blank
 
blank

Τα άστρα αυτή την εβδομάδα. Ποιος φοβάται τον Κρόνο ...και τον χρόνο;

 
Τα άστρα αυτή την εβδομάδα. Ποιος φοβάται τον Κρόνο ...και τον χρόνο;
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

"Λένε πάντα ότι ο χρόνος αλλάζει τα πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να τα αλλάξεις εσύ, μόνος σου." Andy Warhol, 1928-1987, Αμερικανός καλλιτέχνης

Μπαίνουμε σε μια εβδομάδα, που το σκηνικό των ανακατατάξεων στους ουρανούς είναι μεγάλο, ορίζοντας νέες ενάρξεις, καινούργια γεγονότα και σηματοδοτώντας την συνέχεια μιας εποχής που έτσι κι αλλιώς η αλλαγή είναι ο μόνος σίγουρος άξονας πάνω στον οποίο βαδίζουμε…
 
Παρόλο που και η Αφροδίτη αλλάζει ζώδιο στις 3/10, περνώντας στο ζώδιο της Παρθένου, και ο Ερμής στις 5/10 μπαίνει στο δύσκολο γι’ αυτόν ζώδιο του Σκορπιού, αλλά και ο Άρης εγκαταλείπει το ζώδιο του Σκορπιού, για να περάσει και αυτός με την σειρά του στο ζώδιο του Τοξότη, εκείνο που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα πλανητικά δρώμενα είναι η μετακίνηση του Κρόνου στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 5 Οκτωβρίου και ώρα 11:36. Και θα παραμείνει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου του 2014. Αφού έμεινε για 2 χρόνια και κάτι στο ζώδιο του Ζυγού (ξεκίνησε την πορεία του στο ζώδιο του Ζυγού στις 22 Ιουλίου του 2010) και αφού πέρασε από την μεγάλη κρίση του τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Ζυγούς Καρκίνους και Αιγόκερους) έρχεται να “ανακατέψει” και πάλι το σκηνικό περνώντας σε μια θέση που κάθε άλλο παρά βολικά αισθάνεται.
 
Υπάρχει ένας μύθος γύρω από τον Κρόνο, που μας δημιουργεί έναν αδιόρατο φόβο και μια τάση να πιστεύουμε πως κάτι πολύ δύσκολο έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως… αξεπέραστο, όταν ακούμε το όνομά του και πως περνά στο ζώδιό μας! Και βεβαίως μια δόση αλήθειας αυτό την έχει, αλλά τα πράγματα δεν και είναι έτσι ακριβώς… Κάνοντας τον προσωπικό μας απολογισμό και βεβαίως, γνωρίζοντας και την θέση του Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη μας, θα δούμε πως κάθε φορά που ενεργοποιεί μια γενέθλια θέση, μας προκαλεί το λιγότερο πονοκεφάλους και ανατροπές σε πολλά πράγματα, που πιστεύαμε πως ‘‘τα έχουμε στρώσει’’ και ισορροπήσει, τα βλέπουμε να αλλάζουν κατεύθυνση εν ριπή… (και εντολή) Κρόνου!
 
Ωστόσο είναι σημαντικό να καταλάβουμε το εξής: o κάθε πλανήτης στον ζωδιακό έχει την δική του λειτουργία, έχει το δικό του εξελικτικό έργο να επιτελέσει και βέβαια ο Κρόνος δεν έχει άλλο από αυτό της Ωρίμανσης. Είναι ο πλανήτης που θα μας μάθει το “πρέπει”, το καθήκον, την οριοθέτηση, την προσαρμογή και ό,τι είναι αναγκαίο να φτάσουμε, για να ολοκληρωθούμε. Κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δύσκολες διαδρομές, που δοκιμάζουν την ψυχή στο πέρασμα του Χρόνου, γι’ αυτό ο Κρόνος συνδέεται άμεσα με τον χρόνο, μια και η ωρίμανση βασίζεται μόνο σε αυτόν…
 
Είναι εύκολο να χάσεις τον έλεγχο με τις διελεύσεις του Κρόνου και να σκεπαστείς με εκείνο το πέπλο της απαισιοδοξίας πως ό,τι κι αν προσπαθήσεις είναι μάταιο!… Αυτός είναι και ο μύθος του Κρόνου… Και είμαστε πεπεισμένοι πως ό,τι και να κάνουμε, θα είναι άσκοπο και άκαρπο… Έτσι λειτουργεί και ο Κρόνος, κάθε τι που φέρνει είναι αυτό που δεν έχουμε καταφέρει να το ολοκληρώσουμε μόνοι μας και που με κάποιο τρόπο όμως πρέπει να λυθεί! Ό,τι δεν καταφέρνουμε να το χειριστούμε εμείς, έρχεται η δικαιοσύνη του Κρόνου να το διεκπεραιώσει, απόλυτα και ολοκληρωτικά… Μπορεί να κλαις για τον χωρισμό από τον σύντροφό σου, όμως για σκέψου πόσα χρόνια νοιώθεις πως ‘‘σέρνεις αυτήν την σχέση’’, χωρίς να έχεις την δύναμη να πεις ‘‘αντίο’’;
 
Την λύση θα σου την δώσει αυτός, που θα σε βάλει στην διαδικασία να ξεκαθαρίσεις, χωρίς να μπορείς να δώσεις αλλά περιθώρια και ελπίδες, ούτε στον εαυτό σου ούτε και στον άλλον. Και συνήθως το ‘‘τελείωμα’’ του Κρόνου είναι οριστικό και χωρίς δεύτερη ευκαιρία… Ουσιαστικά όμως έχεις εξαντλήσει ήδη τα περιθώρια και έχεις εξαντληθεί.
 
 Ναι… Σαφώς μπορείς να βγεις νικητής από τις δοκιμασίες που σου στέλνει, μένοντας σταθερός στις αξίες σου και ανοίγοντας του ορίζοντές σου… Έχεις δει τα χρώματα του Ουράνιου τόξου όταν βγαίνουν μετά την καταιγίδα και γεμίζουν τον Ουρανό με την ομορφιά τους; Αυτή είναι και η απάντηση που θα σου δώσει ο Κρόνος όταν περάσεις το μάθημα του, και μάλιστα τα δώρα του Κρόνου πολλές φορές είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά που φέρνει ο Δίας… Γιατί η είναι η αμοιβή μιας κατάκτησης!
 
Ο Κρόνος στον Σκορπιό, είναι μια αρκετά δύσκολη θέση για τον “Ser” του ζωδιακού, μια και ο Σκορπιός σαν ζώδιο, ασχολείται με την ανακάλυψη της εσωτερικής του αλήθειας, πλέει σε έναν ωκεανό συναισθημάτων του θέλω, του νοιώθω και του αισθάνομαι, πράγματα ξένα για τον αυστηρό κριτή του ζωδιακού, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι: “ποιος είσαι; τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα;” Θα υποχρεωθεί να καταδυθεί στα βαθιά νερά του Σκορπιού και να βγάλει στην επιφάνεια όλη την δυναμική του ζωδίου σε ότι αφορά την ανάληψη των ευθυνών του αλλά και ολοκληρωτική προσήλωσή του στους στόχους που θέτει. Θα τον αναγκάσει να προχωρήσει και να πετύχει, δίνοντας του την ώθηση και την δυναμική που χρειάζεται για να ολοκληρώσει το όποιο έργο του.
 
Το τρίγωνο που σχηματίζει με την είσοδό στο ζώδιο με τον Ποσειδώνα, δημιουργεί προϋποθέσεις σταθεροποίησης αφενός στον ερωτικό τομέα, αφετέρου ενισχύει εκείνη την πλευρά της δημιουργίας και της έμπνευσης που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για πραγματικά μεγάλα επιτεύγματα!
 
Η σημαντική όψη της αμοιβαίας υποδοχής με τον Πλούτωνα (δηλαδή ο Πλούτωνας βρίσκεται σε ζώδιο κυβέρνησης του Κρόνου, και ο Κρόνος σε ζώδιο του Πλούτωνα) τους υποχρεώνει σε μια διαδικασία ‘‘ανταλλαγής’’ κοσμικών ενεργειών, που θα εξυπηρετήσει την ροή της εξέλιξης, όχι εύκολα, αλλά σίγουρα ανοίγοντας καινούργια μονοπάτια, λειτουργώντας συχνά ακραία, αλλά αποτελεσματικά, προκειμένου να ολοκληρώσουν το αρχικό τους σχέδιο.
 
Το πώς θα λειτουργήσει για τον καθένα, είναι θέμα προσωπικού ωροσκοπίου και χειρισμών. Το μάθημα του Κρόνου είναι από τα πιο σημαντικά μαθήματα που καλούμαστε να δώσουμε στο ‘‘σχολείο’’ της Ζωής! Είναι αυτό που θα μας να αναβαθμίσει και θα μας περάσει σε μια άλλη ‘‘τάξη’’ ανώτερη, που μας κάνει να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τις δυνάμεις του και πως ναι, μπορούμε να πετύχουμε σε ό,τι έχουμε στοχεύσει αρκεί να ακούμε τον “Δάσκαλό” μας!
Sponsored Links

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΖΩΔΙΑ

ΚΡΙΟΣ
Μπορεί να νοιώσεις πως τα οικονομικά σου, αυτά που έχουν να κάνουν με τρίτους (δάνεια εφορίες κάρτες κλπ), φτάσει σε ένα αδιέξοδο και καλείσαι άμεσα και γρήγορα να βρεις λύσεις… Ίσως περιμένεις και το ‘‘μάνα εξ ουρανού’’, μια οικονομική ενίσχυση που σε καθυστερεί ή που δεν έρχεται. Πάντως, αυτός ο τομέας ενεργοποιείται με την νέα διέλευση του Κρόνου και που έτσι κι αλλιώς θα βρεις τις λύσεις που χρειάζονται… εύκολα η δύσκολα… Εδώ θα δείξεις την ευφυΐα σου! Τι Κριός είσαι!
 
ΤΑΥΡΟΣ
Τα πάθη και τα λάθη… πληρώνονται, σου λέει ο δάσκαλος Κρόνος, και βάζει στο μικροσκόπιο όλες τις σχέσεις της ζωής σου! Ποιος θα μείνει κοντά σου δεν ξέρω… όμως μόνο ό,τι αξίζει θα μπορέσει να σε συντροφέψει στο παρακάτω… Κι επειδή από μόνος σου είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσεις, αναλαμβάνουν οι ανώτερες δυνάμεις… Λες “Όχι” στις παλιές φθαρμένες και αδιέξοδες σχέσεις σου. “Ναι” στο καινούργιο και στην ανανέωση… Καλό ακούγεται αυτό!
 
ΔΙΔΥΜΟΙ
Μπορεί να πιεστείς, να νιώσεις πως η καθημερινότητά σου είναι ένα βουνό από υποχρεώσεις, που δεν ξέρεις ούτε πως θα το ανέβεις ούτε πως θα τα βγάλεις πέρα… Μην ανησυχείς, πάντα θα βρίσκεις τρόπο να ξεγλιστράς από τα δύσκολα! Ξέρεις εσύ χρησιμοποιείς και τους δύο εαυτούς σου κατά περίσταση, κατά πως σε βολεύει… Έχεις εναλλακτικές, μην χάνεις την ψυχραιμία σου! Τα δώρα δίνονται προς το τέλος… Γιατί θα αποζημιωθείς για αυτό, να είσαι σίγουρος!
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σοβαρεύεις εσύ και οι απατήσεις που έχεις πια από τον σύντροφό σου. Το παιχνίδι στο φλερτ πια δεν σου κάνει, ζητάς την ουσία και την σοβαρότητα στις σχέσεις σου. Οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες σου, το αφήνεις πίσω σου και αναζητάς αυτό που θα σου δώσεις ασφάλεια και σιγουριά! Αν είσαι γονιός, τα θέματα των παιδιών θα σε απασχολήσουν περισσότερο τώρα. Ωριμάζεις και σοβαρεύεις, Καρκίνε, όμως ό,τι κάνεις τώρα έχει και την σφραγίδα του Κρόνου και του… χρόνου!
 
ΛΕΩΝ
Τι εκκρεμότητες έχεις αφήσει μέχρι τώρα, που δεν τους έδωσες και πολύ σημασία και που αφορούν το οικογενειακό σου περιβάλλον; Αυτές καλείσαι να διευθετήσεις με την διέλευση του Κρόνου, ή ακόμα και να αναλάβεις επιπρόσθετες ευθύνες στην οικογενειακή σου ζωή… Και όταν μιλάμε για ευθύνες, μιλάμε είτε για την επισημοποίηση μια σχέσης είτε και για τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Πρόσεξε πολύ τις αποφάσεις σου και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθείς, γιατί ότι αποφασίσεις τώρα, θα σε συνοδέψει για πολλά χρόνια μετά…
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Στον τρόπο που επικοινωνείς με τους γύρω σου, επεμβαίνει η νέα θέση του Κρόνου και σου δημιουργεί αρκετές δυσκολίες επικοινωνίας με το περιβάλλον σου, που τώρα νοιώθεις πως ούτε σε καταλαβαίνουν ούτε του ς καταλαβαίνεις… Αδέλφια, κοντινοί συγγενείς, περίγυρος, λες και έχουν βαλθεί να παίξουν με το νευρικό σου σύστημα! Πάντως καλείσαι σε μια ουσιαστική, εκ βαθέων ανασυγκρότηση, σχετικά με τον πως έβλεπες τα πράγματα μέχρι τώρα. Μπορεί να νιώσεις το περιορισμό του Κρόνου στην επικοινωνία σου, αλλά είναι σημαντικό να σκύψεις και να αφουγκραστείς και τους γύρω σου… Τι θέλουν να σου πουν; Το σίγουρο είναι πως μετά, θα έχεις ανοίξει τους ορίζοντες του και θα έχεις μετουσιώσει την ένταση σε γνώση για τους άλλους και για τον εαυτό σου! Λίγο είναι;
 
ΖΥΓΟΣ
Τι είναι εκείνο που έχει μεγαλύτερη αξία για σένα; Αυτό θα κληθείς να ανακαλύψεις με την νέα θέση Κρόνου, σε ένα ταξίδι στον κόσμο των αξιών και των πιστεύω σου… Πολλές φορές, θα δεις πως ό,τι θεωρούσες μέχρι τώρα σημαντικό, καταρρέει, δίνοντας την θέση σε άλλα πράγματα, πιο ουσιαστικά και πιο βαθιά. Το χρήμα θα λειτουργήσει σαν ένας μοχλός πίεσης, μια και συχνά πυκνά οι ανάγκες σου θα νιώθεις πως δεν μπορούν να καλυφθούν, έτσι τουλάχιστον όπως είχες μάθει μέχρι τώρα… Και αυτό θα σε στρέψει και σε άλλες κατευθύνσεις, πιο εσωτερικές, εκεί όπου μόνο η ουσία των πραγμάτων έχει θέση…
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ε ναι λοιπόν, είσαι πρωταγωνιστής! Μπορεί να νιώσεις πίεση, μπορεί οι ευθύνες σου να αυξάνονται κατακόρυφα, μπορεί να ασφυκτιείς από την καθημερινότητα σου… Μπορεί να γίνουν όλα αυτά! Το θαύμα της μεταμόρφωσης απαιτεί και θυσίες και κόπο, όμως όταν θα σταθείς στο βάθρο για να πάρεις το έπαθλο της Νίκης σου, της προσωπικής σου Νίκης, θα τα έχεις ξεχάσει όλα και εκεί θα καταλάβεις πως… Ναι, άξιζε τον κόπο!
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Νοιώθεις πιεσμένος, απογοητευμένος και πως οι άνθρωποι σου δεν σε καταλαβαίνουν. Νιώθεις μια εσωτερική μοναξιά και απομόνωση, που δεν ξέρεις πώς να την διαχειριστείς!
Να θυμάσαι αυτό: Κάθε φορά που ξεκινάμε έναν καινούργιο κύκλο στη ζωή μας, χρειαζόμαστε χρόνο για τον εαυτό μας, ώστε να κάνουμε τον απολογισμό μας, να σκεφτούμε και να οργανώσουμε το παρακάτω… Μην απογοητεύεσαι, είναι αυτό που πρέπει να περάσεις: η εσωτερική ωρίμανση! Οι κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν, εσύ ετοιμάζεσαι να ανοίξεις καινούργιο. Κάνε το σωστά!
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τον οίκο των ελπίδων και των επιθυμιών σου θα διανύσει ο Κρόνος από την νέα του θέση, και εσύ θα κληθείς να δουλέψεις σκληρά, για φτάσεις τους στόχους σου. Σίγουρα αυτό δεν σε φοβίζει, ήσουν πάντα από αυτούς που δε σταματάνε μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν… Πάντως, ένα ξεκαθάρισμα στον κύκλο των φίλων σου θα τον κάνεις… Αυτοί που θα μείνουν μαζί σου, θα είναι εκείνοι που επάξια θα φέρουν τον τίτλο και θα συμπορεύονται μαζί σου, και στα καλά και στα άσχημα! Πιθανά και κάποιοι άνθρωποι σε μεγαλύτερη ηλικία, σταθούν σημαντικοί συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι… Μετά από αυτό, θα προχωρήσεις χωρίς εμπόδια, στην κατεύθυνση των ονείρων σου!
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Έντονη κινητικότητα στον επαγγελματικό τομέα δίνει η νέα θέση του Κρόνου κι εσύ τρέχεις και δεν φτάνεις! Τι σε έφερε μέχρι εδώ, τι επιλογές έχεις κάνει μέχρι τώρα; Αυτές θα αναλάβουν το ρόλο του κριτή, για να σε επιβραβεύσουν ή να σε αφήσουν στην… ίδια τάξη! Σαφώς, εξυπακούεται η ανάληψη επιπρόσθετων ευθυνών, που θα οδηγήσουν και σε μεγαλύτερη πίεση, αλλά και σε περισσότερη ικανοποίηση πως ό,τι κάνεις, έχει την στόφα του σωστού και οι άλλοι μπορούν σίγουρα να σε εμπιστευτούν! Αν πάλι οι μέχρι τώρα κινήσεις σου δεν ήταν αυτές που έπρεπε, το σενάριο επαναλαμβάνεται… Άγχος, ανησυχία, ανασφάλεια… Το καλό είναι πως κάθε μέρα είναι μια καινούργια αρχή!
 
ΙΧΘΕΙΣ
Κοσμική… σκακιέρα προετοιμάζει για σένα η νέα θέση του Κρόνου! Ανοίγεις τον κύκλο των ενδιαφερόντων σου, όμως τώρα οδηγείσαι σε κάτι πραγματικά ουσιαστικό και εποικοδομητικό. Οι κινήσεις που θα κάνεις μπορεί να σε οδηγήσουν σε πολύ σημαντικούς δρόμους για την εξέλιξή σου. Οι συλλογικοί χώροι θα παίξουν πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό, το να μάθεις να συμπορεύεσαι και να συνυπάρχεις με άλλους ταξιδιώτες στο δρόμο της γνώσης και των ενδιαφερόντων σου, και θα σου ανοίξουν πόρτες που πίστευες πως θα έμεναν κλειστές για εσένα. Όλα είναι θέμα φιλοσοφίας, οπτικής και κινήσεων, που τώρα καλείσαι να κάνεις! Μάθε να βλέπεις τα σημάδια, αυτά θα σου δείξουν την κατεύθυνση. Την σωστή κατεύθυνση!
 
Κρόνος λοιπόν, όλοι αλλάζουμε “τάξη” και ετοιμαζόμαστε για το επόμενό μας μάθημα στο “κοσμικό σχολείο”… Καλό ταξίδι σε όλους!

  • Για μια προσωπική πρόβλεψη, οι ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ του Myastro είναι πάντα δίπλα σας για να συζητήσετε μαζί τους όλα όσα σας απασχολούν, με ένα τηλεφώνημα στο 14788.
  • Οι αστρολογικές όψεις των προηγούμενων και επόμενων ημερών & η επιρροή τους στα ζώδια στο Αστρολογία Προβλέψεις.
Πηγή: Myastro.gr
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 30-09-2012 00:00:00