blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Κέλτικο Ωροσκόπιο και Δρυίδες. Με ποιά ζώδια ταιριάζεις.

 
Κέλτικο Ωροσκόπιο και Δρυίδες. Με ποιά ζώδια ταιριάζεις.
Βαθμολόγησε
Score: 2.3  Ψήφοι: 3
 


Κέλτικο ωροσκόπιο; Πιθανόν ξέρεις ότι τα γνωστά μας κλασικά ζώδια δεν είναι τα μόνα που υπάρχουν στον κόσμο. Στην κινέζικη αστρολογία τα 12 ζώδια έχουν ονόματα και χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από τα ζωικό βασίλειο και καθορίζονται από τη χρονιά που γεννήθηκε κανείς. Μια άλλη σχετικά άγνωστη αστρολογική παράδοση προέρχεται από τους Κέλτες, τον λαό που για πολλούς αιώνες κυριαρχούσε στην Ευρώπη. Οι Κέλτες λάτρευαν τις φυσικές δυνάμεις και απέδιδαν μυστικιστικές ιδιότητες στον φυτικό κόσμο. Οι ιερείς τους, οι Δρυίδες, είχαν παρατηρήσει τα κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που γεννιούνταν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, χαρακτηριστικά που είχαν μια ομοιότητα με τα πνεύματα που πίστευαν ότι κατοικούσαν σε διάφορα δέντρα και θάμνους. Έτσι δημιουργήθηκαν τα  κέλτικα ζώδια, 13 στον αριθμό, από τον χωρισμό του χρόνου σε ισάριθμους σεληνιακούς μήνες με διάρκεια 28 ημερών ο καθένας. Μπορείς λοιπόν να δεις κι εσύ, ανάλογα με την ημερομηνία των γενεθλίων σου, σε ποιο από αυτά τα ζώδια ανήκεις και με ποιους ταιριάζεις περισσότερο στο κέλτικο ωροσκόπιο.

Σημύδα: Ο Δυναμικός (24 Δεκεμβρίου- 20 Ιανουαρίου)
Με τις επιρροές που δέχτηκες στη γέννησή σου από το ζώδιο της Σημύδας, είσαι ο άνθρωπος που θέλει να βελτιώνει διαρκώς τα πάντα γύρω του και εμπνέει τους άλλους να συμμετέχουν. Καθώς είσαι γεννημένος σε μια εποχή του χρόνου γεμάτη παγωνιά και σκοτάδι, έχεις την παρόρμηση να κινηθείς προς το φως, αλλάζοντας προς το καλύτερο τον κόσμο που σε περιβάλλει. Έχεις μεγάλη αντοχή αλλά και ανοχή απέναντι στους άλλους. Είσαι γεννημένος για αρχηγός και συχνά παίρνεις στα χέρια σου τα ηνία όταν το απαιτεί η κατάσταση. Οι άνθρωποι γοητεύονται από τον δυναμισμό, το πνεύμα και τον μεταδοτικό ενθουσιασμό σου. Τα κέλτικα ζώδια που σου ταιριάζουν περισσότερο είναι το Αμπέλι (2 Σεπτεμβρίου- 29 Σεπτεμβρίου) και η Ιτιά (15 Απριλίου -12 Μαϊου).

Σορβιά: Ο Στοχαστής (21 Ιανουαρίου- 17 Φεβρουαρίου)
Αν ανήκεις στο κέλτικο ζώδιο της Σορβιάς, διαθέτεις ένα μυαλό με τεράστιες δυνατότητες. Είσαι ο φιλόσοφος του ζωδιακού, εκείνος που συλλαμβάνει τις πιο υψηλές ιδέες. Πολύ συχνά οι σκέψεις σου είναι τόσο προχωρημένες που οι άλλοι δυσκολεύονται να συμβαδίσουν μαζί σου. Γι’ αυτό πολλές φορές, από φόβο ότι δεν σε καταλαβαίνουν,  κλείνεσαι στον εαυτό σου και καμουφλάρεις το εσωτερικό σου πάθος κάτω από μια απόμακρη συμπεριφορά. Ωστόσο αυτό το πάθος είναι που σε οδηγεί στη ζωή και γίνεται η κινητήριος δύναμή σου. Μπορείς να κάνεις πρόσωπα και καταστάσεις γύρω σου να αλλάζουν, απλώς και μόνο με την παρουσία σου. Τα κέλτικα ζώδια που σου ταιριάζουν περισσότερο είναι ο Κισσός (30 Σεπτεμβρίου- 27 Οκτωβρίου) και ο Κράταιγος (13 Μαϊου – 9 Ιουνίου).

Φλαμουριά: Ο Γητευτής (18 Φεβρουαρίου-17 Μαρτίου)
Αν έχεις γεννηθεί με την επιρροή του ζωδίου της Φλαμουριάς, διαθέτεις φαντασία, διαίσθηση και καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο. Η σκέψη σου είναι ελεύθερη από κάθε περιορισμό και συχνά μοιάζεις να αποτραβιέσαι από τον κόσμο, για να εξερευνήσεις τα πολύχρωμα εσωτερικά σου τοπία. Όμως η άποψη του κόσμου δεν μετράει και πολύ για σένα. Σημασία έχει να μπορείς να ανανεώνεσαι από μέσα σου, και η ενασχόληση με την τέχνη, τη φύση, το γράψιμο (ιδιαίτερα την ποίηση), την επιστήμη και τους πνευματικούς προβληματισμούς είναι τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Όλα αυτά σου δίνουν έντονο προσωπικό μαγνητισμό και οι άνθρωποι έλκονται από τη γοητεία σου. Τα ζώδια που σου ταιριάζουν περισσότερο είναι η Ιτιά (15 Απριλίου -12 Μαϊου) και η Καλαμιά (28 Οκτωβρίου- 24 Νοεμβρίου).

Σκλήθρα: Ο Πρωτοπόρος (18 Μαρτίου- 14 Απριλίου)
Αν ανήκεις στο ζώδιο της Σκλήθρας, είσαι ο άνθρωπος που θέλει διαρκώς να ανοίγει καινούργιους δρόμους. Αποφεύγεις την πεπατημένη και είσαι εκείνος που …ταράζει τα νερά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ακολουθείς την πορεία σου με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Δεν σου αρέσουν τα ανούσια, επιπόλαια πράγματα και απεχθάνεσαι να σπαταλάς τον χρόνο σου. Το πρωτοποριακό πνεύμα σου τραβά κοντά σου τους άλλους σε τέτοιο βαθμό που συχνά είναι σαν να δημιουργούν γύρω σου μια «αυλή» οπαδών. Η ευχάριστη και κοινωνική προσωπικότητά σου και η ευελιξία σου στο να συναναστρέφεσαι διαφορετικά είδη ανθρώπων σε κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό. Τα ζώδια από το κέλτικο ωροσκόπιο που σου ταιριάζουν περισσότερο είναι ο Κράταιγος (13 Μαϊου – 9 Ιουνίου), η Βελανιδιά (24 Δεκεμβρίου- 20 Ιανουαρίου), αλλά και η Σημύδα (24 Δεκεμβρίου- 20 Ιανουαρίου).

Ιτιά: Ο Παρατηρητής (15 Απριλίου -12 Μαϊου)
Αν ανήκεις στο ζώδιο της Ιτιάς, πιθανόν δέχεσαι μια έντονη επίδραση από τη Σελήνη και αυτό σε βοηθά να εναρμονίζεσαι με τους κύκλους της ζωής. Έτσι, ξέρεις σαν από ένστικτο ότι το κάθε πράγμα έχει τον κατάλληλο χρόνο για να γίνει. Αυτό σου προσδίδει μια ρεαλιστική αντιμετώπιση των καταστάσεων αλλά και μεγάλη υπομονή. Επιπλέον διαθέτεις υψηλή νοημοσύνη και μαθησιακή ικανότητα, καθώς και καλό μνημονικό. Συχνά όμως φοβάσαι μη φανείς στους άλλους υπερβολικά επιδειξίας. Είσαι άτομο προικισμένο με έντονο συναισθηματισμό, δημιουργικότητα και πολύ ανεπτυγμένη διαίσθηση. Τα ζώδια από το κέλτικο ωροσκόπιο που σου ταιριάζουν είναι η Σημύδα (24 Δεκεμβρίου- 20 Ιανουαρίου) και ο Κισσός (30 Σεπτεμβρίου- 27 Οκτωβρίου).

Κράταιγος: Ο Θαυματοποιός (13 Μαϊου – 9 Ιουνίου)
Αν γεννήθηκες με την επιρροή από το ζώδιο του Κράταιγου, αποτελείς τη ζωντανή απόδειξη ότι συχνά τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται. Μπορεί εξωτερικά να δείχνεις ένα φιλήσυχο άτομο που περνά μια συμβατική ζωή, αλλά μέσα σου να καίγεσαι από απερίγραπτα πάθη και από τη φλόγα της δημιουργικότητας. Σε ενδιαφέρει μια απίστευτη ποικιλία θεμάτων και έχεις την ικανότητα να βλέπεις την ολοκληρωμένη εικόνα των καταστάσεων, κρίνοντας σε βάθος τα πράγματα. Γίνεσαι αγαπητός στους άλλους γιατί προσαρμόζεσαι εύκολα στις συνθήκες, προσφέρεις πάντα ένα «ευήκοον ους» στα προβλήματά τους και διαθέτεις έξυπνη αίσθηση του χιούμορ. Τα ζώδια που σου ταιριάζουν περισσότερο στο κέλτικο ωροσκόπιο είναι η Φλαμουριά (18 Φεβρουαρίου-17 Μαρτίου) και η Σορβιά (21 Ιανουαρίου- 17 Φεβρουαρίου).

Βελανιδιά: Ο Σταθεροποιητής (10 Ιουνίου- 7 Ιουλίου)
Σαν τη Βελανιδιά, έχεις κι εσύ μια ήρεμη δύναμη και σταθερότητα, αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο. Είσαι ο άνθρωπος  που θα υπερασπιστεί τους αδύναμους και θα δώσει ψυχικό καταφύγιο στους πονεμένους. Τίποτα δεν σε σταματά από το να υψώσεις το ανάστημά σου, απέναντι σε οτιδήποτε δεν σε βρίσκει σύμφωνο. Οι άλλοι αναζητούν κοντά σου ασφάλεια και στοργή, ενώ έχεις μια μεταδοτική αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Όμως κι εσύ αισθάνεσαι την ανάγκη για μια ζωή «στρωμένη» και ήρεμη, όπου να έχεις τον έλεγχο, και κάνεις το παν για να το πετύχεις. Τα ζώδια που σου ταιριάζουν περισσότερο είναι η Φλαμουριά (18 Φεβρουαρίου-17 Μαρτίου), η Καλαμιά (28 Οκτωβρίου- 24 Νοεμβρίου), αλλά και ο Κισσός (30 Σεπτεμβρίου- 27 Οκτωβρίου).
 
Αρκουδοπούρναρο: Ο Ηγέτης (8 Ιουλίου- 4 Αυγούστου)
Αν γεννήθηκες στο ζώδιο του Αρκουδοπούρναρου (του γνωστού μας «ου» των Χριστουγέννων) είσαι φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα. Διαθέτεις αποφασιστικότητα και δυναμισμό, ενώ καμιά πρόκληση και εμπόδιο δεν στέκονται στον δρόμο σου. Όταν οι καταστάσεις δεν έρχονται όπως επιθυμείς, δεν αποθαρρύνεσαι παρά εντείνεις τις προσπάθειές σου. Το αποτέλεσμα είναι να πετυχαίνεις τους στόχους σου και να ανεβαίνεις γρήγορα στη ζωή. Κερδίζεις εύκολα τον θαυμασμό και την αποδοχή των άλλων, που σε ακολουθούν και σε δέχονται σαν αρχηγό. Με όσους σε γνωρίζουν καλύτερα, είσαι τρυφερός και γενναιόδωρος. Χάρη στην εξυπνάδα σου, έχεις σπουδαίες ακαδημαϊκές επιδόσεις, συχνά χωρίς να καταβάλλεις ιδιαίτερη προσπάθεια. Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι η Φλαμουριά (18 Φεβρουαρίου-17 Μαρτίου) και η Σημύδα (24 Δεκεμβρίου- 20 Ιανουαρίου).

Φουντουκιά: ο Γνώστης (5 Αυγούστου -1 Σεπτεμβρίου)

Αν ανήκεις στο ζώδιο της Φουντουκιάς, είσαι προικισμένος με νόηση εξαιρετικού επιπέδου. Αυτό σου δίνει μια σπουδαία επίδοση στις σπουδές και γενικότερα στην κατάρτιση, με αποτέλεσμα να θεωρείσαι πραγματικός «θησαυρός γνώσεων». Σκέφτεσαι τα πράγματα σε βάθος, δεν αφήνεις να σου διαφεύγουν οι λεπτομέρειες και, χάρη στην καλή πληροφόρησή σου,  βρίσκεις πάντα τον σωστό τρόπο δράσης. Ο αναλυτικός νους και η οργάνωσή σου είναι σημαντικά μέσα για την επιτυχία σου, ενώ έχεις ιδιαίτερη αγάπη στα μαθηματικά και στις επιστήμες. Ωστόσο πρέπει να προσέξεις τη μανία σου να έχεις πάντα τον έλεγχο των πραγμάτων, γιατί μπορεί να σε οδηγήσει σε νευρωτικές συμπεριφορές και να σε απομονώσει από τους άλλους. Τα ζώδια που σου ταιριάζουν περισσότερο είναι ο Κράταιγος (13 Μαϊου – 9 Ιουνίου) και η Σορβιά (21 Ιανουαρίου- 17 Φεβρουαρίου).

Αμπέλι : Ο Εναρμονιστής (2 Σεπτεμβρίου- 29 Σεπτεμβρίου)

Αν ανήκεις στο ζώδιο του Αμπελιού, σε χαρακτηρίζει η προτίμηση σε ό,τι πιο όμορφο και εκλεπτυσμένο μπορεί να σου προσφέρει η ζωή, από την τέχνη και τη μουσική μέχρι το καλό κρασί. Έχεις μια φυσική γοητεία και κομψότητα που ελκύει κοντά σου πολλούς ανθρώπους. Μπορείς να μετατρέπεις σε υπέρτατη εμπειρία αισθητικής ακόμα και την πιο πεζή καθημερινότητα. Ωστόσο το γεγονός ότι έχεις γεννηθεί κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία, σε κάνει κάπως απρόβλεπτο και ασταθή. Συχνά γίνεσαι αντιφατικός και αναποφάσιστος. Αυτό δεν οφείλεται τόσο σε αδυναμία, όσο στην ικανότητα σου να βλέπεις καθαρά όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και έτσι να δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις. Τα κέλτικα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι η Ιτιά (15 Απριλίου -12 Μαϊου) και η Φουντουκιά (5 Αυγούστου -1 Σεπτεμβρίου). 

Κισσός: Ο Ακαταπόνητος (30 Σεπτεμβρίου- 27 Οκτωβρίου)
Αν έχεις γεννηθεί στο ζώδιο του Κισσού, έχεις με αυτό το φυτό το κοινό χαρακτηριστικό ότι κανένα εμπόδιο δεν θα σε εμποδίσει να προχωρήσεις. Πραγματικά, διαθέτεις μια εξαιρετική αντοχή στις δυσκολίες, που συχνά εμφανίζονται στη ζωή σου χωρίς να φταις. Και τις ξεπερνάς όχι με τη σκληράδα και την επιθετικότητα, αλλά με την εξυπνάδα σου.  Ακόμα και στα δύσκολα, δεν χάνεις ποτέ την υπομονή και την καρτερία σου. Αντίθετα αντιμετωπίζεις τη ζωή με μια βαθιά πνευματικότητα. Δείχνεις πάντα συμπόνια, δοτικότητα  και αφοσίωση προς τους άλλους, και είσαι προικισμένος με γοητεία και κοινωνική άνεση σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Τα ζώδια που σου ταιριάζουν καλύτερα στο κέλτικο ωροσκόπιο είναι η Βελανιδιά (10 Ιουνίου- 7 Ιουλίου) και η Φλαμουριά (18 Φεβρουαρίου-17 Μαρτίου).

Καλαμιά: Ο Ερευνητής (28 Οκτωβρίου- 24 Νοεμβρίου)

Αν έχεις γεννηθεί στο ζώδιο της Καλαμιάς, τίποτα δεν μετράει για σένα περισσότερο από το να ανακαλύπτεις την ουσία της αλήθειας πίσω από τις καταστάσεις και τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Σαν να ξεφλουδίζεις ένα κρεμμύδι, ψάχνεις διαρκώς το τι βρίσκεται στον πυρήνα της πραγματικότητας και δύσκολα παραπλανιέσαι από οτιδήποτε φαινομενικό. Βλέπεις τα πάντα σαν μια συναρπαστική ιστορία που χρειάζεται να ξεδιπλωθεί, γι’ αυτό και θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι δημοσιογράφος, ιστορικός, ντετέκτιβ ή αρχαιολόγος. Έχεις ταλέντο να κάνεις τους ανθρώπους να σου ανοίγονται, αλλά και μια τάση να τους χειραγωγείς, ωστόσο μένεις πάντα ειλικρινής και έντιμος. Σου ταιριάζουν περισσότερο τα άτομα από το ζώδιό σου, καθώς επίσης από τη Φλαμουριά (18 Φεβρουαρίου-17 Μαρτίου) και τη Βελανιδιά (10 Ιουνίου- 7 Ιουλίου).

Κουφοξυλιά: Ο Αεικίνητος (25 Νοεμβρίου-23 Δεκεμβρίου)
Αν ανήκεις στο ζώδιο της Κουφοξυλιάς, ζεις σαν να κάνεις αγώνα δρόμου για να προλάβεις να αποκομίσεις όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις.  Είναι λες και σε επηρεάζει η μικρή διάρκεια της μέρας σε αυτή την εποχή, που άλλωστε περιλαμβάνει και το χειμερινό ηλιοστάσιο, και θέλεις να χωρέσεις τα πάντα στην καθημερινότητά σου. Είσαι χαρακτήρας εξωστρεφής και δείχνεις μεγάλο ενδιαφέρον  και προθυμία να βοηθήσεις τους άλλους, παρόλο που συχνά τους «τσακίζεις» με την ωμή ειλικρίνεια και την έλλειψη διπλωματικότητάς σου. Διαθέτεις μια βαθιά φιλοσοφική φύση και πολλές φορές έχεις την ανάγκη να αποσυρθείς στον εαυτό σου και στις εσωτερικές αναζητήσεις σου. Τα ζώδια που σου ταιριάζουν περισσότερο είναι η Σκλήθρα (18 Μαρτίου- 14 Απριλίου) και το Αρκουδοπούρναρο (8 Ιουλίου- 4 Αυγούστου).

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 13-11-2011 00:00:00