blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ονειροκρίτης
 
blank

Ονειροκρίτης και ερμηνεία ονείρου για Δόντια

Sponsored Links
Όνειρο: Δόντια

Είδατε δόντια στο όνειρό σας; Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για τα όνειρο με δόντια και σας τις παραθέτουμε όλες εδώ, όπως δόντια που πέφτουν, δόντια μωρού, ούλα χωρίς δόντια, τραπεζίτης, δόντι που έσπασε, που κινούνται, πονόδοντος κλπ

Δόντια που πέφτουν

Το όνειρο της απώλειας των δοντιών έχει διάφορες έννοιες ή ερμηνείες, που εξαρτώνται από πολλές λεπτομέρειες που εμφανίζονται στο όνειρο. Τα δόντια είναι πάντα το σύμβολο της ζωτικότητας. Είναι προφανές ότι το όνειρο της απώλειας των δοντιών, μπορεί να σχετίζεται με την απώλεια της ζωτικής ενέργειας ή να έχει προκληθεί από ένα ανεπιθύμητο συμβάν. Παράλληλα το όνειρο με όμορφα λευκά και καθαρά δόντια, είναι ένα σημάδι καλής υγείας, καλής διάθεσης και τελικά καλής τύχης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απώλεια των δοντιών, ανακοινώνει αλλαγές στη ζωή σας, όπως η μετάβαση σε ένα νέο και ευεργετικό στάδιο, αλλά με προκλήσεις και δυσκολίες. Ας δούμε αναλυτικά, τις διάφορες ερμηνείες για τα δόντια που πέφτουν.

Αν δούμε στο όνειρο πως χάνουμε το δόντι μας και στη θέση του φυτρώνει άλλο, αλλά αυτό είναι ένα όνειρο που δεν εμφανίζεται συχνά στον ύπνο μας. Σημαίνει ότι θα υπάρξει μια αναγέννηση, μια επανεκκίνηση στη ζωή μας. Κάτι νέο θα ξεκινήσουμε που θα μας πάει καλά.

Αν δούμε στον ύπνο μας ότι χάνουμε ένα και όλα τα δόντια μας οριστικά, αυτό ανακοινώνει την εξουδετέρωση των εχθρών μας.

Αν δείτε ότι βλέπετε τον εαυτό σας να βγάζει ο ίδιος τα δόντια του σημαίνει απρόβλεπτα έξοδα ή ότι θα περάσετε μια κατάσταση αδυναμίας, που όμως θα ξεπεράσετε εύκολα.

Αν χάσετε το δόντι σας στον ύπνο μπορεί να σημαίνει την απομάκρυνση ενός κουραστικού ατόμου του περιβάλλοντος σας.

Η απώλεια μπροστινού δοντιού μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας δύσκολης αλλαγής της ζωής, του γάμου ή ακόμα και χωρισμό.

Το να ονειρεύεσαι να χάνεις δόντια με σφραγίσματα ή γέφυρες ή εμφυτεύματα είναι προάγγελος απρόβλεπτων εξόδων.

Το να ονειρευτείς σπασμένα δόντια ή μαλακά ή που θρυμματίζονται σαν ψίχουλα σημαίνει ότι θα φοβηθείτε για κάποια απώλεια αντικειμένου, περιουσίας ή ατόμου, που όμως δεν θα συμβεί στην πραγματική ζωή.

Αν το δόντι πέσει στο χέρι σας είναι ένα πολύ καλό όνειρο. Προαναγγέλλει γέννηση ή κάποια ευχάριστη αλλαγή. Γενικά είναι προάγγελος μιας αναγέννησης στη ζωή σας.

Σαν συμπέρασμα, η απώλεια των δοντιών σας στο όνειρο προειδοποιεί για αλλαγές που θα είναι θετικές ή αρνητικές, ανάλογα με την προσωπική σας κατάσταση και τις σχέσεις σας με τους γύρω σας.

Δόντι που αιμορραγεί

Στο όνειρο που αφορά την απώλεια δοντιών, πρέπει να λάβετε υπόψη αν το δόντι αιμορραγεί ή όχι, καθώς σε περίπτωση που υπάρχει αιμορραγία μπορεί να σημαίνει προβλήματα ενός στενού φίλου ή συγγενή ή μπορεί να αποτελεί μια ένδειξη αποτυχίας σε κάποια σχέδιά σας.

Δόντια που κουνιούνται

Αν κάποιο δόντι, δικό σας ή άλλου ατόμου, κουνιέται αλλά δεν πέφτει, προσέξτε γιατί έρχονται απρόσμενες δυσκολίες, τις οποίες όμως θα ξεπεράσετε. Αν όμως πέφτει το δόντι σας, να είστε προσεκτικοί, επειδή κάποιο γνωστό σας πρόσωπο θα περάσει δυσκολίες και θα ζητήσει τη βοήθεια σας.

Ούλα χωρίς δόντια

Αν ονειρευτείτε ότι εσείς ή κάποιος άλλος είναι φαφούτης, δηλαδή ένα στόμα χωρίς δόντια, θα περάσετε κάποια στενοχώρια. Μπορεί επίσης, να σημαίνει ξαφνικά έξοδα.

Όμορφα γερά λευκά δόντια

Αν ονειρευτείτε ότι έχετε όμορφα ή γερά λευκά δόντια αποτελεί ένδειξη ευημερίας. Σημαίνει ότι θα αποκτήσετε χρήματα ή περιουσία. Επίσης μπορεί να σημαίνει κάποια κληρονομιά ή σημαντική αγορά, όπως σπίτι, αυτοκίνητο ή ακόμη και ακριβά ρούχα.

Γενικά, τα όμορφα δόντια σημαίνουν ευμάρεια ή έλευση χρημάτων.

Σάπια, σπασμένα ή βρώμικα δόντια

Αν δείτε στο όνειρο ότι έχετε φθορές στα δόντια ή ότι έσπασε κάποιο δόντι σημαίνει ότι μπορεί να βρεθείτε σε κατάσταση αδυναμίας. Το όνειρο αποτελεί μια προειδοποίηση ότι πρέπει να κινητοποιηθείτε για να αποτρέψετε μια επερχόμενη αρνητική κατάσταση.

Το να ονειρευτείτε σάπια, σπασμένα ή βρώμικα δόντια, επίσης προαναγγέλλει οπισθοδρομήσεις σε κάποια από τα σχέδια σας.

Κίτρινα δόντια

Τα κίτρινα δόντια είναι ένα όνειρο που προαναγγέλλει μελλοντικές ανησυχίες. Κάτι θα σας αναστατώσει, αλλά θα το ξεπεράσετε εύκολα.

Δόντια μωρού

Αν ονειρευτείτε δόντια μικρού παιδιού, όπως το να δείχνει τα δόντια του ή να βγάζει δόντια είναι ένα καλό προμήνυμα. Θα συμβεί ένα πολύ καλό κι ευχάριστο γεγονός για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Επίσης σημαίνει καλή τύχη!

Περιποίηση, Βούρτσισμα δοντιών

Εάν ονειρεύεστε ότι περιποιείστε τα δόντια σας, είναι προμήνυμα ότι οι ανησυχίες σας θα εξαφανιστούν.

Αν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή αν έχετε αγοράσει οδοντόκρεμα μπορεί επίσης να προαναγγέλλει την επίσκεψη αγαπημένων προσώπων.

Το να δείτε κάποιον που βουρτσίζει τα δόντια του, ανακοινώνει μια επιτυχία σε κάποιο έργο που έχετε αναλάβει στην εργασία σας.

Διαβάστε επίσης τις ερμηνείες ονείρων για οδοντίατρο και οδοντόβουρτσα - οδοντόκρεμα.

Δόντια που μεγαλώνουν

Το όνειρο των δοντιών που μεγαλώνουν αντιπροσωπεύει την οικογένεια του κοιμώμενου. Σημαίνει ότι κάτι καλό θα συμβεί στο οικογενειακό περιβάλλον σας.

Οδοντοστοιχίες, μασέλες, ψεύτικα δόντια

Εάν στο όνειρό σας, δείτε ψεύτικα δόντια ή χρησιμοποιείτε οδοντοστοιχίες ή μασέλες, σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε σοβαρές προκλήσεις που θα απαιτήσουν μεγάλες προσπάθειες για να τις ξεπεράσετε.

Εναλλακτικά, το όνειρο με ψεύτικα δόντια, υποδεικνύει επίσης ότι φιλικό σας πρόσωπο θα ασκήσει άδικη κριτική εναντίον σας.

Χρυσά ή ασημένια δόντια

Τα όνειρα με χρυσά δόντια είναι συνώνυμο του πλούτου και από κάπου θα πάρετε χρήματα. Σημαίνουν επίσης επιτυχία σε σπουδές ή επαγγελματικά. Τα ασημένια δόντια προβλέπουν υψηλές δαπάνες για ψυχαγωγία.

Πονόδοντος

Ο πονόδοντος σε ένα όνειρο σημαίνει ότι κάποιος θα σας συμπεριφερθεί με άσχημο τρόπο και θα σας πληγώσει.

Δόντια που τρίζουν

Το όνειρο ότι τρίζουν τα δόντια σας είναι προάγγελος μιας απογοήτευσης από κοντινό σας πρόσωπο.

Δείχνεις τα δόντια σου

Το να ονειρεύεσαι ότι δείχνεις τα δόντια σου σημαίνει ότι το μίσος είναι κακός σύμβουλος. Πρόσεξε λοιπόν μην εμπλακείς ηθελημένα ή άθελα σου σε καβγάδες.

Η έννοια των ονείρων των δοντιών σύμφωνα την ψυχανάλυση

Τα όνειρα με δόντια είναι ένα θέμα στο οποίο οι απόψεις των ερμηνευτών ονείρων συχνά αποκλίνουν. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε. Το να ονειρεύεσαι ότι χάνεις τα δόντια σου είναι ένα σύμβολο απογοήτευσης και ευνουχισμού και ακόμη και καταστροφής. Η απώλεια των δοντιών είναι στενά συνδεδεμένη με τον ασυνείδητο φόβο της απώλειας της ζωτικής ενέργειας ή μιας από τις αμυντικές της ικανότητες. Τα δόντια στη γενετική μνήμη του ανθρώπου είναι η επιθετικότητα και η δύναμη για την αφομοίωση της τροφής στην αρχαιότητα. Κάποιος που έχασε τα δόντια του ήταν συνώνυμος με αργό θάνατο και είναι πιθανόν ότι αυτό το όνειρο ακόμη και σήμερα βασανίζει τον άνθρωπο για την ίδια αιτία.

Αυτό το όνειρο μπορεί επίσης να συνδέεται με τις φιλοδοξίες και τις υλικές επιθυμίες, αλλά και τη δύναμη της κατοχής. Με άλλα λόγια, έχει άμεση σχέση με την εξουσία και τις ανασφάλειες μας, σε όλους τους τομείς της ζωής μας, όπως οικογενειακές ή φιλικές ή κοινωνικές σχέσεις, αισθηματικά, επαγγελματικά, οικονομικά ή υγεία. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα.

Γενικά, το να ονειρεύεσαι να χάσεις τα σάπια δόντια σου είναι ένας προάγγελος ασθένειας, όπως και το φτύσιμο των δοντιών μπορεί να δηλώσει ένα πρόβλημα υγείας. Εναλλακτικά, σημαίνει ότι θα περάσετε μια δυσκολία ή ότι κάτι θα σας αναστατώσει. Και τις δυο περιπτώσεις πρόκειται για κάτι περιστασιακό που θα το ξεπεράσετε γρήγορα.

Για να καταλάβετε τι σημαίνει η απώλεια των δοντιών σας στο όνειρο, είναι σημαντικό να το συνδέσετε με τα πραγματικά γεγονότα της ζωής σας. Το όνειρο ότι χάνετε τα δόντια σας συχνά προέρχεται από μια απώλεια αυτοεκτίμησης, όπως να βρεθήκατε σε μια θέση αδυναμίας ή κάτι να σας ενόχλησε την προηγούμενη ημέρα.

Για τον πατέρα της ψυχανάλυσης Sigmund Freud τα δόντια συμβολίζουν το άγχος, τις φοβίες, τις τιμωρίες και ο πονόδοντος αντιπροσωπεύει μια κρυμμένη επιθυμία.

Το να ονειρευτεί κανείς να χάσει τα δόντια του είναι ο φόβος του ευνουχισμού ως τιμωρία για τον αυνανισμό.

Υγιή, όμορφα δόντια αντιπροσωπεύουν την επιθυμία σας για μια ισορροπημένη σχέση.

Για τις γυναίκες, τα δόντια είναι συχνά το σύμβολο των παιδιών.

Τα δόντια που πέφτουν εύκολα σε ένα όνειρο σημαίνουν ότι δέχεστε να ωριμάσετε.

Τα δόντια που πονάνε μπορεί να σημαίνουν ότι έχετε πρόβλημα να συμπεριφέρεστε ως υπεύθυνο άτομο.

Εάν αφαιρείτε με δύναμη τα δόντια σας, αυτό είναι ένα σημάδι που αρνείστε να μεγαλώσετε.

Εάν στο όνειρό σας έχετε ξεριζώσει ένα δόντι, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ένα μωρό ή επιθυμείτε μια εγκυμοσύνη.

Το να ονειρεύεσαι ότι χάνεις τα δόντια σου και τα καταπίνεις είναι συχνά ένα γυναικείο όνειρο, επειδή συχνά συνδέεται με μια νευρική επιθυμία για εγκυμοσύνη.

Ανάλογα με την ομάδα δοντιών, το όνειρο αφορά διαφορετικά άτομα του περιβάλλοντος μας:

Το να ονειρεύεσαι τα δόντια και να δεις τους γομφίους αντιπροσωπεύει τους προγόνους σου.

Οι κυνόδοντες: τα κεφάλια της οικογένειας.

Τα υπόλοιπα δόντια (τομείς - φρονιμίτες): φίλοι, αισθηματικές ή επαγγελματικές σχέσεις.

Η έννοια του ονείρου του δοντιού σύμφωνα με τον Νοστράδαμο

Το να ονειρευτεί κανείς να χάνει τα δόντια του, προβλέπει την εξαφάνιση φίλων ή την άφιξη κακής τύχης.

Αν ονειρευτείτε το βούρτσισμα των δοντιών σας σημαίνει ότι οι προσπάθειές σας ωφελούν τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό σας.

Αν έχετε έναν πονόδοντο σε ένα όνειρο σημαίνει ότι μετά τις δοκιμασίες έρχεται η άνεση.

Η ύπαρξη γυάλινων δοντιών αποτελεί ένδειξη ότι κινδυνεύετε.

Η έννοια του ονείρου των δοντιών σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο

Ο Αρτεμίδωρος ο Δαλδιανός (ή Ονειροκριτικός) ήταν γνωστός ερμηνευτής ονείρων, που έζησε το δεύτερο μισό του 2ου μ.Χ. αιώνα στην Έφεσο.

Όσοι είναι χρεωμένοι και βλέπουν στο όνειρο ότι πέφτουν τα δόντια τους, είναι σημάδι ότι θα βρεθούν σε θέση να ξεπληρώσουν τα χρέη τους.

Εάν όμως τα δόντια θρυμματιστούν και πέσουν όλα με τη μία, είναι σημάδι ότι θα υπάρξει απώλεια περιουσίας.

Το να ονειρευτείς μεγάλα δόντια σάπια και μαύρα που ξεριζώνονται σημαίνουν για το Αρτεμίδωρο, το τέλος της δυστυχίας και των ανησυχιών.

Το να ονειρεύεσαι χρυσά δόντια είναι ένας καλό σημάδι για τους μαθητές και τους ομιλητές.

Βαθμολόγησε
Score: 4  Ψήφοι: 9