Quantcast
blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Πόσο καλός εραστής είναι ο Λέων.

 
Πόσο καλός εραστής είναι ο Λέων.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

‘‘Λαμπρό, υπέρλαμπρο λιοντάρι’’, αποκαλεί ο Μίλτον, όσους ανήκουν στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα. Σ’ εκείνη την πύρινη μάζα, την οποία απ’ όπου και αν κοιτάζεις, ακτινοβολεί ενέργεια και ζωτικότητα. Αυτός, ο περήφανος και πανέξυπνος ‘‘γάτος’’, έχει την ικανότητα ν’ αντιλαμβάνεται με μεγάλη ευκολία ό,τι συμβαίνει γύρω του. ασκεί δε εκούσια ή ακούσια μία ιδιαίτερη αίγλη, που καθηλώνει τον καθένα. Ενθουσιάζεται όταν τον χειροκροτούν και τον αναγνωρίζουν. Και γιατί όχι… Δεν του λείπει τίποτα. Όσοι τον γνωρίσουν από κοντά, θα καταλάβουν πόσο ζεστός, ανοιχτόκαρδος, φιλικός και γενναιόδωρος είναι.

Sponsored Links

Ο εραστής Λέων

Αναμφισβήτητα, δεν ανήκει στην κατηγορία των ζηλιάρηδων εραστών. Είναι πιστός σύντροφος, μονογαμικός, αλλά αυταρχικός και καταπιεστικός στις σχέσεις του, επειδή πολύ απλά απαιτεί και από τη σύντροφό του να ανήκει μόνο σε αυτόν. Δεν αρνείται το ερωτικό παιχνίδι, αλίμονο όμως, αν μετατραπεί σε πεδίο μάχης ή ανταγωνισμού. Ποιος επέζησε από τα δόντια και τα νύχια του λιονταριού, για να γλιτώσει και τώρα;
 
Έλκεται από ανθρώπους (γυναίκες και άνδρες) που έχουν ισχυρή προσωπικότητα, που ξέρουν τι θέλουν, πότε το θέλουν και πώς το αποκτούν. Επίσης, από εκείνους που ξέρουν να ξεχωρίζουν την ώρα της δουλειάς από της ανάπαυσης, του παιχνιδιού και του αστείου από της σοβαρότητας. Πραγματικοί “τζέντλεμεν” οι άρρενες Λέοντες, εκφράζουν την ευγένειά τους μ’ ένα καυχησιάρικο τρόπο, όταν βρίσκονται με άτομα του αντίθετου φύλου. Εκπέμπουν μία ‘‘αύρα’’ ζεστασιάς, που συχνά, ερμηνεύεται από τα ετερόφυλα άτομα, ως έντονη σεξουαλική διάθεση. Ενώ οι γυναίκες του ίδιου ζωδίου, οι Λέαινες, προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον του περίγυρου, αλλά εμφανιζόμενες συναισθηματικά πιο ψυχρές.

Η σεξουαλική συμπεριφορά του Λέοντα

Ο Λέων δεν αρέσκεται στα μακρόσυρτα ερωτικά παιχνίδια, εκτός και αν τα έχει εφεύρει ο ίδιος. Θυμηθείτε τη Μέι Γουέστ, η οποία έκανε να την ποθούν χιλιάδες άνδρες, χωρίς κάποια ιδιαίτερη πρόκληση, χωρίς να γδύνεται για να φανούν τα σωματικά της κάλλη. Η ίδια, γι’ αυτό, έλεγε: ‘‘Γνωρίζω, πόσο μετράω. Βαθμολογώ τριάντα τοις εκατό την εμφάνισή μου, τριάντα τοις εκατό την εξυπνάδα μου, τριάντα τοις εκατό την ιδιαιτερότητά μου και δέκα τοις εκατό την φυσικότητά μου. Όλα αυτά μαζί, δεν αρκούν, για να είμαι αυτό που είμαι;’’. Αυτό είναι το απόφθεγμα του Λέοντα και των δύο φύλων. ‘‘Είμαι αυτό που είμαι’’, δηλαδή μοναδικός.
 
Γοητευτικός, αλλά και εγωιστής, ο άνδρας Λέων έχει μάθει να κυριαρχεί από την παιδική του ακόμα ηλικία, ξεκινώντας από τους γονείς και τους συμμαθητές του. Όσο μεγαλώνει, νιώθει ότι πρέπει να είναι κάτι το ‘‘διαφορετικό’’, να μην είναι σαν όλους τους άλλους. Φαινομενικά πιστός στις σχέσεις του, στην πραγματικότητα όμως, ελάχιστα ενδιαφέρεται για τους οργασμούς ή την φυσική απόλαυση της συντρόφου του.
 
Γι’ αυτό οι γάμοι των Λεόντων, συχνά, καταλήγουν στην αποτυχία γιατί δε σέβονται την προσωπικότητα της συντρόφου του. Εκτός και αν συναντήσει την πολύ σημαντική κυρία, που βρίσκεται πάντα κάτω από τα φώτα των προβολέων. Και εδώ, τίθεται το ερώτημα, ο ίδιος είναι τόσο σημαντικός; Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Απλά έχει την τάση να καλύπτει την άγνοιά του, μ’ ένα παραπέτασμα καπνού, καμωμένο από γρήγορα λόγια και περισπούδαστο ύφος. Έτσι, η θλιβερή μοίρα του περήφανου Λέοντα, είναι να πέφτει συχνά στις παγίδες που του στήνουν τα πιο πονηρά και λιγότερο υψηλόφρονα άτομα του αντίθετου φύλου. Και το χειρότερο, ενώ οι Λέοντες αγαπούν τα παιδιά, συχνά, ζουν το δράμα της απώλειας ενός παιδιού ή της απογοήτευσης από κάποιο παιδί.
 
Ωστόσο, ο άνδρας Λέων είναι ένας φιλόδοξος που γυρεύει πολλά και μεγάλα πράγματα στη ζωή του. Το κακό σ’ αυτό, είναι ότι τα θέλει όλα ‘‘εδώ και τώρα’’. Και δεν μπορεί να καταλάβει, ότι κανείς δεν μπορεί ν’ αρχίσει από την κορυφή, αν δεν φτάσει σ’ αυτήν. Και η άνοδος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη (Λέων στο ζώδιο) ήταν ιλιγγιώδης, περνώντας σαν βολίδα από όλους τους στρατιωτικούς βαθμούς, αλλά πάντως, πέρασε από αυτούς κι έφτασε στην κορυφή. Εκείνο που τον ανέτρεψε ήταν η έπαρσή του, παραβλέποντας συμβούλους και λεπτομέρειες.

Ο Λέων στην τρίτη ηλικία

Και μετά απ’ όλα αυτά, ως γκριζομάλλης πλέον ο Λέοντας, συχνά, αναρωτιέται, αν στο παραγνωρισμένο από τα χρόνια πρόσωπό του, οι γυναίκες αναγνωρίζουν ακόμα τον μεγάλο κατακτητή. Πληγωμένος πια, πολλές φορές διπλά σε μια απλοϊκή γυναίκα, που του φροντίζει τις πληγές της ψυχής και του κορμιού του, μένει ν’ ατενίζει τη δύση του. Εκείνο τον ήλιο που τόσα του χάρισε και τώρα, σιγά σιγά, χάνεται πίσω από τα σύννεφα της λησμονιάς. (Σημείωση: Σχεδόν, παρόμοια συμπεριφορά, έχουν κι οι γυναίκες του ζωδίου).
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 10-03-2013 00:00:00