Οι άνθρωποι έρχονται κοντά σου καθώς προσελκύονται από τον τρόπο που τους κατανοείς και τους συμβουλεύεις, έστω κι αν η γνώμη σου δεν είναι πάντα αντικειμενική.
 
Έχοντας επίγνωση αυτού του χαρίσματός σου, αποκτάς και τη δυνατότητα να χειραγωγείς καταστάσεις, αν χρειαστεί. Κερδίζεις εύκολα τη συμπάθεια, τον θαυμασμό και την εκτίμηση των άλλων με την ανοιχτή στάση σου απέναντι στον κόσμο. Χαρίζεις γενναιόδωρα την καρδιά σου στα κοντινά σου πρόσωπα, ιδιαίτερα την οικογένειά σου και πάνω απ’ όλα στα παιδιά σου, όπως και στα ζωάκια που έχεις στο σπίτι.
 
Το μάθημα που καλείσαι να πάρεις στη ζωή είναι να διοχετεύεις τις σπουδαίες ιδέες σου σε μια κατεύθυνση που θα βοηθά και τους άλλους.
 
Ιούλιος: Η Σελήνη του Κεραυνού
Όπως ο κεραυνός κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του, έτσι κι εσύ, έχοντας γεννηθεί στη δική του Σελήνη, δεν περνάς απαρατήρητος, ακόμα και στην πολυκοσμία. Παρόλα αυτά, έχεις έναν ιδιαίτερα βαθύ και πολύπλοκο εσωτερικό κόσμο. Οι περισσότεροι γύρω σου δεν το αντιλαμβάνονται, επειδή κρατάς κρυμμένη αυτή σου την εσωτερικότητα, ωστόσο συχνά αναδύεται από μέσα σου.
 
Η δυαδικότητά σου συνδυάζεται με ένα έντονο διαισθητικό χάρισμα. Συχνά ξέρεις τι θα κάνουν οι άλλοι και ενεργείς με βάση γεγονότα που ακόμα δεν έχουν συμβεί, προλαμβάνοντας κατά κάποιο τρόπο τη μελλοντική συμπεριφορά διαφόρων ανθρώπων. Η επίγνωση των πραγμάτων σε κάνει να συμπεριφέρεσαι με τρόπο που στους άλλους μπορεί να φαίνεται αλλοπρόσαλλος, καθώς δεν κατανοούν την απότομη αλλαγή των διαθέσεών σου.
 
Το μάθημά σου στη ζωή είναι να μάθεις να ξεχωρίζεις τη διαισθητική σου πραγματικότητα από εκείνη του υλικού κόσμου.

Αύγουστος: Η Σελήνη του Οξύρρυγχου

Μπορεί να έχεις βιώσει ορισμένες αντιξοότητες κατά καιρούς, ωστόσο ξέρεις από ένστικτο να τις ξεπερνάς και να ευημερείς, έχοντας έναν επεκτατικό χαρακτήρα που προσελκύει οτιδήποτε καλό έχει να σου προσφέρει η ζωή. Τραβάς επάνω σου σαν μαγνήτης τους τρόπους και τα μέσα για να πετυχαίνεις στις περισσότερες δραστηριότητές σου. Είναι εντυπωσιακό το πώς όλα συνωμοτούν υπέρ σου, αλλά πρόσεχε να μην το παίρνεις και για δεδομένο.
 
Έχεις μια προστατευτική στάση απέναντι στα αγαπημένα σου πρόσωπα, φίλους και οικογένεια. Αν αισθανθείς ότι κάποιος δικός σου απειλείται, μπορεί ακόμα και να αγχωθείς για λογαριασμό του, κινδυνεύοντας να σου γίνει εμμονή.
 
Το μάθημά σου σε αυτή τη ζωή είναι να δεις τον κόσμο όχι μόνο μέσα από τα δικά σου μάτια αλλά και με τον τρόπο που τον βλέπουν οι άλλοι, να μπορείς να μπαίνεις στη θέση τους, αποκτώντας περισσότερη κατανόηση.

Σεπτέμβριος: Η Σελήνη της Συγκομιδής

Όπως δείχνει η Σελήνη της Συγκομιδής κάτω από την οποία έχεις γεννηθεί, διαθέτεις ένα σπάνιο χάρισμα στο να μαζεύεις τα πρόσωπα, τις ιδέες και την ενέργεια που απαιτείται για να γίνονται πράγματα στην πιο κατάλληλη στιγμή. Έχεις ένα φυσικό ταλέντο για να κάνεις διασυνδέσεις.
 
Είσαι κάτι αντίστοιχο με τον σοφό της φυλής, τον οποίο συμβουλεύονται οι πάντες σε θέματα σχέσεων ή συνεργασιών, γιατί διακρίνεις αμέσως ποιος ταιριάζει με ποιον και ποιοι συνδυασμοί θα λειτουργήσουν καλά. Έχεις επίσης την ικανότητα να συλλέγεις πληροφορίες και να τις μεταδίνεις με ακρίβεια. Οι συμβουλές σου είναι ειλικρινείς, πρακτικές και ουσιαστικές. Διαθέτεις ακόμα μια εσωτερική ισορροπία και μια ανώτερη αίσθηση του σωστού και του λάθους.
 
Όλα αυτά όμως μπορεί να σου δημιουργούν μια τάση ελιτισμού. Γι’ αυτό το μάθημα που καλείσαι να πάρεις από τη ζωή είναι το να καλλιεργήσεις την ταπεινοφροσύνη.
 
Οκτώβριος: Η Σελήνη του Κυνηγού
Όσοι γεννήθηκαν με τη Σελήνη του Κυνηγού έχουν μια εκπληκτική ικανότητα να επιλέγουν πάντα τον σωστό χρόνο για ό,τι κάνουν και μια αντίληψη που ξεπερνά τις πέντε αισθήσεις. Η συναίσθηση που έχεις για τον εαυτό και το περιβάλλον σου εντυπωσιάζει τους άλλους σε βαθμό που μπορεί ακόμα και να μην αισθάνονται άνετα μαζί σου.
 
 Εσύ βέβαια γνωρίζεις καλά πότε είναι σκόπιμο να αποτραβιέσαι και πότε να αποκαλύπτεις τον εαυτό σου. Και χρησιμοποιείς αυτή σου την ικανότητα στον «κοινωνικό χορό» για να καλλιεργείς σχέσεις και συνεργασίες. Κάτι που είναι από τα ζητούμενά σου στη ζωή. Η προσωπικότητά σου είναι πολυεπίπεδη, και βγάζεις προς τα έξω το κομμάτι της εκείνο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις επιθυμίες σου.
 
Θα πρέπει ωστόσο να μάθεις να αντιλαμβάνεσαι και τον εαυτό σου και τους άλλους όχι σύμφωνα με αυτό που θα ήθελες, αλλά για όπως πραγματικά είναι.

Νοέμβρης: Η Σελήνη του Κάστορα

Είσαι γεννημένος σε μια μεταβατική φάση της χρονιάς, κάτι που σου δίνει ετοιμότητα πνεύματος ώστε να ενεργείς με πρωτοποριακό τρόπο, χωρίς να βαδίζεις πάνω στα μονοπάτια των άλλων. Αντίθετα, είναι πιθανό εσύ να είσαι ο δημιουργός τάσεων, τις οποίες οι άλλοι να ακολουθούν. Εσωτερικά δεν εφησυχάζεις ποτέ, θέλοντας να είσαι προετοιμασμένος για το επόμενο βήμα της προσωπικής σου εξέλιξης.
 
Επιδιώκεις να βοηθάς και τους άλλους να περνούν στο επόμενο επίπεδο της πορείας τους, με κίνδυνο το ενδιαφέρον σου αυτό να λειτουργεί σαν αδιακρισία και αυταρχικότητα. Παρόλα αυτά πολλοί επιζητούν τη βοήθειά σου στις μεταβατικές φάσεις της ζωής τους, καθώς έχεις την ικανότητα να δημιουργείς τάξη μέσα από το χάος.
 
Συχνά ταυτίζεσαι με τα συναισθήματα των άλλων σε βαθμό που να χάνεσαι μέσα στο δράμα τους, μπλοκάροντας την ικανότητα να τους βοηθήσεις. Θα πρέπει λοιπόν να μάθεις να μη χάνεσαι μέσα στη συναισθηματική πλευρά σου.

Δεκέμβριος: Η Σελήνη του Κρύου

Ανάλογα και με τη θερμοκρασία αυτού του μήνα, έχεις τάση να δείχνεις μια ψυχρή συμπεριφορά, αλλά στην πραγματικότητα καίει μέσα σου η ζεστασιά που, με την κατάλληλη ενθάρρυνση, μπορεί να εξωτερικευθεί. Επιπλέον αυτή η ζεστασιά είναι που τρέφει τα όνειρα και τις επιδιώξεις όχι μόνο τα δικά σου, αλλά και όσων σε περιβάλλουν, αν εσύ το επιτρέψεις.
 
Μπορεί να έχεις αντιμετωπίσει αντίξοες καταστάσεις μαζί με τους δικούς σου, αλλά οι δυσκολίες ποτέ δεν είναι εχθρός σου. Τις υπερβαίνεις με μια θαυμαστή άνεση, ακόμα κι αν φαίνονται αξεπέραστες. Σε βοηθά το κοφτερό μυαλό σου, που καταστρώνει αποτελεσματικά σχέδια με την ελάχιστη πληροφόρηση. Οι άλλοι σε αντιμετωπίζουν σαν ένα άτομο με μεγάλη δύναμη και σταθερότητα.
 
Βασίζεσαι κυρίως στις δικές σου δυνάμεις, αλλά το μάθημα που καλείσαι να πάρεις σε αυτή τη ζωή είναι να εμπιστεύεσαι και να αφήνεσαι λιγάκι περισσότερο και τους άλλους.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 28-11-2014 11:06:00