blank
 
blank

Αφροδίτη σε σύνοδο με Κρόνο: Ποιος φοβάται την αγάπη;

 
Αφροδίτη σε σύνοδο με Κρόνο: Ποιος φοβάται την αγάπη;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 3
 
Sponsored Links

Αφροδίτη σε σύνοδο με Κρόνο

Στις 9 Ιανουαρίου 2016, Αφροδίτη και Κρόνος συναντιούνται σε μία πρόκληση, αναζητώντας την αληθινή αγάπη, θέτοντας δυσκολίες σε αυτούς που νομίζουν πως την έχουν βρει και εμπόδια σε αυτούς που τη ψάχνουν ακόμα. Η Αφροδίτη λοιπόν συναντά το Κρόνο στον Τοξότη, σχηματίζοντας μία σύνοδο που αμφισβητεί τον έρωτα, τον απορρίπτει, βάζει εμπόδια, εντάσεις και τον περνά από εξετάσεις και τεστ αντοχής.

 

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που συνδέεται με το τρόπο που ερωτευόμαστε, τον αισθησιασμό, το γούστο και την αρμονία. Στο ωροσκόπιο ενός άντρα, αποκαλύπτει τι είδους γυναίκες τον ελκύουν, ενώ στο ωροσκόπιο της γυναίκας, αντικατοπτρίζει τη θηλυκότητά και τη λάμψη της. Όταν ο Κρόνος εμπλέκεται στην πορεία της Αφροδίτης, τότε μειώνει δραστικά τη χαρά και την ικανοποίηση που προέρχεται από τον έρωτα, σκορπώντας αμφιβολίες, δυσπιστία, αποξένωση και ανασφάλεια.

 

Μέχρι τις 12 του μηνός που διαρκεί η όψη συνόδου, δεν θα νιώθουμε αρκετά θελκτικοί, θα έχουμε αμφιβολίες για την θετική μας επίδραση στους άλλους και θα αμφισβητούμε οποιαδήποτε ένδειξη αγάπης στο πρόσωπό μας. Η αποδυναμωμένη αυτή αυτοπεποίθηση, θα οδηγήσει σε κακή διάθεση, δυσαρέσκεια και απόρριψη, πρωτίστως της ίδιας μας της αξίας.

Το χρήμα είναι ωφέλιμο στον έρωτα…

Παράλληλα, θα εμφανιστούν οικονομικά προβλήματα, αφού η Αφροδίτη σχετίζεται και με την υλική μας ευημερία. Η Αφροδίτη είναι το καθαρό χρήμα, είναι το αντικείμενο ή υπηρεσία που αποκτάμε με οικονομικό αντίτιμο, αυτό που εξαγοράζεται ώστε να ομορφύνει τη ζωή μας και να την κάνει απολαυστική, δίνοντάς μας την αίσθηση της πολυτέλειας. Και εκεί πάνω, ο Κρόνος δημιουργεί οικονομικά άγχη, ακόμα και αν αυτά βρίσκονται μόνο στο μυαλό μας. Ανασφάλειες, που ακόμα και οι πιο οργανωτικοί και προνοητικοί σε αυτά τα θέματα, ίσως παρασυρθούν άδικα και χωρίς ουσιαστικό λόγο ανησυχίας. Γι’ αυτό, ας αποφύγουμε τα έξοδα και ειδικά αυτά που είναι περιττά και γίνονται για λόγους φιλαρέσκειας και κοινωνικής επιβεβαίωσης μόνο.

Αιτία διαζυγίου ή γέφυρα επανένωσης;

Φυσικά, τις μέρες αυτές μπορεί να βιώσουμε και μερικές απορρίψεις από άτομα για τα οποία χτυπά η καρδιά μας, κάτι που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση του εαυτού μας. Το να αναπτύξουμε την αυτολύπηση και την αυτοαπόρριψη δεν μας βοηθά, ενώ δηλητηριάζει και το περιβάλλον μας και τις σχέσεις μας, είτε είναι προσωπικές, οικογενειακές ή επαγγελματικές. Δεν μένει δηλαδή μόνο στις ερωτικές, αλλά επεκτείνεται.

 

Όσον αφορά τις ερωτικές μας σχέσεις, ίσως ζήσουμε μία συναισθηματική αποστασιοποίηση, ίσως δούμε την ψυχρή πλευρά του συντρόφου, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες. Μπορεί ο σύντροφος να μην είναι διαθέσιμος αυτή την περίοδο, με την έννοια πως οι σκοτούρες και οι υποχρεώσεις είναι πολλές, με συνέπεια να μη μας χαρίζει χρόνο κι ενέργεια ή απλά να μην έχει διάθεση.

 

Ανάλογα με το πώς θα χειριστούμε τη κατάσταση, είτε θα βρούμε λύση και διέξοδο, είτε θα την κάνουμε ακόμα χειρότερη. Οι πιο εύθικτοι και ευαίσθητοι, θα αντιδράσουν με αισθήματα απογοήτευσης και ζήλειας, λαμβάνοντάς το σαν άρνηση απέναντι στο πρόσωπό τους. Οι σίγουροι για τον εαυτό τους, θα αντιδράσουν με σύνεση και υπομονή, μέχρι να αλλάξει η κατάσταση. Θα υπάρξουν και αυτοί, που πάνω στην απογοήτευση θα αντιδράσουν με την απειλή ενός χωρισμού ή ενός διαζυγίου.

 

Ίσως κάποιος σκεφτεί πως ο Κρόνος λειτουργεί σαν καταστροφέας, που θέλει να μας πικραίνει. Ακριβώς το αντίθετο! Γιατί εκεί που υπάρχουν γεροί δεσμοί, η όψη του Κρόνου με την Αφροδίτη θα τα πρόσωπα φέρει ακόμα πιο κοντά, μέσα από τις δυσκολίες θα αναπτυχθεί μία γέφυρα συναισθηματικά άρρηκτη. Οι δεσμοί θα γίνουν πιο δυνατοί, πιο βαθιοί, με περιεχόμενο και ουσία. Από την άλλη, αυτοί που βρίσκονται μαζί απλά για επιβεβαίωση ή να περνούν τον καιρό τους ευχάριστα, δεν θα αντέξουν. Το πιθανότερο είναι μέσα από τη σύνοδο να δουν τις διαφορές τους και να απομακρυνθούν.

Σχέσεις με διαφορά εμπειριών!

Επίσης, η σύνοδος των δύο πλανητών ευνοεί τον έρωτα με διαφορά ηλικίας, τον έρωτα ανάμεσα σε μεγαλύτερους ανθρώπους επίσης ή άτομα με αρκετές εμπειρίες ζωής. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, αντίθετα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ευθύνες της ζωής. Τους περιορισμούς του Κρόνου τους έχουμε ξαναζήσει και τους αντιμετωπίζουμε με εμπειρία, ενώ ξέρουμε πως οι σχέσεις χρειάζονται σταθερότητα μέσα στο χρόνο και στα αισθήματα.

 

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, θα νιώσουμε πως πρόκειται για μία καρμική σχέση, κάτι που στο παρελθόν δεν είχε μπορέσει να ολοκληρωθεί και επανεμφανίστηκε, ώστε να πάρει τη τελική του μορφή, κλείνοντας έναν κύκλο. Ας μη ξεχνάμε πως ο Κρόνος θεωρείται ο πλανήτης του Κάρμα, ο οποίος στη συνάντησή του με την Αφροδίτη οδηγεί ξανά σε ένα είδος ερωτικής ανάμνησης, σαν ύστατη προσπάθεια να τσεκάρει για τελευταία φορά την ένταση και το βάθος της αγάπης.

 

Γι’ αυτό και αυτοί που σκοπεύουν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, καλό είναι να περιμένουν να περάσει η όψη, βλέποντας τι άφησε πίσω της, πόσο συντάραξε την αρμονία τους και αν κέρδισαν σταθερότητα και διάρκεια! 

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 08-01-2016 13:45:00