blank
 
blank

Τι λέει η αστρολογία για τις σχέσεις με διαφορά ηλικίας

Τι λέει η αστρολογία για τις σχέσεις με διαφορά ηλικίας
Βαθμολόγησε
Score: 3.7  Ψήφοι: 3

Στη σχέση, ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, αλλά τα κοιτά όμως η αστρολογία! Και μπορεί να σου πει τι συνεπάγεται από αστρολογικής πλευράς μια σοβαρή σχέση ή γάμος με ένα πρόσωπο αρκετά μεγαλύτερο ή μικρότερό σου. Θα σου πει επίσης αν εσύ έχεις πιθανότητα, με βάση το ωροσκόπιό σου, να δημιουργήσεις μια τέτοια σχέση.

Sponsored Links

Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

Τι εξασφαλίζει περισσότερη αρμονία και επικοινωνία μέσα στη σχέση; Το να έχουν οι δυο σύντροφοι κοντινές ηλικίες ή να τους χωρίζουν αρκετά χρόνια; Υπάρχουν αμέτρητοι υποστηρικτές και της μιας και της άλλης άποψης. Μην ξεχνάμε ότι, στο μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, ο άντρας επιβαλλόταν να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα. Κι όσο πιο μεγάλος, τόσο το καλύτερο. Το αντίθετο δεν συζητιόταν καν. Βέβαια υπήρχαν και κοινωνικοί λόγοι για κάτι τέτοιο. Εφόσον εκείνος θα συντηρούσε την οικογένεια, έπρεπε να έχει την υπευθυνότητα και την κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση για να παντρευτεί. Αντίθετα η γυναίκα ήταν καλύτερα να είναι νέα, επιθυμητή και προπαντός αρκετά γόνιμη. Σήμερα όλα αυτά έχουν ανατραπεί. Πολλοί προτιμούν συντρόφους με κοντινή ηλικία, γιατί θεωρούν ότι μαζί τους συνεννοούνται καλύτερα. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει τους γάμους μεταξύ νεώτερων γυναικών με μεγαλύτερους άντρες. Υπάρχει όμως και το αντίστροφο, παρόλο που συνήθως οι γυναίκες που βρίσκονται με νεώτερους άντρες υπερέχουν σε εμφάνιση, φήμη, γοητεία, πλούτο…

Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως, δεν υπάρχει καμιά στατιστική απόδειξη ότι η επιτυχία ενός γάμου εξαρτάται από τη διαφορά ηλικίας. Όλα κρίνονται κατά περίπτωση. Εξαρτάται από τους δύο συντρόφους το κατά πόσον θα βγουν κερδισμένοι από μια τέτοια σχέση, όσον αφορά την προσωπική τους εξέλιξη και ωρίμανση. Εκτός βέβαια αν κάποιος παντρεύεται για πιο απλούς λόγους: για να έχει παρέα, να περνάει καλά, να κάνει παιδιά όσο ακόμα προλαβαίνει, να αποκτήσει μαιζονέτα στα προάστια… Και καταλήγει μετά από μερικά χρόνια να αναρωτιέται γιατί η σχέση του δεν τον γεμίζει πια, ρίχνοντας το φταίξιμο κυρίως στον άλλον.

Πλανήτες που ενώνουν και πλανήτες που χωρίζουν ένα ζευγάρι

Η αστρολογία έχει να μας πει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για το συνταίριασμα των ανθρώπων ανάλογα με τη διαφορά ηλικίας τους. Όταν δυο άνθρωποι είναι γεννημένοι σε σχετικά κοντινές χρονολογίες, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν στα ίδια ζώδια τους λεγόμενους «αργούς» ή συλλογικούς πλανήτες του ωροσκοπίου τους: τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα, τον Δία, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Οι πλανήτες αυτοί, που κάνουν πολλά χρόνια να μετακινηθούν από ζώδιο σε ζώδιο, καθορίζουν τη συνειδητότητα, τον πνευματικό προσανατολισμό, τις εσωτερικές μεταμορφώσεις, την κοινωνική στάση για ολόκληρες γενεές ανθρώπων. Οι λεγόμενοι «γρήγοροι» ή προσωπικοί πλανήτες, δηλαδή ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Ερμής καθορίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου. Αυτοί μετακινούνται πιο γρήγορα από ζώδιο σε ζώδιο. Η ταχύτερη είναι η Σελήνη, που αλλάζει ζώδιο κάθε δυόμισι μέρες. Ο πιο αργός είναι ο Πλούτωνας, που μένει σε κάθε ζώδιο από 12 μέχρι 30 χρόνια.

Πώς μεταφράζονται όλα αυτά στην πράξη;

Αν δυο άνθρωποι έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας, και άρα οι αργοί πλανήτες τους βρίσκονται σε διαφορετικά ζώδια, πιθανόν θα έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να τα «βρουν» σε θέματα ωριμότητας, κοινωνικής στάσης, πνευματικής εξέλιξης. Είναι αυτό που λέμε «χάσμα των γενεών», αλλά σε πιο προχωρημένο επίπεδο. Το κατά πόσον θα ταιριάξουν στην καθημερινή τους ζωή, εξαρτάται και από τους υπόλοιπους πλανήτες, με τις αρμονικές ή δυσαρμονικές όψεις που σχηματίζουν στη συναστρία. Άλλωστε και με τη διαφορά ηλικίας μπορεί να προκύψουν ευνοϊκές όψεις των αργών πλανητών. Για παράδειγμα ο Κρόνος, που μπορεί να δώσει διάρκεια, αντοχή και υπευθυνότητα σε μια σχέση, πιθανόν να σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο ενός συντρόφου που θα έχει 5 χρόνια διαφορά. Ή τρίγωνο, αν η διαφορά της ηλικίας στο ζευγάρι είναι 9-10 ή 18-20 χρόνια. Στα 14 χρόνια διαφορά όμως οι δυο Κρόνοι βρίσκονται σε αντίθεση, πράγμα αρκετά… ζόρικο για τους δυο συντρόφους. Αλλά και πάλι, αυτό είναι μόνο ένα στοιχείο, ανάμεσα στα τόσα που παίζουν ρόλο στο κατά πόσον εναρμονίζονται τα δυο ωροσκόπια. Πιθανόν, βέβαια, να φαίνεται πιο λογικό να προτιμήσει κανείς μια ανέφελη σχέση. Άλλωστε ο σκοπός δεν είναι να ταιριάζουμε με τον άλλον σε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα; Να βρούμε εκείνον που θα σκέφτεται όπως εμείς, θα του αρέσουν τα ίδια, θα αντιδρά με τον ίδιο τρόπο… Είναι, τελικά; Αν σε μια σχέση αναζητείς την ταύτιση, πιθανόν θα τη βρεις. Αλλά πιθανόν και να διαπιστώσεις ότι, από ένα σημείο και πέρα, δεν προχωράς και έχεις «βαλτώσει». Είναι σαν να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Εκτός αν εξαρχής ήθελες μόνο τη συντροφιά (ίσως και την οικονομική ενίσχυση) για μια ευχάριστη ζωή, και τη συνεισφορά των γονιδίων για τη διαιώνιση του είδους. Όμως οι σχέσεις που μας βοηθούν πραγματικά να εξελιχθούμε είναι οι δύσκολες. Εκείνες που πρέπει να κάνουμε βήματα, και ο ένας και ο άλλος, για να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας. Και να δεχτούμε τον άλλο, να αγαπήσουμε το αλλιώτικο που έχει να συνεισφέρει σε εμάς και στη σχέση. Όχι να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε όμοιο με εμάς. Σκέψου το με μια παρομοίωση: Το κόκκινο και το πράσινο είναι αντίθετα χρώματα. Αν τα ανακατέψεις, έχεις ένα απαίσιο καφέ-γκρι. Αν τα βάλεις δίπλα-δίπλα, το ένα αναδεικνύει την ομορφιά του άλλου. Και με τις σχέσεις αυτό ισχύει, πάνω κάτω…

Τι λέει ο δικός σου αστρολογικός χάρτης;

Ο αστρολογικός σου χάρτης μπορεί να σου δείξει τι πιθανότητες ή τάσεις έχεις να δημιουργήσεις σοβαρή σχέση ή ακόμα και να παντρευτείς ένα πρόσωπο με το οποίο έχεις αρκετή διαφορά ηλικίας. Δες εδώ τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ. Κάτι που παίζει πολύ σοβαρό ρόλο σε αυτή την ερμηνεία είναι το ζώδιο που αντιστοιχεί στον 7ο Οίκο σου, που είναι ο οίκος του γάμου. Στον αστρολογικό χάρτη, οι οίκοι εμφανίζονται στον χοντρό μαύρο δακτύλιο και χωρίζονται με τις κόκκινες γραμμές. Όπως θα δεις, σε αντίθεση με τα ζώδια, δεν έχουν όλοι το ίδιο μέγεθος. Ο 1ος Οίκος ξεκινά από τον Ωροσκόπο, που είναι σημειωμένος με την ένδειξη Asc και την κόκκινη γραμμούλα. Οι υπόλοιποι ακολουθούν στη σειρά, με φορά αντίθετη από εκείνη των δεικτών του ρολογιού. Είναι πολύ απλό να δεις σε ποιο ζώδιο αντιστοιχεί ο 7ος Οίκος σου. Αρκεί να κοιτάξεις τον πίνακα κάτω από τον αστρολογικό χάρτη. Στη στήλη House βρίσκονται οι οίκοι με λατινική αρίθμηση και στη στήλη Longitude τα ζώδιά τους. Κοιτάς λοιπόν ποιο ζώδιο αναγράφεται δεξιά από το VII. Σημασία έχει επίσης να ξέρεις και ποιος είναι ο κυβερνήτης αυτού του ζωδίου, και κατ’ επέκταση του οίκου. Να θυμάσαι ότι:

•    Κυβερνήτης του Κριού είναι ο Άρης.
•    Του Ταύρου και του Ζυγού η Αφροδίτη.
•    Των Διδύμων και της Παρθένου ο Ερμής.
•    Του Καρκίνου η Σελήνη.
•    Του Λέοντα ο Ήλιος.
•    Του Σκορπιού ο Πλούτωνας.
•    Του Τοξότη ο Δίας.
•    Του Αιγόκερω ο Κρόνος.
•    Του Υδροχόου ο Ουρανός
•    Των Ιχθύων ο Ποσειδώνας.

Για παράδειγμα, αν σε έναν αστρολογικό χάρτη ο 7ος Οίκος βρίσκεται στον Καρκίνο, ο κυβερνήτης του οίκου αυτού είναι η Σελήνη. Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάξει κανείς πού βρίσκεται η Σελήνη στον αστρολογικό χάρτη του. Μετά από αυτές τις πληροφορίες, μπορείς να δεις μόνος σου τι τάσεις και πιθανότητες έχεις να δεσμευτείς σοβαρά με ένα πρόσωπο με το οποίο σας χωρίζουν αρκετά χρόνια. Όσα περισσότερα από τα παρακάτω ισχύουν στην περίπτωσή σου, τόσο ενισχύονται οι πιθανότητες. Να ξέρεις όμως ότι όλα αυτά είναι απλώς ενδείξεις και μόνο μια συνολική ερμηνεία του αστρολογικού σου χάρτη (από κάποιον ειδικό, ενδεχομένως) μπορεί να σου δώσει μια πιο συγκεκριμένη εικόνα.

Σχέσεις με μικρότερο άντρα ή γυναίκα

Πιθανόν να προτιμάς ή να δεσμεύεσαι σοβαρά με αρκετά νεώτερους συντρόφους, αν έχεις την Αφροδίτη, τον Άρη, τη Σελήνη ή/και τον κυβερνήτη του 7ου Οίκου σου:

•    Στους Διδύμους, την Παρθένο, τον Υδροχόο ή τον Τοξότη.
•    Σε σύνοδο, αντίθεση ή τετράγωνο με τον Ουρανό, τον Δία ή τον Ερμή.
•    Στον 3ο, τον 6ο ή τον 11ο Οίκο. Επίσης αν έχεις τον Ουρανό, τον Δία ή τον Ερμή στον 7ο Οίκο.

Σχέσεις με μεγαλύτερο άντρα ή γυναίκα

Πιθανόν να προτιμάς ή να δεσμεύεσαι σοβαρά με αρκετά μεγαλύτερους συντρόφους αν έχεις την Αφροδίτη, τον Άρη, τη Σελήνη ή/και τον κυβερνήτη του 7ου Οίκου σου:

•    Στον Αιγόκερω ή τον Υδροχόο.
•    Σε σύνοδο, αντίθεση ή τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ουρανό.
•    Στον 10ο ή τον 11ο Οίκο. Επίσης αν έχεις τον Κρόνο, τον Ουρανό ή τη Σελήνη στον 7ο Οίκο.

Άλλες ενδείξεις που αυξάνουν την πιθανότητα της σχέσης με μεγαλύτερο άτομο είναι:

•    Να έχεις κυβερνήτη του 7ου Οίκου σου τον Κρόνο (δηλαδή ο 7ος Οίκος σου να βρίσκεται στον Αιγόκερω), και ο Κρόνος να βρίσκεται στον 5ο Οίκο σου.
•    Να έχεις τον Ήλιο σου στον 10ο Οίκο.
•    Να πέφτει ο Αιγόκερως στον 10ο Οίκο σου.

Μερικές ενδείξεις ακόμα για σχέσεις με διαφορά ηλικίας

•    Ο Ουρανός και ο Υδροχόος στον 10ο ή τον 11ο Οίκο σημαίνουν σχέσεις που ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Εδώ περιλαμβάνεται λοιπόν και η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον σύντροφο.
•    Ο Δίας στον 9ο ή τον 12ο Οίκο δείχνει μια ανοιχτή διάθεση, και άρα μια πιο ελεύθερη αντιμετώπιση των σχέσεων.
•    Ο Ερμής στον 3ο ή στον 6ο Οίκο δείχνει έλξη προς άτομα νέα ή με νεανικότητα.
•    Η Σελήνη στον 4ο Οίκο φανερώνει μια τάση του ατόμου να αναζητά έναν γονιό στον σύντροφό του (όπως με ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας) ή να παίζει ο ίδιος τον ρόλο του γονιού προς αυτόν (με ένα άτομο νεώτερο).
•    Τέλος, αν η Αφροδίτη σου είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο κάποιου ατόμου, πιθανόν θα σου αρέσει σε βαθμό που να μη δώσεις καμιά σημασία στην ηλικία του.

Ανάλυση της συναστρίας σου με το άτομο που σε ενδιαφέρει

Κάθε σχέση είναι μοναδική. Δες αν ταιριάζετε στη ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ, κάνοντας σύγκριση του αστρολογικού χάρτη σου με εκείνον του συντρόφου σου και θα διαπιστώσεις πως όλα όσα διάβασες παραπάνω συμπίπτουν με αυτά που πραγματικά συμβαίνουν στη ζωή σου. Και αν θέλεις να δεις ακόμη πιο πολλές λεπτομέρειες για τις επιλογές σου και το μέλλον της σχέσης σου, οι ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ μας θα σου δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σου.

blank
Sponsored Links