blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Προοδευμένος Ήλιος: Τι σημαίνει η αλλαγή ζωδίου του Ήλιου στο προοδευμένο ωροσκόπιο;

 
Προοδευμένος Ήλιος: Τι σημαίνει η αλλαγή ζωδίου του Ήλιου στο προοδευμένο ωροσκόπιο;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 33
 
Sponsored Links

Ο προοδευμένος Ήλιος στο προσωπικό σου ωροσκόπιο

Μπορεί να χαίρεσαι που η μαμά σου σε γέννησε σε ένα συγκεκριμένο ζώδιο και όχι στο επόμενο, αλλά μην το δένεις και κόμπο. Γιατί εκτός από τον γενέθλιο Ήλιο σου, υπάρχει και ο προοδευμένος, που σε κάθε χρόνο της ζωής σου μετακινείται κατά μία μοίρα, προχωρώντας προς το επόμενο ζώδιο.

Αυτό σημαίνει ότι, ανάλογα με το σε ποια μοίρα του ζωδίου σου έχεις γεννηθεί, το πολύ σε τριάντα χρόνια ο προοδευμένος Ήλιος σου θα έχει περάσει στο διπλανό. Αν, για παράδειγμα, γεννήθηκες στη 14η μοίρα του Σκορπιού, σε 16 μοίρες και κατ’ επέκταση στα 16 χρόνια σου ο προοδευμένος Ήλιος σου θα μπει στον Τοξότη, και αντίστοιχα στα 46 χρόνια σου στον Αιγόκερω. Αυτό σημαίνει ότι αποκτάς ορισμένα χαρακτηριστικά των εν λόγω ζωδίων στο πέρασμα της ζωής σου. Αν δεν ξέρεις ήδη σε ποια μοίρα του ζωδίου σου έχεις γεννηθεί, μπορείς να το δεις στον αστρολογικό σου χάρτη.

Το προοδευμένο ωροσκόπιο, η γενική εικόνα του γενέθλιου χάρτη σου με αντιστοιχία της κάθε μέρας σε ένα χρόνο ζωής, είναι μια μέθοδος αστρολογικής πρόβλεψης, που μπορεί να φανερώσει πώς διαμορφώνεται η προσωπικότητα κάποιου στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και σε ποιες φάσεις της ζωής του θα υπάρξουν σημαντικά γεγονότα και αλλαγές. Φυσικά, είναι συνάρτηση όλων των πλανητικών θέσεων και σχέσεων, ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο ωροσκόπιο. Όπως πάντα, οι αστρολόγοι του Myastro είναι στη διάθεσή σου για μια τέτοια ανάλυση.

Πού βρίσκεται ο προοδευμένος Ήλιος σου

Τώρα, αν απλώς θέλεις να δεις πού βρίσκεται τώρα ο προοδευμένος Ήλιος σου, πρόσθεσε στην ημερομηνία της γέννησής σου τόσες μέρες όση είναι η ηλικία σου και δες τον αστρολογικό χάρτη εκείνης της μέρας. Η θέση του Ήλιου σ’ αυτόν θα δείχνει τον προοδευμένο Ήλιο σου.

 

Για παράδειγμα, αν έχεις γεννηθεί στις 15 Απριλίου 1987 (στο ζώδιο του Ταύρου) και άρα είσαι 27 χρονών, θα προσθέσεις 27 μέρες στις 15, οπότε φτάνεις στις 12 Μαΐου, μέρα που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων. Αυτό σημαίνει ότι ο προοδευμένος Ήλιος σου έχει περάσει από τον Ταύρο στους Διδύμους.

Τι φέρνει το πέρασμα στο επόμενο ζώδιο

Ανάλογα με το πόσα χρόνια ζει κανείς, ο προοδευμένος Ήλιος μπορεί να αλλάξει ζώδιο ακόμα και τρεις φορές στη διάρκεια της ζωής. Όταν ο προοδευμένος Ήλιος βρίσκεται προς το τέλος ενός ζωδίου και κοντά στη μετάβαση, όλος αυτός ο χρόνος συχνά σημαδεύεται από μεγάλες αλλαγές στη ζωή ενός ανθρώπου. Μπορεί να υπάρχει μια ολοφάνερη στροφή στον προσανατολισμό του και στον τρόπο που αντιδρά στο περιβάλλον του. Δεν θα απουσιάζουν και σημαντικά εξωτερικά γεγονότα, όπως εγκατάσταση σε ένα διαφορετικό τόπο ή μια δουλειά σε έναν εντελώς διαφορετικό τομέα, αλλά το κοινό στοιχείο τους είναι η καινούργια αρχή, που κλείνει προηγούμενα κεφάλαια και η μεταστροφή στη στάση του ίδιου του ατόμου. Πριν από το πέρασμα στο άλλο ζώδιο, μπορεί κανείς να αισθάνεται κάποιο φόβο, σαν να του αποσπούν την πραγματικότητα που είχε συνηθίσει. Συνηθισμένο φαινόμενο είναι, επίσης, να παίρνει βιαστικές και όχι πάντα σωστές αποφάσεις, καθώς έχει μια αίσθηση πως διάφορα πράγματα πρέπει να γίνουν αμέσως.

Και πώς αυτή η αλλαγή του ζωδίου μπορεί να εμπλουτίσει τον χαρακτήρα σου; Με πολλούς τρόπους, καθώς όλα τα ζώδια έχουν να μας δανείσουν καλά χαρακτηριστικά. Διάβασε λοιπόν τι μπορεί να σου φέρει ο προοδευμένος Ήλιος στο ταξίδι του στα δυο επόμενα ζώδια από το δικό σου.

Ο προοδευμένος Ήλιος στα δυο επόμενα ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Ταύρο, σε βοηθά να περιορίζεις κάπως τον υπερβολικό (και ενίοτε ανώφελο) παρορμητισμό σου, χαρίζοντάς σου περισσότερη υπομονή και περίσκεψη. Η αφοσίωσή σου σε πράγματα και καταστάσεις αποκτά διάρκεια και σταθερότητα, δεν εξαρτάται πια από τις διαθέσεις της στιγμής.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στους Δίδυμους, σε κάνει να ανακαλύπτεις την ευχαρίστηση των πιο ουσιαστικών πνευματικών ενδιαφερόντων. Ενδιαφέρεσαι να πλησιάσεις και να ανακαλύψεις πιο βαθιά τους άλλους, ενώ γίνεσαι πιο διαλλακτικός και ικανός για στρατηγικές προσεγγίσεις ή, όπου χρειάζεται, υποχωρήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στους Δίδυμους, σου χαρίζει περισσότερη σβελτάδα, σπιρτάδα και καπατσοσύνη. Σε βοηθά να ανακαλύψεις την ομορφιά των εναλλαγών και των καινούργιων εμπειριών, καθώς σε κάνει να μην προσκολλάσαι τόσο στη γνωστή σου ρουτίνα. Ανακαλύπτεις τις πνευματικές απολαύσεις πέρα από τις υλικές.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Καρκίνο, σε κάνει να προσεγγίζεις τα πράγματα με λιγότερη γήινη λογική και περισσότερη υδάτινη ευαισθησία. Εξωτερικεύεσαι πιο άμεσα σε όσους αγαπάς και βάζεις την ανάγκη σου για δέσμευση πάνω από την επιφυλακτικότητα. Η δημιουργικότητά σου ενισχύεται περισσότερο από τη φαντασία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Καρκίνο, σε φέρνει πιο κοντά στην ευαισθησία σου, που συχνά την καλύπτεις με μια κυνική ανεμελιά. Σε κάνει να εκδηλώνεσαι και να εκφράζεσαι περισσότερο συναισθηματικά παρά με την κλασική σου εγκεφαλικότητα. Σε βοηθά να πετυχαίνεις πιο πολλά μέσα από τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Λέοντα, σου μαθαίνει να δείχνεις περισσότερη αφοσίωση σε όσους και σε όσα σε ενδιαφέρουν. Η προσωπικότητα που εκδηλώνεις προς τα έξω αποκτά πιο σταθερή χροιά, ενώ προβάλλεις μια ανωτερότητα, όχι μόνο διανοητική αλλά και υλική, με αποτέλεσμα να έχεις εντονότερη επιβολή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Λέοντα, παίρνεις μια τονωτική επίδραση δυναμισμού και αυτοπεποίθησης. Στρέφεις την προσοχή σου στον έξω κόσμο και απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή, παραμερίζοντας την τάση σου να μελαγχολείς. Γίνεσαι επίσης λιγότερο εύθικτος και εκφράζεις ξεκάθαρα τη γνώμη και τις επιθυμίες σου.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στην Παρθένο, ενισχύεις την ικανότητά σου να σκέφτεσαι αναλυτικά και κάπως αποστασιοποιημένα, με περισσότερη ψυχραιμία. Αποκτάς και μεγαλύτερη έφεση στην αποτελεσματική οργάνωση των πραγμάτων, ώστε να βάζεις μια εξωτερική τάξη στη ζωή σου, που σε βοηθά και στη συναισθηματική τάξη μέσα σου.

Ολυμπία1

Ολυμπία2

ΛΕΩΝ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στην Παρθένο, κατεβάζεις κάπως τους τόνους σου και καλλιεργείς μια εξισορροπητική για τον χαρακτήρα σου μετριοφροσύνη. Αλλάζεις σε σημαντικό βαθμό και τα κριτήριά σου, τόσο ως προς εσένα όσο και για τους άλλους, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση και σημασία στην ουσία και όχι στην επίδειξη.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Ζυγό, αποκτάς μέτρο και διπλωματία στη συμπεριφορά σου, ώστε να μην αντιμετωπίζεις τους άλλους με υπερβολική ανωτερότητα. Η αισθητική σου, επίσης, γίνεται πιο εκλεπτυσμένη, αναβαθμίζοντας το γούστο σου, όχι μόνο στην εμφάνισή σου, αλλά και στη γενικότερη στάση της ζωής σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Ζυγό, αποκτάς μια ροπή προς την καλοζωία, ευεργετική σε σχέση με την τάση σου να βάζεις τις υποχρεώσεις σου πάνω απ’ όλα. Σου δίνει επίσης την ικανότητα να συνδυάζεις την ειλικρίνεια με τη διπλωματικότητα, αλλά και να γίνεσαι πιο γλυκός και περιποιητικός στη συμπεριφορά σου.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Σκορπιό, είναι αυτό που σου χρειάζεται για να αφήσεις λιγάκι κατά μέρος την αυτοσυγκράτησή σου στο σεξ και στις συναισθηματικές σου εκδηλώσεις γενικότερα. Εντάσσεις κάπως περισσότερο το παιχνίδι και το μυστήριο στη σχέση σου, αποβάλλοντας την τάση να γίνεσαι κάπως μονοκόμματος.

Sponsored Links

ΖΥΓΟΣ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Σκορπιό, οι σχέσεις σου με τους άλλους αποκτούν περισσότερη ένταση αλλά και ειλικρίνεια. Δεν φοβάσαι πια να προβάλλεις τον εαυτό σου, ανεξάρτητα από τη γνώμη των άλλων. Επίσης, η επιρροή αυτή χαρίζει μεγαλύτερο καθαρό πάθος στη σεξουαλική σου ζωή και μια δόση μυστηρίου στις σχέσεις σου.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Τοξότη, ανοίγεσαι στον κόσμο με περισσότερη διάθεση για περιπέτεια. Ταυτόχρονα, αισθάνεσαι ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα πνευματικά ζητήματα έναντι της προσκόλλησης στην υλική πλευρά της ζωής και στην καλοπέραση, αναζητώντας τρόπο να διαμορφώσεις μια πιο ολοκληρωμένη φιλοσοφία ζωής.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Τοξότη, αρχίζεις να βλέπεις τις σχέσεις σου με πιο χαλαρό τρόπο. Αποκτάς μεγαλύτερη ανεξικακία και λιγότερη κτητικότητα, ενώ εμπιστεύεσαι πιο εύκολα τους άλλους. Θέλεις να βγάζεις τα πράγματα στο φως και διαμορφώνεις μια συμπεριφορά που να μην έχει τόση προσκόλληση σε ανθρώπους και καταστάσεις.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Αιγόκερω, αρχίζεις να κατευθύνεις τη φιλοδοξία σου με τρόπο πιο ορθολογιστικό και λιγότερο συναισθηματικό. Επίσης, γίνεσαι πιο σταθερός στη συμπεριφορά σου, με μεγαλύτερη αυτοκυριαρχία και κάνεις τους άλλους να νιώθουν κοντά σου εντονότερη συναισθηματική ασφάλεια.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Αιγόκερω, σε μαθαίνει την αυτοπειθαρχία και στη σταθερότητα να μένεις σε ένα μέρος ή σε μια κατάσταση. Γίνεσαι πιο συνεπής και υπεύθυνος όταν αναλαμβάνεις κάτι και, όταν χρειάζεται, βάζεις εκείνο που πρέπει να γίνει, πάνω από αυτό που θα ήθελες για να περνάς καλά.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Υδροχόο, σε βοηθά να σκέφτεσαι με πραγματικά πρωτότυπο τρόπο, βγάζοντας τη συλλογιστική σου έξω από τα κοινά πλαίσια. Παύεις να περιορίζεσαι στις… αμπελοφιλοσοφίες και ασχολείσαι πιο πρακτικά με την υλοποίηση και την εφαρμογή όσων αποτελούν τα ιδανικά σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Υδροχόο, σου προσφέρει το δώρο της πρωτότυπης έμπνευσης και τη δυνατότητα να εμπλουτίζεις τη φιλοδοξία σου με όραμα, κάνοντάς την πιο δυνατή. Επίσης, σε κάνει να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τα κοινά και να μη μένεις εστιασμένος μόνο στη βελτίωση της δικής σου θέσης.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στους Ιχθείς, σε βοηθά να εμποτίζεις με συναίσθημα τη γήινη λογική σου. Γίνεσαι πιο εκδηλωτικός και προσπαθείς να μοιράζεσαι περισσότερο με τους άλλους τα συναισθήματά σου. Η έμπνευσή σου γίνεται πιο πλούσια, καθώς αρχίζεις να χρησιμοποιείς πιο δημιουργικά τη φαντασία σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στους Ιχθείς, αρχίζεις να γίνεσαι λιγότερο «εγκεφαλικός» και δεν διστάζεις να εκδηλώνεις πιο αυθόρμητα και πληθωρικά τα συναισθήματά σου. Εμπλουτίζεις την οραματική φαντασία του Υδροχόου, που τροφοδοτείται από το νου, με τη δύναμη της καρδιάς, κάτι που πραγματικά απογειώνει την έμπνευσή σου.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Κριό, αποκτάς το θάρρος να βγαίνεις μπροστά και να υπερασπίζεσαι πιο θαρραλέα και διεκδικητικά τις υποθέσεις σου. Επίσης, αρχίζεις να βιώνεις τα πράγματα πιο λίγο στη θεωρία και περισσότερο στη υλική πλευρά σου, ενώ βρίσκεις την απόλαυση σε πιο «σωματικές» και χειροπιαστές καταστάσεις.

ΙΧΘΥΣ

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Κριό, αποκτάς περισσότερη τόλμη και αποφασιστικότητα, σαν να θέλεις να αρπάζεις τη ζωή από τα μαλλιά. Ζεις σε εντονότερους ρυθμούς, γίνεσαι πιο δραστήριος και αποτελεσματικός. Επίσης, παύεις να χρονοτριβείς τόσο πολύ, χαμένος στις ονειροπολήσεις ή στις ανασφάλειές σου.

Όταν ο προοδευμένος Ήλιος σου περνά στον Ταύρο, σου προσφέρει περισσότερη γείωση στη δράση σου. Μελετάς καλύτερα τις πράξεις σου, δεν αποφασίζεις τόσο πολύ με βάση το συναίσθημα, αλλά βάζεις και μια δόση λογικής, ενώ γίνεσαι πιο σταθερός και υπεύθυνος όταν αναλαμβάνεις κάτι ή δεσμεύεσαι σε μια κατάσταση.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 19-03-2024 00:01:52