blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Πόση σημασία δίνουν τα ζώδια στην ομορφιά τους;

 
Πόση σημασία δίνουν τα ζώδια στην ομορφιά τους;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 4
 

Ποια είναι η σχέση σου με τον καθρέφτη σου; Η φιλαρέσκεια και η εικόνα που έχει ο καθένας μας για την εμφάνισή του είναι μεγάλη ιστορία. Και πολλές φορές γεμάτη… μυστικά και ψέματα. Γιατί πολλοί παριστάνουν τους «υπεράνω», όλοι όμως θέλουμε να αρέσουμε στους άλλους και ποντάρουμε γι’ αυτό στην εξωτερική μας εμφάνιση, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Ας δούμε λοιπόν πόση σημασία δίνουν πραγματικά τα ζώδια στην ομορφιά τους και ποια χαρακτηριστικά τους θεωρούν πιο σημαντικά για να γοητεύουν.

Sponsored Links

ΠΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥΣ;

ΚΡΙΟΣ: Αν είσαι Κριός, σιγά που …θα κάτσεις να σκάσεις αν η εμφάνισή σου ανταποκρίνεται στα πρότυπα της ομορφιάς. Ξέρεις πολύ καλά ποια είναι τα όπλα σου για να γοητεύσεις: η συμπάθεια που εμπνέεις, η ζωντάνια που εκπέμπεις, η άνεσή σου στο παιχνίδι της σεξουαλικής πρόκλησης. Είτε έχεις το θεληματικό πηγούνι ενός σταρ και την κορμάρα ενός σούπερ μόντελ είτε όχι, για σένα είναι ένα και το αυτό. Εντάξει, δεν θα έλεγες όχι να ήσουν κούκλος ή κουκλάρα, αλλά και να μην είσαι, δεν χάθηκε ο κόσμος. Έχεις τον τρόπο σου να προσελκύεις τα βλέμματα, το ενδιαφέρον και προπαντός το ερωτικό πάθος. Αφότου άφησες πίσω σου τις ανασφάλειες της εφηβείας, σπάνια θα σε απασχολήσει αν η χωρίστρα στο πλάι δείχνει τη μύτη σου μικρότερη ή η γαλάζια σκιά τονίζει καλύτερα από τη μοβ το χρώμα των ματιών σου.

ΤΑΥΡΟΣ: Ο τρόπος που εκτιμά την ομορφιά ένας Ταύρος, επάνω του και στους άλλους, έχει να κάνει περισσότερο με αισθήσεις και συναισθήματα παρά με την οπτική εντύπωση. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, δεν είναι σκοπός σου τόσο το να είσαι πανέμορφος και τέλειος, όσο το να εκπέμπεις μια εικόνα που να είναι καθησυχαστική, θελκτική, με «στρογγυλεμένες γωνίες», μεταφορικά και κυριολεκτικά. Κυριολεκτικά, γιατί τα πολύ αδύνατα σώματα σπάνια σε προσελκύουν και ούτε θέλεις έτσι τον εαυτό σου. Άλλωστε και η απόλαυση του φαγητού, είτε την προσφέρεις είτε σου την προσφέρουν, μετράει για σένα. Όπως μετράει ο αισθησιασμός, το χάδι, η επαφή με απαλές επιφάνειες και με αγαπημένα σώματα. Δεν ποντάρεις στη σκέτη ομορφιά για να κατακτήσεις, αλλά στο ιδιαίτερο χάρισμά σου να δημιουργείς στον άλλο την αίσθηση της προστασίας, της θαλπωρής, της ασφάλειας και της υπόσχεσης για απολαύσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Όταν ένας Δίδυμος κοιτά στον καθρέφτη του, θέλει ο εαυτός του, έτσι όπως τον βλέπει, να ξεχωρίζει όχι ακριβώς για την ομορφιά βάσει των συμβατικών προδιαγραφών, αλλά γιατί έχει στην εμφάνισή του κάτι μοναδικό, πρωτοπόρο, ιδιαίτερο. Δεν θα φορέσεις ποτέ κάτι που υπάρχει σε όλες τις βιτρίνες. Θα το φορέσεις πριν γεμίσει τα μαγαζιά, τα περιοδικά, και τους δρόμους κατ’ επέκταση. Θα το έχεις ανακαλύψει και ψαρέψει στο Ίντερνετ ή έβαλες να στο στείλει ο εξάδελφός σου από τη Νέα Υόρκη. Πάντως θα είσαι ο πρώτος που το είχες. Αλλά το ράσο δεν κάνει τον παπά και το ξέρεις πολύ καλά. Απλώς δημιουργεί την πρώτη εντύπωση. Με τον δυναμισμό, τη ζωντάνια, την εξυπνάδα, την επικοινωνιακή σου ευκολία κατακτάς το σύμπαν. Τι να τους κάνεις τους κοιλιακούς-φέτες ή τη γαλλική μυτούλα;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο γλυκούλης, τρυφερούλης και σχεδόν ανυπεράσπιστος Καρκίνος πραγματικά δεν ζει χωρίς να περιβάλλεται από το ενδιαφέρον των άλλων. Θέλει να τον αγαπούν και να τον προστατεύουν, και πιστεύει πως η εμφάνισή του παίζει σημαντικό ρόλο για να το πετύχει αυτό. Είτε λοιπόν είσαι άντρας είτε γυναίκα, αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, είναι πολύ πιθανό να περνάς αρκετή ώρα μπροστά στον καθρέφτη σου, για να απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποιος είναι ο πιο γοητευτικός τρόπος να χαμογελάς, πλατιά ή συγκρατημένα; Κολακεύει αυτό το σακάκι την κορμοστασιά σου κρύβοντας τα «στομαχάκια»; Τονίζει αυτή η μπλούζα το πράσινο χρώμα των ματιών σου; Ιδίως ως προς το τελευταίο, θεωρείς τα μάτια σου το δυνατό σου σημείο, και όχι άδικα. Είναι ο καθρέφτης των αισθημάτων, πώς να το κάνουμε. Μέσα από εκεί θα δώσεις το σινιάλο της αναγνώρισης στην αδελφή-ψυχή σου.

προβλέψεις

προβλέψεις1

ΛΕΩΝ: Αν είσαι Λέων, είσαι τόσο σίγουρος για την απόλυτη τελειότητά σου, που η ανάγκη των κοινών θνητών να βρουν μια επιβεβαίωση μέσα από τον καθρέφτη τους, είναι κάτι άγνωστο για σένα. Αντίθετα εκείνος που θα πρέπει να νιώθει ότι δικαιώνει την ύπαρξή του είναι ο καθρέφτης, που του κάνεις μια τέτοια τιμή. Όμως η τελειότητά σου σπάνια βρίσκεται σε ένα πανέμορφο πρόσωπο ή ένα εντυπωσιακό σώμα, ακόμα κι αν αντικειμενικά τα διαθέτεις. Τουλάχιστον δεν τη σταθμίζεις εσύ έτσι. Η υπεροχή σου έγκειται στο γεγονός ότι είσαι ξεχωριστός, δυνατός, γεμάτος ζωτικότητα, η ανθρώπινη υπεροχή με σάρκα και οστά. Και φυσικά θα συμπεριφερθείς αντίστοιχα στην… υψηλότητά σου, διαλέγοντάς της τα καλύτερα ρούχα, τα κομψότερα παπούτσια, το πιο άψογο χτένισμα, τα εντυπωσιακότερα αξεσουάρ. Ακόμα κι αν δεν έχεις οικονομική δυνατότητα, δεν υπάρχει περίπτωση η εμφάνισή σου να μην ξεχωρίζει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Αν όλοι κοιτάνε πώς θα κάνουν εντύπωση στους άλλους, ο Παρθένος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην επιθυμία του να αρέσει και στην ανάγκη του να περάσει κατά το δυνατόν απαρατήρητος. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, πιθανόν να υποτιμάς συχνά τον εαυτό σου, μεγεθύνοντας τα μικρά σου ελαττώματα και μειώνοντας χαρίσματα που είναι ολοφάνερα στα μάτια των άλλων. Στους περισσότερους Παρθένους η φύση έχει χαρίσει πρόσωπα με ισορροπημένα χαρακτηριστικά, αρμονικά σώματα και μια έμφυτη αίσθηση του μέτρου και της καλαισθησίας, που τους βοηθά να ντύνονται ιδιαίτερα κομψά, παρουσιάζοντας μια εικόνα που είναι ευχάριστη για τον περισσότερο κόσμο. Αλλά εσύ θα «κολλήσεις» στην καμπουρίτσα της μύτης σου, στα μαλλιά που έχουν ψιλοαραιώσει και σε διάφορα άλλα, απαρατήρητα ή ασήμαντα για τους άλλους χαρακτηριστικά. Λες και όλοι δεν έχουν άλλη δουλειά παρά να σε εξετάζουν με το μικροσκόπιο. Χαλάρωσε!

ΖΥΓΟΣ: Αν είσαι Ζυγός, είσαι και ο πιο ωραίος. Και το ξέρεις. Θα σου το έλεγε ο καθρέφτης σου, αν είχε μιλιά. Σου το δείχνουν και τα βλέμματα των άλλων. Ακόμα και στις περιπτώσεις που η φύση δεν σου χάρισε τέλειο οβάλ πρόσωπο, χολιγουντιανό χαμόγελο ή ατέλειωτες γάμπες, δεν σου λείπει το εκλεπτυσμένο στιλ και η έμφυτη κομψότητα. Έχεις μια λεπτή, άπιαστη γοητεία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Σου αρέσει να αρέσεις, και πρώτα απ όλα στον εαυτό σου. Το επιβεβαιώνεις με το να καθρεφτίζεσαι σε οποιαδήποτε αντανακλαστική επιφάνεια, από τον καθρέφτη του μπάνιου σου μέχρι τις βιτρίνες στον δρόμο. Ποτέ δεν θα φορέσεις κάτι που να μην είναι αυτό που πρέπει, για σένα και για την περίσταση. Αντίστοιχα αυστηρός όμως είσαι και με τους άλλους. Θεωρείς απαράδεκτη την κακογουστιά, χάνοντας ίσως την ουσία των ανθρώπων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Αν είσαι Σκορπιός, η άποψή σου για την εξωτερική εμφάνιση συνοψίζεται στο: Καλύτερα άσχημος και ενδιαφέρων παρά ωραίος και κοινότοπος. Δεν σε απασχολεί να φαίνεσαι υπέροχος, κομψός και τέλειος. Θέλεις να είσαι ξεχωριστός, συναρπαστικός και προπαντός σέξι. Η γοητεία σου είναι το προκλητικό ντύσιμο με έντονα και συχνά σκούρα χρώματα, ένα χαμόγελο γεμάτο υπονοούμενα και πάνω απ’ όλα μια σιγουριά ότι μπορείς να κατακτήσεις όποιον θέλεις. Αυτή είναι η εικόνα που σου στέλνει ο καθρέφτης σου. Ακόμα κι αν είσαι αντικειμενικά ωραίος, δεν βασίζεσαι στην ομορφιά για να έχεις κατακτήσεις, αλλά στο πάθος, στην πρόκληση, γιατί ούτε κι εσύ έλκεσαι από τη συμβατική έννοια της ωραιότητας. Εσύ θέλεις την περιπέτεια του να ανακαλύψεις τους κρυμμένους θησαυρούς μιας πολύπλοκης ψυχής. Τι να την κάνεις την εμφάνιση μοντέλου, άμα συνοδεύεται από μια επίπεδη, κενή προσωπικότητα;

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Αν είσαι Τοξότης, ο καθρέφτης σου μάλλον δεν θα σε βλέπει για πολλή ώρα, πέρα από τα «βασικά». Δεν επιδιώκεις τον …καλλωπισμό με τη συμβατική έννοια, αλλά περισσότερο το να διατηρείσαι σε καλή φόρμα. Θέλεις να το ντύσιμό σου να έχει χρώμα και πάνω απ’ όλα άνεση. Σου είναι αδιανόητο να υποφέρεις με ψηλοτάκουνες γόβες ή με μια κυριλέ γραβάτα να σου σφίγγει τον λαιμό. Φυσικά και σου αρέσει να αρέσεις, δεν είσαι κανένας ερημίτης. Όμως τα μέσα που θα χρησιμοποιήσεις για να γοητεύσεις δεν είναι οι βλεφαρίδες… κάγκελο, το σούπερ μαλλί και τα σινιέ ρούχα, αλλά η συμπάθεια, η ευγλωττία, η πληθωρικότητα και η μεταδοτική σου ενεργητικότητα. Αντίστοιχα κι εσένα δεν σε γοητεύει στον άλλο τόσο η κομψότητα και η εμφανισιακή τελειότητα, όσο η εξυπνάδα, η αίσθηση του χιούμορ, ο δυναμισμός, η χαρά της ζωής.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Όση αυτοπεποίθηση σου δίνουν οι απαράμιλλες ικανότητες του Αιγόκερω στη δουλειά, τόση αβεβαιότητα σου δημιουργεί το θέμα της ομορφιάς και της γοητείας. Το πρόβλημά σου είναι ότι, όπως πιστεύεις, η οπτική αίσθηση της ομορφιάς και το χάρισμα της γοητείας δεν υπάγονται στους τομείς όπου ξέρεις ότι είσαι ασυναγώνιστος, δηλαδή τη λογική, τον σχεδιασμό και τη φιλοδοξία. Έτσι, μερικές φορές το θεωρείς χαμένη υπόθεση και δεν ασχολείσαι καν με την εμφάνισή σου. Όμως κάνεις λάθος να πιστεύεις ότι η ομορφιά είναι μόνο ένα εκ γενετής δώρο και όχι μια κατάκτηση. Μπορείς να τη χτίσεις πέτρα-πέτρα, όπως ακριβώς και την καριέρα σου. Και η εμφάνισή σου, που πολλές φορές είναι και αντικειμενικά ωραία, μπορεί να γίνει πραγματικά εντυπωσιακή, αν αφήσεις να εκδηλωθεί το πάθος σου και εκφράσεις μέσα από αυτήν το καλό σου γούστο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Για έναν Υδροχόο, ο ορισμός «ωραίος» έχει διαφορετική έννοια απ’ ότι για τον υπόλοιπο κόσμο. Ή μάλλον έχει τη διευρυμένη έννοια, του να είναι κανείς ιδιαίτερος, μοναδικός, αυθεντικός. Θέλεις να είσαι «τύπος». Και αυτή είναι η εικόνα που επιδιώκεις να αντανακλά ο καθρέφτης σου. Μπορείς να δείχνεις εξίσου κομψός με ένα πανάκριβο βραδινό ρούχο ή ένα φαρδύ παμπάλαιο πουλόβερ. Εκείνο που μετρά περισσότερο για σένα είναι να είσαι ελεύθερος να φοράς ό,τι θέλεις σε κάθε περίπτωση και να μην «κολλάς» σε μια συμβατική εμφάνιση. Τίποτα δεν σου φαίνεται πιο αξιολύπητο από τα fashion victim. Εσύ βρίσκεσαι πάντα πολλά βήματα μπροστά. Μπορεί να γίνεις σέξι για παιχνίδι ή για πρόκληση, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσεις γι’ αυτό ένα …χαώδες ντεκολτέ ή ένα κολλητό δερμάτινο παντελόνι. Κατακτάς τους άλλους με το δυνατό μυαλό σου, όχι με την εμφάνισή σου.

ΙΧΘΕΙΣ: Αν είσαι Ιχθύς, έχεις την τάση να πιστεύεις ότι μια εξαιρετική ομορφιά θα κάνει τους άλλους να σε αγαπήσουν και θα αποτρέψει τις συναισθηματικές συμφορές του έρωτα χωρίς ανταπόδοση και της εγκατάλειψης. Το κακό βέβαια είναι ότι συχνά εσύ μόνος σου επιλέγεις τις αδιέξοδες και πονεμένες αγάπες, αλλά αυτό αποτελεί άλλο κεφάλαιο… Παρά την ανασφάλειά σου, έχεις τόση έμφυτη γοητεία που θα μπορούσες να κατακτήσεις οποιονδήποτε. Ακόμα κι αν δεν είσαι τέλειος στα πάντα, μπορεί να έχεις μερικά απίστευτα όμορφα χαρακτηριστικά, όπως ονειροπόλα μάτια, καλογραμμένα χείλη ή πυκνά, μεταξένια μαλλιά. Αρκεί όμως μια μέρα κακοδιαθεσίας, μια απροσδόκητη απογοήτευση ή η κλασική σου αίσθηση πως η ζωή τα έβαλε μαζί σου, για να βλέπεις τον εαυτό σου «φρικτό». Τότε κάνεις σπασμωδικά πράγματα με το ντύσιμο, το χτένισμα ή το μακιγιάζ σου, με αποτελέσματα όχι πάντα καλά. Ψυχραιμία, ψαράκι! 

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 10-04-2024 15:46:33