blank
 
blank

Ο Δίας στον Λέοντα μέχρι τον Αύγουστο 2015: Η ελπίδα ξαναγεννιέται!

 
Ο Δίας στον Λέοντα μέχρι τον Αύγουστο 2015: Η ελπίδα ξαναγεννιέται!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Δίας στον Λέοντα

Ο πιο τυχερός πλανήτης, ο Δίας, κάνει την είσοδό του στον Λέοντα στις 16 Ιουλίου 2014, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 11 Αυγούστου του 2015. Πρόκειται για το πιο σημαντικό αστρολογικό γεγονός του μήνα, αν όχι και της χρονιάς, αφού ο Δίας από τη νέα θέση του στο βασιλικό και γενναιόδωρο ζώδιο του Λέοντα φαίνεται να εγκαινιάζει επιτέλους ένα διάστημα, που από αστρολογική άποψη εμφανίζεται αρκετά ελπιδοφόρο, μιας και όλα δείχνουν ότι νέοι ορίζοντες ανοίγονται πλέον μπροστά μας!

Ο Δίας στην αστρονομία: Ένας πλανήτης με «μυστικά και μυστήρια»

Ο Δίας είναι ο πέμπτος στη σειρά και ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Η μάζα του είναι 320 φορές εκείνη της γης. Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο Δίας εκπέμπει περισσότερη ενέργεια από αυτή που δέχεται από τον Ήλιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακτινοβολεί στο διάστημα τη θερμότητα που έχει παραχθεί από τότε που σχηματίστηκε και στο ότι τώρα συστέλλεται. Η ύπαρξη του είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Η τεράστια μάζα του, καθώς και τα φυσικά φαινόμενα που δημιουργούνται στο εσωτερικό και στην ατμόσφαιρά του, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πλανήτης αυτός μοιάζει να συμπεριφέρεται σαν ένα αστέρι, που λόγω της μικρής του μάζας, σε σχέση με την απαιτούμενη που είναι κάπου 70 φορές μεγαλύτερη, δεν κατάφερε ποτέ να φθάσει στο σημείο που φτάνουν τα κανονικά άστρα στη διάρκεια της ζωής του και βρίσκεται στο στάδιο της φθοράς του. Αντίθετα, ορισμένοι από τους αστρονόμους διατείνονται ότι ο Δίας είναι ένας ήλιος που δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Από την σκοπιά του γήινου παρατηρητή, ο Δίας είναι το δεύτερο πιο λαμπρό αστέρι στον ουράνιο θόλο, μετά την Αφροδίτη.

Ο Δίας στη μυθολογία και στην αστρολογία

Ο Δίας στην μυθολογία ήταν ο παντοδύναμος θεός του Ολύμπου, ο πατέρας των θεών. Με την ζυγαριά του ήταν εκείνος που αποφάσιζε για την τύχη των ανθρώπων, την τιμωρία των κακών και την προστασία των αθώων.
 
Ο Δίας στην αστρολογία θεωρείται ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης. Το αίτημά του είναι η κατάκτηση του στόχου που έχει βάλει, γεγονός που μας παραπέμπει στο βέλος και το τόξο, σύμβολα του Τοξότη, του ζωδίου που κυβερνά στην παραδοσιακή αστρολογία. Είναι ο από μηχανής Θεός, που μας «σώζει» από μια δυσάρεστη κατάσταση, προτείνοντας αυτόματα και την καλύτερη λύση. Ο Δίας φέρνει αισιοδοξία, αφού σύμφωνα με τις ιδιότητές του, κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του.

Ο Δίας στον Λέοντα

Ο Δίας μπαίνει στον Λέοντα σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τον περισσότερο κόσμο, λόγω της οικονομικής, της κοινωνικής και, εντέλει, της πολιτικής κρίσης. Το αίτημα του Δία στον γενναιόδωρο Λέοντα, είναι η διάθεση για διασκέδαση και για καλοπέραση. Τα τελευταία χρόνια οι έννοιες αυτές ακούγονται σπάνια και για ορισμένους, έχουν δυστυχώς εκλείψει από το καθημερινό λεξιλόγιο.
 
Υπάρχουν όμως ευχάριστα νέα για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα: Καθώς ο Ουρανός και ο Πλούτωνας θεωρούνται «βασικοί» υπαίτιοι των «κακών» που μας ταλανίζουν, η παρουσία του Δία σε ένα ζώδιο εξαιρετικά αρμονικό με εκείνο του Κριού, στο οποίο βρίσκεται ο Ουρανός, λειτουργεί εξισορροπητικά, είτε παίζοντας το ρόλο του «διαιτητή» στην κοινωνική διαμάχη, είτε προσθέτοντας «πόντους» στην αριθμητική διαμάχη ανάμεσα στην συντήρηση και στην μεταρρύθμιση.
 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δίας από τον Λέοντα θα «γέρνει» προς την πλευρά του επαναστάτη Ουρανού, θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε ότι σταδιακά περνάμε σε μια περίοδο, όπου η κοινωνική αναβάθμιση θα περνά μέσα από ριζοσπαστικές ιδέες, νέες δημιουργικές δραστηριότητες και διεξόδους, και θα είναι πλέον πιο εύκολο να επιτευχθεί. Ας ελπίσουμε λοιπόν, ώστε ο πιο τυχερός από τους πλανήτες, περνώντας στο πιο γενναιόδωρο από τα ζώδια, να φέρει την αισιοδοξία και τη χαρά που τόσο μας έχουν λείψει.
 
Σε προσωπικό επίπεδο ο Δίας στο Λέοντα ευνοεί τα ζώδια της Φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες) και δευτερευόντως τους αέρινους Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.
 
Ας δούμε πως θα επηρεάσει η νέα θέση του Δία στον Λέοντα τα δώδεκα ζώδια αναλυτικά, μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή μας.
 
Download Video as MP4
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 10-07-2014 00:00:00