blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Ζώδια-χιούμορ
 
blank

Τα ζώδια και οι αποφάσεις τους για το 2013

 
Τα ζώδια και οι αποφάσεις τους για το 2013
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Νέα χρονιά χωρίς καινούργιες αποφάσεις, δεν νοείται. Είναι συνδυασμένες με την αθεράπευτα αισιόδοξη φύση του ανθρώπου, που επιμένει να πιστεύει πως ό,τι δεν κατάφερε τις προηγούμενες 365 μέρες (συν μία μέρα μπόνους, ειδικά πέρσι) θα το πετύχει τις επόμενες. Έτσι λοιπόν, το κάθε ζώδιο φτιάχνει τις δικές του λίστες με πράγματα που σκοπεύει (ή τέλος πάντων θα ήθελε) να καταφέρει στο προσεχές μέλλον. Ο καθένας έχει τα δικά του θέματα και τις δικές του πιθανότητες επιτυχίας, αλλά για μερικούς-μερικούς, ορισμένες αποφάσεις υλοποιούνται πιο δύσκολα απ’ ό,τι για άλλους. 

Μην τους παρεξηγείς λοιπόν, αν στο τέλος του 2013 πάλι θα βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Δεν φταίνε αυτοί που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Απλώς η… ανωτέρα βία που συνάντησαν, ξεπέρασε τις καλές τους προθέσεις. Το λάθος ήταν δικό σου που παραπήρες στα σοβαρά τις διακηρύξεις τους. Από την άλλη όμως, σίγουρα τους αξίζει ένα διπλό μπράβο, αν τα καταφέρουν. Ας δούμε λοιπόν ποια από τα πράγματα που υπόσχεται το κάθε ζώδιο για την επόμενη χρονιά, στον εαυτό και στους άλλους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βυθιστούν στη λήθη («Α, έτσι έλεγα, ε; Για δες…»).
Sponsored Links

Ζώδια και αποφάσεις

Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς, αν σου πει ένας ΚΡΙΟΣ ότι…
  • Από δω και στο εξής θα σκέφτεται για τουλάχιστον τρία δευτερόλεπτα πριν απαντήσει σε οτιδήποτε –ερώτηση, πρόκληση, πρόσκληση. (Αυτός έτσι λέει βέβαια, αλλά κράτα μικρό καλάθι. Το μισό δευτερόλεπτο χρονοκαθυστέρηση είναι μεγάλο επίτευγμα και να είσαι ευχαριστημένος. )
  • Δεν θα τσακώνεται με πάνω από δυο άτομα την ημέρα. (Εκτός αν μετράει και τον εαυτό του σ’ αυτούς, διότι ναι, είναι ικανός να μαλλιοτραβηχτεί και μόνος του. )
  • Δεν θα επιμένει να κουτουλάει τον τοίχο, θέλοντας να τον γκρεμίσει για να περάσει (μεταφορικά μιλώντας, έτσι;). Μήπως να έκανε πέντε βήματα δεξιά να περάσει από την πόρτα; Α, δεν την είδε πάλι, γιατί βιαζόταν…
  • Η επόμενη σχέση που θα κάνει θα διαρκέσει, γιατί θα της δώσει πολλές ευκαιρίες, πριν αποφανθεί ότι το εν λόγω πρόσωπο δεν κάνει για την αφεντιά του. (Πόσες; Δύο καλά είναι;)
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς, αν σου πει ένας ΤΑΥΡΟΣ ότι…
  • Όταν αποφασίζει κάτι, θα το βάζει σε πράξη εδώ και τώρα, χωρίς να το ψειρίζει. Κι αν του κάτσει, έκατσε. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος. ( Ή μήπως χάθηκε; Λες;)
  • Θα φύγει από αυτή τη δουλειά, που τον αφήνουν τον μισό καιρό απλήρωτο. Θα ξεκινήσει μια επιχείρηση όπου θα φτιάχνει και θα πουλάει μέσω Ίντερνετ κοσμήματα-σαπούνια-μαρμελάδες… (Πω πω, για δες καιρό που διάλεξε για επαγγελματικά ρίσκα!)
  • Το καλοκαίρι θα κάνει διακοπές με σκηνή και θα κοιμάται στρωματσάδα στο σλίπινκ-μπανγκ. Εντάξει, δεν το έκανε ούτε στα 17 του, αλλά του έρχεται φθηνότερα και του φτιάχνει προφίλ περιπετειώδες και σκληροτράχηλο. (Εκτός αν χωρίσει με το «πρόσωπο» στο οποίο θέλει να κάνει φιγούρα.)
  • Τέρμα η καθιστική ζωή. Θα γυμναστεί. Θα κάνει κάτι μουσικό και εξωτικό που να έχει και χορό μέσα, από αυτά με τα περίεργα ονόματα: καποέιρα, ζούμπα, γκάνγκναμ στάιλ (α, δεν είναι γυμναστική το τρίτο; Καλά τότε…).
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς αν σου πει ένας ΔΙΔΥΜΟΣ ότι…
  • Δεν θα ξαναστείλει ομαδικά e-mail με μούφες τρομακτικές ειδήσεις. Εκτός αν βαριέται πάααρα πολύ και δεν έχει πού να πάει και οι άλλοι τον πούλησαν για απόψε…
  • Δεν θα παραφουσκώνει το ίματζ του για να εντυπωσιάσει τις νέες γνωριμίες και δεν θα κρύψει ότι τον φωνάζουν μεν Άγη αλλά τον βάφτισαν Αγάπιο. Θα προσελκύει το ενδιαφέρον με εκείνο που πραγματικά είναι, χωρίς να μπλοφάρει.
  • Θα είναι λιγότερο επικριτικός προς τους πνευματικά υποδεέστερους συνανθρώπους του και δεν θα τους περιφρονεί, υποτιμά, ειρωνεύεται. Αυτό περιλαμβάνει και τα πρόσωπα με τα οποία θα φλερτάρει (κοινώς θα διευρύνει το πεδίο των υποψηφίων).
  • Θα ολοκληρώνει πάντα ένα πράγμα προτού προχωρήσει στο επόμενο, δεν θα αφήνει μισές δουλειές και θα συνεχίζει κάτι μέχρι τέλους, ακόμα κι αν έχει βαρεθεί. (Εκτός αν στο μεταξύ πεθάνει στα αλήθεια από πλήξη, πράγμα για το οποίο είναι ικανός.)
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς αν σου πει ένας ΚΑΡΚΙΝΟΣ ότι…
  • Φέτος θα φύγει οπωσδήποτε από το πατρικό του, έχει δεν έχει λεφτά. Κι ας μείνει σε ένα ημιυπόγειο, χωρίς θέρμανση, παρέα με κατσαρίδες. (Εδώ δεν το έκανε τόσα χρόνια, θα το κάνει τώρα που όλοι επιστρέφουν… στη μαμά τους;)
  • Από δω και πέρα θα φροντίζει τη διατροφή του και δεν θα τρώει «σαβούρες». Το παϊδάκι στα κάρβουνα πάντως δεν λογαριάζεται για σαβούρα, ούτε η πίτσα, ιδίως αν είναι βετζετέριαν. (Και ο κατάλογος των εξαιρέσεων όλο θα μακραίνει όσο περνά ο καιρός.)
  • Τέρμα πια με τον Σάκη ή τη Σούλα, που του ψήνουν το ψάρι στα χείλη. Αφού δεν τραβάει η σχέση… Καλύτερα μόνος του παρά να βασανίζεται. (Μόνος του; Βοήθεια…)
  • Θα πάψει να χαλιέται συνέχεια με το τι είπε και έκανε ο ένας και ο άλλος. Θα συγχωρεί και θα ξεχνά και ας παν’ να καούν τα παλιά. (Χαπάκια λησμονιάς δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα, ε; Τι κρίμα…)
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς αν σου πει ένας ΛΕΩΝ ότι…
  • Βαρέθηκε τα λούσα. Δεν πειράζει να τον δει η γειτονιά να κατεβάζει τα σκουπίδια με ξεχειλωμένη φόρμα και τρύπιες παντόφλες. (Θα φοράει επίσης καπελάκι, μαύρα γυαλιά και ψεύτικο μουστάκι, για να μην τον αναγνωρίσουν).
  • Δεν θα ξανακάνει δράματα στο ταίρι του, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Θα δοκιμάσει πώς είναι μια ήρεμη σχέση. Και δεν θα βαρεθεί. (Έχε τα μάτια σου ανοιχτά για να αναγνωρίσεις από τα πρώτα σημάδια την κατάθλιψη που θα πάθει).
  • Θα κάνει την υπέρβαση να παραδέχεται πότε κάποιος άλλος είναι πιο ωραίος/έξυπνος/επιτυχημένος από τον ίδιο. (Ναι, αλλά είδες τι κακόγουστα που ντύνεται;)
  • Τέρμα οι συγκαλύψεις. Θα παραδέχεται ενώπιον τρίτων αλήθειες όπως ότι τα οικονομικά του είναι χάλια, η σχέση του τον παράτησε αφού τον απάτησε, τον απόλυσαν ως περισσευούμενο και άλλα τέτοια υποτιμητικά. (Και μετά θα τους κόψει την καλημέρα, γιατί έχει εκτεθεί).
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς, αν σου πει ένας ΠΑΡΘΕΝΟΣ ότι…
  • Θα πάψει να χάνει χρόνο με μικρολεπτομέρειες. (Μόνο που η έννοια της «μικρολεπτομέρειας» είναι εντελώς υποκειμενική. Όσο για τις… μεγάλες λεπτομέρειες, ε μην ρίξουμε τελείως το επίπεδο, παρακαλώ).
  • Δεν θα στραβώνει, αν του ανακατεύουν, λερώνουν, πειράζουν, διαταράσσουν τον ζωτικό του χώρο όντα που έχουν το ακαταλόγιστο, όπως παιδάκια, ζωάκια και στοιχεία της φύσεως. (Όλοι οι υπόλοιποι όμως, αλίμονό σας!)
  • Θα εμπιστευθεί επιτέλους το ανοσοποιητικό του σύστημα και δεν θα αγοράζει όλες τις συσκευές απολύμανσης, υπεριωδών, υπερύθρων και ατμού που βλέπει στα τελεμάρκετινγκ. (Θα χάσει όμως τον ύπνο του, γιατί θα ξαπλώνει και θα φαντάζεται ακάρεα και άλλα μαμούνια να σουλατσάρουν στο στρώμα του).
  • Θα πάψει να είναι ο πάντα πρόθυμος εθελοντής να κάνει όλη τη χαμαλοδουλειά, ενώ οι άλλοι θα κάθονται. (Τι ενοχλητική αίσθηση, να νιώθει άχρηστος και κανείς να μην του λέει «μπράβο». Εντάξει, κερδίσατε, θα πλύνει αυτός τα πιάτα).
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς, αν σου πει ένας ΖΥΓΟΣ ότι…
  • Θα πληρώνει πρώτα τους λογαριασμούς και τις κάρτες του και μετά θα κάνει το κέφι του, αν περισσεύει κάτι. Και μάλιστα θα καταστρώνει και μηνιαίο μπάτζετ επ’ αυτού. (Δεν ξέρεις με ποιο από τα δύο να γελάσεις περισσότερο).
  • Δεν θα ξαναπάρει τηλέφωνο τον/την «πρώην» τάχα για ευχές, με την ελπίδα μιας επανασύνδεσης. (Από την άλλη όμως, πολιτισμένοι άνθρωποι δεν είμαστε; Να μην λέμε ούτε ένα «χρόνια πολλά», πια;)
  • Δεν θα καθυστερεί τη λήψη μιας απόφασης, ακόμα και της πιο σοβαρής, περισσότερο από ένα 24ωρο. (Ωραία, το αποφάσισε. Πρέπει και να το κάνει κιόλας; Κάτσε να το ξανασκεφτούμε λίγο…)
  • Θα καταφέρει να είναι καλοντυμένος και με ωραίο σπίτι, ακόμα και ψωνίζοντας από τη λαϊκή. Καιρός να επιστρατεύσει το καλό του γούστο. (Εκτός από τότε που θα δει το μαγαζί στο Κολωνάκι να δίνει τα δερμάτινα τζάκετ μισοτιμής και σε πέντε-δέκα άλλες παρόμοιες περιστάσεις…)
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς, αν σου πει ένας ΣΚΟΡΠΙΟΣ ότι…
  • Από δω και πέρα θα σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν θα κάθεται να σε ελέγχει ή να σου κάνει σκηνικά. (Ναι. Και μετά θα πάει να διαδεχτεί τον Δαλάι Λάμα).
  • Θα φαίνεται ανώτερος άνθρωπος και δεν θα καταστρώνει εκδικητικά σενάρια, αν κάποιος τον πείραξε, τον έβλαψε και του την έσπασε. Θα αντιπαρέρχεται τις προκλήσεις με τη δύναμη του χαρακτήρα. (Οι κουκλίτσες βουντού στο ντουλάπι είναι απλώς μαξιλαράκια για τις καρφίτσες…)
  • Δεν θα τον πιάνει πανικός αν πέφτει η απόδοσή του στο κρεβάτι. Άνθρωπος είναι, όχι sex machine. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα, που καθορίζουν την ποιότητα της σχέσης. (Ιδίως μεταξύ βαριεστημένων υπερηλίκων.)
  • Θα ξέρει πότε να τα παρατάει οριστικά, όταν κάποιος ή κάτι δεν του κάθεται, και θα στρέφει την προσοχή του σε άλλους στόχους. (Αυτό είναι που λένε «στρατηγική υποχώρηση». Θα επανέλθει δριμύτερος και θα ξαναχτυπήσει, με μαθηματική ακρίβεια).
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς, αν σου πει ένας ΤΟΞΟΤΗΣ ότι…
  • Θα είναι απόλυτα πιστός στο ταίρι του. Σωματικά, εννοείται. (Τίποτα δεν εννοείται, διευκρίνισέ το. Γιατί πιστός συναισθηματικά, είναι τζάμπα πράμα).
  • Αποφάσισε επιτέλους να βρει μια σταθερή δουλειά, με ωράριο και ασφάλιση, γιατί πρέπει να κοιτάξει λίγο το μέλλον του και να μη ζει για το σήμερα. (Που δεν θα βρει, διότι κίνησε ο Εβραίος για το παζάρι και ήτανε Σάββατο, με ανεργία 25%…).
  • Δεν θα προσπαθεί να επιβάλει ντε και καλά τις απόψεις του στους άλλους. Και θα τους κάνει παρέα, ακόμα κι αν δεν έχουν τα ίδια υψηλού επιπέδου ενδιαφέροντα με εκείνον. (Εκτός αν «παρέα» σημαίνει θα κάτσουμε σπίτι να δούμε τούρκικα στην τηλεόραση).
  • Θα λέει με τακτ αυτό που σκέπτεται, γιατί βαρέθηκε να δημιουργούνται συνέχεια δράματα και παρεξηγήσεις. Μπορείς να είσαι ειλικρινής έστω και με συγκαλυμμένο τρόπο. (Εσύ μπορείς, ο Τοξότης όμως όχι. Πάντα θα του ξεφεύγει η χοντράδα).
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς αν σου πει ένας ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ότι…
  • Φέτος θα αφιερώνει περισσότερο χρόνο σε εσένα και στο να περνάτε καλά. Κάνοντας πράγματα μαζί. Όχι εκείνος να κάνει το κέφι του κι εσύ απλώς να παρακολουθείς στο περιθώριο. (Μα, γιατί στραβώνεις που κάθεται και ψαρεύει; Μαζί δεν είσαστε;)
  • Δεν θα τρέχει έντρομος στα Επείγοντα, κάθε φορά που παράφαγε και έχει καούρα. Απλώς θα κάνει τακτικά τσεκ-απ για να ξέρει με σιγουριά (…ότι δεν του μένουν παρά μόνο καμιά εξηνταριά χρόνια ζωής).
  • Θα δουλεύει λιγότερο, στο κάτω κάτω λεφτά δεν βγαίνουν έτσι κι αλλιώς, και άσε που βρίσκεται σε φάση αναθεώρησης των αξιών του. (Αλλά όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο, γιατί έχει κάτι πραγματάκια να τελειώσει στο γραφείο.)
  • Όταν αγοράζει μια καινούργια συσκευή, θα δοκιμάζει πρώτα απλώς να τη βάλει στην πρίζα και να πατήσει το on, χωρίς να μελετήσει διεξοδικά όλο το βιβλιαράκι με τις οδηγίες. (Ναι, αλλά αν υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό για να δουλέψει το σεσουάρ και αυτός το παραβλέψει;)
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς, αν σου πει ένας ΥΔΡΟΧΟΟΣ ότι…
  • Θα συγκρατεί την εκκεντρικότητά του και δεν θα κάνει πράγματα που μπορεί να σοκάρουν ή να τρομάξουν ηλικιωμένους, παιδιά και άλλες ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. (Δεν χρειαζόταν, π.χ. να πει στη θεία Ευτέρπη ότι τον έτσουζε η πλάτη του, γιατί είχε κάνει χαλάουα…)
  • Δεν θα τρέξει πανικόβλητος την επόμενη φορά που το ταίρι του θα προσπαθήσει να ανοίξει συζήτηση για τις προοπτικές και το μέλλον της σχέσης τους. Θα το υποστεί με γενναιότητα. (Αλλά δεν θα του πάρουν κουβέντα).
  • Θα αρχίσει να εκτιμά την ωραιότητα των παλιών μεταχειρισμένων πραγμάτων, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, εφόσον δεν θα έχει λεφτά να παίρνει καινούργια. Για αρχή, θα μπει σε ένα παλαιοπωλείο και θα μείνει εκεί πέντε ολόκληρα λεπτά. (Μετά θα τον βγάλουν σηκωτό).
  • Έχοντας αποφασίσει ότι το ράσο δεν κάνει τον παπά, δεν θα δίνει πια τόση σημασία στο ντύσιμό του. Μπορεί να λάμψει με την προσωπικότητά του, ακόμα και με ένα απλό τζην και φούτερ. (Θα βάλει όμως και ένα καπέλο με φτερό από πάνω).
Μην το πάρεις και τοις μετρητοίς αν σου πει ένας ΙΧΘΥΣ ότι…
  • Για να γίνει πιο αποδοτικός, θα καταστρώνει ημερήσιο πρόγραμμα για τις δουλειές του και θα το τηρεί. (Δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά δεν πειράζει. Θα του έπαιρνε τόση ώρα να το φτιάξει, που δεν θα του έμενε χρόνος για τίποτα άλλο).
  • Δεν θα χαζεύει τα σύννεφα, τη θάλασσα ή το απόλυτο κενό σε πλήρη ακινησία για πάνω από δέκα λεπτά συνεχόμενα και περισσότερο από πέντε φορές τη μέρα. (Όχι τίποτα άλλο, τρομάζει και τον κόσμο πως έπαθε εγκεφαλικό).
  • Θα εξελιχθεί τεχνολογικώς. Θα μάθει να χρησιμοποιεί και τις άλλες λειτουργίες στο κινητό του, πέρα από τα μηνύματα και τις φωτογραφίες. Θα μάθει και το photoshop, στο κομπιούτερ. Θα προγραμματίσει τον αποκωδικοποιητή της τηλεόρασης. (Και μετά θα ξαναγυρίσει στον παλιό, καλό μη τεχνολογικό εαυτό του).
  • Θα πάψει να είναι αθώος ωσάν την Κοκκινοσκουφίτσα και δεν θα καταπίνει αμάσητα τα φούμαρα που θα του σερβίρουν οι διάφοροι Κακοί Λύκοι. (Εφόσον βέβαια θα καταφέρνει να ξεχωρίσει τους κακούς από τους καλούς λύκους…)
Πηγή: Myastro.gr
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 05-01-2013 00:00:00