blank
 
blank

Οι αστρολογικές προβλέψεις 21 – 24 Ιανουαρίου 2019: Η Πανσέληνος στον Λέοντα

 
Οι αστρολογικές προβλέψεις 21 – 24 Ιανουαρίου 2019: Η Πανσέληνος στον Λέοντα
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Οι προβλέψεις αστρολογίας από 21 έως 24 Ιανουαρίου. Μάθε πως η Πανσέληνος στον Λέοντα θα επηρεάσει το ζώδιο σου.

Πανσέληνος στον Λέοντα: Το ματωμένο φεγγάρι

Την Δευτέρα έχουμε την Πανσέληνο του μήνα, που συνοδεύεται από την δεύτερη Ολική Σεληνιακή έκλειψη του 2019, στην μηδενική μοίρα του άξονα, Λέοντα –Υδροχόου. Θα ξεκινήσει στις 4.36 πμ, για την Αθήνα, το μέγιστο της έκλειψης είναι στις 7.12π και θα τελειώσει στις 7.43π. Η διάρκειά της θα είναι 3 ώρες και 7 λεπτά. Θα είναι ορατή στην Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία, Αφρική και Ευρώπη.

Το φεγγάρι αυτό αποκαλείται και “Σούπερ Σελήνη” (Supermoon), μια και βρίσκεται πολύ κοντά στην Γη, σε απόσταση 357.715χλμ! Ωστόσο, το μεγαλύτερο φεγγάρι θα είναι στις 19 Φεβρουαρίου, στην επόμενη Πανσέληνο.

Παράλληλα τo φεγγάρι αυτό είναι ένα “ματωμένο φεγγάρι” (Blood moon) όπως αποκαλείται, επειδή όπως λέει και ο Άντριου Φάμπιαν, καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εξηγώντας το φαινόμενο, αποκαλείται ματωμένο φεγγάρι γιατί το φως του ήλιου περνάει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης στον δρόμο για τη σελήνη και η ατμόσφαιρα της Γης το κάνει κόκκινο, όπως ο ήλιος όταν δύει γίνεται κόκκινος».

Η συγκυρία αυτή είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και ιδιαίτερης ομορφιάς φαινόμενο που μπορούμε να θαυμάσουμε και από τον ουρανό της Αθήνας. Ας δούμε πως θα μας επηρεάσει η έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα του Ιανουαρίου 2019.

Τι σημαίνει η Σεληνιακή έκλειψη στην αστρολογία;

Κατά την διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης, η Σελήνη βρίσκεται στην σκιά της Γής, κάτι που θα ενεργοποιήσει όλες εκείνες τις κρυμμένες πλευρές μας. Όπως και σε μια απλή Πανσέληνο, έτσι και στην έκλειψη, με μια μεγαλύτερη επίδραση ωστόσο, η εστίαση γίνεται σε ότι αφορά το συναισθηματικό μας κομμάτι, τις πολύ στενές μας σχέσεις, το σπίτι και την οικογένειά μας. Έρχεται να μας αφυπνίσει σε γεγονότα που μέχρι πριν λίγο μπορεί και να περνούσαν απαρατήρητα.

Πάντα η αντίθεση της σελήνης με τον Ήλιο μας (το ζώδιο μας) μας καλεί να σκεφτούμε και να υπολογίσουμε περισσότερο τους άλλους, να τους δώσουμε προτεραιότητα μ’ ένα τρόπο, και να προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνη τη χρυσή τομή που θα κρατήσει τις ισορροπίες στις σχέσεις μας.

Θα βγουν στην επιφάνεια όλες εκείνες τις ανάγκες που δεν ικανοποιήσαμε, που δεν τους δώσαμε και πολύ σημασία όταν έπρεπε και που τώρα έρχονται με την μορφή χιονοστιβάδας να μας θυμίσουν πως είναι η στιγμή να τις δούμε κατάματα και να τις αξιολογήσουμε κατάλληλα. Οι εκλείψεις μας αφορούν άμεσα όταν συμβαίνουν έως 2 μοίρες από τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο, το Μεσουράνημα ή πλανήτες του γενέθλιου χάρτη μας.

Σύμφωνα με την αρχή του Πτολεμαίου, μια σεληνιακή έκλειψη διαρκεί ένα μήνα για κάθε ώρα σεληνιακής σκιάς, αν και σε πολλές περιπτώσεις η διάρκειά της φτάνει τους έξι μήνες, και φυσικά κάθε έκλειψη ενεργοποιείται εκ νέου, όταν περάσει ένας πλανήτης πάνω από το σημείο της έκλειψης.

Πως η Έκλειψη στον Λέοντα θα επηρεάσει τα ζώδια

Σε αυτήν την έκλειψη με την Σελήνη στον Λέοντα, καλούμαστε να ισορροπήσουμε το “Εγώ με το Εμείς”, την ατομικότητα με την συλλογικότητα, την προσωπική προβολή με την προβολή της ομάδας, την προσωπική δράση με την ομαδική, το έχω με το μοιράζομαι. Ένας Λέων είναι υπερήφανος όταν κατέχει κάτι, ενώ ένας Υδροχόος είναι περήφανος όταν το μοιράζεται.

Στον χάρτη για την Αθήνα, ο κυβερνήτης της Πανσελήνου (και παραδοσιακός κυβερνήτης του Ηλίου στον Υδροχόο) είναι ο Κρόνος, αφορά το “Εγώ” τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο χώρας. Ένας Κρόνος πανίσχυρος, σε ακριβή όψη με έναν επίσης πανίσχυρο Άρη από τον Κριό. Ο Κρόνος εξυψώνει τον Άρη, περιμένει πολλά από αυτόν, αλλά ο Άρης βρίσκεται στην πτώση του Κρόνου. Η συνάντηση λοιπόν αυτή βλάπτει τον Κρόνο. Ο κύκλος αυτός φέρνει ισχυρές ανακατατάξεις σε επαγγελματικά θέματα ( Άρης κυβερνήτης 10ου και 3ου οίκου), που στον κύκλο αυτόν περνούν από ισχυρούς κλονισμούς, μια και είναι οι προσδοκίες μας που είναι υπερτιμημένες σε σχέση με αυτό που μπορούμε να πάρουμε.

Σε προσωπικό επίπεδο, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι μπορεί να προσδοκούμε, αλλά και τι μπορούν οι άλλοι να μας δώσουν, μια και το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις δημιουργείται όταν δεν έχουμε πραγματική αντίληψη για το ποιός είναι ο άλλος. Ο λόγος γίνεται τραχύς, κριτικός αυστηρός και σε κάποιες περιπτώσεις προσβλητικός, έτσι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξομάλυνσης της όποιας κατάστασης.

Εκεί είναι και η μεγαλύτερη απογοήτευση που μπορεί να πάρουμε και από τις σχέσεις μας. Σε επαγγελματικό επίπεδο, η ακόμα και σε επίπεδο χώρας είναι δύσκολο οι συζητήσεις να βρουν ένα κοινό έδαφος διαπραγμάτευσης, μια οι απαιτήσεις η οι προσδοκίες που τρέφουμε για το αποτέλεσμα να είναι υπερτιμημένες. Και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που επισύρει δύσκολα συναισθήματα και απογοητεύσεις.

Επίσης χρειάζεται να σκεφτόμαστε και να μιλάμε σε ρεαλιστικές βάσεις, κυρίως μέσα από οργανωμένες διαδικασίες, για να μπορέσουμε να προφυλαχτούμε. Προσοχή και στα ατυχήματα, μια και αυτοί οι δύο πλανήτες δημιουργούν ισχυρή παρόρμηση, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί δυσάρεστη.

Η Αφροδίτη σχηματίζει μια όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και μια όψη συνόδου με τον Δία, ενεργοποιώντας το τετράγωνο των δύο πλανητών.

Είναι πολύ εύκολο την περίοδο αυτή, να μην μπορούμε ούτε να δούμε καθαρά, ούτε να εκτιμήσουμε σωστά τις καταστάσεις. Βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνουμε την ρεαλιστική πλευρά των πραγμάτων. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά, κάτι που είναι εύκολο να χάσουμε τη “μεγάλη” εικόνα των πραγμάτων. Πολύ συχνά θα διαπιστώσουμε πως κάποιες ‘’φήμες’’ παίρνουν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ΄ ότι πραγματικά πρέπει, ενώ υπάρχει μια διόγκωση σε πληροφορίες, λόγια ή καταστάσεις που δεν το αξίζουν, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε και σε λάθος κινήσεις.

Παράλληλα, μέσα σε αυτό το κλίμα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σκάνδαλα που έρχονται στο φως, αλλά και γενικότερα κάθε γεγονός που συμβαίνει είναι πολύ εύκολο να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ ότι πραγματικά έχει. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι πολύ εύκολο να υπάρξουν κάθε είδους εξαπατήσεις που οδηγούν ακόμα και σε απώλειες. Ιδιαίτερη προσοχή σε οικονομικά ανοίγματα που εμπεριέχουν κάθε είδους ρίσκο, αλλά και σε προσωπικά θέματα ή συναισθηματικές επενδύσεις που αποφέρουν απογοητεύσεις.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που σχετίζονται με οικονομικά τρίτων, σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο χώρας, γιατί μπορεί να γίνουν λάθος εκτιμήσεις που θα επιφέρουν και λάθος αποτελέσματα.

Η έκλειψη αυτή είναι η συνέχεια της πρώτης Ηλιακής έκλειψης της 6ης Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη έκλειψη στις 2 Ιουλίου, που ενεργοποιείται εκ νέου, μια και ο Άρης αυτής της καλοκαιρινής έκλειψης, βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Λέοντα, δημιουργώντας γεγονότα που δυναμιτίζουν εκ νέου την έκλειψη αυτή.

Για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν δυσάρεστες συνέπειες, χρειάζονται μικρά βήματα, οργάνωση και συνέπεια, και κυρίως να μην εμπιστευόμαστε πράγματα που μπορεί να ηχούν ευχάριστα στ΄ αυτιά μας, που είναι πολύ εύκολο να μας απογοητεύσουν.

Από την Πανσέληνο αυτή επηρεάζονται οι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, που έχουν τον ήλιο τους, τον ωροσκόπο τους, το μεσουράνημα τους ή προσωπικούς τους πλανήτες στις αρχικές μοίρες των ζωδίων αυτών. Απαιτείται μέτρο και σύνεση και κυρίως όχι βιαστικές ή παρορμητικές αποφάσεις, σε κάθε τομέα, γιατί είναι πολύ εύκολο να διαψευστούν οι προσδοκίες τους και να απογοητευτούν σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες στις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια. Δείτε και το παρακάτω βίντεο, για να μάθετε πως οι τωρινές όψεις της αστρολογίας θα επηρεάσουν τη ζωή σας.

Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 20-01-2019 19:00:00