blank
 
blank

Ανάδρομος Άρης στον Τοξότη και στον Σκορπιό, από τις 17 Απριλίου ως τις 30 Ιουνίου 2016. Ποια γεγονότα θα συμβούν και πως επηρεάζεται η Ελλάδα.

 
Ανάδρομος Άρης στον Τοξότη και στον Σκορπιό, από τις 17 Απριλίου ως τις 30 Ιουνίου 2016. Ποια γεγονότα θα συμβούν και πως επηρεάζεται η Ελλάδα.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 9
 
Sponsored Links

Ανάδρομος Άρης στον Τοξότη

“Η ψυχή σου είναι πολλές φορές ένα πεδίο μάχης, στο οποίο η αιτία και η κρίση σου κηρύττουν τον πόλεμο ενάντια στο πάθος και στις ορέξεις σου.” Kahlil Gibran

Ο Άρης κάθε 2 χρόνια και δύο μήνες γυρνάει σε φαινομενικά ανάδρομη τροχιά, κάτι που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός το οποίο επηρεάζει άμεσα τη ζωής μας. Στις 17 Απριλίου λοιπόν ξεκινάει την αναδρομή του στην 8° 53´ του Τοξότη, για να περάσει στις 27/5 στο τελευταίο δεκαήμερο του Σκορπιού όπου θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2016 στην 23° 03´ του ζωδίου.

 Ο Άρης, γνωστός από τη μυθολογία ως ο θεός του πολέμου, είναι ο πλανήτης που καθορίζει τη δύναμη, τη δράση, την κατάκτηση και την σεξουαλικότητά μας. Κατά την αναδρομή του, όλη αυτή η εξωτερικευμένη ορμή και η εστιασμένη ενέργεια αλλάζουν κατεύθυνση. Οι καθημερινές δραστηριότητες που υπό φυσιολογικές συνθήκες γίνονται σχεδόν αυτόματα, ξαφνικά απαιτούν από εμάς να καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια. Στην περίπτωση της αναδρομής του Άρη, αυτή η αναστροφή της ενέργειας έρχεται σαν σοκ στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει την απότομη παύση της ενέργειας, της όρεξης και της προσοχής θεμάτων ή σχέσεων, που φαίνονταν πολύ σημαντικά πριν την στάση του πλανήτη. Αρχίζουμε λοιπόν να δρούμε εσωτερικά, κρίνοντας και επανεξετάζοντας τις ανάγκες και τα θέλω μας. Όλη αυτή η ενέργεια όμως είναι ασύμβατη προς τις ψυχικές και συναισθηματικές διαδικασίες, γι’ αυτό δημιουργεί ένταση, νεύρα και κατ’ επέκταση φαινομενικά αναίτιες εκρήξεις.

Η μοίρα του ζωδιακού κατά την έναρξη της αναδρομής και η όποια εμπλοκή με άλλο πλανήτη δίνουν το στίγμα της φύσης των γεγονότων που θ’ ακολουθήσουν. Στην 9η μοίρα του Τοξότη που όπως προαναφέραμε θα οπισθοχωρήσει ο Άρης, βρίσκεται o Αντάρης (Antares) ένας εκ των τεσσάρων Βασιλικών Αστέρων. Το όνομα του σημαίνει “αντί του Άρη” γιατί είναι κόκκινος και φωτεινός, όπως ακριβώς ο σχεδόν συνονόματος του. Βρίσκεται στην καρδιά του αστερισμού του Σκορπιού και δηλώνει υπεροχή και δύναμη, φθάνει το άτομο να μη φθάσει στα όρια της εκδίκησης. Η φύση του είναι πολεμοχαρής και βάζει σε συνεχόμενη δοκιμή της αντοχές και τις ικανότητες μας. Η σύνοδος λοιπόν του Άρη και του Αντάρη στην κρίσιμη στιγμή της στάσης του πλανήτη, δημιουργεί ένα εκρηκτικό συνδυασμό δύναμης, φανατισμού, μισαλλοδοξίας ακόμη και μίσους. Δεδομένου ότι ο Άρης στο ζώδιο του Τοξότη δίνει θρησκευτικούς πολέμους, η εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών είναι πολύ πιθανή. Ιδιαίτερα κοντά στις 24/5 που ο Άρης θα φθάσει την 1η μοίρα του Τοξότη, μοίρα που κατείχε κατά την έκλειψη της 9/3, προοιωνίζει επανάληψη φαινομένων που ζήσαμε το Μάρτιο.

Για την Ελλάδα αυτή η περίοδος θα επιφέρει δυσχέρεια στις σχέσεις της χώρας με τους συμμάχους της αλλά και με τους φανερούς εχθρούς της. Οι τόνοι θα ανέβουν επικίνδυνα από τη μεριά των άλλων και η Ελλάδα θα βιώσει κάποιου είδους αποκλεισμό. Οι φυσικές καταστροφές και τ’ ατυχήματα θα αυξηθούν, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας.

Σε προσωπικό επίπεδο θα επηρεαστούν περισσότερο οι Μεταβλητοί (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του πρώτου δεκαημέρου. Υγεία, σχέσεις και επαγγελματικά για Δίδυμους και Τοξότες ενώ οικογενειακά και καριέρα για Παρθένους και Ιχθείς θα αποτελέσουν τα πεδία των δικών τους μαχών. Ιδιαίτερη προσοχή γι’ αυτό το διάστημα πρέπει να δείξουν όσοι έχουν γεννηθεί κοντά στις 30/5, 1/9, 1/12 και 28/2.

Ανάδρομος Άρης στον Σκορπιό

Στις 27/5 ο Άρης θα περάσει στον Σκορπιό, ένα ζώδιο αυξημένης δύναμης με εξίσου πολεμόχαρη φύση σαν αυτή του πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, θα σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα και η εξεύρεση οποιασδήποτε λύσης θα μοιάζει με ουτοπία. Το διάστημα αυτό θα επηρεαστούν άμεσα οι Σταθεροί (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του τρίτου δεκαημέρου. Οι αψιμαχίες, τα νεύρα, οι εκρήξεις θυμού καθώς και η κούραση λόγω φόρτου εργασίας περιγράφουν την καθημερινότητα τους. Μέχρι τις 30/6 θα παραμείνει ανάδρομος και θ’ αποχωρίσει τελικά στις 2/8 ορθόδρομος, για να κορυφώσει τα γεγονότα που άφησε στη μέση στον Τοξότη και να πυροδοτήσει αυτά της έκλειψης της 1/9.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σας αυτήν την εβδομάδα, στα σχετικά άρθρα μας. Επίσης, παρακολουθήστε την τηλεοπτική εκπομπή με την Ολυμπία Χριστοδουλή, στην οποία αναλύει τον ανάδρομο Άρη και προβλέπει πως θα επηρεάσει τα 12 ζώδια!

Τώρα ακόμα χαμηλότερη τιμή στην πιο αλάνθαστη γραμμή προβλέψεων. Οι διάσημοι αστρολόγοι του Myastro.gr απαντούν αποκλειστικά στο 14788 μόνο με 1,23/1' από σταθερό και 1.10/1΄ από κινητά. Με sms στείλε A20 στο 54529 με μόνο 1,23/μήνυμα.

Το Αστροσκόπιο της εβδομάδας 11 ως 17 Απριλίου 2016, από τον Χρίστο Ντούβλη.

Ερωτική πλανητική ενημέρωση για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου 2016.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 11 με 17 Απριλίου 2016, από τη Μαρία Σύλλα.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 14-04-2016 15:21:00