Quantcast
blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Πόσο καλός εραστής είναι ο Καρκίνος.

 
Πόσο καλός εραστής είναι ο Καρκίνος.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 

Ο Καρκίνος, σ’ όποια εποχή, κοινωνία ή τόπο κι αν ζει, έχει την ικανότητα να διανθίζει το άμεσο περιβάλλον του με τον όμορφο ρομαντισμό του. Είναι αυτός με τα λεπτά και βαθιά αισθήματα. Ο ευγενικός, ο διακριτικός, ο στοργικός, ο λάτρης του ‘‘ωραίου’’, της μουσικής, της τέχνης και της λογοτεχνίας. Είναι ο ευαίσθητος που, με τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του, επηρεάζεται από κάθε τι ρομαντικό. Όπως από μία μουσική σύνθεση, από έναν πίνακα ζωγραφικής κλπ.

Sponsored Links

Ο εραστής Καρκίνος

Από τη φύση του, συνεσταλμένος ο Καρκίνος. Όμως, πίσω από αυτήν την εικόνα, η οποία πολλές φορές, εκλαμβάνεται ως δειλία, συχνά, κρύβεται ένας άνθρωπος γεμάτος πάθος και δυναμισμό. Αυτή είναι μια έκπληξη, που θα ανακαλύψετε και στο κρεβάτι, από το πόσο αισθησιακός και σεξουαλικός είναι. Η δυσκολία που παρουσιάζεται σε κάθε νέα σχέση του Καρκίνου είναι η αρχή και μάλιστα στο πριν και όχι στο μετά. Δηλαδή, μέχρι να καταλάβει η σύντροφός του, τι κρύβεται μέσα στη ψυχή του.
 
Κάτι που απαραίτητα πρέπει να σεβαστεί η σύντροφος του Καρκίνου, είναι την αδυναμία του στους οικογενειακούς δεσμούς και θεσμούς, στις πατρογονικές παραδόσεις, στα οικογενειακά κειμήλια κ.λπ. Στις ημέρες μας, δεν βρίσκουμε εύκολα τον χαδιάρη και τον τρυφερό άνδρα, ένας λόγος λοιπόν περισσότερο, να θεωρείται αρκετά σαγηνευτικός ως προς το να κρατήσει μια γυναίκα κοντά του.
 
Όμως, όπως αλλάζουν οι φάσεις της Σελήνης, έτσι αλλάζουν και οι διαθέσεις του Καρκίνου. Διότι δεν είναι μόνο το σεξ και οι περίπατοι, αυτοί οι άνδρες νοιάζονται και μάλιστα αρκετά συνειδητά, για την οικονομική τους εξασφάλιση. Να υπάρχει επάρκεια αγαθών στο σπίτι. Να υπάρχει εκτός από τη στοργική σύζυγος και η στοργική μητέρα. Διότι έτσι, επιθυμεί να μεγαλώσουν τα παιδιά του, σ’ ένα ζεστό και ήρεμο περιβάλλον.

Ο Καρκίνος, ο γάμος και η απιστία

Ωστόσο, ο σύντροφος Καρκίνος δεν είναι και τόσο εύκολος στη συμβίωση. Αν, μάλιστα, για κάποιο λόγο του έχει λείψει η μητέρα του, μπορεί μέσα στις λιμπιντικές του φαντασιώσεις να αναζητά μια σύζυγος-μητέρα. Έτσι, ο γάμος μπορεί ν’ αποτελέσει γι’ αυτόν φυλακή όσον αφορά το σεξ, με αποτέλεσμα, με το πέρασμα των χρόνων ν’ αναζητηθούν εξωσυζυγικές σχέσεις.
 
Αυτό, συχνά συμβαίνει και για έναν άλλον λόγο. Όταν σιγουρευτεί ότι κατέκτησε αυτήν που ποθεί, αρχίζουν παράλληλα και οι αμφιβολίες του, ως προς το αν έχει κάνει σωστή επιλογή και μήπως κάποια άλλη γυναίκα θα μπορούσε να ικανοποιήσει περισσότερο τις ψυχολογικές και σαρκικές ανάγκες του. Αυτός, βέβαια, δεν είναι κανόνας, γιατί όπως συμβαίνει μ’ όλα τα ζώδια να έχουν δύο πλευρές, την καλή και την κακή, το ίδιο συμβαίνει και με τούτο το ζώδιο.
 
Το ‘‘νόμισμα’’ της ευάλωτης πλευράς των Καρκίνων, έχει και την αντίθετη όψη του. Είναι αυτοί που έχουν την τάση να βλέπουν με παρωπίδες ότι πιστεύουν απόλυτα ‘‘σωστό’’ ή απόλυτα ‘‘λάθος’’. Δεν δέχονται συμβιβαστικές λύσεις. Θα πρέπει κανείς να ψάξει αρκετά προσεχτικά για να καταλήξει στο συμπέρασμα αν ο άνδρας Καρκίνος που γνωρίζει ανήκει στον ‘‘φανατικό’’ κουβαλητή, οικογενειάρχη, που ξέρει και μπορεί να δίνει και να παίρνει αγάπη. Ή αν ανήκει στην άλλη κατηγορία, τον ύπουλο, τον κομπλεξικό, τον υπερβολικά κτητικό, τον μίζερο, τον τσιγκούνη. Ή ακόμα, αν ανήκει στην κατηγορία των Καρκίνων ανδρών, που διατηρούν σχεδόν πάντα το φόβο της εγκατάλειψης.
 
Γι’ αυτό εδώ, η εξωτερική εμφάνιση της συντρόφου του δεν είναι πρωταρχικής σημασίας… Τελικά, μπορεί να επιλέξει μια μέτρια εμφανισιακά γυναίκα, αρκεί να τον περιθάλπει με τη στοργή και την αφοσίωσή της. Και φυσικά, η ανταπόδοση γι’ αυτό, θα είναι η νοικοκυρεμένη ζωή που θα της προσφέρει. Θα προσπαθεί να υπάρχει πάντα επάρκεια αγαθών στο σπίτι και θα μοιράζεται ακόμα και τις δουλειές του σπιτιού μαζί της. Όμως, όταν θα επιστρέφει στο σπίτι από την δουλειά του, θα πρέπει να βρίσκει, εκτός από το στρωμένο τραπέζι, και μια περιποιημένη και ήρεμη σύζυγο. Έτσι, λοιπόν, είναι σαφές πως ο Καρκίνος χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από την απλή σεξουαλική χαρά.
 
Ωστόσο, στη διάρκεια της τρίτης ηλικίας, με τα χιονισμένα από τα χρόνια μαλλιά και την κουρασμένη, πλέον, εμφάνιση, αισθάνεται ένας κατακτητής, αφού οι γύρω του νιώθουν γοητευμένοι από τη στοργική συμπεριφορά του και εφόσον, βέβαια, έχει πάψει να γκρινιάζει. (Σημείωση: Σχεδόν, παρόμοια συμπεριφορά, έχουν κι οι γυναίκες του ζωδίου).
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 10-03-2013 00:00:00