blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ποια φάρσα θα κάνεις στα ζώδια την Πρωταπριλιά!

 
Ποια φάρσα θα κάνεις στα ζώδια την Πρωταπριλιά!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 13
 
Sponsored Links

Ποια ζώδια δέχονται την πλάκα και ποια δεν σηκώνουν… μύγα στο σπαθί τους;

Ποια φάρσα θα κάνεις στα ζώδια την Πρωταπριλιά και προβλέψεις από τη Νίκη Μακρή

Η Πρωταπριλιά είναι η κατεξοχήν ευκαιρία να κάνεις φάρσες στους άλλους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι και οι άλλες μέρες δεν σου δίνουν αφορμές για πλακίτσες και δουλέματα, ιδίως με ορισμένα άτομα που μοιάζουν να… το τραβάει ο οργανισμός τους. Το θέμα βέβαια είναι ακριβώς αυτό: με ποιους μπορείς να αστειευτείς και από ποιους κινδυνεύεις να σου κόψουν την καλημέρα ή να σου φέρουν στο κεφάλι το πρώτο εύκαιρο αντικείμενο. Ας δούμε λοιπόν το ζήτημα ανάλογα με το ζώδιο του υποτιθέμενου «στόχου» του δουλέματος, ώστε να έχεις μια πρώτη ιδέα για τις πιθανές αντιδράσεις του.
 
ΚΡΙΟΣ
Έτσι που είναι έξω καρδιά ο Κριός, του αρέσουν πολύ οι πλάκες. Αλλά επειδή είναι και άνθρωπος της δράσης, προτιμά να τις κάνει παρά να τις δέχεται. Αν τώρα εσύ επιμένεις να τον βάλεις στη δεύτερη θέση, σκέψου καλά σε ποιο πεδίο θα κινηθεί το αστειάκι σου, γιατί ο Κριός είναι ως γνωστόν θερμοκέφαλος και κομματάκι παρεξηγησιάρης. Πρόσεξε λοιπόν μήπως το αστείο σου τον κάνει να φανεί φοβητσιάρης, ξενέρωτος, αντισεξουαλικός, ψόφιος. Αντίθετα δεν έχει κανένα πρόβλημα να φανεί τσαμπουκάς σε βαθμό… νεάντερταλ, απέναντί σου που τον τσάντισες. Η καλή πλευρά; Αν σου θυμώσει, δεν θα είναι και για πάντα.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος είναι αξιολάτρευτος (ξεκινάμε από το καλό), αλλά έχει μια τάση να μην πιάνει με την πρώτη τις πλάκες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η φάρσα σου να πάει τελείως στράφι, γιατί εκείνος δεν θα «τσιμπήσει». Μπορεί όμως και να ανταποκριθεί, αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελες. Να ορμήσει θυμωμένος στο κόκκινο πανί που τόσο απερίσκεπτα κούνησες μπροστά του. Εκτός αν αποφασίσει να ακολουθήσει το «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», ανταποδίδοντάς σου τη φάρσα. Και δεδομένου ότι δεν έχει και μεγάλη κλίση προς το λεπτό χιούμορ, να σου δώσει καμιά μεταφορική κουτουλιά που να σου μείνει αξέχαστη.
 
ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος, που είναι μοντέρνος τύπος, θεωρεί τις φάρσες σαν ένα είδος αλληλεπιδραστικής αμφίδρομης διαδικασίας. Παλιά θα το λέγαμε «μία σου και μία μου». Που σημαίνει, του έκανες μια πλάκα; Θα σου την αντιγυρίσει καταλλήλως και χωρίς παρεξήγηση. Πρώτον, συνήθως είναι αρκετά ξύπνιος και παίρνει είδηση τι παίζει, ενδεχομένως και πριν προλάβει να ολοκληρωθεί το αστείο. Κοινώς, σε κάνει τσακωτό και σ’ το χαλάει. Δεύτερον, είναι τόσο ετοιμόλογος και γρήγορος στις αντιδράσεις του, που θα σου βγει κι από πάνω. Και τρίτον, θα σου ετοιμάσει μια τέτοια ανταπάντηση, που θα σε κάνει ρεζίλι των σκυλιών. Χωρίς παρεξήγηση, πάντα.
 
Ποια φάρσα θα κάνεις στα ζώδια την Πρωταπριλιά και προβλέψεις από τη Μυρτώ Αποστόλου
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Και θες τώρα εσύ να κάνεις φάρσα στον Καρκίνο, ε; Λοιπόν, άκου πώς έχει το πράγμα. Ο Καρκίνος είναι υπερ-ευαίσθητο άτομο και αυτό θα πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψη. Αν το αστειάκι σου ξυπνήσει μέσα του ένα από τα (μπόλικα) κόμπλεξ του, θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή. Γιατί μπορεί να παραστήσει ότι δεν τον ένοιαξε (που ούτε κι αυτό είναι βέβαιο) μετά όμως, χα χα, μετά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Όταν με το καλό θα σου πει τι τον έχει πειράξει και είναι δυο μήνες μουτρωμένος, θα σου το χτυπάει σε κάθε ευκαιρία ανυπερθέτως.
 
ΛΕΩΝ
Δεν είναι και εντελώς βέβαιο ότι σε παίρνει να κάνεις πλάκα στον Λέοντα, ιδίως αν πρόκειται για αστειάκι που θα προσβάλει ευαίσθητα γι’ αυτόν ζητήματα: την εμφάνισή του, το κύρος του, την επιτυχία του, τον ερωτισμό του. Όλα τα βασικά δηλαδή. Κατά τα άλλα μπορείς να αστειευτείς για το πόσο χαζά φέρθηκε …κάποιος άλλος απέναντι στο Λιοντάρι (βρε τον βλάκα, χα, χα, σε καλό μας, ξεκαρδιστήκαμε). Αν πάλι επιμένεις να είναι εκείνος ο άμεσος στόχος του αστείου σου, φρόντισε να μείνει μεταξύ σας και να μη διαρρεύσει στους κύκλους του, εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος έχει χιούμορ ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει, διότι όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν χιούμορ, και αυτός ανήκει σε εκείνους, όπερ έδει δείξαι. Αυτό του δημιουργεί την ηθική υποχρέωση να δέχεται με άνεση και μεγαλοψυχία όλες τις πλάκες, γελώντας με φυσικότητα, έστω κι αν από μέσα του βράζει. Αλλά τουλάχιστον έχει αρκετή αυτοκυριαρχία, ώστε να μη δείξει στους άλλους ότι προσβλήθηκε, ενοχλήθηκε, είχε τη μύγα και μυγιάζεται. Και είναι αρκετά ετοιμόλογος ώστε να απαντήσει με μια έντεχνα συγκαλυμμένη … προσβολάρα, που ο άλλος θα τη φυσάει και δεν θα κρυώνει. Εμ, γυρεύοντας πήγαινε…
 
Ποια φάρσα θα κάνεις στα ζώδια την Πρωταπριλιά και προβλέψεις από τη Νάντια Ρήγα
 
ΖΥΓΟΣ
Προς χάριν της κοινής αρμονίας, γαλήνης και ισορροπίας, ο Ζυγός θα αντιμετωπίσει μια φάρσα με στιλ και άνεση, από την πιο μεγάλη χοντράδα μέχρι την πιο εκλεπτυσμένη πλάκα. Εννοείται ότι θα ανταποκριθεί πολύ πιο θετικά στο λεπτό και έξυπνο χιούμορ, που άλλωστε του ταιριάζει περισσότερο. Αλλά θα δείξει επιείκεια και απέναντι στις χοντράδες, φτάνει να μην του χαλάνε την εμφάνιση και την αισθητική. Ένα μπουγέλο, π.χ. δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του. Μια τηλεφωνική φάρσα ότι τον ζητάνε για διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης, ίσως. Πάντως, παρόλο που δεν θα διαμαρτυρηθεί, βαθιά μέσα του θα σ’ το έχει φυλαγμένο.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το μόνο σου ελαφρυντικό στην περίπτωση που κάνεις φάρσα σε ένα Σκορπιό είναι ότι δεν γνώριζες το ζώδιό του. Αλλιώς αποκλείεται εν πλήρη συνειδήσει να υπέγραφες το τέλος της σχέσης σας, φιλικής ή οιουδήποτε άλλου τύπου. Καθώς και την οριστική κατάταξή σου στον χώρο των απειλητικών για εκείνον ατόμων (ιου-ιου-ιου, συναγερμός). Επίσης θα έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις τον ορισμό της εκδίκησης ως κρύου πιάτου, καθώς ο Σκορπιός θα σου ανταποδώσει το «αστειάκι» σε ανύποπτο χρόνο, πιθανόν και με τόκο. Για να σου γίνει μάθημα στο μέλλον να ξέρεις τα όριά σου και να μην τα ξεπερνάς.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Με τον Τοξότη έχεις την άνεση να κάνεις όσες πλάκες θέλεις και κατά πάσα πιθανότητα εκείνος είναι που θα γελάσει δυνατότερα. Φτάνει η θεματολογία του αστείου να μην αφορά σε κάτι που να αποτελεί απειλή για την προσωπική του ελευθερία (τύπου «ξέρεις, η κοπέλα σου έκανε τεστ εγκυμοσύνης και βγήκε θετικό») και σου πάθει καμιά ανακοπή, νέος άνθρωπος. Κατά τα άλλα, ας είναι καλά ο Δίας που του χαρίζει εύθυμη διάθεση και ευρύτητα πνεύματος, καθώς και (συνήθως) έλλειψη κόμπλεξ, οπότε ελάχιστα πράγματα μπορεί να τα πάρει προσωπικά. Α, και πού’ σαι, ανταποδίδει ευχαρίστως τις φάρσες, οπότε περίμενε την απάντηση.
 
Ποια φάρσα θα κάνεις στα ζώδια την Πρωταπριλιά και προβλέψεις από τη Μαντώ Σιδέρη
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Οι καλές γλώσσες λένε για τον Αιγόκερω ότι έχει χιούμορ. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τον «κόφτει» τόσο πολύ το ίματζ του, που δεν θα συγχωρήσει κάποιον, αν θα τον εκθέσει σε χώρους που μετράνε ιδιαίτερα για εκείνον. Για παράδειγμα στο εργασιακό του περιβάλλον, όταν παίζονται θέματα κύρους ή σε κάποιους κοινωνικούς κύκλους όπου θέλει να παραστήσει  τον καμπόσο. Από εκεί και πέρα, κάνε παιχνίδι άνετα και θα το διασκεδάσετε. Εσύ περισσότερο, γιατί σε εκείνον δεν αρέσουν οι εκπλήξεις, ιδίως τύπου φάρσας, αλλά κομμάτια να γίνει, εφόσον ήταν πετυχημένο το αστειάκι, θα το εκτιμήσει.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με τον Υδροχόο το θέμα είναι να τον προλάβεις, γιατί ποτέ δεν του λείπουν οι εμπνεύσεις και οι διαθέσεις για να σκαρώνει πλακίτσες πρώτος αυτός. Κατά τα άλλα δεν ενοχλείται. Αλλά κι αν ενοχληθεί και πάλι θα πείσει τον εαυτό του ότι φυσικά και δεν τον ένοιαξε, διότι είναι ανώτερος άνθρωπος. Και έχει αίσθηση του χιούμορ όπως όλοι οι πνευματικά ανεπτυγμένοι νοήμονες οργανισμοί, στη Γη και στο υπόλοιπο Σύμπαν. Με μια επιφύλαξη: θα εξοργιστεί αν  το αστείο σου είναι ρατσιστικό, σεξιστικό, φυλετικό, μακάβριο, σκληρό προς τα ζώα, ό,τι δηλαδή συνήθως συνιστά ένα αστείο. Με τα υπόλοιπα κάνε όσες πλάκες θες.
 
ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ιχθύς είναι καλοπροαίρετος και καθόλου πονηρεμένος, οπότε μπορεί και να αργήσει τόσο να καταλάβει τη φάρσα, που το πράγμα να χάσει όλο το γούστο του για εκείνους που το έστησαν. Επίσης, επειδή η αθωότητά του λειτουργεί σαν μια ασπίδα προστασίας, είναι πιθανό οι συγκυρίες να κάνουν τη φάρσα σου να αποτύχει εντελώς (μη ρωτάς πώς γίνεται, αυτό υπάγεται στη μυστηριακή νομοτέλεια των Ιχθύων). Αν παρ’ ελπίδα δεν συμβεί κάτι απ’ όλα αυτά και πετύχει η φάρσα, ο Ιχθύς θα γελάσει, αλλά τόσο πληγωμένα, που θα σε κάνει να νιώσεις σαν να βούτηξες από ένα μωρό την κουδουνίστρα του.

Ποια φάρσα θα κάνεις στα ζώδια την Πρωταπριλιά και προβλέψεις από τη Στεφανία Ζωγράφου

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 31-03-2015 00:00:00