blank
 
blank

Τα άστρα την Πέμπτη, με τον Δία σε τετράγωνο με ανάδρομο Κρόνο: Όταν όλα γύρω σου μοιάζουν ρευστά… στρέψου μέσα σου!

Τα άστρα την Πέμπτη, με τον Δία σε τετράγωνο με ανάδρομο Κρόνο: Όταν όλα γύρω σου μοιάζουν ρευστά… στρέψου μέσα σου!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 20
 

Σήμερα έχουμε για ακόμα μία φορά την κορύφωση του κοσμικού τετραγώνου ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο, μια όψη που είδαμε να κορυφώνεται για πρώτη φορά στις 3 Αυγούστου 2015 κι επαναλήφθηκε στις 23 Μαρτίου 2016 με τον Δία και τον Κρόνο να βρίσκονται σε ανάδρομη πορεία. Τώρα για μια ακόμα φορά και τελευταία, συναντώνται και πάλι, με τον Δία πλέον να βρίσκεται σε ορθόδρομη φορά, ενώ ο Κρόνος εξακολουθεί την ανάδρομη πορεία του.

Τα άστρα την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016, με τον Δία σε τετράγωνο με ανάδρομο Κρόνο

Ας θυμηθούμε τι σημαίνει Δίας σε τετράγωνο με Κρόνο στο σχετικό άρθρο μας, την Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016:

“Είναι η εποχή που αντιλαμβάνεσαι πως οι κινήσεις σου, τα σχέδιά σου μπορεί να μην βρίσκουν υποστήριξη ή το ανάλογο έδαφος για να αναπτυχθούν, αλλά και να μην ξέρεις σε ποια κατεύθυνση να πορευτείς… Τα πάντα δείχνουν να κινούνται έξω από κάθε έλεγχο και πολλές φορές χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης ή διόρθωσης.

Σε κοινωνικό επίπεδο, το μεταναστευτικό είναι ένας λόγος που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, μια και η λύση του την περίοδο αυτή μπορεί να φαντάζει σχεδόν αδύνατη, ενώ και το οικονομικό αδιέξοδο επίσης θα εντείνεται, καθιστώντας κάποια εναλλακτικά σενάρια ανεδαφικά!

Σε προσωπικό επίπεδο την περίοδο αυτή οι σχέσεις διασπώνται, και κυρίως αυτές που δεν είναι χτισμένες πάνω σε υγιές έδαφος… Αλλά και θέματα που σχετίζεται με τα επαγγελματικά, η διάλυση συνεταιρισμών και συνεργασιών είναι κάτι περισσότερο από πιθανή, ιδιαίτερα αν τα πράγματα δεν είναι οριοθετημένα και δομημένα σωστά ή αν μέχρι τώρα υπήρξε μια τάση σπάταλης!

Το έχουμε δει, το νιώθουμε, αλλά τώρα γίνεται εντονότερο το ζήτημα της ''κρίσης''… Και φαίνεται πως την περίοδο αυτή και μέχρι τον Ιούνιο, που θα έχει πραγματοποιηθεί το επόμενο και τελευταίο τετράγωνο Δία-Κρόνου, θα φτάσουμε στην κορύφωση των γεγονότων και των εξελίξεων. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι η ανάληψη ευθυνών και η απόλυτα ρεαλιστική στάση, η οργάνωση και η μεθόδευση των ζητημάτων, και μάλιστα έξω από τις συνηθισμένες οπτικές, μια και είδαμε πως μέχρι τώρα όχι μόνο δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν επί της ουσίας, αλλά δημιούργησαν τεράστια προβλήματα.

Ο Κρόνος στο ζώδιο του Τοξότη μας καλεί να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, να ξεφύγουμε από το προφανές και το συνηθισμένο και να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις όχι με συμβατικά κριτήρια! Να δούμε στη ρίζα τους τα όποια προβλήματα, να τα κατανοήσουμε, να έρθουμε πιο κοντά στις θέσεις και τα αιτήματα των άλλων, να συμπαρασταθούμε και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες τους, μια και ο Δίας στο ζώδιο της Παρθένου μιλά για προσφορά, για απτές, πρακτικές και άμεσες λύσεις! Δονούμαστε στη συχνότητα ενός κόσμου που αλλάζει δραματικά και οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες… Αν δεν οργανωθούμε συνειδητά και δεν αναλάβουμε την ευθύνη ο καθένας του εαυτού του και συνολικά σε κοινωνικό επίπεδο, το χάος ίσως να είναι πιο κοντά από ποτέ…”

Ο αστρολογικός χάρτης του τετραγώνου Δία-Κρόνου

Παρατηρώντας τον χάρτη αυτής της περιόδου, βλέπουμε πως πέρα από την όψη των δύο πλανητών, στο σχήμα συμμετέχει και ο Ποσειδώνας σε όψη αντίθεσης με τον Δία, και σε τετράγωνο με τον Κρόνο, σχηματίζοντας τον σχηματισμό Ταυ-Tετραγώνου στον μεταβλητό σταυρό. Το κλίμα γίνεται ιδιαίτερα ρευστό και ασαφές… Υπάρχει μια αδυναμία προσαρμογής στην πραγματικότητα και συχνά μπορεί να ''προτιμάται'' ο κόσμος των ψευδαισθήσεων… Αποφεύγουμε να πάρουμε ξεκάθαρες θέσεις, προκειμένου να αμυνθούμε απέναντι σ’ έναν κόσμο που καθημερινά μας εκπλήσσει με την αγριότητα του! Το ερώτημα ωστόσο που γεννάται και απαιτεί συγκεκριμένη απάντηση, είναι το πώς είναι δυνατόν να επιβιώσουμε σε αυτόν τον άγριο κόσμο, αν δεν πάρουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στα πράγματα;

Και είναι γεγονός πως η Αλήθεια είναι η πιο κακοποιημένη έννοια της εποχής μας! Η έλλειψη νοήματος στη ζωή μας, στην καθημερινότητα μας, η τάση που υπάρχει να ζούμε μηχανικά, χωρίς συνείδηση των πράξεών μας, αλλά και η αδιαφορία απέναντι σε κάθε τι που μπορεί να μας προβληματίζει, είναι μερικοί από τους λόγους που μας οδηγούν στην κατάθλιψη!

Όμως, η απομάκρυνση από πάσης φύσεως προβληματισμούς ή από την αναζήτηση της αλήθειας, είναι αυτή που φέρνει την απουσία νοήματος στη ζωής σου! Στο χάρτη αυτόν παρατηρούμε δύο πολύ σημαντικές όψεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν απαιτητικά στην ανάληψη θέσης και ευθυνών: Η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων, κάτω από την στενή πίεση της συνόδου με τον Ήλιο και της αντίθεσης με τον Άρη.

Έτσι, ο κύκλος αυτός επηρεάζει άμεσα και έντονα τις σχέσεις που ταλαιπωρούνται το τελευταίο διάστημα και κυρίως αυτές που έχουν ήδη προβλήματα στο μεταξύ τους. Προσδοκίες, όνειρα και σχέδια για το μέλλον, φαίνεται να παρουσιάζουν μεγάλη ασυμβατότητα, χωρίς να μπορεί να υπάρχει σύγκλιση απόψεων και προθέσεων… Αντίθετα, αυτή η διαφορά απόψεων και πεποιθήσεων, μπορεί να οδηγήσει σε έριδες, διαφωνίες, ρήξεις ή χωρισμούς.

Αντίστοιχα, στα επαγγελματικά και οικονομικά θέματα η περίοδος αυτή απαιτεί πάρα πολύ μεγάλη μεθόδευση και εξαιρετικά προσεκτική διαχείριση. Καθετί περιττό, κάθε άσκοπη δαπάνη χρειάζεται να περικοπεί, γιατί ακόμα και ο παραμικρός λανθασμένος χειρισμός, μπορεί να δημιουργήσει οικονομικά αδιέξοδα.

Αλλά και σε κοσμικό επίπεδο την περίοδο αυτή μπορεί να γίνουμε παρατηρητές μιας κλιμάκωσης έντονων γεγονότων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού η ασάφεια που δημιουργεί ο Ποσειδώνας, δεν είναι εύκολο να δώσει λύσεις που θα εκτονώσουν τα όποια προβλήματα! Δεν αποκλείεται ωστόσο, την περίοδο αυτή να βρεθούμε μπροστά σε αποκαλύψεις που λειτουργούν σαν ''ντόμινο'' και μας ξαφνιάζουν! Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα ενεργοποιηθεί εκ νέου στις αρχές του Ιουνίου, όταν Ήλιος και Αφροδίτη θα βρεθούν σε όψεις με τον Κρόνο, τον Δία και τον Ποσειδώνα. Θα είναι ένας νέος κύκλος αποκαλύψεων, που θα προκαλέσει για ακόμα μια φορά ένα περιβάλλον έντασης και χάους.

Η λύση είναι να στραφείς μέσα σου… Να αναζητήσεις την δική σου αλήθεια, να βρεις τι είναι αυτό που δίνει νόημα στη δική σου ζωή… Να πάρεις θέση απέναντι σε οτιδήποτε δεν σε εκφράζει και να τολμήσεις να πεις ένα “Όχι” απέναντι σε όποιο βόλεμα μπορεί να τρώει τη ζωή και τη καθημερινότητα σου! Ακολούθησε τα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη: “Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”

Ποια ζώδια επηρεάζονται από το τετράγωνο Δία-Κρόνου

Για μια ακόμα φορά, αντιμέτωποι με τις δυσκολίες έρχονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 13η μοίρα των ζωδίων. Μπορεί να υπάρξει ένα περιβάλλον έντονων ανακατατάξεων, τόσο σε σχέσεις και συνεργασίες όσο και σε οικονομικά ζητήματα, που σας προβληματίζουν ιδιαίτερα την περίοδο αυτή. Απαιτείται σύνεση, ψυχραιμία, αλλά κυρίως εστίαση στις πραγματικές σας ανάγκες και τον ουσιαστικό σας στόχο. Γιατί το σίγουρο είναι πως κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του! Το θέμα είναι να την ανακαλύψουμε!

Να έχετε μια όμορφη μέρα! Οι αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια, στην τηλεοπτική εκπομπή μας. Περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σας το επόμενο διάστημα, στα σχετικά άρθρα μας

Κάναμε την επιθυμία σας πράξη!

Τώρα ακόμα χαμηλότερη τιμή στην πιο αλάνθαστη γραμμή προβλέψεων. Οι διάσημοι αστρολόγοι του Myastro.gr απαντούν αποκλειστικά στο 14788 μόνο με 1,23/1' από σταθερό και 1.10/1΄ από κινητά. Με sms στείλε A20 στο 54529 με μόνο 1,23/μήνυμα. 

Σχετικά άρθρα

Τα ζώδια, ο έρωτας και… άλλες ιστορίες, για την εβδομάδα 23 ως 29 Μαΐου 2016, από την Ολυμπία Χριστοδουλή.

Εσένα, ποιο τραγούδι σου ταιριάζει; Τα ζώδια και οι προβλέψεις της εβδομάδας 23 ως 29 Μαΐου 2016, μ' ένα τραγούδι.

Αφροδίτη σε αντίθεση με Άρη στις 25 Μαΐου 2016. Οι σχέσεις σε τεντωμένο σχοινί... Προβλέψεις για τα ζώδια. Από την Ρένα Μεντάκη.

Από την Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 25-05-2016 15:57:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι