blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Τι ζώδιο είναι η Σελήνη σου στο Κέλτικο ωροσκόπιο και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;

 
Τι ζώδιο είναι η Σελήνη σου στο Κέλτικο ωροσκόπιο και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 
Sponsored Links

Κέλτικο ωροσκόπιο της Σελήνης

Οι Κέλτες ήταν ένας λαός με διάφορα παρακλάδια, που κυριάρχησε για πολλούς αιώνες στην Ευρώπη και επηρέασε σημαντικά τον πολιτισμό της. Ζούσαν σε άμεση συνάρτηση με τη φύση και αυτό φαινόταν και στις αστρολογικές τους παραδόσεις.
 
Ο ζωδιακός τους κύκλος περιλάμβανε ζώδια, που ήταν είτε δέντρα και φυτά (όπως περιγράφεται στο άρθρο του myastro.gr Κέλτικο Ωροσκόπιο και Δρυίδες) είτε, όπως αυτό που παρουσιάζουμε εδώ, ζώα. Καθώς βασιζόταν στους κύκλους της Σελήνης, αποτελούνταν από 13 ζώδια, με ένα διαχωρισμό διαφορετικό από εκείνο που γνωρίζουμε από τη σημερινή αστρολογία. Εδώ, οι ιδιότητες και τα χαρίσματα των ζώων αποδίδονται στο κάθε άτομο, ανάλογα με τη Σελήνη στην οποία έχει γεννηθεί.
 
Βρες λοιπόν κι εσύ το δικό σου ζώδιο και χρησιμοποίησέ το σαν μια έμπνευση για να καταλάβεις καλύτερα τις δυνάμεις σου και να τις αξιοποιήσεις στην καθημερινότητά σου. Οι αστρολόγοι του Myastro ξέρουν τι θα συμβεί στο μέλλον σου. Κάλεσε τους τώρα στο 14788 για μία πλήρη προσωπική ανάλυση.
 
Ελάφι
(24 Δεκεμβρίου20 Ιανουαρίου)
Το κέλτικο Ελάφι έχει υψηλά ιδανικά και φιλοδοξίες. Είναι υπομονετικό και η επιμονή σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητά του, εξασφαλίζει την επιτυχία, καθώς συνεχίζει, όταν οι υπόλοιποι τα έχουν παρατήσει προ πολλού. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για κάτι καινούργιο που ετοιμάζεις, είναι το καλύτερο ζώδιο στο οποίο μπορείς να απευθυνθείς, γιατί ποτέ δεν χάνει το θάρρος του και έχει ένα μεταδοτικό ενθουσιασμό. Είναι περήφανο και με το δίκιο του, καθώς έχει πολλά χαρίσματα. Αλλά παρόλο που το ξέρει, δεν γίνεται σνομπ και προπέτης. Διαθέτει μια φυσική ευγένεια, πιστεύει στη σκληρή δουλειά και έχει για σημαία του την ηθική ακεραιότητα.
 
Γάτα
(21 Ιανουαρίου17 Φεβρουαρίου)
Το κέλτικο ζώδιο της Γάτας κινείται με την ταχύτητα και την ελαφράδα του αιλουροειδούς στο επίπεδο της νόησης. Έχει μια ασυναγώνιστη ικανότητα στον συλλογισμό και επιπλέον, μπορεί να διακρίνει την κρυμμένη πλευρά των πραγμάτων, όπως η γάτα βλέπει στο σκοτάδι. Είναι εκείνη που θα παρουσιάσει μια διαφορετική οπτική των καταστάσεων, γι’ αυτό και η γνώμη της είναι πολύτιμη όποτε χρειάζεται κάποιος, που να αντιμετωπίσει πιο δημιουργικά ένα θέμα. Δείχνει πάντα ενδιαφέρον για τους άλλους, πράγμα που την κάνει αξιολάτρευτη. Παρόλα αυτά, μπορεί να αποφεύγει τις στενές επαφές με τον κόσμο, γιατί της αρέσει να μένει παράμερα και να παρατηρεί.
 
Φίδι
(18 Φεβρουαρίου17 Μαρτίου)
Το κέλτικο ζώδιο του Φιδιού χαρακτηρίζεται από τη ζωντάνια, την περιέργεια και την επιθυμία να μάθει πώς λειτουργεί ο κόσμος και πώς ενεργούν οι άνθρωποι γύρω του. Ωστόσο, αποφεύγει να ρωτά και προτιμά να παρατηρεί προσεκτικά, σαν το ερπετό που παραφυλά. Έχει φυσικό ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να γίνεται πολύ πειστικό. Αν παθιαστεί με κάτι, με τον ζήλο του παρασέρνει εύκολα πολλούς να το ακολουθήσουν. Χαρακτηρίζεται από έναν γοητευτικό αυθορμητισμό, ταυτόχρονα όμως είναι και απρόβλεπτο. Παρά την ευελιξία του, προτιμά να γίνονται τα πάντα όπως αρέσει σε εκείνο και, αν παραμεριστεί, δεν είναι καθόλου συνεργάσιμο.
 
Αλεπού
(18 Μαρτίου14 Απριλίου)
Η Αλεπού είναι απίστευτα πονηρή, ως γνωστόν, αλλά το ομώνυμο ζώδιο διαθέτει επίσης δύναμη, εξυπνάδα, ενεργητικότητα, χιούμορ και αισθησιασμό. Επιπλέον, αρνείται να συμμορφωθεί με ό,τι πάνε να του επιβάλλουν. Είναι ιδανικός σύντροφος για να πας μαζί του ταξίδι σε ένα εξωτικό μέρος και να ζήσεις τις πιο απίστευτες περιπέτειες. Έχει ταλέντο στις αφηγήσεις και κάθε του εμπειρία γίνεται υλικό, για μια συναρπαστική ιστορία. Κάτω από τη μανία του να παίζει και να αστειεύεται, κρύβει μια τρυφερή πλευρά, που δεν του αρέσει να αποκαλύπτει. Παρόλα αυτά, δεν διστάζει να δείχνει την αφοσίωσή του και δεν εγκαταλείπει ποτέ τους φίλους του.
 
Βόδι
(15 Απριλίου12 Μαΐου)
Το κέλτικο σεληνιακό Βόδι είναι δυνατό, σταθερό, σίγουρο και αξιολάτρευτο. Είναι το πρόσωπο στο οποίο θα απευθυνθείς όταν χρειάζεσαι έναν ώμο για να κλάψεις, μια ειλικρινή γνώμη και μια συνετή συμβουλή, ιδίως όσον αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις. Επιπλέον, σε αυτόν μπορείς να εμπιστευθείς ένα μυστικό με τη βεβαιότητα ότι δεν θα το προδώσει ποτέ. Διαθέτει μια έμφυτη διαίσθηση και διακρίνει έναν ψεύτη από χιλιόμετρα μακριά. Αλλά ακριβώς εξαιτίας της ευαισθησίας του, γίνεται συχνά κυκλοθυμικός και ευσυγκίνητος. Επίσης, χαρακτηρίζεται από την απόλυτη ξεροκεφαλιά. Έχει καλό γούστο και του αρέσει να διαμορφώνει καλαίσθητα τον χώρο και την εμφάνισή του.
 
Ιππόκαμπος
(13 Μαΐου9 Ιουνίου)
Το ζώδιο του Ιππόκαμπου χαρακτηρίζεται από την απίστευτη ευελιξία και επινοητικότητα. Τα πάει μια χαρά με τη διαχείριση των οικονομικών και των νομικών υποθέσεών του, γιατί είναι τετραπέρατος και, αν υπάρχει μια «τρυπούλα» για να διευθετήσει το θέμα του, θα τη βρει. Το μυαλό του είναι τόσο κοφτερό και η μνήμη του τόσο δυνατή, που καμιά φορά είναι δύσκολο να τον παρακολουθήσεις. Αλλάζει συχνά απόψεις και διαθέσεις. Είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικός και εγκλιματίζεται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Του αρέσει να τον αγαπούν και τον θαυμάζουν (άλλωστε είναι ιδιαίτερα χαρισματικός) και ανταποδίδει στο πολλαπλάσιο την αγάπη που παίρνει.
 
Τρυποφράκτης
(10 Ιουνίου7 Ιουλίου)
Το ζώδιο που έχει το όνομα αυτού του μικρού πουλιού συνδέεται με την ανοιχτή διάθεση απέναντι στις καινούργιες καταστάσεις. Ο κέλτικος Τρυποφράκτης έχει μια προσωπικότητα ζεστή, στοργική, ευχάριστη. Του αρέσει να κάνει τους αγαπημένους του να νιώθουν όμορφα και ταυτόχρονα στέκεται βράχος στις καταιγίδες της ζωής. Είναι άτομο της πρωτοβουλίας, ξέρει καλά πώς να πετυχαίνει ό,τι θέλει και δουλεύει καλύτερα μόνος του. Έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης και ηθικής ακεραιότητας. Αναζητά μια ισορροπημένη ζωή και θέλει να κατέχει σημαντική θέση στη δουλειά και στον κύκλο του γενικότερα. Παρόλα αυτά, το κρυφό του όνειρο θα ήταν να ζει περιπλανώμενος σαν τσιγγάνος.

Tι εξελίξεις θα έχεις στα ερωτικά σου; Τι θα γίνει με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει; Οι διάσημοι αστρολόγοι του Myastro.gr απαντούν αποκλειστικά στο 14788 ή με sms στείλε A20 στο 54529.

Τηλεφωνικές προβλέψεις από Κύπρο. Συνομίλησε τώρα με τους αστρολόγους και τους ταρωμάντες του Myastro.gr από την Κύπρο στο 900-19-303 (Σταθερό 1.52€/1' Κινητό 1.61€/1')

Άλογο
(8 Ιουλίου 4 Αυγούστου)
Πληθωρικό, δυναμικό και ανταγωνιστικό, το Άλογο είναι σαν να βρίσκεται διαρκώς σε μια κούρσα ταχύτητας, στην οποία συνήθως βγαίνει νικητής. Ιδίως αν πρόκειται για επιχειρηματικές ενασχολήσεις, στις οποίες εκδηλώνει μεγάλο ταλέντο και αυτοπεποίθηση. Επίσης, διαθέτει και αλάνθαστο ένστικτο σε ό,τι αφορά σε στρατηγικές και κατευθύνσεις που πρέπει να πάρει. Αν σε αυτά προστεθεί και το ηγετικό του χάρισμα, εξηγείται γιατί τόσο συχνά πετυχαίνει, επαγγελματικά και οικονομικά. Μπορεί να είναι υπερβολικά ισχυρογνώμων μερικές φορές, αλλά δεν πτοείται από τις αντιξοότητες. Πέρα από όλα αυτά, είναι επίσης άτομο ιδιαίτερα κοινωνικό και προικισμένο με μια ακαταμάχητη γοητεία, ερωτική και γενικότερη.
 
Σολομός
(5 Αυγούστου1 Σεπτεμβρίου)
Το ζώδιο του Σολομού κολυμπά στα βαθιά νερά της έμπνευσης, των οραμάτων και των απεριόριστων προοπτικών. Οι περισσότεροι εκπρόσωποί του έχουν ένα μοναδικό τρόπο να βλέπουν τον κόσμο, που μπορεί να τους κάνει σπουδαίους καλλιτέχνες, ποιητές και οραματιστές. Ο Σολομός έχει αρκετή διαίσθηση, αλλά δεν τα πάει καλά στις επιχειρήσεις. Αντίθετα, προτιμά να κολυμπά στα βαθιά νερά της έμπνευσης και, για να το κάνει, χρειάζεται απομόνωση και ενδοσκόπηση. Γι’ αυτό και συχνά οι άλλοι δυσκολεύονται να τον καταλάβουν. Όταν όμως αναδύεται από τα βάθη, οι πάντες μένουν έκπληκτοι από την πρωτοτυπία, τη διαίσθηση και τη δημιουργικότητά του.
 
Κύκνος
(2 Σεπτεμβρίου29 Σεπτεμβρίου)
Το κέλτικο ζώδιο του Κύκνου είναι πνευματικά εξελιγμένο, προικισμένο με ευγλωττία και έχει υψηλή αισθητική και μεγάλη αγάπη στην ομορφιά. Διακρίνεται από εκλέπτυνση και ευγένεια, τόσο που μερικές φορές μοιάζει σαν να είναι… από άλλο κόσμο, έτσι δείχνει κάπως απόμακρος. Μοιάζει με παλιό αριστοκράτη, που πάνω απ’ όλα βάζει την αξιοπρέπεια και την κοσμιότητα. Ωστόσο, στις αισθηματικές του σχέσεις, μπορεί να αποδειχθεί πολύ παθιασμένος. Είναι απαιτητικός στη λεπτομέρεια και έχει συγκεκριμένες ιδέες για το πώς θέλει να γίνονται τα πράγματα. Αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για όσους θέλουν ένα άτομο έξυπνο, εκλεπτυσμένο και οργανωμένο.
 
Πεταλούδα
(30 Σεπτεμβρίου27 Οκτωβρίου)
Όπως η πεταλούδα πετά από λουλούδι σε λουλούδι, έτσι και το ομώνυμό της κέλτικο ζώδιο πεταρίζει από φίλο σε φίλο και, καθώς θέλει να βρίσκεται διαρκώς με τα αγαπημένα του πρόσωπα, δεν κάνει στιγμή μόνος του. Είναι ένα ευγενικό κι ευαίσθητο άτομο, που δεν αντέχει την καταπίεση, καθώς του κόβει τα φτερά. Καθώς διαθέτει αστείρευτη δημιουργικότητα, του αρέσει να ονειρεύεται, να κάνει σχέδια, να τα μοιράζεται με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Με την αφοσίωση, την καλοσύνη και την πρόσχαρη στάση του, φέρνει φως στη ζωή των γύρω του και είναι το είδος του ανθρώπου, που όλοι θέλουν να έχουν κοντά τους.
 
Λύκος
(28 Οκτωβρίου24 Νοεμβρίου)
Ο Λύκος, σαν τον εκπρόσωπό του στο ζωικό βασίλειο, είναι απτόητος, θαρραλέος και ασυμβίβαστος. Έχει μια έντονη αίσθηση της έννοιας του σκοπού και κάνει το παν για να πετύχει τον στόχο του. Παρόλα αυτά, βάζει ψηλά τις αρχές του και μαζί του ξέρεις πάντα πού βρίσκεσαι. Είναι αξιοθαύμαστο το πού βρίσκει τέτοια ενεργητικότητα. Τρελαίνεται για τις προκλήσεις και αυτές τον κινητοποιούν και του δίνουν αστείρευτη ζωτικότητα. Αυτή η εσωτερική του δύναμη τον κάνει πολύτιμο σύντροφο, που όλοι θα ήθελαν να τον έχουν πλάι τους στις δυσκολίες της ζωής. Εκείνος, αντίθετα, σε αρκετές περιπτώσεις, προτιμά να πορεύεται μόνος.
 
Γεράκι
(25 Νοεμβρίου23 Δεκεμβρίου)
Όταν το Γεράκι δει κάτι που θέλει, θα επιμείνει δυναμικά μέχρι να το κατακτήσει. Αν πάλι δεν ενδιαφέρεται, θα πετάξει μακριά προς άλλους, πιο δελεαστικούς προορισμούς. Για αυτό το ζώδιο η απόκτηση της γνώσης είναι σημαντικό ζητούμενο στη ζωή και συχνά ό,τι μαθαίνει, του αρέσει να το μοιράζεται με τους άλλους. Μπορεί να είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος και φιλάνθρωπος. Έχει μεγάλη εσωτερική ισορροπία και, σαν τον φτερωτό αντίστοιχό του στο ζωικό βασίλειο, βρίσκει πάντα τον δρόμο του, χάρη σε μια διαισθητική εσωτερική πυξίδα. Έχει ανοιχτή νοοτροπία, φιλοσοφεί τα πράγματα και υπερασπίζεται με πάθος τις ιδέες του.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 01-08-2014 16:00:00