blank
 
blank

Ο Ερμής στην Παρθένο – αντίθεση με Ποσειδώνα. Πώς επηρεάζει τα ζώδια. Από τη Ρένα Μεντάκη.

 
Ο Ερμής στην Παρθένο – αντίθεση με Ποσειδώνα. Πώς επηρεάζει τα ζώδια. Από τη Ρένα Μεντάκη.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Ο Ερμής στην Παρθένο

Την 1η Σεπτεμβρίου το φθινόπωρο κάνει επίσημα την είσοδό του, και μας καλεί να επιστρέψουμε στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μας. Μαζί με το φθινόπωρο ο Ερμής, ο πλανήτης της λογικής και της επικοινωνίας, μπαίνει στο ζώδιο που κυβερνά – την Παρθένο – και στρέφει το ενδιαφέρον όλων μας στον επαγγελματικό τομέα. Η καριέρα και η μελλοντική μας πορεία, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο για τον εαυτό του. Η διέλευση αυτή του Ερμή θα είναι ιδιαίτερα σύντομη και θα κρατήσει μόνο μέχρι τις 16/9, γι’ αυτό δεν πρέπει να χάσουμε καιρό.

Ο Ερμής σε αντίθεση με Ποσειδώνα

Παρόλο που στη σύντομη πορεία του θα σχηματίσει πολλές θετικές όψεις, στις 2/9 θα πρέπει να προσέξουμε την αντίθεση Ερμή – Ποσειδώνα, που μπορεί να μας αποπροσανατολίσει και να μας παρασύρει σε λάθος μονοπάτια. Τα ζώδια που θα ευνοηθούν περισσότερο από την διέλευση του Ερμή στην Παρθένο, είναι τα ζώδια της γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) και του νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς).

Προβλέψεις για το ζώδιό σας.

ΚΡΙΟΣ
Αγαπητέ Κριέ, το ξεκίνημα του φθινοπώρου σε βρίσκει ανανεωμένο και πανέτοιμο να αναλάβεις ξανά τα επαγγελματικά σου καθήκοντα και να διαμορφώσεις τη νέα σου καθημερινότητα. Η ταυτόχρονη είσοδος του Ερμή στον έκτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου από την 1η μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, σου παρέχει αυξημένη διορατικότητα και κρίση, και σου επιτρέπει να ολοκληρώσεις δουλειές που απαιτούν μια ιδιαίτερη τεχνική και προσοχή στη λεπτομέρεια, με εξαιρετική επιτυχία. Οι σχέσεις με τους συναδέλφους σου, μπορούν να βελτιωθούν πραγματικά αυτό το διάστημα, καθώς μπορείς να καταλάβεις και να «παραβλέψεις» κάποια ελαττώματά τους. Πρόσεξε μόνο στις 2/9 την αντίθεση Ερμή – Ποσειδώνα, που μπορεί να σε αποπροσανατολίσει και να σου προκαλέσει ανησυχία σχετικά με κάποια προβλήματα υγείας που κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται μόνο στην κούραση.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Φίλε Ταύρε, το πέρασμα του Ερμή από τον πέμπτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου από την 1η μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου, είναι μια εξαιρετικά θετική επιρροή για σένα. Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με πολύ ενδιαφέροντα – για σένα – πράγματα και να ανανεωθείς. Ο σύντροφός σου, τα παιδιά σου, ή μια νέα ερωτική γνωριμία θα απορροφήσουν μεγάλο μέρος του χρόνου σου, ενώ δεν αποκλείεται να προτιμήσεις τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου για να κάνεις ολιγοήμερες διακοπές και να ξεκουραστείς. Στις 2/9 καλό θα είναι να είσαι περισσότερο επιφυλακτικός απέναντι σε κάποιους «φίλους» που προσπαθούν να σ’ εκμεταλλευτούν με κάποιο τρόπο.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Φίλε Δίδυμε η είσοδος του κυβερνήτη σου Ερμή στον τέταρτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου από την πρώτη μέρα του φθινοπώρου, στρέφει το ενδιαφέρον σου στο σπίτι σου και το οικιακό σου περιβάλλον. Μέχρι και τις 16/9 θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς περισσότερο με κάποιες αλλαγές που θέλεις να κάνεις στο χώρο σου, αλλά και να κάνεις ουσιαστικές συζητήσεις με την οικογένειά σου προκειμένου να πάρετε κάποιες απαραίτητες αποφάσεις. Αν έχεις μια σοβαρή σχέση, ίσως αποφασίσεις να συστήσεις τον σύντροφό σου στην οικογένειά σου, ενώ αν είσαι ελεύθερος, δεν αποκλείεται να κάνεις μια σοβαρή γνωριμία μέσα από το οικογενειακό σου περιβάλλον. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχεις περισσότερο στις 2/9 καθώς υπάρχει πιθανότητα να προκύψει ένα δυσάρεστο κλίμα στον επαγγελματικό σου χώρο.
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Φίλε Καρκίνε, ο πλανήτης της επικοινωνίας και της λογικής, περνάει την 1η του Σεπτέμβρη στον τρίτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 16/9. Το διάστημα αυτό θα διαπιστώσεις ότι είσαι περισσότερο επικοινωνιακός και εξωστρεφής και μπορείς να προσελκύσεις με μεγαλύτερη ευκολία όχι μόνο άτομα του επαγγελματικού σου χώρου, αλλά ακόμα και άτομα που σε γοητεύουν και θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα. Θα μπορέσεις επίσης να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τα αδέλφια σου και τα συγγενικά σου πρόσωπα, αλλά και να προγραμματίσεις μια σύντομη εκδρομή με τον αγαπημένο σου, ώστε να ασχοληθείτε περισσότερο ο ένας με τον άλλον. Ωστόσο καλό θα είναι να έχεις εξασφαλίσει την διαμονή σου, καθώς επίσης και να προσέχεις στην οδήγηση, αφού η αντίθεση Ερμή – Ποσειδώνα στις 2/9 μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με ακριβές παραβάσεις.
 
ΛΕΩΝ
Αγαπητέ Λέοντα, η είσοδος του Ερμή στον δεύτερο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, από την 1η μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου, θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στα οικονομικά σου και θα σου δώσει την ευκαιρία να κάνεις μια καλύτερη ανάλυση των εσόδων και των εξόδων σου, ώστε να προγραμματίσεις τα επόμενα βήματά σου. Με την αυξημένη λογική του Ερμή μπορείς να διαπραγματευτείς με επιτυχία οικονομικά θέματα, θέματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία σου, ή να μελετήσεις την αξία μιας σημαντικής επένδυσης. Στον συναισθηματικό τομέα, ίσως νιώσεις την ανάγκη να «δεθείς» περισσότερο με τον σύντροφό σου, κάτι που φυσικά θα τον χαροποιήσει ιδιαίτερα. Αν πάλι είσαι ελεύθερος μια νέα γνωριμία θα σε βγάλει από συνηθισμένο σου πρόγραμμα. Ωστόσο, στις 2/9 καλό θα είναι να αποφύγεις οικονομικές συναλλαγές που μπορεί να σε εκθέσουν.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αγαπητέ Παρθένε, η είσοδος του κυβερνήτη σου Ερμή στο ζώδιό σου, από την 1η Σεπτεμβρίου, αποτελεί για σένα ένα σημαντικό γεγονός, αφού θα αυξήσει κατακόρυφα την γοητεία σου και θα σου δώσει την ευκαιρία να εκφράσεις ανοιχτά τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σου. Με αυξημένη αυτοπεποίθηση θα μπορέσεις να «κυνηγήσεις» τους επαγγελματικούς στόχους σου αλλά και να διεκδικήσεις με επιτυχία το αντικείμενο του πόθου σου. Αν είσαι ήδη δεσμευμένος, το ερχόμενο διάστημα μπορείς να κανονίσεις μια ρομαντική απόδραση που θα σε βοηθήσει να αναζωπυρώσεις τη σχέση σου. Ωστόσο, στις 2/9 ίσως θα πρέπει να είσαι περισσότερο επιφυλακτικός – κυρίως σε νέες γνωριμίες – που μπορεί να μην παρουσιαστούν με το πραγματικό τους πρόσωπο.
 
ΖΥΓΟΣ
Φίλε Ζυγέ, την 1η Σεπτεμβρίου ο Ερμής περνάει στον δωδέκατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, στον οποίο θα παραμείνει μέχρι και τις 16. Το διάστημα αυτό προσφέρεται για να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου και να κάνεις έναν εσωτερικό διάλογο που θα σε βοηθήσει να επαναπροσδιορίσεις τις επιθυμίες σου, τα θέλω σου, και τα όνειρά σου. Οι εμπειρίες που έχεις αποκομίσει μέχρι τώρα έχουν να σου προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες και να σε βοηθήσουν να αποφύγεις παγίδες και λάθη. Το γεγονός ότι ανήκεις στα ζώδια που απεχθάνονται την μοναξιά, είναι πιθανό να σε παροτρύνει να αναζητήσεις μια παλιά σου σχέση με την οποία υπάρχουν εκκρεμότητες. Μια συζήτηση μπορεί να λύσει πολλές παρεξηγήσεις πρόσεξε όμως μην «ξεχωρίσεις» αυτά που θέλεις να ακούσεις και «παραβλέψεις» κάποιες σοβαρές λεπτομέρειες κυρίως στις 2 του μήνα.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Φίλε Σκορπιέ, η διέλευση του Ερμή από τον ενδέκατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου από την 1η έως τις 16 Σεπτεμβρίου, σου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείς πιο συστηματικά και πιο υπεύθυνα με τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου, αλλά και με τον φιλικό σου κύκλο. Το ερχόμενο διάστημα η δημοτικότητά σου θα εκτοξευτεί και θα γίνεις περιζήτητος σε κάθε κοινωνικό γεγονός. Η ευφράδειά σου σε συνδυασμό με την αυξημένη γοητεία σου, θα προσελκύσουν πολλούς υποψήφιους θαυμαστές και ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να επιλέξεις το πρόσωπο που σου ταιριάζει, αφού το συγκεκριμένο διάστημα ο κίνδυνος μιας λανθασμένης επιλογής είναι μηδαμινός. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να εμπιστεύεσαι και τόσο κάποια άτομα που θεωρείς «φίλους» σου, γιατί με την αντίθεση Ερμή – Ποσειδώνα που διαμορφώνεται στις 2 του μήνα, είναι πολύ πιθανό να απογοητευτείς.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Αγαπητέ Τοξότη, η είσοδος του Ερμή στο μεσουράνημα του ωροσκοπίου σου από την 1η Σεπτεμβρίου, στρέφει το ενδιαφέρον σου στην καριέρα σου και στις αλλαγές που σκέφτεσαι να κάνεις. Το γεγονός ότι μπήκαμε πια στο φθινόπωρο, ίσως σε «πιέζει» να πάρεις τις αποφάσεις σου και να ξεκινήσεις να υλοποιείς ένα – ένα τα όνειρά σου. Αν διατηρείς μια μακροχρόνια δουλειά, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξεις τις ικανότητές σου, ώστε να έχεις την ευκαιρία να κατακτήσεις μια ανώτερη θέση. Αν πάλι βρίσκεσαι στο «ψάξιμο» ή αναζητάς κάτι καλύτερο, θα πρέπει αυτό το διάστημα να δραστηριοποιηθείς και να διεκδικήσεις με περισσότερο «πάθος» οτιδήποτε νιώθεις ότι σε εκφράζει και ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου. Στις 2/9 απέφυγε να ζητήσεις συμβουλές και υποδείξεις ακόμα και από τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αγαπητέ Αιγόκερε, την πρώτη μέρα του φθινοπώρου ο Ερμής περνάει στον ένατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, στον οποίο θα παραμείνει μέχρι και τις 16/9. Το διάστημα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα θετικό για σένα, αφού θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις, να συλλέξεις σημαντικές πληροφορίες ή και να πραγματοποιήσεις τον γάμο σου. Οτιδήποτε απασχολεί – ή θα απασχολήσει - το μυαλό σου αυτό το διάστημα, έχει όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί θετικά, αφού τόσο οι δικές σου ικανότητες όσο και η τύχη αποτελούν τους πολύτιμους συμμάχους σου. Η επαφή με το εξωτερικό, σε ευνοεί ιδιαίτερα, και αν ασχολείσαι με το εμπόριο, σκοπεύεις να ξεκινήσεις σπουδές, ή να παρακολουθήσεις ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα. Στις 2/9 πρόσεξε τις παράνομες δραστηριότητες.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Φίλε Υδροχόε, η είσοδος του Ερμή στην Παρθένο από την 1η μέχρι και τις 16/9, ενεργοποιεί τον άξονα των οικονομικών σου και κυρίως αυτά που σχετίζονται με χρέη, δάνεια, ασφάλειες κ.λπ. Έτσι, το ερχόμενο διάστημα, είναι κατάλληλο για να αναλύσεις τα έξοδα και τις υποχρεώσεις σου, και αν διαπιστώσεις ότι δυσκολεύεσαι να αντεπεξέλθεις, να συζητήσεις εκ νέου κάποιες ρυθμίσεις που θα σε βοηθήσουν στην αποπληρωμή των χρεών σου. Οι θετικές όψεις που θα σχηματίσει ο Ερμής κατά την πορεία του από τον όγδοο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, θα αποδειχθούν εξαιρετικά θετικές. Ωστόσο, κατ’ εξαίρεση στις 2/9 θα πρέπει να προσέχεις πολύ και να αποφύγεις οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή που μπορεί τελικά να έχει δυσάρεστες συνέπειες για σένα. Στον αισθηματικό τομέα, ένας παλιός έρωτας, είναι πιθανό να αναβιώσει αυτό το διάστημα.
 
ΙΧΘΕΙΣ
Αγαπητέ Ιχθύ, η είσοδος του Ερμή στο πολικό ζώδιο της Παρθένου από την 1η μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου, μπορεί να έχει αρνητικές ή θετικές συνέπειες στις σχέσεις σου, ανάλογα με τον τρόπο που θα χειριστείς κάποιες καταστάσεις. Το διάστημα αυτό τα άτομα που σε ενδιαφέρουν, έχουν μια εξαιρετικά αναλυτική σκέψη, την οποία εσύ μπορεί να μην θέλεις να «ακολουθήσεις», αφού ο κυβερνήτης σου Ποσειδώνας σε κάνει να βλέπεις κάποια πράγματα περισσότερο επιφανειακά. Ωστόσο, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να προσπαθήσεις να καταλάβεις τις ανάγκες του συντρόφου σου – κυρίως – και να συμμεριστείς τα προβλήματά του, ώστε να του δείξεις ότι πραγματικά νοιάζεσαι γι’ αυτόν. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις 2/9 που η αντίθεση του κυβερνήτη σου Ποσειδώνα με τον Ερμή, μπορεί να δημιουργήσει πραγματική ασυνεννοησία.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 31-08-2012 00:00:00