blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Γνώρισε το παιδί που υπάρχει μέσα σου: Τα «παιδικά τραύματα» και οι αστρολογικές τους αντιστοιχίες.

 
Γνώρισε το παιδί που υπάρχει μέσα σου: Τα «παιδικά τραύματα» και οι αστρολογικές τους αντιστοιχίες.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 
Sponsored Links

Τα «παιδικά τραύματα» και η αστρολογία

Ποιος λέει ότι η παιδική ηλικία είναι μόνο πρόσχαρη και ανέμελη; Ελάχιστοι μπορούν να πουν ότι τα παιδικά τους χρόνια δεν τους άφησαν κάποια ενοχλητικά κατάλοιπα, όπως ανασφάλειες, κόμπλεξ ή ακόμα και τραύματα. Έτσι, συχνά αποδίδουμε τις αδυναμίες μας τους γονείς μας και γενικά στο οικογενειακό μας περιβάλλον, που κατά τη γνώμη μας δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Ισχύει όμως αυτό τελικά ή είναι όλα μια δικαιολογία για να μην ξεπερνάμε τις αδυναμίες μας;

 
Η αστρολογία δίνει τις δικές της απαντήσεις με βάση ορισμένες θέσεις και σχέσεις των πλανητών στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Ο γενέθλιος χάρτης δείχνει πώς το συγκεκριμένο άτομο βίωσε τα παιδικά του χρόνια. Βέβαια, εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μιλάμε για τον τρόπο που το ίδιο το πρόσωπο ζούσε και αντιλαμβανόταν καταστάσεις, χωρίς να είναι βέβαιο ότι και αντικειμενικά οι γονείς του ήταν π.χ. αδιάφοροι ή καταπιεστικοί. Παρόλα αυτά, όποια κι αν ήταν πραγματικά η κατάσταση, άφησε ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή του παιδιού, που τα μεταφέρει και στην ενήλικη ζωή του. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως αυτό το «εσωτερικό παιδί» το κουβαλάμε μέσα μας για πάντα. Το θέμα είναι πώς το εκδηλώνει ο καθένας μας.
 
Ένα παιδί έχει από φυσικού του όλα τα χαρίσματα για να ευτυχεί: Αντιμετωπίζει τον κόσμο με χαρά, περιέργεια και θαυμασμό, δεν καταπιέζει τα συναισθήματά του, ακούει την καρδιά του, αφήνεται με εμπιστοσύνη, είναι γεμάτο εμπνεύσεις και δημιουργικότητα. Δεν μένει κολλημένο στο παρελθόν, αντίθετα αφήνει πίσω του γρήγορα ό,τι το στενοχώρησε και η κάθε μέρα είναι γι’ αυτό μια καινούργια περιπέτεια. Κι όποιος μπορεί μεγαλώνοντας να κρατήσει αυτά τα χαρίσματα της παιδικής ηλικίας, έχοντας ταυτόχρονα ωριμάσει, εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό μια επιτυχημένη ζωή. Το εσωτερικό μας παιδί είναι μια κινητήρια δύναμη που μας συνοδεύει σε όλα μας τα χρόνια. Αν διατηρήσουμε τη σύνδεση μαζί του, έχουμε κερδίσει το μυστικό της ευτυχίας.

Το πληγωμένο εσωτερικό παιδί

Από την άλλη, όμως, όταν κάποιος έχει πληγωθεί σαν παιδί και κουβαλά τα τραύματά του στην ωριμότητα, μπλοκάρει οτιδήποτε θέλει να πετύχει, καθώς ζει το παρόν του φιλτράροντάς το μέσα από τις παλιές αναμνήσεις του των ταπεινώσεων, των περιορισμών, των φόβων, της αποξένωσης.
 
Παρόλα αυτά, όσα μας πλήγωσαν και μας φόβισαν, δεν είναι πάντα επιζήμια. Μπορεί να ξυπνήσουν τη δημιουργική πλευρά του εσωτερικού μας παιδιού. Ακριβώς όπως τα πιτσιρίκια επινοούν… στρατηγικές επιβίωσης και βρίσκουν λύσεις, έτσι και ο καθένας από εμάς μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αρνητικές εμπειρίες του για να προχωρήσει.
 
Σε αυτή τη διαδικασία είναι σημαντικό να αφήνουμε πίσω μας τις τραυματικές εμπειρίες και να αναζητούμε νέους τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς, πιο κατάλληλους για την τωρινή μας ζωή. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να ελευθερωθούμε από το παρελθόν, καθώς παύουμε να προσπαθούμε μάταια να ικανοποιήσουμε παλιές ανάγκες και επιθυμίες, χρησιμοποιώντας πρόσωπα που μπήκαν αργότερα στη ζωή μας. Όπως για παράδειγμα, το να υποκαθιστά κανείς την αποδοχή που δεν είχε από ένα γονιό, με την επιδοκιμασία ενός ερωτικού συντρόφου.
 
Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρνουμε να ερμηνεύουμε τις εμπειρίες μας με καινούργιο τρόπο, να τις βλέπουμε κάτω από ένα διαφορετικό φως και να ανακαλύπτουμε νέες δυνατότητες στη ζωή. Όσο περισσότερο καταφέρνει κανείς να μην ταυτίζεται με το παρελθόν του, δηλαδή να μην αυτοπροσδιορίζεται στο παρόν με βάση εκείνα που έζησε στο παρελθόν, θα δώσει περισσότερο χώρο για να αναπτυχθούν οι δυνατότητές του. Έτσι, θα ενισχυθεί και η ικανότητά του να χαίρεται τη ζωή και να γίνει το πρόσωπο που πραγματικά είναι κατά βάθος. Θα ξαναβρεί την ουσία του εσωτερικού παιδιού, αυτού του κομματιού της προσωπικότητάς μας, που έχει μέσα του έναν τέτοιο ανεξάντλητο δυναμικό. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Χρίστος Ντούβλης, Ολυμπία Χριστοδουλή, Νάντια Ρήγα και όλοι οι συνεργάτες του Myastro.gr στο 14788 σε χαμηλότερη χρέωση! Πλέον μπορείς να καλείς στην πιο αξιόπιστη γραμμή προβλέψεων στο 14788 ΜΟΝΟ 1,09€/1' από κινητό και 1,19€/1' από σταθερό.

Επιθυμείς προσωπική πρόβλεψη χωρίς να φαίνεται η χρέωση στο λογαριασμό του τηλεφώνου σου; Αγοράζεις χρόνο ομιλίας, καλείς σε σταθερό τηλέφωνο και έχεις προσωπική πρόβλεψη! Μάθε εδώ πως!

Τι αποκαλύπτει το ωροσκόπιο

Στη συνέχεια περιγράφονται οι εμπειρίες του πληγωμένου εσωτερικού παιδιού και οι αστρολογικές τους αντιστοιχίες.
 
Για να δεις κατά πόσον εσύ ή κάποιο άλλο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει έχει ζητήματα με την παιδική ηλικία, θα πρέπει να λάβεις υπόψη τον αστρολογικό χάρτη του ατόμου, που θα βρεις στο myastro.gr. Τα στοιχεία του γενέθλιου χάρτη που παίζουν ρόλο είναι:
 
Οι θέσεις και οι όψεις της Σελήνης, του Πλούτωνα, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Κρόνου.
Οι θέσεις ορισμένων πλανητών στον 4ο Οίκο, που συνδέεται με το σπιτικό, την οικογένεια και τους γονείς.
Το Ναδίρ του ωροσκοπίου, δηλαδή το σημείο όπου ξεκινά ο 4ος Οίκος. Θα το διακρίνεις εύκολα στην περιφέρεια του αστρολογικού κύκλου, στο κατώτερο σημείο του, σημειωμένο με μια κόκκινη κουκίδα. Έχει σημασία ποιο ζώδιο αντιστοιχεί στο Ναδίρ ή αν αυτό το σημείο σχηματίζει όψη τετραγώνου με Πλούτωνα, Ουρανό, Ποσειδώνα ή Κρόνο.
 
Πιο κάτω θα δεις αναλυτικά τι εξετάζεις στον γενέθλιο χάρτη και τι μπορεί να σημαίνουν ορισμένες θέσεις και όψεις, για τον τρόπο που βίωσε κανείς τα παιδικά του χρόνια.

Σελήνη και Πλούτωνας

Ισχύει για:
 
Σελήνη σε οποιαδήποτε όψη με Πλούτωνα
Σελήνη στον Σκορπιό
Σκορπιό στο Ναδίρ του ωροσκοπίου
Πλούτωνα σε τετράγωνο με το Ναδίρ
Πλούτωνα στον 4ο Οίκο
Πλούτωνα σε οποιαδήποτε όψη με πλανήτες που βρίσκονται στον 4ο Οίκο
 
Όταν υπάρχει κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω θέσεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο, το άτομο μπορεί να βίωσε στα παιδικά του χρόνια καταστάσεις όπως: Να ζούσε σε ένα υπερβολικά ελεγκτικό ή δεσποτικό οικογενειακό περιβάλλον. Να πιεζόταν συναισθηματικά, να υποβαλλόταν σε συναισθηματικούς εκβιασμούς, να άκουγε παράπονα και κατηγορίες για το άτομό του, να το τιμωρούσαν με το να μην του μιλούν. Οι δικοί του πιθανόν να είχαν υπερβολικές προσδοκίες και απαιτήσεις από εκείνον. Ή να ασκούσαν εξουσία επάνω του, μέσα από τον φόβο, τον ψυχολογικό ή σωματικό πόνο, την αίσθηση ενοχής, τη στέρηση. Μπορεί να τον κατηγορούσαν, να τον υποβίβαζαν, να τον περιόριζαν. Ή και να τον αγνοούσαν. Να επικρατούσε στο οικογενειακό περιβάλλον η υπερβολική ηθικολογία. Και τέλος να απουσίαζε η αίσθηση του αστείου και όλα να παίρνονταν πολύ στα σοβαρά. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Σελήνη και Ουρανός

Ισχύει για:
 
Σελήνη σε οποιαδήποτε όψη με Ουρανό
Σελήνη στον Υδροχόο
Υδροχόο στο Ναδίρ του ωροσκοπίου
Ουρανό σε τετράγωνο με το Ναδίρ
Ουρανό στον 4ο Οίκο
Ουρανό σε οποιαδήποτε όψη με πλανήτες που βρίσκονται στον 4ο Οίκο
 
Όταν υπάρχει κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω θέσεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο, το άτομο μπορεί να βίωσε στα παιδικά του χρόνια καταστάσεις όπως: Η συμπεριφορά των δικών του να ήταν υπερπροστατευτική και να τον περιέβαλαν με ανησυχία για τα πιο ασήμαντα ζητήματα. Να τόνιζαν σε υπέρμετρο βαθμό τα προτερήματα ή τα ελαττώματά του. Να μην έθεταν όρια ή να μη σέβονταν τα δικά του όρια. Να τον αποπροσανατόλιζαν μέσα από μια παράλογη συμπεριφορά, να του έδιναν αντιφατικά μηνύματα και κατευθύνσεις ή να μην του έδιναν καθόλου κατευθύνσεις, να του προκαλούσαν σύγχυση. Να τον απέκοπταν από τα προβλήματα της σκληρής πραγματικότητας, δημιουργώντας μια παραπλανητική εικόνα της ζωής. Να πρόβαλαν στον ίδιο κάθε τους ελπίδα και προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον. Να συμπεριφέρονταν απόμακρα, με ψυχρότητα, ή να χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρία την αιφνίδια συναισθηματική απομάκρυνσή τους. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Χρίστος Ντούβλης, Ολυμπία Χριστοδουλή, Νάντια Ρήγα και όλοι οι συνεργάτες του Myastro.gr στο 14788 σε χαμηλότερη χρέωση! Πλέον μπορείς να καλείς στην πιο αξιόπιστη γραμμή προβλέψεων στο 14788 ΜΟΝΟ 1,09€/1' από κινητό και 1,19€/1' από σταθερό.

Επιθυμείς προσωπική πρόβλεψη χωρίς να φαίνεται η χρέωση στο λογαριασμό του τηλεφώνου σου; Αγοράζεις χρόνο ομιλίας, καλείς σε σταθερό τηλέφωνο και έχεις προσωπική πρόβλεψη! Μάθε εδώ πως!

Σελήνη και Ποσειδώνας

Ισχύει για:
 
Σελήνη σε οποιαδήποτε όψη με Ποσειδώνα
Σελήνη στους Ιχθείς
Ιχθείς στο Ναδίρ του ωροσκοπίου
Ποσειδώνα σε τετράγωνο με το Ναδίρ
Ποσειδώνα στον 4ο Οίκο
Ποσειδώνα σε οποιαδήποτε όψη με πλανήτες που βρίσκονται στον 4ο Οίκο
 
Όταν υπάρχει κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω θέσεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο, το άτομο μπορεί να βίωσε στα παιδικά του χρόνια καταστάσεις όπως: Να αισθανόταν ή να βίωσε εγκατάλειψη από τους γονείς. Να έχασε τον έναν ή και τους δύο γονείς. Να είχε φόβους που κανείς δεν τον βοηθούσε να ξεπεράσει. Να αντιμετωπιζόταν με έλλειψη ενδιαφέροντος, να τον παραμελούσαν, να μην του έδιναν προσοχή. Να του δημιουργούσαν σύγχυση και αποπροσανατολισμό, από έλλειψη σαφήνειας απέναντί του. Ο ένας γονιός να μην μπορούσε να του επιβληθεί ή γενικά να τον μεγάλωναν χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Σελήνη και Κρόνος

Ισχύει για:
 
Σελήνη σε οποιαδήποτε όψη με Κρόνο
Σελήνη στον Αιγόκερω
Αιγόκερω στο Ναδίρ του ωροσκοπίου
Κρόνο σε τετράγωνο με το Ναδίρ
Κρόνο στον 4ο Οίκο
Κρόνο σε οποιαδήποτε όψη με πλανήτες που βρίσκονται στον 4ο Οίκο
 
Όταν υπάρχει κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω θέσεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο, το άτομο μπορεί να βίωσε στα παιδικά του χρόνια καταστάσεις όπως: Να τον μεγάλωσαν μέσα σε ένα κλίμα αυστηρών κανόνων και απαγορεύσεων. Να αισθανόταν πως αρκετές φορές τον αδικούσαν, παρόλο που υποτίθεται ότι ίσχυε για όλους το ίδιο μέσα στην οικογένεια. Να υπήρχε ψυχρότητα και απόσταση ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Να του είχε δημιουργηθεί ένα υπερβολικό αίσθημα ευθύνης από μικρή ηλικία, που του δημιουργούσε στρες. Να του επέβαλαν φιλοδοξίες, που δεν συμμεριζόταν και κοινωνικά «πρέπει». Να μην είχαν δώσει σημασία στις ιδιαιτερότητες που είχε σαν παιδί. Να επικρατούσε στο σπίτι μια ατμόσφαιρα καταθλιπτική ή υπερβολικά σοβαρή. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 15-07-2013 00:00:00