blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για τα ζώδια
 
blank
23-02-2012 00:00:00 Άρθρα για τα ζώδια

Θεός Ερμής και Ελληνική μυθολογία. Ποιός ήταν και τι συμβολίζει.

Θεός Ερμής και Ελληνική μυθολογία. Ποιός ήταν και τι συμβολίζει.
blank
 

ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ – ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Ο Θεός Ερμής στην ελληνική μυθολογία. Ποιος ήταν, τι συμβολίζει. Ποιές ομοιότητες μπορεί να έχεις μαζί του;
 
ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ: Ο Ερμής, γιος του Δία και της Μαίας, συνδύαζε πολλές ιδιότητες. Προστάτευε τη διανόηση, τα γράμματα και τις επιστήμες, και ταυτόχρονα το εμπόριο και την επικοινωνία. Επίσης τα τυχερά παιχνίδια, τους βοσκούς και… τους κλέφτες. Ήταν πανέξυπνος αλλά και κατεργάρης, κάτι που έδειξε μόλις σε ηλικία τεσσάρων ημερών. Σύμφωνα με τον μύθο, το βρέφος Ερμής κατάφερε να κλέψει τα βόδια του Απόλλωνα. Όταν αποκαλύφθηκε, εξευμένισε τον θεό του Ήλιου προσφέροντάς του την πρώτη λύρα στην ιστορία της ανθρωπότητας, που την είχε κατασκευάσει από ένα καύκαλο χελώνας με τεντωμένα έντερα προβάτου για χορδές. Επειδή μάλιστα ο Απόλλων είχε γοητευτεί από τον ήχο της λύρας, άφησε τελικά τον Ερμή να κρατήσει τα κλεμμένα ζώα. Ο Ερμής ήταν επίσης ο αγγελιοφόρος των θεών αλλά και ο ψυχοπομπός, που οδηγούσε τις ψυχές στον Άδη. Σύμβολο του ήταν το κηρύκειο, το ραβδί του, ενώ τα φτερωτά του σανδάλια τον βοηθούσαν να μετακινείται στις αμέτρητες «αποστολές» του.
 
Αν διάλεξες τον ΕΡΜΗ: Είσαι χαρακτήρας ιδιαίτερα ενεργητικός, και σωματικά και πνευματικά, γεμάτος ζωντάνια και δυναμισμό. Προσαρμόζεσαι αμέσως σε κάθε κατάσταση, έχεις επικοινωνιακό ταλέντο, κερδίζεις τη συμπάθεια, σκέφτεσαι και ενεργείς γρήγορα, ξέροντας καλά το συμφέρον σου. Θέλεις να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ περιφρονείς τους κανόνες και τη συμβατικότητα. Σε μεγάλο βαθμό όμως έχεις διατηρήσει την ανωριμότητα ενός εφήβου που αναζητά ακόμα την ταυτότητά του. Συχνά έχεις μια επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων, δεν σταματάς να δεις τα βαθύτερα συναισθήματά σου και αποφεύγεις ό,τι σου είναι δυσάρεστο. Αυτό μπορεί να κάνει τους άλλους να σε θεωρούν κάπως ανεύθυνο και να μη σε εμπιστεύονται εύκολα.
 
Ποιά κοινά στοιχεία της αστρολογίας, μπορεί να έχεις με το Θεό Ερμή: Από αστρολογική πλευρά, είναι πιθανόν ο Ήλιος σου να είναι σε σύνοδο με τον Ερμή, και μάλιστα να είσαι Δίδυμος ή Υδροχόος. Αν έχεις αρκετούς πλανήτες σε ζώδια του Αέρα (Δίδυμους, Ζυγό, Υδροχόο) ενδεχομένως τονίζεται η επιπολαιότητά σου, ενώ αν τους έχεις σε ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω) ίσως να είσαι κάπως απόμακρος συναισθηματικά.
 
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΕΡΜΗ; ΜΑΘΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙΣ!
 
Κάνε τώρα ένα απλό σύντομο τεστ, και δες με ποιό Θεό μοιάζεις! Κάνε κλικ στο Ποιος ΘΕΟΣ είσαι.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-02-2012 00:00:00
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
loading...
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι