blank
 
blank

Τα άστρα την Δευτέρα: Αναμένοντας την μετακίνηση του Δία στην Παρθένο!

Τα άστρα την Δευτέρα: Αναμένοντας την μετακίνηση του Δία στην Παρθένο!
Βαθμολόγησε
Score: 4  Ψήφοι: 8
 

Τα άστρα την Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, με τον Δία στην Παρθένο

Με αφορμή την αυριανή μετακίνηση του Δία στο ζώδιο της Παρθένου, ας δούμε κάποια πράγματα γι’ αυτόν τον πλανήτη, που όλοι επιθυμούν να τους αγγίξει, με το… μαγικό του άγγιγμα και να μεταμορφώσει τις ζωές με την θετική ενέργειά του! Τον έχουν αποκαλέσει τον μεγάλο ευεργέτη του ζωδιακού και όχι τυχαία! Μαζί με την Αφροδίτη είναι από τους ευμενείς πλανήτες, αυτούς που όλοι περιμένουν να αγγίξει ένα σημείο στον γενέθλιο χάρτη τους, για να τους φέρει τα δώρα του, την αισιοδοξία του και την ευημερία που προοιωνίζει!
 
Στις 16 Ιουλίου του 2014 έκανε την είσοδό του στο ζώδιο του Λέοντα και τώρα ετοιμάζεται να το εγκαταλείψει, για να εισέλθει σε αυτό της Παρθένου, στις 11 Αυγούστου 2015, όπου και θα παραμείνει ως τις 9 Σεπτεμβρίου του 2016, δρομολογώντας έναν νέο κύκλο εξελίξεων στις ζωές των γήινων ζωδίων, Παρθένων, Ταύρων και Αιγόκερων.

Οι κύκλοι του Δία

Είναι σημαντικό να σταθούμε σε αυτό, όσο και στους κύκλους του Δία. Ο κάθε κύκλος του Δία, το διάστημα δηλαδή που χρειάζεται για να διανύσει ολόκληρο τον ζωδιακό, είναι περίπου δώδεκα χρόνια! Και κάθε εννέα περίπου μήνες η κίνηση του γίνεται ανάδρομη και διαρκεί περίπου για τέσσερις μήνες.
 
Κάθε φορά που ο Δίας επιστρέφει στην γενέθλια θέση του, ανοίγει ένας νέος κύκλος δωδεκαετούς ανάπτυξης, που μας προσφέρει ευκαιρίες κι εξελίξεις στον τομέα που επηρεάζει ο Δίας στον γενέθλιο χάρτη μας. (Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταστρώσουμε ένα χάρτη επιστροφής, για την στιγμή που ο πλανήτης σχηματίζει ακριβή όψη με τον γενέθλιο Δία, και αυτό για όσους έχουν Δία στην Παρθένο, ώστε να δούμε την πορεία που θα έχουν στον καινούργιο κύκλο του Δία!) Για να βρείτε τη γενέθλια θέση του Δία, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον αστρολογικό χάρτη του myastro.gr!
 
Είναι λοιπόν ο πλανήτης που μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα… Ναι, αλλά πως; Καταρχήν ενισχύει την ικανότητα να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από ένα πιο θετικό, πιο αισιόδοξο πρίσμα, κάνουμε καινούρια όνειρα, τα οποία συχνά καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε!
 
Ωστόσο για να πετύχουμε, είναι απαραίτητο να κάνουμε και μια ουσιαστική προσπάθεια από την μεριά μας, ενώ παράλληλα πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τις όποιες ευκαιρίες εμφανίζονται μπροστά μας, καθώς δεν είναι πάντα ορατές, τουλάχιστον με την πρώτη ματιά.
 
Υπάρχει πάντα (ή… σχεδόν πάντα) μια μεγάλη παγίδα με τις διελεύσεις του Δία. Επειδή ακριβώς είναι έντονα αναπτυγμένη η αισιόδοξη πλευρά του χαρακτήρα μας κι επειδή τα πράγματα σε γενικές γραμμές μπορεί να εξελίσσονται με αρκετή ομαλότητα, είναι πολύ πιθανό να μένουμε σε αυτήν την κατάσταση, χωρίς να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ή δράση, νομίζοντας πως αυτή η ''καλή τύχη'' θα διαρκέσει για πάντα. Εδώ λοιπόν είναι που χρειάζεται έλεγχος και δραστηριοποίηση, μια και είναι πολύ εύκολο τα οφέλη που ενδεχομένως έχουμε εισπράξει, απλώς να εξανεμιστούν χωρίς να αφήσουν τίποτα πίσω τους!
 
Από την άλλη μεριά, τον Δία δεν τον συναντάμε μόνο σε περιπτώσεις ευκαιριών, μα είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε και την άλλη πλευρά του. Την πλευρά που συνδέεται με δύσκολα γεγονότα, τα οποία όμως έχουν άκρως εξισορροπητικό χαρακτήρα για τις ζωές μας.
 
Όπως λέει και S. Forrester στο βιβλίο του ''The Changing Sky'', κάθε φορά που ο Δίας διανύει ένα ''κομβικό'' σημείο του χάρτη μας (ανάλογα τους πλανήτες ή τους οίκους), έρχεται να λειτουργήσει και σαν θεραπεία και προαγωγή της ζωής μας και της εξέλιξής μας. Αυτή η θεραπεία όμως, μπορεί να έρθει και με την μορφή κρίσης! Μια πτώχευση, ένας χωρισμός ή ακόμα και ο θάνατος ενός γονέα, που όμως καταπίεζε πολύ την προσωπικότητα, μπορεί να είναι το πρόσωπο της ''καλής Τύχης'', που όμως ξεκινά με έναν πιο άγριο τρόπο. Μαθαίνοντας να την αναγνωρίζεις με όποιο τρόπο και αν εμφανίζεται, μπορείς να την εκλάβεις σαν ένα δώρο που σου παρέχεται από τον πλανήτη!
 
Κάθε διέλευση του Δία από ένα κομβικό σημείο του γενέθλιου χάρτη, μπορεί να ενεργοποιήσει σημαντικές εξελίξεις ή ένα άνοιγμα στην τύχη, που θα σου δώσει την δυνατότητα να ''χτίσεις'' επάνω του σημαντικά κομμάτια της εξελικτικής πορείας της ζωής σου.
 
Στα 12 χρόνια που ο Δίας ολοκληρώνει την κίνηση του σε όλο τον ζωδιακό, θα σχηματίσει μια φορά όψη αντίθεσης, δύο φορές όψεις τετραγώνου και δύο φορές όψη τριγώνου με τον γενέθλιο Δία σου. (Με τους γενέθλιους πλανήτες θα σχηματίσει μια φορά όψη συνόδου, σηματοδοτώντας μια εξαιρετικά θετική περίοδο για εσένα, αν συντελούν και άλλες πλανητικές διελεύσεις και πρόοδοι, μια φορά όψη αντίθεσης και δυο φορές όψεις τετραγώνου και τριγώνου.)
 
Εδώ θα εξετάσουμε τις στάσεις του Δία σε σχέση με την γενέθλια θέση του, αλλά και τι σημαίνουν, αφού αυτές οι περίοδοι είναι εξαιρετικά σημαντικές!

Δίας σε σύνοδο με Δία

(Αφορά τώρα όσους έχουν Δια στην Παρθένο στον γενέθλιο χάρτη τους)
Είναι μια διέλευση που ανοίγει ένα κύκλο που θα διαρκέσει τα επόμενα 11-12 χρόνια και θα σου δώσει την δυνατότητα να βάλεις τις βάσεις για μια σημαντική ανάπτυξη και εξέλιξη. Είναι πολύ σημαντικό τώρα να είσαι οργανωμένος και να έχεις ένα σαφές πλάνο στους στόχους και τις επιδιώξεις σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται!
 
Τώρα μπορείς να διεκδικήσεις με μεγαλύτερη ευκολία μια επαγγελματική άνοδο, μια βελτίωση των οικονομικών σου, ενώ και στην ερωτική σου ζωή μπορείς είτε να δημιουργήσεις μια σχέση που θα έχει ευοίωνες προοπτικές, είτε να ζωή σου! Επίσης, μπορείς να επιλύσεις με μεγαλύτερη ευκολία τυχόν νομικά ζητήματα, καθώς και να ασχοληθείς με την εξερεύνηση πιο πνευματικών θεμάτων, που σε φέρνουν πιο κοντά στην γνώση του εαυτού σου και της εσωτερικής σου αλήθειας!
 
Οι νέες εμπειρίες που βιώνεις την περίοδο αυτή, μπορούν πραγματικά να σε εξυψώσουν συναισθηματικά, και πνευματικά, ενώ μπορεί να κάνεις και περισσότερα ταξίδια, τόσο αναψυχής, όσο και επαγγελματικά. Είναι μια εποχή ευημερίας, μα να θυμάσαι πως… συν Αθηνά και χείρα κίνει!

Δίας σε αντίθεση με Δία

(Αφορά όσους έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους Δία στους Ιχθείς)
Μια εποχή με ανεπτυγμένο το αίσθημα της αισιοδοξίας, γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, καθώς σχετίζεται με την παραπλανητική φύση του πλανήτη! Επειδή ακριβώς νοιώθεις (και σε πολλές περιπτώσεις, είσαι) πιο δυνατός, είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τα γεγονότα και τις εξελίξεις κάπως επιφανειακά, χωρίς να δίνεις την κατάλληλη έμφαση, σε ευκαιρίες που ενδεχομένως έρχονται προς την μεριά σου!
 
Αυτό μπορεί να σε κάνει είτε να αφήσεις κάτι σημαντικό να σου ξεφύγει, με την πεποίθηση πως παρακάτω θα έρθει κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό, είτε να αναλάβεις δεσμεύσεις, για τις οποίες δεν είσαι προετοιμασμένος!
 
Ωστόσο, είναι μια εποχή κατά την οποία μπορείς να έχεις επωφελείς σχέσεις και συνεργασίες, να κάνεις μια σημαντική συμφωνία μέσα από την οποία μπορεί να ωφεληθείς σε πολλά επίπεδα, καθώς και να αναπτύξεις την κοινωνικότητά σου, καθώς είναι σίγουρο πως πολλά νέα πρόσωπα μπαίνουν τώρα στην ζωή σου. Και φυσικά, μπορεί να συνάψεις και μια πολύ ενδιαφέρουσα σχέση, με σημαντικές προοπτικές. Αν είσαι ήδη δεσμευμένος, μπορείς να επισημοποιήσεις τη σχέση σου με ένα γάμο!
 
Εκεί που πρέπει να προσέξεις περισσότερο, είναι η όποια εμπλοκή σου με νομικά ζητήματα, γιατί μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκα απ’ ό,τι φαντάζεσαι! Ωστόσο, είναι εξαιρετικά καλή εποχή για οικονομικά ζητήματα και επωφελείς οικονομικές συμφωνίες!

Δίας σε τετράγωνο με Δία

(Αφορά όσους έχουν τον γενέθλιο Δία τους στους Διδύμους ή στον Τοξότη)
Είναι μια εποχή που καλείσαι να είσαι ιδιαίτερα μετρημένος και συνετός στις κινήσεις σου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, με τον Δία να τετραγωνίζει τον γενέθλιο Δία σου είναι η αλαζονεία στην συμπεριφορά σου και η έλλειψη μέτρου και ορίων, κάτι που μπορεί να σου στοιχήσει πολύ ακριβά! Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά οικονομικά θέματα, φρόντισε να είσαι πολύ μετρημένος στις κινήσεις ή τα ανοίγματα που κάνεις και προπαντός να αποφεύγεις το ρίσκο, γιατί μπορεί τα αποτελέσματα όχι μόνο να μην σε δικαιώσουν, αλλά να έχεις και απώλειες!
 
Επίσης, πρόσεχε πολύ τα πρόσωπα που έρχονται τώρα στη ζωή σου. Νοιώθεις εξαιρετικά αισιόδοξος και αυτό μπορεί να σε κάνει πολύ εύπιστο απέναντι και σε άτομα, των οποίων οι προθέσεις δεν κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δικές σου!
 
Ο ενθουσιασμός που σε χαρακτηρίζει το διάστημα αυτό, μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερβολές ή σε ακραίες και παρορμητικές κινήσεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά ωφέλιμες θα είναι για εσένα! Και είναι επίσης πιθανό να ξεκινάς ένα εγχείρημα ή μια προσπάθεια, οικονομική ή επαγγελματική, με τους καλύτερους οιωνούς, όμως στο τέλος να εισπράξεις πολύ λιγότερα από ό,τι περίμενες!
 
Όλα εδώ στηρίζονται στον ρεαλισμό και σε έναν καλό σχεδιασμό. Αν τηρήσεις αυτόν τον κανόνα και δεν ξεφεύγεις από το μέτρο, μπορεί να βγεις πραγματικά ωφελημένος!
 
Σε κάθε διέλευση του Δία, το κλειδί της επιτυχίας κρύβεται σε δύο πράγματα:
 
A) Την ικανότητά σου να βλέπεις τις ευκαιρίες και να τις εκμεταλλεύεσαι… Μην πεις ποτέ δεν είναι αυτό που θα ήθελα… όταν εμφανιστεί κάτι στο ορίζοντα! Άρπαξέ το και εκμεταλλεύσου το… Δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να σε οδηγήσει!
 
Β) Γίνε συγκεκριμένος σε αυτά που στοχεύεις και κυνήγησέ τα μεθοδικά! Δεν θα το πιστεύεις από πού μπορεί να έρχονται οι ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν!
 
Αν αξιοποιήσεις σωστά τις ευκαιρίες του Δία, θα βάλεις τις βάσεις για ένα φωτεινό μέλλον! Αυτό άλλωστε επιδιώκεις και είναι στο χέρι σου!

Δίας σε τρίγωνο με Δια

(Αφορά όσους έχουν γενέθλιο Δία στον Ταύρο ή τον Αιγόκερω)
Μια διέλευση που αντιπροσωπεύει την επέκταση προς κάθε κατεύθυνση! Είναι αυτή η κομβική στιγμή που σου δίνει τη δυνατότητα μιας σημαντικής ευκαιρίας, που κυριολεκτικά μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή! Το ζήτημα όμως εδώ είναι κατά πόσον είσαι έτοιμος, αλλά και κατά πόσο μπορείς να διακρίνεις και να αξιοποιήσεις αυτό το άνοιγμα που έρχεται τώρα στη ζωή σου.
 
Είναι πολύ σημαντικό το διάστημα αυτό να είσαι απόλυτα ξεκάθαρος μέσα σου ως προς το πού ακριβώς θέλεις να φτάσεις, αλλά και στοχευμένος στις προσπάθειες που καταβάλλεις. Αν λειτουργήσεις με μεθοδικότητα, σύνεση και οργάνωση, οι εξελίξεις θα σε κατευθύνουν εκεί ακριβώς που έχεις επιλέξει να πας! Ωστόσο, όπως και στις άλλες διελεύσεις του Δία, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του εφησυχασμού και της υπέρμετρης αισιοδοξίας, που μπορεί να σε κάνει να αδρανήσεις, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή κι εγρήγορση.

Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για ταξίδια, ίσως και πιο μακρινά, αλλά και επαγγελματικές ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και για μια οικονομική εξασφάλιση. Αλλά και οι εξελίξεις της προσωπικής σου ζωής μπορούν πραγματικά να εκτοξεύσουν την ψυχολογία, αλλά και τις σχέσεις σου!

Καλή εβδομάδα σε όλους! Για αναλυτικές προβλέψεις, όσον αφορά τα αισθηματικά και επαγγελματικά, διαβάστε τα ζώδια σήμερα. Και μην ξεχάσετε να διαβάσετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σας αυτήν την εβδομάδα, στα σχετικά άρθρα μας. Επιλέξτε το ζώδιο σας:
 

 

Σχετικά άρθρα

Τα ζώδια, ο έρωτας και… άλλες ιστορίες, για την εβδομάδα 10 ως 16 Αυγούστου 2015. Από την Ολυμπία Χριστοδουλή

Τα ζώδια, ο έρωτας και οι παγίδες του καλοκαιριού 2015!

Αστρολογικό Ταρώ. Προβλέψεις Ταρώ Αυγούστου για όλα τα ζώδια.

Από την Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 09-08-2015 20:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι