blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Τα 4 στοιχεία: Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό. Τι συμβαίνει όταν υπάρχει έλλειψη κάποιου στοιχείου στον γενέθλιο χάρτη;

 
Τα 4 στοιχεία: Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό. Τι συμβαίνει όταν υπάρχει έλλειψη κάποιου στοιχείου στον γενέθλιο χάρτη;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 4
 
Sponsored Links

Τα 4 στοιχεία: Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό

Αν απομονώσουμε τα ζώδια και σκεφτούμε τα 4 στοιχεία (τα οποία είναι τα βασικά στοιχεία της φύσης, που ανιχνεύονται σε κάθε φυσικό σώμα), θα αντιληφθούμε την αλληλεπίδραση που έχουν μεταξύ τους και θα μπορέσουμε να την επεκτείνουμε ώστε να προσεγγίσουμε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των 12 ζωδίων. Για παράδειγμα, το Νερό σβήνει τη Φωτιά, ο Αέρας την φουντώνει, η Γη την αναστέλλει κ.ο.κ.

 
Τα 12 ζώδια κατηγοριοποιούνται ανά τριάδες:
Κριός, Λέων, Τοξότης: Φωτιά
Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως: Γη
Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος: Αέρας
Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς: Νερό
 
Άρα, κάποιο άτομο που στον προσωπικό του αστρολογικό χάρτη εμφανίζει πολλούς πλανήτες σε ζώδια της φωτιάς, χαρακτηρίζεται ως «πύρινο», αν έχει σε στοιχεία του νερού, χαρακτηρίζεται «υδάτινο» κτλ.
 
Ας αναλύσουμε λοιπόν, τι σημαίνει το κάθε στοιχείο, σε αστρολογική γλώσσα…
 
ΦΩΤΙΑ
Κριός, Λέων, Τοξότης
Τα ζώδια της Φωτιάς διακρίνονται για την ενθουσιώδη και ενεργητική φύση τους και μαζί με τα ζώδια που ανήκουν στο στοιχείο του Αέρα, η ενέργειά τους είναι «θετική», «ανοδική» και «εξωστρεφής». Τα δύο κύρια “προϊόντα”, που παράγει η Φωτιά είναι η θερμότητα και το φως, γι’ αυτό και τα πύρινα ζώδια φημίζονται για την γενναιοδωρία και τον ιδεαλισμό τους, προσπαθώντας συνεχώς να εξελιχθούν πνευματικά, μέσα από την ανάγκη τους για ένα όραμα. Οι εκπρόσωποι των πύρινων ζωδίων δεν είναι ηττοπαθείς και δε τα πάνε καθόλου καλά με την παθητικότητα. Είναι αυθόρμητοι, αισιόδοξοι και λαμπεροί με μία τάση να κοιτάνε «προς τα πάνω».
 
Αυτό, όμως, που πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι τα άτομα που έχουν πολύ έντονο το στοιχείο της φωτιάς στον αστρολογικό τους χάρτη, μπορεί να οδηγηθούν εύκολα σε παιδαριώδεις συμπεριφορές, πέφτοντας με τα μούτρα σε οτιδήποτε καινούριο συναντούν, βιώνοντας απογοητεύσεις από την ανικανότητά τους να θέσουν ρεαλιστικές βάσεις στους στόχους τους. Γι’ αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει μία ισορροπία στην ύπαρξη των στοιχείων σε έναν αστρολογικό χάρτη και να μελετάται σαν σύνολο και όχι αποσπασματικά. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Πρόβλεψη σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή! Χωρίς να χρεώνεις το τηλέφωνό σου! Καλείς από την Ελλάδα και από όλες τις χώρες!

Επωφελήσου τώρα από την προσφορά μας, δες εδώ πόσο εύκολα και γρήγορα!

ΓΗ
Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως
Η Γη είναι στερεή, γόνιμη και σταθερή, γι’ αυτό οι γήινοι του ζωδιακού είναι άτομα πρακτικά, ρεαλιστικά και προσγειωμένα, με μία αντίληψη του υλικού κόσμου και με έντονη την ανάγκη να αισθάνονται παραγωγικά και χρήσιμα. Αποζητούν την οικονομική ασφάλεια και, σε αντίθεση με τους πύρινους τύπους, μάχονται για να διατηρήσουν αυτά που έχουν και όχι για αυτά που θα μπορούσαν να έχουν. Ένα άτομο με έντονο το στοιχείο της γης στον αστρολογικό του χάρτη κατανοεί τα όρια που υπάρχουν μέσα σε μία υλιστική κοινωνία και δρα σύμφωνα με τους κανόνες της, αντιλαμβανόμενο τις υποχρεώσεις και ευθύνες που τη διέπουν.
 
Από την άλλη, και εδώ η ύπαρξη αποκλειστικά του γήινου στοιχείου μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε φόβο ανάληψης οποιουδήποτε ρίσκου με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η εξέλιξή του. Η ανάγκη της διατήρησης των κεκτημένων του και το άγχος που πηγάζει από την απώλειά τους, συχνά οδηγούν στην δημιουργία καταπιεσμένων συναισθημάτων, αφού υπομένει ανθρώπους και καταστάσεις που τον κρατάνε δέσμιο σε δυσάρεστες πραγματικότητες. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΑΕΡΑΣ
Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος
Τα Ζώδια του Αέρα μπορούν να παρομοιαστούν με το στοιχείο τους ως άπιαστα, αεικίνητα και ασταθή. Αυτό που χαρακτηρίζει το άτομο με έντονο το στοιχείο του Αέρα στον αστρολογικό του χάρτη, είναι η ανάγκη του για επικοινωνία και κοινωνικότητα, καθώς και η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται τα πράγματα με γνώμονα την λογική και την αντικειμενικότητα. Τα σύμβολα των αέρινων ζωδίων δεν απεικονίζονται από κάποιο ζώο, αλλά από ανθρώπινες μορφές (Δίδυμοι – Υδροχόος) ή από αντικείμενα (Ζυγός), κάτι που μας βοηθά να κατανοήσουμε την πιο «πολιτισμένη», αλλά και την ανθρωπιστική φύση των ζωδίων αυτών.
 
Το αγκάθι στο άτομο που έχει εξαιρετικά έντονο το στοιχείο του Αέρα, είναι η τάση του να βλέπει τα πράγματα από μία θεωρητική σκοπιά, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την πρακτική τους εφαρμογή με αποτέλεσμα να μένει μόνο στην ιδέα. Γι’ αυτό και συχνά οι αέρινοι τύποι φημίζονται για το άγχος και την αναποφασιστικότητά τους, όταν βλέπουν ότι η θεωρία τους απέχει πολύ από την πράξη. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΝΕΡΟ
Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς
Ενώ οι πύρινοι οραματίστηκαν κάτι, οι γήινοι το υλοποίησαν και οι αέρινοι απέκτησαν τη γνώση πάνω σε αυτό, είναι η σειρά τον υδάτινων να δημιουργήσουν συναισθηματικούς δεσμούς μαζί του. Το νερό είναι πηγή ζωής και χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι πάντα βρίσκεται «χαμηλά». Αυτό αποτελεί και το χαρακτηριστικό γνώρισμα των υδάτινων ζωδίων που, σε αντίθεση με τους πύρινους και αέρινους τύπους (αλλά όπως και οι γήινοι), η ενέργειά τους είναι εσωστρεφής και καθοδική.
 
Τα άτομα με υδάτινο στοιχείο στον αστρολογικό τους χάρτη έχουν έντονη την ανάγκη της συναισθηματικής ασφάλειας και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και ευάλωτα. Η συναισθηματική τους κατάσταση τείνει να μεταβάλλεται συχνά, λόγω της ικανότητάς τους να διαισθάνονται την ενέργεια της ατμόσφαιρας. Το θέμα με τα άτομα που έχουν πολύ έντονο το υδάτινο στοιχείο, είναι ότι όπως το νερό δεν έχει μορφή και σχηματοποιείται από αυτό που το εμπεριέχει, έτσι και αυτά τα άτομα τείνουν να χάνουν τον εαυτό τους, μέσα στις διαθέσεις των γύρω τους, με αποτέλεσμα συχνά να εξαρτώνται συναισθηματικά από τους άλλους. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Έλλειψη στοιχείων σε έναν αστρολογικό χάρτη

Αν και πλήρης απουσίας ενός στοιχείου δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σε έναν αστρολογικό χάρτη, πολλές φορές συμβαίνει να εμφανίζεται λιγότερο από τα άλλα, με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται ξένες τις ενέργειες που χαρακτηρίζουν αυτό το στοιχείο. Σε αυτή τη περίπτωση, το στοιχείο που λείπει, τείνει να παρουσιάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Για παράδειγμα, ένα άτομο που έχει πολύ χαμηλό το στοιχείο του Αέρα, θα γνωρίζει άτομα στο ερωτικό ή φιλικό του περιβάλλον που θα χαρακτηρίζονται αέρινα, ώστε να καλύπτει την έλλειψη αυτή μέσα από εκείνους.

Πρόβλεψη σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή! Χωρίς να χρεώνεις το τηλέφωνό σου! Καλείς από την Ελλάδα και από όλες τις χώρες!

Επωφελήσου τώρα από την προσφορά μας, δες εδώ πόσο εύκολα και γρήγορα!

Έλλειψη του πύρινου στοιχείου

Τα άτομα που έχουν έλλειψη του πύρινου στοιχείου, συχνά εμφανίζουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και χαρακτηρίζονται από έλλειψη πίστης στον εαυτό τους και στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Ίσως να υπάρχει μία δυσκολία στο να ξεκινήσουν νέα πράγματα, λόγω της έλλειψης ενθουσιασμού και πίστης στις δυνάμεις τους.

Έλλειψη του γήινου στοιχείου

Η έλλειψη του γήινου στοιχείου δημιουργεί μία αποξένωση από το σώμα αλλά και τον υλικό κόσμο, και μία θολή αντίληψη των ορίων του ατόμου. Απουσιάζουν στοιχεία όπως η οργάνωση, η πρακτικότητα και ο ρεαλισμός, ενώ το άτομο ίσως να παρουσιάζει μία δυσκολία στην υλοποίηση των στόχων του, περνώντας από την μία ιδέα στην άλλη, χωρίς να μπορεί να την κάνει πράξη ή να ολοκληρώσει ένα έργο.

Έλλειψη του αέρινου στοιχείου

Ο λιγότερο αέρινος τύπος τείνει να προσκολλάται στα μικρά πράγματα, χάνοντας τη μεγάλη εικόνα και αισθάνεται αμήχανα με την κοινωνικότητά του και την συνύπαρξή του με τους άλλους. Πιθανόν να αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία του και στον τρόπο που ανταλλάσσει ιδέες και πληροφορίες, ενώ η αδιαλλαξία και η δυσκαμψία στις θέσεις και στις καταστάσεις που αντιμετωπίζει, είναι συχνά φαινόμενα αυτής της έλλειψης.

Έλλειψη του υδάτινου στοιχείου

Το άτομο που έχει έλλειψη του υδάτινου στοιχείου στον αστρολογικό του χάρτη, μπορεί να παρουσιάζει δυσκολία στην κατανόηση και τον έλεγχο των συναισθημάτων του, νιώθοντάς τα ξένα προς αυτόν. Ενδεχομένως να αποφεύγει να εκφραστεί συναισθηματικά ή να περνά στην αντίπερα όχθη, όπου εκφράζεται υπερβολικά συναισθηματικά, ώστε να καταφέρει και το ίδιο να εναρμονιστεί και να κατανοήσει το συναίσθημά του.

Πρόβλεψη σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή! Χωρίς να χρεώνεις το τηλέφωνό σου! Καλείς από την Ελλάδα και από όλες τις χώρες!

Επωφελήσου τώρα από την προσφορά μας, δες εδώ πόσο εύκολα και γρήγορα!

 
Αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι ότι σε κάθε περίπτωση, η λιγότερο οικεία ενέργεια μπορεί να υπάρχει μέσα στους οίκους του αστρολογικού χάρτη, βοηθώντας το άτομο να την αναγνωρίζει και να τη διοχετεύσει σωστά στον τομέα που απαντά ο οίκος (π.χ. στον 10ο οίκο, που αφορά στα επαγγελματικά, ή στον 7ο, που έχει να κάνει με τις προσωπικές σχέσεις).
Φένια Σταμέλου
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-06-2014 00:00:00