blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Το… τυχερό 5: Ο πέμπτος οίκος και ο έρωτας!

 
Το… τυχερό 5: Ο πέμπτος οίκος και ο έρωτας!
Βαθμολόγησε
Score: 4.5  Ψήφοι: 8
 
Sponsored Links

Ο 5ος οίκος και ο έρωτας

Στην αστρολογία, ο έρωτας και το φλερτ, η τυχερή συγκυρία και η καλοπέραση, η χαρά και η δημιουργία, τα παιδιά, το σεξ, είναι υπόθεση του πέμπτου οίκου. Ο οίκος της χαράς και της αυθόρμητης έκφρασης, του ρίσκου, αλλά και η δυνατότητα να παίζουμε παιχνίδια ερωτικά, ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες που έχουμε να γίνουμε αρεστοί, αποδεκτοί και επιθυμητοί. Είναι ο οίκος που σχετίζεται με τον έρωτα, το πάθος, το κατά πόσο ακτινοβολούμε προς τα έξω, πόσο ερωτικούς μας βρίσκουν οι άλλοι, πόσο προκαλούμε διέγερση και σκίρτημα. Το πώς συμπεριφερόμαστε στη διάρκεια μιας ερωτικής σχέσης, τι μας δίνει χαρά, κατά πόσο ελκύουμε τους άλλους. Πόσο σεξουαλικοί είμαστε και τι μας ενθουσιάζει. Είναι οι ερωτικές περιπέτειες, τα φλερτ, οι σεξουαλικές συνευρέσεις που μας κάνουν να νιώθουμε μοναδικοί, η ενέργεια και το καρδιοχτύπι. Τα ρίσκα που παίρνουμε για τον έρωτα και οι αγωνίες για αυτόν. Είναι η επιθυμία μας να φωτίσουμε, να είμαστε μοναδικοί, να βρισκόμαστε στο επίκεντρο και να ασκούμε επιρροή στους άλλους.
 
Οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα στον πέμπτο οίκο, δείχνουν πώς λειτουργούμε ερωτικά, πώς παίζουμε παιχνίδια πάθους, πώς διασκεδάζουμε, πώς και με ποιον πέφτουμε στο κρεβάτι. Για να μάθεις αν έχεις πλανήτες στον πέμπτο οίκο, μπορείς να συμβουλευτείς τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ του myastro.gr. Ο πέμπτος οίκος σχετίζεται με το Λέοντα, άρα ο φυσικός του κυβερνήτης είναι ο Ήλιος.

Οι φιλοξενούμενοι πλανήτες του πέμπτου οίκου

Ήλιος: Ο φυσικός κυβερνήτης του οίκου. Μια μόνιμη χαρά και έλξη γεύονται όσοι έχουν τον Ήλιο στον οίκο αυτόν. Όλα λάμπουν κατά ένα μαγικό τρόπο, οι συγκυρίες είναι σχεδόν πάντα θετικές όταν ερωτεύονται, ενώ ζουν σε ένα σύμπαν στο οποίο είναι το επίκεντρο, θαυμάζονται και επιδοκιμάζονται. Σε κάθε συνεύρεση και συνάντηση, καταλαβαίνεις πως αντιμετωπίζεσαι σαν κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, αφού φωτίζεις τη ζωή των εραστών σου. 
 
Σελήνη: Αγαπάς το φλερτ και έλκεσαι από το άλλο φύλο, αλλά σαν να ψάχνεις σε όλους τον αντικαταστάτη της μαμάς σου. Υποσυνείδητα. Τρελαίνεσαι για μία τρυφερή και αυθεντική αγκαλιά, ενώ μετά τη πρώτη γνωριμία ή το πρώτο σεξ, ξεδιπλώνεις μεγάλα αποθέματα τρυφερότητας. Αν δεν την πάρεις, τότε εύκολα προχωράς παρακάτω, λιγάκι πληγωμένος.
 
Ερμής: Ο έρωτας για σένα είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο όλοι οι κανόνες προσαρμόζονται στις ανάγκες σου, ώστε να περάσεις εσύ καλά. Ο έρωτας είναι ένα διανοητικό παιχνίδι, μία φευγάτη κατάσταση, η οποία θα πρέπει να σε εμπνέει, να σε εξιτάρει και να ερεθίζει τις αισθήσεις σου. Οτιδήποτε επαναλαμβάνεται, δεν έχει πια ενδιαφέρον για σένα. Όπως και οτιδήποτε δεν απευθύνεται στο μυαλό σου πρώτα και μετά επεκτείνεται στο κρεβάτι σου.
 
Αφροδίτη: Ο έρωτας συνδέεται για σένα με τον αισθησιασμό, την καλαισθησία και την καλοπέραση. Δε μπορείς να αντέξεις μίζερες καταστάσεις, μέτρια συναισθήματα και συμβιβασμούς που σε μειώνουν. Ο ρομαντισμός είναι το βασικό στοιχείο να ανθίσεις ερωτικά, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα που αναμένεις από τον άλλον, όσον αφορά την επίδοση του στο σεξ, τη διασκέδαση και τα ταξίδια.
 
Άρης: Το κρεβάτι σου θυμίζει συχνά ρινγκ, αγαπάς τις διαμάχες σαν ένδειξη έρωτα και πάθους, ενώ είσαι αρκετά εριστικός, ώστε να κάνεις τον άλλον να αποκαλυφθεί. Μετά το καυγά ανεβαίνει η λίμπιντό σου, κάτι που σε κάνει ιδανικό εραστή. Η όρεξή σου για έρωτα και φλερτ είναι τόσο έντονη, που σπάνια μένεις χωρίς ενδιαφέρον. Ο εραστής ή η ερωμένη σου σε αντιμετωπίζουν σαν κάτι συγκλονιστικό συχνά.
 
Δίας: Μία μανία να κυνηγάς το πιο ελκυστικό, το πιο ενδιαφέρον, το πιο ωραίο. Λες και είσαι σε συνεχή αναζήτηση να βρεις το ιδανικό, το οποίο απομυθοποιείς μόλις βρεις κάτι καλύτερο. Η οπτική σου απέναντι στον έρωτα είναι αισιόδοξη, χαρμόσυνη και ανοιχτή προς το καινούργιο. Πάντως θεωρείσαι… τυχεράκιας στο κυνήγι του και σου κάθονται πολλές ευκαιρίες.
 
Κρόνος: Με επιφυλακτική και συχνά αρνητική στάση απέναντι στον έρωτα κινείσαι, εξαιτίας του φόβου πως θα απορριφθείς και θα πληγωθείς. Η ανασφάλειά σου σε φρενάρει, κάτι που σου δημιουργεί πρόβλημα. Και ενώ θες με τα μούτρα να πέσεις σε κάποιες καταστάσεις, ωστόσο κάθεσαι στη γωνία. Άσε που ποτέ δε ζεις τη περιπέτεια, αλλά από τη πρώτη στιγμή ξεκινάς να σκέφτεσαι σοβαρά, αγχωτικά και δεσμευτικά.
 
Ποσειδώνας: Ο έρωτας είναι για σένα σαν πέπλο μυστηρίου, που ποτέ δε το διαλευκάνεις. Και όταν το κάνεις, τότε γειώνεσαι και πας παρακάτω. Για σένα ο έρωτας είναι μαγεία, μυστήριο, ρομαντζάδα, αιώνια υπόσχεση. Αυτό προσδοκάς σε κάθε γνωριμία και έτσι λειτουργείς. Συχνά ωστόσο γίνεσαι το τρίτο άτομο ή ερωτεύεσαι άτομα που σου κρύβουν πράγματα ή είναι δεσμευμένα. Με άλλους.
 
Πλούτωνας: Ο έρωτας για σένα είναι η σωτηρία ή έστω το μέσο να χαλιναγωγήσεις τα πάθη που έχεις, για έλεγχο του άλλου και χειρισμό. Να ζει και να υπάρχει κάτω από την εξουσία σου. Λειτουργεί δηλαδή θεραπευτικά. Το σεξ είναι το μέσο της χειραγώγησης αυτής. Γι’ αυτό και έχεις φόβο μήπως ο άλλος που σε προσεγγίζει, τρομάξει από τα κρυμμένα σου πάθη, τα οποία αποκαλύπτονται πρωτίστως στη κρεβατοκάμαρα. Είναι γεγονός πως σε εξιτάρουν μυστήρια άτομα, που δίνουν την εντύπωση πως κρύβουν κάτι.
 
Ουρανός: Για σένα ο έρωτας είναι συνώνυμος της φιλίας και της ελευθερίας της επιλογής. Είσαι αυτός που αποφεύγει να μπλέξει το σεξ με το συναίσθημα. Που τη κοπανάει όταν ακούσει λέξεις όπως σχέση, δέσμευση, συνήθεια, σταθερότητα. Το φλερτ και όλα όσα αυτό σου φέρνει, ζει μέσα σου όσο είναι φρέσκο, σε κρατά σε έξαψη και αναστάτωση. Μετά αναζητάς μία ευκαιρία να εξαφανιστείς.
Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 25-05-2015 18:45:00