blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ζώδια και χρώματα. Ποιο χρώμα σου ταιριάζει και ποια μέρα να το χρησιμοποιείς.

 
Ζώδια και χρώματα. Ποιο χρώμα σου ταιριάζει και ποια μέρα να το χρησιμοποιείς.
Βαθμολόγησε
Score: 4.8  Ψήφοι: 5
 

Υπάρχουν χρώματα που μας αρέσουν και άλλα που… δεν τα πάμε. Πέρα όμως από τα θέματα αισθητικής, το κάθε χρώμα είναι μια ακτινοβολία, μια δόνηση που μπορεί να εναρμονίζεται ή και όχι με τον καθένα μας. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία λοιπόν, το κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χρώματα που του ταιριάζουν, και που θα τα δεις παρακάτω.

Όπως και η κάθε μέρα, άλλωστε… Γι’ αυτό και λένε ότι, για να εναρμονίζεσαι με τις ενέργειες των πλανητών:

  • Τη Δευτέρα, μέρα της Σελήνης, είναι καλό να φοράς λευκό, γαλάζιο ή αποχρώσεις του ασημί
  • Την Τρίτη, μέρα του Άρη, κόκκινο ή πορτοκαλί
  • Την Τετάρτη, μέρα του Ερμή, κίτρινο
  • Την Πέμπτη, μέρα του Δία, πράσινο
  • Την Παρασκευή, μέρα της Αφροδίτης, ροζ, ροδακινί ή κρεμ
  • Το Σάββατο, μέρα του Κρόνου, μαύρο ή σκούρο μπλε
  • Την Κυριακή, μέρα του Ήλιου, κίτρινο χρυσαφί ή πορτοκαλί

Και όσο για τα ζώδια, να ποιες είναι αποχρώσεις που συνδέονται με την αστρολογική τους ταυτότητα.

ΚΡΙΟΣ

Κανένα χρώμα δεν εναρμονίζεται καλύτερα με την ενέργεια του Κριού όσο το κόκκινο. Είναι άλλωστε και το φυσικό χρώμα του κυβερνήτη-πλανήτη του, του Άρη. Συνδέεται με τον έρωτα, τη γονιμότητα, τη ζωντάνια. Το κόκκινο δίνει ζωντάνια και εγρήγορση, αλλά και θάρρος, καθώς και δύναμη της θέλησης, αν έχει να αντιμετωπίσει κανείς μια δύσκολη περίσταση. Οργανικά, επιδρά ενισχύοντας την αδρεναλίνη και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Επίσης βοηθά στην καταπολέμηση των μολύνσεων.

Εναλλακτικά, ένα άλλο χρώμα καλό για τον Κριό είναι το λευκό. Συμβολίζει την αθωότητα και την αγνότητα, δυο χαρακτηριστικά που συχνά τα έχει αυτό το ζώδιο, πίσω από την επιθετική εξωτερική εικόνα του.

ΤΑΥΡΟΣ

Το ροζ ταιριάζει στον Ταύρο, που αναζητά τον έρωτα και την τρυφερότητα, αλλά και την ευτυχία μέσα από την οικογενειακή ζωή. Το χρώμα αυτό ταυτίζεται με την άνευ όρων αγάπη που πηγάζει από την καρδιά. Φέρνει ηρεμία και αίσθηση ασφάλειας, ιδίως στα άτομα που την έχουν ανάγκη για να αισθάνονται γαλήνη. Επίσης παρηγορεί από τον πόνο της απώλειας.

Μια άλλη ταιριαστή επιλογή για το ζώδιο αυτό που αγαπά τη φύση είναι το πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις του. Ιδίως τα ανοιχτά πράσινα θυμίζουν το χρώμα που έχουν οι φυλλωσιές τον Απρίλιο και τον Μάιο, στις μέρες του Ταύρου. Όμως και το γαλάζιο του ουρανού θεωρείται «ταυρίσιο» χρώμα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το χρώμα που συνδέεται με τον Δίδυμο είναι το κίτρινο, που ταυτίζεται και με τον κυβερνήτη του, τον Ερμή. Το κίτρινο είναι το χρώμα της νόησης και ταιριάζει σε αυτό το εγκεφαλικό, τετραπέρατο ζώδιο. Φέρνει νοητική εγρήγορση και μάλιστα θεωρείται κατάλληλο για περιβάλλοντα μελέτης ή εργασίας, αλλά και παράλληλα τονώνει τη θετική σκέψη και κάνει να ξεχνά κανείς τα δυσάρεστα συναισθήματα. Σωματικά, βοηθά σε δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα αλλά και στον έλεγχο του βάρους, γιατί εμποδίζει την παρακράτηση υγρών.

Άλλο ένα ταιριαστό χρώμα για τους Διδύμους είναι το ανοιχτό πορτοκαλί, που φέρνει αισιοδοξία και χαρά. Κάνει τους ανθρώπους πιο ανοιχτούς και επικοινωνιακούς, το κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Για τον Καρκίνο, το παιδί της Σελήνης, τα πιο ταιριαστά χρώματα είναι ακριβώς τα «φεγγαρίσια»: Το λευκό, που δημιουργεί μια αίσθηση γαλήνης και συμφιλίωσης, το γκρίζο, που είναι διακριτικό και ελαφρώς μυστηριώδες, αλλά και οι πιο εξευγενισμένοι τόνοι αυτών των δύο, το ασημί και το λευκό του μαργαριταριού. Το ασημί συνδέει το παρόν με το παρελθόν, φέρνοντας ευχάριστες αναμνήσεις και αισιοδοξία. Το μαργαριταρένιο είναι πραγματικά εκείνο που εκπροσωπεί καλύτερα τη λάμψη του φεγγαριού, υπενθυμίζοντας και την κυκλικότητά του, από τη χάση στη γέμιση και πάλι από την αρχή. 

Επίσης στον Καρκίνο ταιριάζει και το σμαραγδί, που συνδέεται με τα βαθιά νερά του συναισθήματος όπου συχνά βυθίζεται αυτό το υδάτινο ζώδιο.

προβλέψεις

προβλέψεις1

ΛΕΩΝ

Στον Λέοντα ταιριάζουν τα χρώματα του Ήλιου: Το βαθύ πορτοκαλί και οι τόνοι από το χρυσαφί. Το πορτοκαλί βοηθά να αφυπνιστούν τα χαρίσματα που έχει κανείς σε λανθάνουσα κατάσταση, αλλά και φέρνει ψυχική θαλπωρή και αισιοδοξία. Το χρυσαφί δίνει αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα πως όλα είναι δυνατά. Αυτά τα χρώματα ανεβάζουν το ηθικό και τη διάθεση, σε περίπτωση προβλημάτων και απογοητεύσεων, ή όταν βρίσκεται κανείς απέναντι σε μεγάλες αλλαγές στις ζωής του. Σωματικά, το πορτοκαλί βοηθά στις πεπτικές διαταραχές και ανοίγει την όρεξη.

Ένα ακόμη χρώμα κατάλληλο για τον Λέοντα είναι το πορφυρό, το βαθύ κόκκινο-μοβ που συνδέεται με τους αυτοκράτορες και δίνει επιβολή και μεγαλοπρέπεια. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα χρώματα του Παρθένου είναι τα γήινα, δηλαδή το καφέ, το μπεζ και το πράσινο, ιδίως το χακί, που συμβολίζουν τη σταθερότητα, την αξιοπιστία και την ήρεμη δύναμη. Ένα άλλο χρώμα που συνδέεται με αυτό το ζώδιο είναι το ναυτικό μπλε, που επίσης δημιουργεί σιγουριά και ηρεμία, ενώ εκπροσωπεί και την αξιοπρέπεια, κάτι στο οποίο ο Παρθένος δίνει μεγάλη σημασία. Το πράσινο και το μπλε καταπραΰνουν το άγχος και τονώνουν το νευρικό σύστημα σε δύσκολες περιόδους, βοηθώντας να επανακτήσει κανείς την ψυχραιμία του.

Άλλο ένα χρώμα που θεωρείται αντιπροσωπευτικό για αυτό το ζώδιο είναι το γκρι, που συμβολίζει την προσαρμοστικότητα, την ευελιξία και τη διακριτική καλαισθησία.

ΖΥΓΟΣ

Για τον Ζυγό τα παστέλ χρώματα, ιδίως σε τόνους του γαλάζιου και του ανοιχτού πράσινου, είναι αντιπροσωπευτικά της γαλήνιας προδιάθεσης που θέλει να έχει απέναντι στα πράγματα. Αυτές οι αποχρώσεις, μαζί με το ροζ που επίσης εναρμονίζεται με τον Ζυγό, συνδέονται με την Αφροδίτη, τον κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου, και παραπέμπουν στη γονιμότητα, την ισορροπία και την αναγέννηση. Όλα τους συνδέονται με την ηρεμία και την εξισορρόπηση του νου, του σώματος και του πνεύματος, μακριά από τον αγριεμένο κόσμο.

Δύο ακόμη χρώματα που θεωρούνται ταιριαστά για τον Ζυγό είναι το ανοιχτό λαχανί και το μοβ, που με τους ψυχρούς τόνους τους ταυτίζονται με την ψυχραιμία και τη συμβιβαστική διάθεση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το βαθύ κόκκινο του αίματος και το σκούρο καφεκόκκινο είναι δύο χρώματα που συνδέονται με τον Σκορπιό. Έχουν αποχρώσεις λιγότερο κραυγαλέες από το καθαρό κόκκινο, αλλά εκπέμπουν ζωτικότητα και θέρμη, εκπροσωπώντας τον γεμάτο πάθος χαρακτήρα αυτού του ζωδίου. Αποπνέουν δύναμη, ενεργητικότητα και κοινωνικότητα, παρόλα αυτά διατηρούν και μια αίσθηση μυστηρίου.

Το άλλο χρώμα που ταιριάζει στον Σκορπιό είναι το μαύρο, το χρώμα που εμπεριέχει όλα τα άλλα και συνδέεται με τον θάνατο των παλιών καταστάσεων, τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση, όπως ακριβώς και η «πλουτώνεια» φύση του ζωδίου. Το μαύρο μαζί με το κόκκινο είναι επίσης κατ’ εξοχήν ταυτισμένα με τον ερωτισμό, άλλο ένα χαρακτηριστικό του Σκορπιού.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε και του μπλε-μοβ ταιριάζουν με την επιθυμία του Τοξότη να φτάνει στο βάθος των πραγμάτων και να αναζητεί απαντήσεις ακόμα και για τα υπαρξιακά και μεταφυσικά μυστήρια της ζωής. Το μπλε φέρνει ηρεμία και αυτοπεποίθηση και λειτουργεί θεραπευτικά στις κρίσεις του στρες. Οι τόνοι του που πλησιάζουν το μοβ συνδέονται με τη δημιουργικότητα και τη σοφία.

Το λαδί και το ανοιχτό πράσινο είναι δύο ακόμα χρώματα που εκφράζουν την αγάπη του Τοξότη για τη φύση και τις εξερευνήσεις. Και σαν παιδί του επεκτατικού Δία, απλώνει την επικράτειά του και σε πιο ανάλαφρα χρώματα: το βιολετί, το κίτρινο και το φούξια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στον Αιγόκερω που, όπως ο κυβερνήτης του ο Κρόνος περιβάλλεται από τα δαχτυλίδια του, έτσι κι εκείνος θέλει να περιβάλλεται από εξασφαλίσεις και βεβαιότητες, τα χρώματα που ταιριάζουν είναι το καφέ, το γκρι και το μαύρο. Το καφέ είναι χρώμα της γης, που χαρίζει σταθερές βάσεις για να δράσει κανείς. Είναι καλό για να «γειώνει» τα άτομα που δυσκολεύονται στην πρακτική αντιμετώπιση της ζωής.

Το «αυστηρό» γκρι εμπνέει το χάρισμα της αυτοπειθαρχίας, αρετή αναγκαία για όποιον θέλει να πετυχαίνει τους στόχους του, όπως ο Αιγόκερως. Τέλος το μαύρο, παρόλο που δίνει μια αίσθηση περιορισμού, υπενθυμίζει την προσωρινότητα όλων των καταστάσεων και τη διαδοχή τους από κάτι διαφορετικό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι διάφορες αποχρώσεις του γαλάζιου, ο ίδιες που έχει και ο πλανήτης κυβερνήτης του, ο Ουρανός, ταιριάζουν στον Υδροχόο. Ανάμεσά τους το τιρκουάζ, που δείχνει την επιθυμία για ειρήνη και τάξη στον κόσμο, κάτι που εναρμονίζεται με τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα αυτού του ζωδίου. Το χρώμα αυτό είναι από τα πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του άγχους και της αϋπνίας. Πέρα από το να ηρεμεί τα νεύρα, ανακουφίζει επίσης από τα αναπνευστικά προβλήματα και γενικά έχει θεραπευτική δράση και επιταχύνει την ίαση.

Άλλες αποχρώσεις του γαλάζιου που εναρμονίζονται με τον Υδροχόο είναι το χρώμα του ουρανού και το πολύ ανοιχτό παστέλ. Επίσης και το ασημί ταιριάζει σε αυτό το ζώδιο.

ΙΧΘΕΙΣ

Τα χρώματα της βαθιάς θάλασσας, που συμβολίζουν το «χάσιμο» στην αρχέγονη μήτρα της ζωής, είναι εκείνα που εναρμονίζονται με τον Ιχθύ: το λουλακί, το γαλαζοπράσινο και το βιολετί. Το λουλακί συνδέεται με τη σοφία, την αυτογνωσία και την πνευματικότητα. Το βιολετί έχει σχέση με τον δημιουργικό οραματισμό και τη διαίσθηση, δυο χαρακτηριστικά έντονα στους περισσότερους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου. Επίσης κατευνάζει το νευρικό σύστημα, φέρνει καλό ύπνο και βοηθά να θεραπευτούν οι δερματικοί ερεθισμοί και τα τραύματα στο κεφάλι.

Άλλο ένα χρώμα που συνδέεται με τους Ιχθείς είναι το μαργαριταρένιο λευκό, που παραπέμπει στους θησαυρούς που κρύβονται στον βυθό, δηλαδή στο βάθος του συναισθήματος.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 06-05-2024 09:00:00