blank
 
blank

Ήλιος σε σύνοδο με Κρόνο και Αφροδίτη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα. Δύσκολοι καιροί για έρωτες!

Ήλιος σε σύνοδο με Κρόνο και Αφροδίτη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα. Δύσκολοι καιροί για έρωτες!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 11
 

Ήλιος σε σύνοδο με Κρόνο: Πειθαρχία, με σκοπό την τελειότητα!

Στις 18 Νοεμβρίου ο Ήλιος σχηματίζει όψη συνόδου με το δύσκολο Κρόνο στον Σκορπιό, εξαναγκάζοντάς μας σε αυτοέλεγχο, πειθαρχία και συντηρητισμό, όσον αφορά στον έρωτα και τις αντιλήψεις. Ο ενθουσιασμός και η χαρά στη καθημερινότητα υποχωρεί, δίνοντας τη θέση τους στη καχυποψία, τις προσεκτικές κινήσεις, τον έλεγχο της έκφρασης και των αισθημάτων και τη μυστικοπάθεια. Το συναίσθημα παγώνει και αντικαθίσταται με ένα σωρό άλλα πράγματα. Δύσκολος καιρός για έρωτες λοιπόν, αφού ακόμα και αυτοί κινούνται με βάση το συμφέρον.

Προσέχουμε για να έχουμε

Στα σίγουρα και στα σταθερά βαδίζουμε τις μέρες αυτές, είτε πρόκειται για θέματα ερωτικά, είτε επαγγελματικά. Βέβαια, είναι μία όψη που ευνοεί εργασιακές κινήσεις, αφού όλα γίνονται με συνέπεια, ακρίβεια και σοβαρότητα. Ωστόσο, φέρνει συγκρούσεις με αφεντικά, άτομα εξουσίας και πατρικά πρότυπα. Οι περιορισμοί τις μέρες αυτές πολλοί και διάφοροι, όπως είναι οι οικονομικοί (φασούλι το φασούλι), οι συναισθηματικοί (κανείς δε μ αγαπά) και διάφοροι άλλοι.
 
Μας χτυπάνε όμως και οι ευθύνες την πόρτα. Πρέπει να τις αναλάβουμε με όλη τη μεγαλοπρέπεια που τους αξίζει, τη σοβαρότητα και τη διάθεση για διεκπεραίωση. Ναι, ξαναθυμόμαστε πως η ζωή δεν είναι παιχνίδι, ούτε πάντα τόσο ευχάριστη, όσο οι… διαφημίσεις αναψυκτικών από άψογες οικογένειες. Είναι λογαριασμοί, συνεργεία, φροντιστήρια, διατροφές, ασφάλειες και αδικίες. Κάθε είδους.
 
Μοναχικοί λύκοι τις μέρες αυτές, επιδεικνύουμε μία μεσόκοπη ωριμότητα, μία κούραση ψυχική, αλλά και μία διάθεση να κάνουμε κάτι της προκοπής, που θα μείνει στο μέλλον σαν το… καμάρι μας και την απόδειξη πως είμαστε ικανοί για πιο μεγάλα.
 
Έτσι είναι και η οπτική μας απέναντι στις σχέσεις. Όχι επιπολαιότητες, όχι παιχνίδια, όχι μη σοβαρά και ασταθή συναισθήματα. Υπάρχει όμως μία τάση για συμφέρον, ένα ζύγισμα των καταστάσεων, ένας υπολογισμός. “Σε τι θα με ωφελήσει να προχωρήσω; ρωτά ο Ήλιος-Κρόνος.

Η επίτευξη των στόχων

Το ζητούμενό μας η επίτευξη των στόχων. Στόχος η τελειότητα. Μέσο μας η υψηλή φιλοδοξία και η δουλειά. Παράλληλα, μέσα από τον έλεγχο προστατεύουμε τον εαυτό μας από τα αμφίβολα αποτελέσματα και εξασφαλίζουμε τη σιγουριά πως όλα θα πάνε όπως έχουμε σχεδιάσει. Όμως, καταντάει κουραστική για τους άλλους μια τέτοια συμπεριφορά παρακολούθησης, καταπίεσης και ελέγχου. Σαν άγρυπνοι φρουροί, αποδιώχνουμε την απροσεξία και αρνούμαστε να αφήσουμε οτιδήποτε στη τύχη.
 
Τις μέρες αυτές δεν υπάρχει ξενοιασιά και χαλαρότητα, αλλά άγχος για το μέλλον και το αύριο, κάτι που θα αποδειχτεί εποικοδομητικό. Αυτή η υπεύθυνη στάση θα μας βοηθήσει να καταφέρουμε συχνά το ακατόρθωτο. Με μια σκληρότητα απέναντι στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους, ο αγώνας αφορά κάθε τομέα της ζωής μας.
 
Η άσκηση κριτικής είναι καθημερινή και πικρόχολη, δεν αφήνει περιθώρια χαράς και ικανοποίησης, αλλά λειτουργεί σαν κινητήριος δύναμη, ώστε να ανταποκριθούμε σε απαιτήσεις υψηλές. Σαρκαστικοί και καυστικοί με τους άλλους, ακόμα και με τους πιο αγαπημένους, περιμένουμε καρτερικά ένα λάθος τους. Γι’ αυτό και η όψη προωθεί τη μοναξιά. Όπως επίσης, τις μέρες αυτές θα βγει η πίκρα που υπάρχει σε κάποιους, πως στερούνται αγάπης. Από το σύντροφο, τη μάνα, το παιδί, το φίλο.

Αφροδίτη τετράγωνο με Ποσειδώνα: Όχι στη συσσώρευση εμπειριών

Στις 20 Νοεμβρίου, η Αφροδίτη από τον Τοξότη, σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, επαναφέροντας την μετάβαση στη πραγματικότητα, ερώτων που είχαν ξεφύγει, που εξιδανικεύτηκαν, που έχουν ενοχοποιηθεί και θυματοποιηθεί. Ο Ποσειδώνας μας υπενθυμίζει πως μπορούμε να κολυμπήσουμε μέσα στη θάλασσα των απολαύσεων, αλλά μπορεί να κινδυνέψουμε να χάσουμε την μοναδικότητα της αγάπης.
 
Γιατί η όψη της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα, υπενθυμίζει πως… καλές οι εφήμερες σχέσεις, οι επιπόλαιες ιστορίες του κρεβατιού, αλλά είμαστε εδώ να διδαχτούμε πως η αληθινή αγάπη δεν είναι έτσι: είναι αφομοίωση του ενός από τον άλλον, αποδοχή και, αν χρειαστεί, απομόνωση. Δεν είναι συσσώρευση εμπειριών.
 
Πολλές φορές θα θελήσουμε ωστόσο να βρούμε την αγάπη αυτή, άλλες τόσες όμως ενδέχεται να εξαπατηθούμε. Να προδοθούμε και να ξεγελαστούμε. Η επήρεια του στοιχείου των Ιχθύων, στους οποίους βρίσκεται ο Ποσειδώνας, οδηγεί συχνά σε εξαπάτηση, σε ασάφεια των αισθημάτων και των αντιλήψεων και σε χωρίς όρια θυσία. Πράγματα δηλαδή που είναι δύσκολο να καρποφορήσουν στη σημερινή κοινωνία, χωρίς να χαρακτηριστούν προβληματικά. Κάποιοι θα ζητήσουν από μας να ξεχάσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες και επιθυμίες και να αφοσιωθούμε σε αυτούς. Να πετάξουμε τις άμυνές μας, τα θέλω, τις αναστολές μας και να μετατρέψουμε τον έρωτα που νιώθουμε σε μια πράξη απόλυτης προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα.

Ποσειδώνας-Αφροδίτη: Ο καθρέφτης της ψυχής μας

Η όψη του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη, δεν είναι τίποτε άλλο από μια αντανάκλαση της αδυναμίας μας να λειτουργήσουμε ολοκληρωμένα μέσα σε μία σχέση. Γι’ αυτό και δεν θα λείψουν οι δύσκολες καταστάσεις τις μέρες αυτές, μέσα από τις οποίες θα δοκιμαστούν τα νεύρα μας και η ωριμότητά μας. Σχέσεις ουτοπικές, σχέσεις με δεκανίκια στη καθημερινότητα, σχέσεις που αλλιώς βλέπουμε τον σύντροφο, ενώ αλλιώς (ή μάλλον άλλος) είναι.
 
Σχέσεις μέσα στις οποίες υποδυόμαστε εξαιρετικά το θύμα, σχέσεις που χρειάζονται απεγνωσμένα την ικανοποίηση και δεν την παίρνουν. Όπως επίσης, θα υπάρξουν και κάποιες άλλες, που δημιουργούνται πάνω στην ανάγκη του ατόμου για αγάπη και γίνονται απλά σχέσεις εξάρτησης!
 
Όλες όμως προσπαθούν να μας διδάξουν την ωριμότητα και την ιερότητα, που πρέπει να έχει μια σχέση. 
 

Σχετικά άρθρα

Τα ζώδια, ο έρωτας και… άλλες ιστορίες, για την εβδομάδα 17 ως 23 Νοεμβρίου 2014.

Αφροδίτη στον Τοξότη κι Ερμής σε εξάγωνο με Πλούτωνα στις 16 Νοεμβρίου 2014. Προβλέψεις για τα ζώδια. Από την Ρένα Μεντάκη

Έρωτες που ανθίζουν το Νοέμβρη, από τον Γιώργο Ματσάγγο. Η ταξιδιάρα Νέα Σελήνη, η πλανεύτρα Αφροδίτη, ο Ουρανός και οι κεραυνοβόλοι έρωτες…

Εσένα, ποιο τραγούδι σου ταιριάζει; Τα ζώδια και οι προβλέψεις της εβδομάδας 17 ως 23 Νοεμβρίου, μ' ένα τραγούδι.

Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 17-11-2014 09:23:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι