blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Κινέζικη πρωτοχρονιά στις 31 Ιανουαρίου! Το Κινέζικο ωροσκόπιο 2014 και οι προβλέψεις για τα ζώδια, στη Χρονιά του Αλόγου!

 
Κινέζικη πρωτοχρονιά στις 31 Ιανουαρίου! Το Κινέζικο ωροσκόπιο 2014 και οι προβλέψεις για τα ζώδια, στη Χρονιά του Αλόγου!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 

Το Κινέζικο Ωροσκόπιο 2014 και το έτος του Αλόγου

Στις 31 Ιανουαρίου 2014 ξεκινά το νέο κινέζικο έτος, που όπως συμβαίνει πάντα, έχει το όνομα και τον χαρακτήρα ενός ζωδίου. Το 2014 είναι το έτος του Αλόγου, και συγκεκριμένα του Αλόγου του Ξύλου, καθώς εκτός από τα ονόματα των 12 ζωδίων, τα χρόνια στην κινέζικη αστρολογία προσδιορίζονται και από ένα από τα πέντε στοιχεία της Φύσης. Η ιδέα ενός «ξύλινου αλόγου» μπορεί σε εμάς τους Έλληνες να θυμίζει λιγάκι και τον Δούρειο Ίππο και, μεταξύ μας, ίσως αυτή η χρονιά με τις ιδιότητες του ζωδίου που κουβαλά, μπορεί να βοηθήσει να γκρεμίσουμε «εκ των έσω» τα τείχη του αρνητισμού και της παθητικότητας που μας άφησε ο προηγούμενος χρόνος του Φιδιού.
Sponsored Links

Έτος του Αλόγου το 2014

Η χρονιά του Αλόγου θα είναι γεμάτη ενεργητικότητα και δύναμη, ό,τι πρέπει για όσους βλέπουν τη ζωή σαν περιπέτεια. Ό,τι έσπειρες την προηγούμενο χρόνο, τώρα έρχεται η στιγμή να το θερίσεις, για να εξελιχθείς προσωπικά, πνευματικά, επαγγελματικά και σε κάθε άλλο τομέα της ζωής σου. Και εγγυημένα, δεν πρόκειται να βαρεθείς. Στο Άλογο αρέσει η περιπέτεια, το απροσδόκητο και πάνω απ’ όλα μην ξεχνάς πως, παρόλο που θεωρείται ένα ζώο εξημερωμένο, λατρεύει την ελευθερία. Αν λοιπόν δείξεις κι εσύ το ίδιο περιπετειώδες πνεύμα, μπορείς να ευνοηθείς από τις ενέργειες αυτής της χρονιάς. Άφησε το δικό σου «άλογο» να τρέξει, δώσε χώρο στα μεγάλα όνειρα και τους σπουδαίους στόχους και θα βρεθείς στον δρόμο της επιτυχίας. «Ο τολμών νικά» δεν λέμε πάντα; Φτάνει να μη φανεί απερίσκεπτος.
 
Μπορεί τους τελευταίους μήνες της περασμένης χρονιάς να ένιωσες μεγάλη πίεση. Και να έγιναν στη ζωή σου αλλαγές που δεν σε ευχαρίστησαν. Ακριβώς όπως το φίδι (ήταν η χρονιά του, άλλωστε) καθώς μεγαλώνει, πρέπει να βγει με προσπάθεια από το παλιό του δέρμα, που δεν το χωράει πια για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Έτσι κι εσύ μπορείς φέτος να νιώσεις πιο απελευθερωμένα, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται το πέρασμα σε μια καινούργια, πιθανόν διαφορετική κατάσταση.
 
Πώς θα αντιμετωπίσεις τη ζωή σου από δω και πέρα; Παίρνοντας έμπνευση από τις ιδιότητες του ζωδίου του Αλόγου: τη χάρη, την αξιοπρέπεια, την ευθύτητα, τη σταθερότητα στο πνεύμα και την ειλικρίνεια στη δράση. Με την επιρροή του στοιχείου του Ξύλου, ενισχύεται η υπομονή και η δημιουργικότητα, όπως και η ικανότητα να βρίσκεις τη σωστή κατεύθυνση και να την ακολουθείς, χωρίς να λοξοδρομείς. Με το ζώδιο του Αλόγου του Ξύλου αναπτύσσεται η αποφασιστικότητα να δημιουργείς σχέσεις και να αντιμετωπίζεις τις ευθύνες σου με ηρεμία και αφοβία.
 
Ο χαρακτήρας της χρονιάς είναι γιανγκ, έχει δηλαδή αρσενικά, ενεργητικά στοιχεία, και εμπεριέχει επίσης το στοιχείο της Φωτιάς, που σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία τρέφεται από το Ξύλο. Σε αυτή τη «φλογερή» χρονιά, μπορεί οι άνθρωποι να γίνονται ευερέθιστοι, με το αίμα τους να βράζει, και να χάνουν εύκολα την καθαρότητα της σκέψης. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή σε παράτολμες ενέργειες, κακές επενδύσεις και οικονομικές απώλειες που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας του… θολωμένου νου.
 
Σε κοινωνικό επίπεδο, ο φετινός χρόνος μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές, που να επέλθουν μέσα από ταραχές και χάος. Κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει τις κάθε είδους εξουσίες σε μια στάση πιο αυστηρή και απολυταρχική.
 
Από την άλλη, στα οικονομικά, πιθανόν το χρήμα να αρχίσει να ρέει πιο ελεύθερα, βοηθώντας στο να μειώνονται τα έξοδα και να αυξάνονται οι αποταμιεύσεις. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι λέξεις-κλειδιά για τη χρονιά αυτή, και σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση, θα βοηθηθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά τις μικρότερες επιχειρήσεις. Οι επιρροές είναι θετικές για όσους αισθάνονται την ανάγκη να αλλάξουν το επαγγελματικό τους πεδίο και να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Όποιος θέλει να προχωρήσει στη ζωή, έχει την τύχη με το μέρος του.
 
Πέρα βέβαια από τις γενικές προβλέψεις για το 2014, υπάρχουν και εκείνες που αφορούν το κάθε ζώδιο χωριστά, και που είναι περισσότερο ή λιγότερο θετικές σε κάθε τομέα της ζωής. Διάβασε λοιπόν τι σου φέρνει τους επόμενους μήνες το Άλογο του Ξύλου.
 
Αν δεν το γνωρίζεις, βρες εδώ ποιο είναι το ζώδιό σου στο κινέζικο ωροσκόπιο.

Το έτος του Αλόγου και οι προβλέψεις για τα 12 ζώδια

ΠΟΝΤΙΚΟΣ
Έρωτας 2014: Είναι μια αρκετά θετική χρονιά για τον Ποντικό, ως προς τα ερωτικά. Αν είσαι σε σχέση και υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ σας, έχεις δυνατότητα να τις επιλύσεις προτού να επιδεινωθούν. Πιθανόν σε μια τέτοια περίπτωση, ένας προσωρινός χωρισμός να σας βοηθήσει να αναθεωρήσετε ορισμένα πράγματα και να τα βρείτε μεταξύ σας. Αν είσαι αδέσμευτος, πιθανόν να γνωρίσεις ενδιαφέροντα άτομα με τα οποία να ξεκινήσει μια φιλία που να μετατραπεί αργότερα σε έρωτα. Πρόσεχε να μην προσεγγίζεις το άλλο φύλο πολύ ορμητικά ή συμφεροντολογικά, γιατί κινδυνεύεις να… φας πόρτα.
 
Εργασία και χρήμα 2014: Θα μπορούσε να είναι μια καλή χρονιά για τα επαγγελματικά του Ποντικού, αν δεν έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι εκτός τόπου και ότι κάνεις πράγματα χωρίς ουσιαστικό όφελος. Υπάρχει επίσης περίπτωση για μια σοβαρή διαφωνία ή ρήξη με κάποιον συνάδελφο, το αφεντικό σου ή πελάτη, αν ασκείς ελεύθερο επάγγελμα. Στα οικονομικά δεν προβλέπεται να είναι και η καλύτερη χρονιά. Φρόντισε λοιπόν να πληρώνεις εγκαίρως τα χρέη σου, ώστε να μη μαζεύονται και βρεθείς στριμωγμένος. Αν αναζητείς δουλειά, βασίσου κυρίως στις δικές σου προσπάθειες και μην επαναπαύεσαι σε υποσχέσεις ατόμων που τάζουν, αλλά δεν πραγματοποιούν.
 
Τύχη 2014: Η καλοτυχία για τον Ποντικό έρχεται στον έρωτα, αλλά και στις φιλίες, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, καθώς αυτές μπορούν να σου ανοίξουν πόρτες και στα επαγγελματικά σου. Μπορείς ακόμα να συναντήσεις την τύχη σου σε κάποιο μεγάλο ή μικρό ταξίδι αυτή τη χρονιά και για το ζώδιό σου προβλέπονται πολλά φέτος. Γι’ αυτό μην κλείνεσαι στο σπίτι.
 
ΒΟΥΒΑΛΟΣ
Έρωτας 2014: Στα ερωτικά, η φετινή χρονιά έχει για τον Βούβαλο τα πάνω και τα κάτω της. Πιθανό να παρατηρήσεις ότι ο σύντροφός σου δείχνει σημάδια βαρεμάρας μέσα στη σχέση σας και να χρειαστεί να κινητοποιηθείς εσύ, διώχνοντας τη μονοτονία και δίνοντας στην κοινή ζωή σας περισσότερο ενδιαφέρον, ζωντάνια και πρωτοτυπία. Τον νου σου, γιατί φέτος είναι πολλές οι πιθανότητες χωρισμών για τους Βουβάλους. Φρόντισε ακόμα να μην αφήνεις πράγματα να μαζεύονται μέσα σου, με αποτέλεσμα να ξεσπάς τον συσσωρευμένο θυμό σου στον σύντροφό σου, χωρίς να φταίει. Αν είσαι μόνος, η χρονιά προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα σε γνωριμίες, παρόλο που οι επιπόλαιες περιπέτειες υπερτερούν απέναντι στις πιο σοβαρές καταστάσεις. Αλλά όπως και να έχει, ωραία θα περνάς.
 
Εργασία και χρήμα 2014: Σε σχέση με τα εργασιακά, ο Βούβαλος θα χρειαστεί να αναθεωρήσει ορισμένες καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί την προηγούμενη χρονιά, για παράδειγμα υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί. Παρόλα αυτά, μην παραιτηθείς από επαγγελματικά πλάνα που φαίνονται ενδιαφέροντα, από φόβο πως δεν θα τα φέρεις σε πέρας, καθώς αυτά μπορούν να ανεβάσουν το επαγγελματικό σου γόητρο. Ωστόσο, πρόσεχε τα έξοδά σου, γιατί ναι μεν η δουλειά δεν θα σου λείψει, αλλά είναι πιθανό τα έσοδά σου να μην φτάσουν στα επίπεδα που περίμενες.
 
Τύχη 2014: Η τύχη δείχνει να επιφυλάσσει για τον Βούβαλο καλά πράγματα, τα οποία συνδέονται με άλλα κοντινά πρόσωπα, όπως φίλους και συναδέλφους. Όποιου είδους κοινωνική σχέση με τους άλλους μπορείς να δημιουργήσεις φέτος, θα έχει… καλό άστρο. Μην κλείνεσαι λοιπόν σπίτι, αλλά ζήσε έντονα την κοινωνική σου ζωή. Χαμογέλασε στις ευκαιρίες και θα σου το ανταποδώσουν.
 
ΤΙΓΡΗ
Έρωτας 2014: Για τον Τίγρη αυτή η χρονιά δεν προβλέπεται και η καλύτερη, ως προς τα ερωτικά. Αν έχεις μια σταθερή σχέση, πιθανόν φέτος να αρχίσεις να αισθάνεσαι το βάρος των ευθυνών της και να σκεφτείς πολύ σοβαρά μήπως πρέπει να… την κοπανήσεις. Οι φρεσκοχωρισμένοι θα προτιμήσουν τα επιπόλαια φλερτ της παρηγοριάς, ενώ ακόμα κι αν επιδιώκεις μια σοβαρή σχέση, ο αληθινός έρωτας αργεί. Έτσι λοιπόν, είναι μια περίεργη χρονιά στα αισθηματικά σου με χωρισμούς και απογοητεύσεις. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάς πως οτιδήποτε τελειώνει, δίνει πάντα τη θέση του σε κάτι καινούργιο στη ζωή.
 
Εργασία και χρήμα 2014: Η φετινή εργασιακή χρονιά φέρνει για τον Τίγρη πολλές αλλαγές. Πιθανόν να εγκαταλείψεις μια θέση ή έναν τομέα, που σε κάνει να νιώθεις στριμωγμένος και δεν σου αποφέρει πια. Να θυμάσαι όμως ότι μόνο σπάζοντας τους δεσμούς με το παρελθόν, θα αποφύγεις να διαιωνίζεις τα ίδια λάθη. Να είσαι δυνατός και να ξέρεις να λες όχι. Πολλές συνεργασίες ή φιλίες με συναδέλφους μπορεί να σπάσουν, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο για να προχωρήσεις. Εκτίμησε με προσοχή τις επαγγελματικές προτάσεις που θα δεχτείς. Προετοιμάσου για μια αύξηση των οικονομικών σου υποχρεώσεων, γι’ αυτό δείξε σύνεση στη διαχείριση των χρημάτων σου.
 
Τύχη 2014: Μάλλον για φέτος πρέπει να βασιστείς περισσότερο στις δικές σου προσπάθειες, παρά στην εύνοια της τύχης. Δέξου πως ο τροχός γυρίζει και τα πράγματα στο μέλλον θα βελτιωθούν, αλλά προς το παρόν θα πρέπει να φανείς προσεκτικός και να προλαμβάνεις τα απρόοπτα. Απόφυγε όσο μπορείς τα οικονομικά ρίσκα και τα τυχερά παιχνίδια.
 
ΛΑΓΟΣ
Έρωτας 2014: Αυτό τον χρόνο οι Λαγοί θα διακατέχονται από μια αίσθηση ανικανοποίητου στα ερωτικά τους. Ακόμα κι αν η σχέση σου είναι μια χαρά, εσύ διαρκώς θα τρώγεσαι… με τα ρούχα σου. Κοίτα να σκεφτείς λιγάκι τι σου φταίει και μην ταλαιπωρείς τον σύντροφό σου με τη «μαυρίλα» σου, ούτε να τον βυθίζεις στη μονοτονία. Όχι τίποτα άλλο, αλλά κινδυνεύεις να βρεθείς μόνος σου πριν τελειώσει η χρονιά κι ας ελπίσουμε, αν συμβεί, να μην το μετανιώσεις. Αντίθετα, αν δεν είσαι μέσα σε μια σχέση, θα έχεις πολλές ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες περιπέτειες, ορισμένες από τις οποίες έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε κάτι πιο σταθερό.
 
Εργασία και χρήμα 2014: Στο επαγγελματικό πεδίο, οι Λαγοί έχουν να περιμένουν πολλά και συναρπαστικά καινούργια πράγματα. Μια πρόταση ή μια ιδέα που δεν φαινόταν αρχικά σημαντική, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πλάνο, που θα πραγματοποιήσεις με τη συνεργασία φίλων. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ παραγωγικοί και σε περιμένουν κέρδη, ιδίως κοντά στο φθινόπωρο. Φρόντισε όμως να μην είσαι απόλυτος με τις ιδέες σου και να μην επιμένεις να τις επιβάλλεις στους άλλους, αγνοώντας τις δικές τους απόψεις. Η επιτυχία βασίζεται στη συνεργασία σε αυτή τη φάση. Πιθανόν επενδύσεις σου σε ακίνητα να αποδώσουν.
 
Τύχη 2014: Η καλοτυχία για τον Λαγό φέτος παίζει στα οικονομικά και θα μπορούσες να κάνεις ακόμα και επενδύσεις, πρόσεξε όμως καλά πριν να υπογράψεις οτιδήποτε. Ό,τι έσοδα και να έχεις, είτε από δουλειά είτε από άλλου είδους πηγές, θα μπαίνουν… σε καλή μεριά και θα αποδίδουν.
 
ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Έρωτας 2014: Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα υπάρχει μια ψυχολογική ένταση για τους Δράκοντες που βρίσκονται σε μια σταθερή σχέση. Μπορεί να έχεις διάφορα προβλήματα άσχετα με τον δεσμό ή τον γάμο σου, για παράδειγμα στη δουλειά, και να ξεσπάς στον άλλο, χωρίς να σου φταίει. Προσπάθησε να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις για να μη φθείρεις μια σχέση, που από μόνη της θα πήγαινε μια χαρά. Αν είσαι μόνος, φέτος έχεις πολλές ευκαιρίες να βρεις την αγάπη, ιδίως σε εκδρομές ή στις καλοκαιρινές διακοπές. Έχε μια ανοιχτή διάθεση και ο έρωτας θα σε επισκεφτεί!
 
Εργασία και χρήμα 2014: Ο Δράκοντας δεν είναι από τα ζώδια που ευνοούνται επαγγελματικά αυτή τη χρονιά. Αν έχεις μια δουλειά, φρόντισε να την κρατήσεις, έστω και με συμβιβασμούς. Και θα χρειαστούν, γιατί θα υπάρχει ένταση στις σχέσεις, είτε με το αφεντικό σου είτε με κάποιο συνάδελφο, που σε φθονεί και σε σαμποτάρει. Ακολούθησε εσύ τον δρόμο σου και μην δίνεις λαβές. Αργότερα θα στρώσουν τα πράγματα και δεν αξίζει να χάσεις τη δουλειά σου γι’ αυτό. Αν είσαι σε αναζήτηση εργασίας, φρόντισε να συναναστρέφεσαι άτομα που είναι σε θέση να σε βοηθήσουν. Τα έσοδα δεν θα είναι πολλά, οπότε καλύτερα να ακολουθήσεις το παράδειγμα του μέρμηγκα και όχι του τζίτζικα.
 
Τύχη 2014: Η καλοτυχία έρχεται στο ζώδιο του Δράκοντα, φτάνει να την προσελκύεις με την αισιοδοξία σου. Σταμάτα να γίνεσαι γκρινιάρης και αρνητικός, γιατί μόνο με τη θετική στάση θα σου έρθουν τα καλά πράγματα. Πιθανόν να λάβεις ευχάριστες ειδήσεις μέσα στον χειμώνα, με ένα γράμμα ή e-mail.
 
ΦΙΔΙ
Έρωτας 2014: Η περσινή χρονιά ήταν στην κινέζικη αστρολογία το Έτος του Φιδιού και πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου σου ίσως να βρήκαν νέους δρόμους στον έρωτα. Να παντρεύτηκαν, να αποφάσισαν μια συμβίωση ή να εγκατέλειψαν μια σχέση που δεν προχωρούσε άλλο. Φέτος είναι ο χρόνος που τα πράγματα σταθεροποιούνται. Πρέπει να βάλεις τις βάσεις για μια σχέση με διάρκεια, σοβαρή, βασισμένη στην αγάπη και την κατανόηση. Να λαβαίνεις υπόψη τις απαιτήσεις του άλλου και να μην είσαι εγωιστής. Καλές είναι οι προοπτικές και αν είσαι μόνος. Μια νέα γνωριμία ή η αναβίωση ενός παλιού έρωτα σε περιμένει.
 
Εργασία και χρήμα 2014: Αν στην προηγούμενη χρονιά επέδειξες την τόλμη του Φιδιού και είχες ξεκινήσει νέα επαγγελματικά πλάνα που ακόμα δεν απέδωσαν, μην εγκαταλείψεις φέτος. Πλησιάζει ο καιρός που όλες σου οι προσπάθειες θα δώσουν καρπούς. Αφοσιώσου λοιπόν σε αυτά, σφίξε τα δόντια και μην αφήνεις τις αντιξοότητες να σε πτοήσουν, γιατί σύντομα θα δεις αποτελέσματα. Καλά είναι τα νέα για το ζώδιό σου και ως προς τα έσοδα, ανεξάρτητα από την πηγή τους. Ιδίως οι χειμερινοί μήνες προβλέπονται ευνοϊκοί. Αν πάλι ψάχνεις για δουλειά, η άνοιξη θα σου φέρει πολλές ευκαιρίες.
 
Τύχη 2014: Πέρσι το Φίδι πήρε ένα μεγάλο μερίδιο στην καλοτυχία, μην περιμένεις όμως πως κάθε χρόνο θα είσαι τόσο ευνοημένος. Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να παραπονεθείς, γιατί θα έχεις κι εσύ τα τυχερά σου. Ενδεχομένως να πρόκειται για κάποια κέρδη από «ξεχασμένες» πηγές, προς το τέλος του χρόνου.
 
ΑΛΟΓΟ
Έρωτας 2014: Φέτος είναι το Έτος του Αλόγου και το ζώδιό σου είναι ευνοημένο από όλες τις πλευρές. Αν βρίσκεσαι σε μια σχέση, αυτή η χρονιά είναι κατάλληλη για να την επισημοποιήσεις ή για να κάνετε σχέδια σαν ζευγάρι, όπως να συζήσετε, να αποκτήσετε ένα σπίτι, να γίνετε γονείς. Ιδίως για το τελευταίο, αυτός ο χρόνος προσφέρεται για πολλούς λόγους. Αν είσαι μόνος, έχεις όλες τις πιθανότητες να συναντήσεις την αδελφή-ψυχή σου ή να ζήσεις ευχάριστες και ποικίλες ερωτικές περιπέτειες. Βέβαια όλα αυτά δεν θα γίνουν αν δεν βγαίνεις από το σπίτι. Συνάντησε κόσμο, μην αρνείσαι προσκλήσεις, πήγαινε σε εκδρομές. Ερωτικά η χρονιά υπόσχεται πολλά, αλλά… συν Αθηνά και χείρα κίνει!
 
Εργασία και χρήμα 2014: Τα επαγγελματικά του Αλόγου θα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η αποφασιστικότητα, η ανεβασμένη αυτοπεποίθηση και η προσωπική ακτινοβολία σου, θα συντείνουν ώστε να ανοίξεις νέους επαγγελματικούς δρόμους. Οι ικανότητες και οι προσπάθειές σου θα ανταμειφθούν. Θα δεχτείς πολλές προτάσεις και κάποιες από αυτές θα αξίζουν, κάνε όμως καλή αξιολόγηση. Η σωστή επιλογή μπορεί να αναβαθμίσει κατά πολύ την οικονομική σου κατάσταση. Κι αν ψάχνεις για δουλειά, θα βρεις κάτι μέσα στη χρονιά και μάλιστα πολύ κοντινό στις επιθυμίες σου.
 
Τύχη 2014: Αν ανήκεις στο ζώδιο του Άλογου, θα πρέπει να είσαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή τη χρονιά, σε όλους τους τομείς. Η τύχη σου επιφυλάσσει κάθε καλό, τόσο που να μην πιστεύεις στα μάτια σου. Ιδίως τα ερωτικά σου έχουν τη σφραγίδα της καλοτυχίας, με άφθονες ευτυχείς συγκυρίες.
 
ΚΑΤΣΙΚΑ
Έρωτας 2014: Μεγάλες ευκαιρίες στα αισθηματικά φέρνει στο ζώδιο της Κατσίκας αυτή η χρονιά. Πιθανόν φέτος θα γνωρίσεις τον μεγάλο σου έρωτα, μια σχέση που θα αλλάξει και θα φωτίσει όλη σου τη ζωή. Αν μείνεις μόνος, ενδεχομένως θα πρέπει να κάνεις μια αποτίμηση των λόγων που σε οδηγούν στη μοναξιά. Αν βρίσκεσαι σε μια σχέση, τα αισθήματα θα ανανεωθούν και η αγάπη σας θα μπει σε νέες βάσεις. Πιθανόν να αρχίσετε να μιλάτε και για συμβίωση ή γάμο, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.
 
Εργασία και χρήμα 2014: Ο χρόνος προβλέπεται ενδιαφέρων για τα επαγγελματικά της Κατσίκας. Πιθανόν να εμφανιστούν νέες ιδέες και διέξοδοι στη δουλειά σου και αυτό θα σου δώσει το θάρρος να τολμήσεις πράγματα. Ακόμα κι αν η περίοδος δεν προσφέρεται για ρίσκα, δοκίμασε. Μπορεί να μην έχεις την επιθυμητή αποδοχή με την πρώτη, αλλά αξίζει να το παλέψεις. Το πορτοφόλι σου θα γεμίσει τόσο που δεν θα το περιμένεις. Αν ψάχνεις για δουλειά, προσπάθησε στο μεταξύ να αποκτήσεις μια επιπλέον ειδίκευση στον τομέα σου. Ένα βελτιωμένο βιογραφικό θα σε βοηθήσει. Η χρονιά είναι απαιτητική, αλλά θα σε ανταμείψει.
 
Τύχη 2014: Η καλοτυχία συνοδεύει όσους ανήκουν στο ζώδιο της Κατσίκας, ιδίως στα ερωτικά. Φαίνεται πως τα πράγματα κυλάνε μια χαρά, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους σου. Ιδίως το καλοκαίρι η τύχη είναι με το μέρος σου και προσθέτει περισσότερες ευκαιρίες να δοκιμάσεις τη γοητεία σου.
 
ΠΙΘΗΚΟΣ
Έρωτας 2014: Για όσους ανήκουν στο ζώδιο του Πιθήκου, προβλέπονται πολλά σκαμπανεβάσματα στην αγάπη. Αν είσαι σε μια σχέση, η χρονιά είναι ευνοϊκή για να την ενισχύσεις, ενδεχομένως κάνοντας σχέδια για την κοινή σας ζωή. Αλλά προσοχή, αν αγαπάς τον σύντροφό σου, μην τη βάλεις σε κίνδυνο υποκύπτοντας σε τυχόν χαζούς πειρασμούς. Αν πάλι είσαι μόνος, μπορεί να βρεις έναν έρωτα που να σε συγκλονίσει εκεί που δεν το περιμένεις. Πιθανόν το πρόσωπο αυτό να κάμψει όλες σου τις αντιστάσεις με την επιμονή του και να υποκύψεις στο φλερτ του, κάτι που δεν θα το μετανιώσεις καθόλου.
 
Εργασία και χρήμα 2014: Το ρευστό δεν θα περισσεύει στον Πίθηκο αυτή τη χρονιά και θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις τα σχέδια που μπορεί να είχες για δαπανηρές αγορές ή οικονομικά ανοίγματα. Αυτό μπορεί να σε ρίξει ψυχολογικά, αλλά αντί να στενοχωριέσαι, διοχέτευσε όλο το δυναμικό σου στη δουλειά, γιατί από εκεί θα έρθουν τα χρήματα. Η χρονιά είναι περίεργη, με πολλές διακυμάνσεις στα επαγγελματικά, αλλά μην χάνεις την αισιοδοξία σου, γιατί θα σου παρουσιαστούν καλές ευκαιρίες γύρω στην άνοιξη και το φθινόπωρο. Αυτές οι περίοδοι είναι ευνοϊκές και για όποιον βρίσκεται σε αναζήτηση δουλειάς.
 
Τύχη 2014: Η τύχη έχει για τον Πίθηκο πολλά δώρα για φέτος, ιδίως για όσους κάνουν μια δουλειά που συνδέεται με το εξωτερικό. Σημαντικές γνωριμίες που θα οδηγήσουν σε καλές συμφωνίες, μπορεί να προκύψουν από ταξίδια σε άλλες χώρες και μάλιστα σε φάσεις, που δεν το περίμενες καν.
 
ΠΕΤΕΙΝΟΣ
Έρωτας 2014: Μα πού το βρήκες γραμμένο ότι εσύ θα κάνεις το κουμάντο στη σχέση και ο άλλος θα ακολουθεί; Για φέτος ο Πετεινός μοιάζει να έχει πάθει μια κρίση και να βγάζει τον χειρότερο εαυτό του: προπέτης, νάρκισσος, εγωιστής, μοιάζει να έχει ξεχάσει εντελώς ότι η σχέση είναι υπόθεση για δύο και όχι για έναν. Συνέχισε έτσι, και σύντομα θα πάρεις τα παπούτσια στο χέρι. Εκτός αν το κάνεις… εξεπιτούτου, γιατί θέλεις να μείνεις μόνος σου… Αν πάλι είσαι ήδη μόνος, η ευνοϊκότερη εποχή για συναντήσεις, γνωριμίες, φλερτ και περιπέτειες είναι το καλοκαίρι, κάνε λοιπόν υπομονή.
 
Εργασία και χρήμα 2014: Δεν είναι και κακή οικονομικά η χρονιά για τον Πετεινό, φέτος. Η δουλειά δεν θα σου λείψει, αλλά ούτε και το στρες που σου προκαλεί. Αλλά αν θέλεις να κάνεις κάτι σημαντικό στη ζωή, όπως το να αποκτήσεις ένα σπίτι ή να δημιουργήσεις οικογένεια, οι θυσίες χρειάζονται, έστω κι αν οι κόποι σου θα αργήσουν να αποδώσουν. Μπορεί λοιπόν να μην δεις φέτος τους καρπούς τους, αλλά αν σπείρεις όπως πρέπει, του χρόνου θα θερίσεις και με το παραπάνω. Ακόμα και για πράγματα που τώρα δείχνουν απραγματοποίητα. Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση δουλειάς, ζήτησε βοήθεια και συστάσεις από φίλους. Θα βρεις σίγουρα την υποστήριξη που σου αξίζει.
 
Τύχη 2014: Μην περιμένεις και πολλά από την τύχη φέτος. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σε κατατρέχει η… γκαντεμιά, απλώς ό,τι πετύχεις αυτή τη χρονιά, θα προκύψει από τις δικές σου προσπάθειες και όχι από κάποια εύνοια της μοίρας. Αλλά σαν γνήσιος Πετεινός, δεν φοβάσαι να κοπιάσεις.
 
ΣΚΥΛΟΣ
Έρωτας 2014: Φέτος το ζώδιο του Σκύλου δεν είναι ιδιαίτερα ευνοημένο στα ερωτικά, αλλά σε μεγάλο βαθμό η ευθύνη είναι δική του. Με άλλα λόγια, αν η σχέση σου δεν πάει καλά, κάτσε και σκέψου σε ποιο βαθμό είναι και δική σου η ευθύνη. Γιατί ως γνωστόν, ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας. Η σχέση δουλεύεται μέρα με τη μέρα και ανάλογα, η αγάπη του άλλου δεν είναι δεδομένη, αλλά κατακτιέται διαρκώς. Μήπως το έχεις ξεχάσει αυτό; Πάντως θα διαπιστώσεις ότι η σχέση σου βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και πρέπει να αποφασιστεί αν θα τη σώσετε ή θα τη διαλύσετε. Στη δεύτερη περίπτωση, φρόντισε να μην επαναλάβεις τα ίδια σφάλματα στο μέλλον. Αν πάλι είσαι μόνος, η φετινή χρονιά ευνοεί τις γνωριμίες και σίγουρα κάτι καλό θα σου προκύψει, ιδίως αν ταξιδέψεις στο εξωτερικό.
 
Εργασία και χρήμα 2014: Μπορεί οι φετινές απογοητεύσεις από τα συναισθηματικά σου να σε κάνουν να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά για αντιστάθμισμα. Δουλεύοντας… σαν Σκύλος (όνομα και πράγμα…) έχεις πολλές πιθανότητες να ανταμειφθείς, ακόμα και να αυξήσεις τα έσοδά σου, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της ζωής σου. Πρόσεξε όμως τις υπερβολές, γιατί μπορεί να τα χάσεις όλα. Ακόμα κι αν έχεις μια μεγαλύτερη οικονομική άνεση, μην παρασυρθείς σε μεγάλα έξοδα ή οικονομικές δεσμεύσεις. Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας, τα πράγματα δεν δείχνουν και πολύ εύκολα. Ωστόσο μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια και κάτι θα βρεθεί μέσα στη χρονιά.
 
Τύχη 2014: Ο Σκύλος φέτος είναι ένα από τα ζώδια που δεν μπορούν να περιμένουν πολλά από την… ουρανοκατέβατη τύχη, αντίθετα θα πρέπει να παλέψεις, γιατί τίποτα δεν θα σου χαριστεί. Παρόλα αυτά, μπορεί σε κάποιο αρκετά μακρινό ταξίδι να συναντήσεις ένα πρόσωπο που θα φέρει στη ζωή σου μεγάλη χαρά.
 
ΧΟΙΡΟΣ
Έρωτας 2014: Πολύ κουραστική αυτή η χρονιά στα αισθηματικά για τον Χοίρο. Θα έρθουν τα πάνω κάτω, αναρωτήσου όμως μήπως έφταιγες κι εσύ. Αν κάποιοι έρωτες σβήσουν, αν κάποιες σχέσεις, που υπήρξαν υπέροχες, θα ξεφτίσουν και θα τελειώσουν, δεν θα έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου; Μάλλον… Το θέμα είναι, θα καταλάβεις πού έφταιξες; Γιατί μπορεί να μη στάθηκες στο πλευρό του άλλου, όταν σε χρειαζόταν πιο πολύ και τώρα που το συνειδητοποίησες, πάει το πουλάκι, πέταξε. Λίγη μοναξιά θα σε βοηθήσει να δεις πιο καθαρά τα πράγματα. Τώρα, αν είσαι αδέσμευτος, μην περιμένεις και πολλά αυτό τον χρόνο. Εκτός αν κουνήσεις κι εσύ λίγο το δαχτυλάκι σου, άλλωστε η προσπάθεια δεν βλάπτει.
 
Εργασία και χρήμα 2014: Αν έχεις σχέση εξαρτημένης εργασίας σε περιμένει πιθανόν μια προαγωγή, μια αναγνώριση που πραγματικά την άξιζες, αφού θα έχεις δουλέψει τόσο σκληρά. Αν πάλι είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, θα δεις να αυξάνεται τόσο η πελατεία σου όσο και τα εισοδήματά σου, κάτι που θα σου επιτρέψει να κάνεις ορισμένα επιπλέον έξοδα για πράγματα που τόσο καιρό ονειρευόσουν. Αν ψάχνεις για δουλειά, ευνοούνται οι τομείς της τεχνολογίας και οι επαγγελματικοί κλάδοι, που συνδέονται με τη φροντίδα του σώματος.
 
Τύχη 2014: Το πεπρωμένο σου επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις αυτή τη χρονιά και ενδεχομένως αρκετές από αυτές δεν θα οφείλονται καν στα χαρίσματα ή τις προσπάθειές σου. Η καλή τύχη θα σε ευνοήσει περισσότερο, αν ταξιδεύεις συχνά ή γνωρίζεις νέα πρόσωπα.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 15-01-2014 00:00:00