blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

“Τυχαίο; Δεν νομίζω!” Οι συμπτώσεις στη ζωή και η αστρολογία.

 
“Τυχαίο; Δεν νομίζω!” Οι συμπτώσεις στη ζωή και η αστρολογία.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 6
 
Sponsored Links

Συμπτώσεις και αστρολογία

Μερικές φορές, αυτά που αποκαλούμε συμπτώσεις στη ζωή μας μοιάζουν να ξεπερνούν τις πιθανότητες. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με ένα τόσο μεγαλειώδη τρόπο, σαν να ακολουθούν ένα συναρπαστικό συμπαντικό σενάριο. Είναι μοιραία όλα αυτά; Και τι ρόλο παίζει η Αστρολογία σε αυτό τον μυστήριο συγχρονισμό;
 
Σκέφτεσαι ένα φίλο που έχεις να τον δεις χρόνια και ξαφνικά πέφτεις επάνω του μέσα στο μετρό. Αποφασίζεις πως πρέπει επιτέλους να μιλήσεις στον φίλο σου τον Γιώργο για την αδελφή σου, που ψάχνει για δουλειά, και προκύπτει πως μόλις άδειασε η κατάλληλη θέση στο γραφείο όπου εργάζεται. Σταματάς στην καφετέρια να πιείς ένα φρέντο πριν γυρίσεις σπίτι και γνωρίζεις τον μεγάλο σου έρωτα. Αμέτρητες περιπτώσεις, που όλα μοιάζουν να έχουν συντονιστεί ώστε να συμβούν ορισμένα γεγονότα, ευχάριστα, βολικά ή με κάποιο τρόπο σημαντικά.
 
Όπως υπάρχουν και άλλες συμπτώσεις, που αγγίζουν το μεταφυσικό. Ένας αριθμός που επαναλαμβάνεται διαρκώς στη ζωή σου, σε διαδοχικές διευθύνσεις σπιτιών όπου μετακομίζεις, στα τηλέφωνά σου, σε ημερομηνίες όπου σου συνέβη κάτι καίριο. Ένα περίεργο σκηνικό που ονειρεύτηκες το προηγούμενο βράδυ και το είδες μπροστά σου σε ένα μέρος, όπου πήγαινες για πρώτη φορά. Πόσο «σύμπτωση» μπορεί να είναι όλα αυτά;  Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.

Η έννοια της συγχρονικότητας

Ανάμεσα σε διάφορα γεγονότα της ζωής, είναι πιθανό να μην υπάρχει καμία απολύτως σχέση, να υπάρχει μια σύνδεση αιτίας-αποτελέσματος (το ένα να προκάλεσε το άλλο) ή, σε μια τρίτη περίπτωση, να διακρίνουμε ένα συμβολικό δεσμό, που μπορεί να μας εντυπωσιάζει με το πόσο απίθανος φαίνεται. Αυτή η τρίτη ομάδα των γεγονότων, των σημαντικών συμπτώσεων, αποκαλείται συγχρονικότητα.
 
Ο όρος συγχρονικότηταπροέρχεται από τον ψυχολόγο Καρλ Γιούνγκ, που αποκάλεσε έτσι αυτή τη σύμπτωση μεταξύ των ψυχικών μας καταστάσεων και των ιδιαίτερων γεγονότων. Καθώς επεξεργάστηκε αυτή την έννοια, ο Γιούνγκ έδειξε με ποιο τρόπο μπορούμε να κατανοήσουμε βαθύτερα την αλληλεπίδραση της ψυχής με τον υλικό κόσμο.
 
Στο δοκίμιό του για τη συγχρονικότητα, έγραψε το 1952 ότι οι Κινέζοι ήταν οι πρόδρομοι αυτής της ιδέας, καθώς από αρχαιοτάτων χρόνων η φιλοσοφία τους βασίζεται στην κεντρική ιδέα του Τάο. Σύμφωνα με αυτήν, μπροστά σε ένα γεγονός δεν είναι σκόπιμο να αναρωτηθούμε τι το προκάλεσε, αλλά μάλλον τι είναι εκείνο που θέλει να πραγματοποιηθεί μαζί του. Οι συνδέσεις της συγχρονικότητας τοποθετούνται σε ένα χωροχρόνο, όπου τα πάντα είναι ένα. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.

Τα μηνύματα του σύμπαντος

Η έννοια της συγχρονικότητας προχωρά πέρα από την απλή εξήγηση των γεγονότων σαν μια αλληλουχία αιτίου και αποτελέσματος, που ακόμα επικρατεί στις φυσικές επιστήμες. Ο Γιούνγκ υποστήριξε ότι ανάμεσα στα γεγονότα που συμβαίνουν σε συγχρονισμό, δηλαδή ταυτόχρονα, μπορεί να υπάρχει μια νοήμων χρονική σύμπτωση, έξω από τον γραμμικό χρόνο. Εκείνο που τα συνδέει είναι η παρόμοια σημασία τους. Με κάποιο τρόπο ο νους μας και ο φαινόμενος κόσμος που αντιλαμβανόμαστε συγχρονίζονται.
 
Στην ουσία, ένα γεγονός συμβαίνει σε κάποιο πρόσωπο μια ορισμένη στιγμή και με ένα τρόπο, που να παίρνει για το εν λόγω άτομο ένα ιδιαίτερο νόημα, καθώς αποκαλύπτει συνδέσεις, που έχουν σημαντικό νόημα στη ζωή του. Οποιοσδήποτε άλλος παρατηρητής των ίδιων γεγονότων, ίσως να μην τους έδινε κάποιο βαθύτερο νόημα ή σύνδεση. Για εκείνον δεν υπάρχει συγχρονικότητα.
 
Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις κάποιο πρόβλημα και μια τυχαία φράση που σου είπε ένα φιλικό πρόσωπο να σε έβαλε σε σκέψη και να έκανε να αναρωτηθείς μήπως αυτό θα αποτελούσε μια λύση στο ζήτημά σου. Κατά περίεργο τρόπο, αργότερα ακούς κάτι παρόμοιο στην τηλεόραση, διαβάζεις τις αστρολογικές προβλέψεις για το ζώδιό σου και μιλούν για το ίδιο πράγμα και ένα άσχετο πρόσωπο σου αναφέρει κάποιο βιβλίο, με παρεμφερές θέμα. Και πρόκειται για γεγονότα που, ενώ συμβαίνουν σε αλληλουχία, κανένα τους δεν προκάλεσε το άλλο. Έχουν μια σύνδεση, αλλά όχι «αιτίας και αποτελέσματος». Δεν είναι σαν τα πάντα γύρω σου να σου στέλνουν το ίδιο μήνυμα; Θα σου πήγαινε να το αγνοήσεις; Δεν θα σκεφτόσουν ότι πάει πολύ να είναι συμπτώσεις όλα αυτά;  Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Για πολλούς ανθρώπους, κάποια συγχρονικά γεγονότα περνάνε απαρατήρητα. Ή τα σχολιάζουν εντυπωσιασμένοι για ένα διάστημα και μετά τα ξεχνούν. Ίσως όμως, το καλύτερο είναι να στεκόμαστε σε όσα από αυτά μας φαίνονται περίεργα και να αναζητήσουμε κάποιο νόημα, γιατί ενδεχομένως κάτι θέλουν να μας πουν. Αν έχουμε αποδώσει σε δυο γεγονότα ένα χαρακτήρα συγχρονικότητας, σημαίνει ότι για κάποιο συνειδητό ή ασυνείδητο λόγο, μας έχουν εντυπωσιάσει. Και αυτό τον λόγο καλό να τον αναζητήσουμε μέσα μας.

Η επιρροή των άστρων: Όπως επάνω, έτσι και κάτω!

Η αστρολογία βασίζεται στην αρχή της συγχρονικότητας. Η επίδραση των άστρων στη ζωή μας δεν υφίσταται με την έννοια του αιτίου και του αποτελέσματος. Η αστρολογία λειτουργεί σύμφωνα με τη φιλοσοφία ότι «Αυτό που είναι κάτω, είναι σαν κι αυτό που είναι άνω, και αυτό που είναι άνω, είναι σαν αυτό που είναι κάτω». Από τη στιγμή που το γενικό αντανακλάται στο μερικό, μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με γήινα συμβάντα, ξεκινώντας από τα σώματα στο ουράνιο στερέωμα. Οι πλανητικές θέσεις και σχέσεις στον ουρανό μιας δεδομένης στιγμής, αντανακλώντας την ποιότητα εκείνης της στιγμής, αντανακλούν και την ποιότητα οποιουδήποτε πράγματος γεννιέται εκείνη τη στιγμή. Το ένα δεν προκαλεί το άλλο. Είναι συγχρονικά γεγονότα και αντικατοπτρίζονται το ένα στο άλλο. Για παράδειγμα, η διέλευση ενός πλανήτη μπορεί να βγάλει προς τα έξω, μέσα από ένα αντικειμενικό γεγονός, μια εσωτερική ψυχολογική κατάσταση.
 
Είναι μια εκτεταμένη έννοια της συγχρονικότητας, γιατί δεν αναφέρεται απλώς σε ένα άτομο και στη σχέση του με το περιβάλλον, αλλά βλέπει το κάθε πράγμα στο σύμπαν να συσχετίζεται με σημαδιακό τρόπο. Αυτή η τάση να αποδίδονται συνδέσεις με νόημα σε φαινόμενα που συμβαίνουν ταυτόχρονα, είναι κοινή στην αστρολογία και στη συγχρονικότητα του Γιουνγκ. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 04-10-2014 00:00:00