blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Τα ζώδια και η αυτογνωσία: Ποιος αλήθεια είμαι εγώ και πού πάω…

 
Τα ζώδια και η αυτογνωσία: Ποιος αλήθεια είμαι εγώ και πού πάω…
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 5
 

Πόσο καλά… σε ξέρεις; Και πόσο μπορείς μέσα από αυτή τη γνώση να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο; Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι το μυστικό για να ζήσεις ουσιαστικά και ελεύθερα. Γιατί μόνο αν ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις, θα έχεις και την προοπτική να το αποκτήσεις. Διαφορετικά, θα περνάς τις μέρες σου με μια αίσθηση ανικανοποίητου, καθώς θα κυνηγάς διαρκώς εμπειρίες, αποκτήματα, γνωριμίες, έρωτες που, μόλις τα κατακτάς, θα νιώθεις πως τελικά δεν ήταν αυτό που περίμενες. Κι αν σε ρωτήσει κανείς «τι περίμενες;», κατά βάθος δεν θα ξέρεις τι να απαντήσεις…

Sponsored Links

Ζώδια και αυτογνωσία

Με τη βοήθεια της Αστρολογίας μπορείς να γνωρίσεις τον εαυτό σου πιο άμεσα και ολοκληρωμένα. Οι ενέργειες που εκφράζονται μέσα από τις θέσεις του Ήλιου, της Σελήνης και του Ωροσκόπου στον αστρολογικό σου χάρτη, μπορούν να σε βοηθήσουν να εξερευνήσεις, να επεξεργαστείς και να προωθήσεις τα ιδανικά που έχεις. Όταν καταλάβεις τις ιδιότητες που έχουν αυτές οι επιρροές που δέχεσαι, θα επιλέγεις ευκολότερα τους πιο παραγωγικούς δρόμους στη ζωή. Γνωρίζοντας πώς λειτουργούν, μπορεί να ακολουθήσεις ευκολότερα τα όνειρα, τα ιδανικά, τις επιλογές και την πραγματοποίηση των σκοπών σου, μέσα από εμπειρίες που θα σε γεμίζουν, θα σου δίνουν χαρά και θα κάνουν κάθε μέρα σου διαφορετική.

Η καθοριστική τριάδα

Οι τρεις αυτές επιρροές είναι οι πιο προσωπικές και αποκαλυπτικές.

Το ηλιακό σου ζώδιο αντιπροσωπεύει το ποιος είσαι σαν άτομο. Αντανακλά το κέντρο σου, τον εαυτό σου, ακριβώς όπως το ηλιακό μας σύστημα φωτίζεται και θερμαίνεται από τον ήλιο. Το ζώδιό σου βοηθά να αναγνωρίσεις τον σκοπό της ύπαρξής σου, τον λόγο που ζεις. Στην ουσία, για όλους μας ο σκοπός είναι να εξελιχθούμε πνευματικά μέσα από τις εμπειρίες και τη δράση μας. Το ζώδιό σου, σου δίνει το κλειδί για να ανακαλύψεις γιατί έχεις έρθει σε αυτό τον κόσμο. Μια καλή ερώτηση που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι κατά πόσον ανταποκρίνεσαι σε όσα σου φέρνει η ζωή ή απλώς αντιδράς. Με άλλα λόγια, κατευθύνεις εσύ τη ζωή σου ή σε παρασύρει εκείνη; Δίνοντας μια ειλικρινή απάντηση μπορείς να οδηγηθείς σε μια πιο γνήσια έκφραση του εαυτού σου.

Σημασία όμως έχει και η θέση της Σελήνης στο ωροσκόπιό σου. Η θέση της σε κάθε ζώδιο εκπροσωπεί τα συναισθήματά σου και ό,τι σε κάνει να νιώθεις ασφαλής. Όταν εκφράζουμε τις σκέψεις μας με δημιουργικό τρόπο, φορτιζόμαστε με ενέργεια. Κι αυτή η ενέργεια μετατρέπεται σε συναίσθημα. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιούμε τα συναισθήματά μας, ώστε να μας βοηθούν στην επικοινωνία μας.

Τέλος, ο Ωροσκόπος αντικατοπτρίζει το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου σε όποιους γνωρίζεις. Επηρεάζει το πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Αλλά και δείχνει το πώς θες οι άλλοι να σχετίζονται μαζί σου. Να θυμάσαι ότι ο τρόπος που εκφραζόμαστε στον κόσμο καθορίζει και τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν.

Για να βρεις τις θέσεις της Σελήνης και του Ωροσκόπου σου, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ του myastro.gr. Και μην ξεχνάς ότι πέρα από τις κατευθύνσεις για το ζώδιό σου, που θα διαβάσεις παρακάτω, η ερμηνεία του προσωπικού σου ωροσκοπίου από έναν επαγγελματία αστρολόγο θα σου δώσει πολύ πιο διεξοδικές απαντήσεις.

 

ΚΡΙΟΣ

Ο Ήλιος στον Κριό ξυπνά την πρωτοβουλία για να κατακτήσει κανείς τη θέση του στον κόσμο, μέσα από την περιέργεια και τον ενθουσιασμό.

Αν είσαι Κριός, έχεις τη χαρά να ξεκινάς πολλά καινούργια εγχειρήματα, μαζί με την υποχρέωση να καταλάβεις τον εαυτό σου και μάλιστα διεκπεραιώνοντας αυτό το θέμα εύκολα και γρήγορα. Το επίτευγμα της αυτογνωσίας είναι σημαντικό, καθώς σε οδηγεί σε μια επιτυχημένη ζωή. Αν μάθεις τον εαυτό σου, μπορείς χωρίς υπερβολή να πραγματοποιήσεις όλους τους άθλους του Ηρακλή. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξέρεις ότι έχεις μια ακατάβλητη ενεργητικότητα και είσαι φτιαγμένος για να φέρνεις πρωτοπόρες ιδέες και δράσεις, τόσο στη δική σου ζωή όσο και στων άλλων. Το να ανακαλύψεις νέους τρόπους να συνεργάζεσαι με τους φυσικούς νόμους, έτσι που το σύμπαν, με τη σειρά του, να σου παραχωρήσει τα δώρα του, είναι βασικός στόχος της ζωής σου.

Για να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου, πρέπει να γνωρίσεις τη φύση του κυβερνήτη πλανήτη σου, του Άρη, που λειτουργεί σαν ένα κέντρο δυναμικής δράσης στο ηλιακό σύστημα. Η επιρροή του φέρνει μια δημιουργική, ακούραστη ώθηση στην καρδιά σου και σε οδηγεί σε μια δυναμική αυτο-έκφραση, δίνοντάς σου σθένος και ενθουσιασμό. Το μυαλό σου σταματά μόνο όταν κοιμάσαι. Ακόμα και τότε αναρωτιέται κανείς αν αυτή η δραστηριότητα δεν μεταφέρεται στο ασυνείδητο βασίλειο, εμπνέοντας σε μέσα από ενδιαφέροντα και προφητικά όνειρα για όταν ξυπνήσεις.

Είσαι ένα πολύ ελκυστικό άτομο και η ενεργητικότητα, ο ζήλος και ο ενθουσιασμός σου, σε οδηγούν στην επιτυχία. Σε αυτό το ζώδιο, που συνδέεται με τη νέα ζωή και τα ξεκινήματα, γεννιούνται πρωτοπόροι, τολμηροί εξερευνητές, άνθρωποι που εργάζονται ακούραστα για την πρόοδο μέσα από την εφαρμογή καινούργιων ιδεών και μεθόδων. Είσαι ο άνθρωπος που ξεκόβει από το παλιό και φέρνει καινοτομίες και προοδευτικές αλλαγές για το καλό όλων. Αλλά αυτή η ίδια δύναμη, όταν κατευθύνεται λάθος, μπορεί να σε οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, εκτός αν καλλιεργήσεις τον αυτοέλεγχο και τη συγκράτηση. 

Αν έχεις Σελήνη στον Κριό, εκφράζεις τον εαυτό σου μέσα από πολλά, διαφορετικά μονοπάτια.

Αν έχεις ωροσκόπο Κριό, δείχνεις μεγάλη ενεργητικότητα στις καινούργιες καταστάσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ήλιος στον Ταύρο ευνοεί την παραγωγική χρήση της θέλησης, για να πετύχεις την εκπλήρωση των επιθυμιών σου.

Σύμφωνα με την αστρολογία, ο Ταύρος είναι αποφασιστικός και έχει μια δική του κυρίαρχη θέληση. Παρόλο που δείχνει μετρημένος και συγκρατημένος, έχει έντονη αυτοπεποίθηση. Στην πραγματικότητα, κρύβει μια κάποια έπαρση μέσα του. Πιστεύει πως έχει πάντα δίκιο στις απόψεις του και είναι πιστός στις πεποιθήσεις του. Αλλά παρά την αποφασιστικότητά του, εμφανίζει και μια κάποια νωθρότητα.

Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, χάρη στην Αφροδίτη που σε κυβερνά, έχεις δεκτική, εύπλαστη φύση, που σε κάνει ελκυστικό και γοητευτικό. Η Αφροδίτη, που συνδέεται με τον έρωτα, την ομορφιά και τη γοητεία, εκπροσωπεί το πνεύμα της χάρης και αυτά τα χαρακτηριστικά αντανακλώνται επάνω σου και σε κάνουν να θέλεις να ζήσεις σύμφωνα με τις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές του ζωδίου σου. Το χάρισμα της Αφροδίτης λάμπει μέσα από τη δόξα της προσωπικότητάς σου, που σαν το πνεύμα των πρώτων ημερών της άνοιξης, αντικατοπτρίζει τη φρεσκάδα και την ομορφιά της φύσης. Η ζωή σου μοιάζει να έχει πολλές ηλιόλουστες μέρες, καθώς όλες οι μπόρες είναι περαστικές.

Η πρόκληση για σένα είναι να βρίσκεις περισσότερη… λιακάδα και να αξιοποιείς ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες. Γιατί πέφτεις εύκολα σε ψυχολογικές μεταστροφές, που σου προκαλούν όχι μόνο συναισθηματική κατάπτωση, αλλά και σωματικές αντιδράσεις. Η μνησικακία, η αυτολύπηση, οι ενοχές και άλλες αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις, πράγματι φέρνουν και σωματικά συμπτώματα. Πρέπει να ξέρεις ότι αυτές οι μεταπτώσεις μπορούν να διορθωθούν με την αποφασιστικότητα.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σου είναι προικισμένα άτομα, καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδιστές. Η φύση σε έχει προικίσει με μια ποικιλία από ταλέντα. Είσαι σπιτόγατος. Λατρεύεις τη γαλήνη, την αρμονία και την πολυτέλεια κάθε είδους. Διατηρείς την ψυχραιμία σου και ξέρεις πώς να δέχεσαι τα καλά που σου δίνει η ζωή. Προσφέρεις πλούσια δώρα, δημιουργείς αίσθηση ασφάλειας και ξέρεις να γίνεσαι απαραίτητος σε όσους επωφελούνται από την παρουσία σου. Απολαμβάνεις τη ζωή και γίνεσαι μια πηγή ευτυχίας για τους άλλους που εξαρτώνται από σένα.

Αν έχεις Σελήνη στον Ταύρο έχεις υψηλά ιδανικά και μένεις σταθερά στον δρόμο που σου δείχνουν.

Αν έχεις ωροσκόπο Ταύρο δείχνεις πάθος και αγάπη για τις επιτεύξεις, που έχουν να κάνουν με τον υλικό κόσμο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Ήλιος στους Διδύμους ξυπνά την ανταλλαγή των ιδεών μέσα από την επικοινωνία.

Το τρίτο ζώδιο με κυβερνήτη τον Ερμή, περιλαμβάνει άτομα που ξεχωρίζουν για τη ζωντάνια τους. Οι άλλοι τους θαυμάζουν και τους συμπαθούν γιατί είναι γρήγοροι, έξυπνοι και ενδιαφέροντες. Σε αυτό το ζώδιο ανήκουν γοητευτικοί και διασκεδαστικοί άνθρωποι, που κερδίζουν την αναγνώριση με τη λαμπερή προσωπικότητά τους.

Αν είσαι Δίδυμος, κατά πάσα πιθανότητα καταφέρνεις να αξιοποιήσεις τα σπουδαιότερα χαρίσματα του ζωδίου σου και να εξελίξεις τα δώρα που η φύση σου έχει προσφέρει τόσο γενναιόδωρα. Αστρολογικά, το ζώδιό σου συνδέεται με τα χέρια στο ανθρώπινο σώμα. Και πραγματικά αυτά σε κάνουν αναγνωρίσιμο. Μπορεί να έχεις έναν ιδιαίτερο τρόπο να χειρονομείς όταν μιλάς. Ή να εκφράζεσαι μέσα από το γράψιμο, το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου, τη ζωγραφική. Ο Ερμής σου χαρίζει το ταλέντο στη ρητορική και στην ηθοποιία και μπορεί να είσαι πετυχημένος διασκεδαστής. Όχι απλώς να γίνεσαι η ψυχή της παρέας, αλλά να κάνεις και καριέρα σ’ αυτό. Η επαφή που έχεις με το «κοινό», όσα άτομα κι αν το αποτελούν, είναι μοναδική.

Με έναν παραστατικό τρόπο, αυτό το διπλό ζώδιο περιγράφεται με τους μυθικούς διδύμους αδελφούς, τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη, εκφράζοντας έτσι τη δυαδικότητα. Δεν είσαι λοιπόν πολύ απλός άνθρωπος. Μπορεί να διχάζεσαι μέσα από αντικρουόμενες επιθυμίες και να δυσκολεύεσαι να… συμμαζέψεις τα κομμάτια σου και να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σου. Να ταλαντεύεσαι από τη μια πλευρά ενός ερωτήματος στην άλλη, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Χρειάζεσαι εστίαση, πρέπει να φτάσεις σε μια πλήρη κατανόηση των αντικρουόμενων χαρακτηριστικών σου και να ασκήσεις έναν αυτοέλεγχο απέναντι σε όσα σε διχάζουν. Το πρώτο βήμα για να επιβληθείς στον εαυτό σου είναι να καταλάβεις τις αντίθετες δυνάμεις που σε τραβούν. Η αυτογνωσία είναι η λέξη-κλειδί για σένα. Από τη στιγμή που θα την αποκτήσεις, το μαγικό ραβδί του Ερμή θα σε κάνει ικανό για τα πάντα.

Αν έχεις Σελήνη στους Διδύμους επικοινωνείς καλύτερα μέσα από τη διανόησή σου.

Αν έχεις ωροσκόπο Δίδυμο θέλεις να δημιουργείς πνευματικούς δεσμούς με τους άλλους και να μοιράζεσαι τη γνώση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ήλιος στον Καρκίνο βοηθά την αφομοίωση της γνώσης για μια αλλαγή προς την εξέλιξη.

Ο Καρκίνος είναι το ιερότερο ζώδιο της φύσης, καθώς συνδέεται στενά με τη μητέρα και με το σπιτικό. Το τέταρτο ζώδιο είναι αστρολογικά δεμένο με τη βάση της ζωής, την αναπαραγωγική διαδικασία και το ένστικτο της μητρότητας, της οποίας η υπέρτατη αξία αντικατοπτρίζεται στους Καρκίνους και τους χρίζει εκπρόσωπους της αγάπης για το σπίτι και την οικογένεια.

Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, πιθανόν από τη φύση σου να είσαι συντηρητικός. Δεν σου αρέσουν οι καινοτομίες, φοβάσαι να κάνεις καινούργια ξεκινήματα ή να υιοθετήσεις μεθόδους, που δεν είναι δοκιμασμένες. Προτιμάς να βαδίζεις στα μονοπάτια που έχουν χαραχτεί από όσους προηγήθηκαν, αντί να ανοίγεις δικούς σου δρόμους.

Σπάνια ξεχνάς τόσο το καλό όσο και το κακό που σου έκανε κάποιος. Η έκφραση «περασμένα- ξεχασμένα» δεν ισχύει για σένα. Το δυνατό μνημονικό σου σε ωθεί να ασχολείσαι με μεγάλη ευχαρίστηση με τη μελέτη της ιστορίας και γενικά των επιστημών που συνδέονται με το παρελθόν, να αναζητάς τις ρίζες σου, να αγαπάς τα παλιά αντικείμενα. Πιθανόν σου αρέσει να συλλέγεις αντίκες, γραμματόσημα, παλιά βιβλία. Δεμένος με την παράδοση καθώς είσαι, απολαμβάνεις τις αναμνήσεις των ευχάριστων εμπειριών του παρελθόντος. Αλλά και των δυσάρεστων, δυστυχώς για σένα. Το σπίτι σου είναι γεμάτο οικογενειακές φωτογραφίες.

Με την τάση σου για αναδρομές της μνήμης και τον συντηρητισμό σου, τιμάς τις ανθρώπινες σχέσεις σαν τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή. Είσαι συμπονετικός και προστατευτικός, αγαπάς τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, σκέφτεσαι πάντα και βοηθάς τους άλλους. Σου αρέσει να αποσπάς επαίνους και θαυμασμό και σε κερδίζουν τα άτομα που δείχνουν να εκτιμούν τα χαρίσματά σου. Η Σελήνη κυβερνά το ζώδιό σου και σε επηρεάζει πολύ με τις φάσεις και τη θέση της ως προς τη Γη. Ιδίως η Νέα Σελήνη σου δίνει κίνητρο για να εξελίσσεσαι με πολλούς τρόπους και κυρίως μέσα από την αγάπη για τα δικά σου πρόσωπα.

Αν έχεις Σελήνη στον Καρκίνο θέλεις να αισθάνεσαι επιθυμητός και χρήσιμος.

Αν έχεις ωροσκόπο Καρκίνο αναζητάς ευκαιρίες να δείχνεις το νιάσιμό σου για τους άλλους μέσα από ευγενικές πράξεις.

βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο

βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο 2

ΛΕΩΝ

Ο Ήλιος στον Λέοντα ξυπνά τη δημιουργικότητα και την κτητικότητα στις σχέσεις.

Ο Λέων είναι το ζώδιο που κυβερνά την καρδιά και την αισθηματική φύση της ανθρωπότητας, χτυπώντας τα πλήκτρα του έρωτα και της αγάπης. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι παρορμητικοί και διαχυτικοί. Λατρεύουν την προσοχή και η ευτυχία τους στη ζωή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αγάπη.

Αν είσαι Λέων, πραγματικά ζεις με την καρδιά σου. Είσαι προικισμένος με δύναμη και τόλμη. Όπως το λιοντάρι, έχεις κάτι το βασιλικό επάνω σου, με μια αυτοπεποίθηση και σιγουριά που απαιτεί τον σεβασμό των άλλων. Έχεις επίσης και μια τάση προς τις πληθωρικές συμπεριφορές. Η ζωή σου είναι γεμάτη συνταρακτικά γεγονότα. Κι αν δεν συμβαίνουν από μόνα τους, φροντίζεις να τα δημιουργείς εσύ, είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική σου ζωή. Τραβάς σαν μαγνήτης τις έντονες εμπειρίες.

Καθώς σε κυβερνά ο ίδιος ο Ήλιος, ακτινοβολείς φως και χαρά από τον πυρήνα της ύπαρξής σου. Είσαι εύθυμος, αισιόδοξος, ανάλαφρος. Το ζώδιό σου είναι ηγετικό και δεν σου αρέσει να έχεις χαμηλά πόστα ή να ελέγχεσαι από τους άλλους. Αστρολογικά, συνδέεσαι με τη δύναμη και την επίδειξη. Πιστεύεις πως η εσωτερική ομορφιά επιβάλλεται να εκδηλώνεται και προς τα έξω και η εμφάνιση παίζει για σένα σημαντικό ρόλο. Το εκφράζεις αυτό μέσα από το ντύσιμο και το περιβάλλον σου.

Είσαι ανοιχτοχέρης και με τα παινέματα και με τα υλικά αγαθά, ενώ σπάνια βάζεις κάτι στην άκρη για τις δύσκολες μέρες. Αυτό, σε συνδυασμό με τη γοητεία και την κομψότητά σου, σε κάνει περιζήτητη συντροφιά. Ωστόσο, πολλές φορές χάνεις το μέτρο. Δεν είναι λίγοι οι Λέοντες που από υπερβολική γενναιοδωρία, έχουν μοιράσει όλους τους θησαυρούς τους, μεταφορικά και κυριολεκτικά, μένοντας… στον άσο και με αποτέλεσμα να το μετανιώσουν.

Έτσι λοιπόν, για να κερδίσεις το παιχνίδι της ζωής, θα πρέπει να καλλιεργήσεις τη σοφία σου σε αντίβαρο του υπερβολικού συναισθηματισμού σου. Αυτά τα δυο χαρίσματα συνδυασμένα στο ίδιο άτομο, δημιουργούν το είδος του ανθρώπου που αφήνει το σημάδι του απ’ όπου και να περάσει στη ζωή. 

Αν έχεις Σελήνη στον Λέοντα επιζητάς την αναγνώριση και θέλεις να φαίνεσαι σημαντικός τραβώντας την προσοχή.

Αν έχεις ωροσκόπο Λέοντα δείχνεις θάρρος και ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητές σου όπου μπορείς να έχεις μια ηγετική θέση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Ήλιος στην Παρθένο ξυπνά την αφοσίωση και υπηρετεί τον Εαυτό μέσα από την υπηρεσία προς τους άλλους.

Η λέξη-κλειδί για το ζώδιο αυτό είναι η αλήθεια. Οι Παρθένοι είναι από τους πιο έντιμους και ειλικρινείς ανθρώπους, άμεσοι και αυθεντικοί. Σπάνια εμφανίζουν κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι. Χάρη στη σύνδεσή τους με τον Ερμή, τον πλανήτη που τους κυβερνά, είναι προικισμένοι με μια οξεία αντίληψη και ικανότητα διάκρισης, όπως και οι Δίδυμοι. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η νόηση προχωρά μέσα από σταθερά βήματα και όχι κάνοντας άλματα λογικής. Είναι το ζώδιο της κατανόησης και της σοφίας, που δίνει στον κόσμο τα πιο αναλυτικά μυαλά. Αστρολογικά, έχει ως στοιχείο τη Γη, που προσφέρει στους εκπροσώπους του πρακτικότητα και συνέπεια.

Αν είσαι Παρθένος, το ιδανικό σου είναι να αντανακλάς καθαρότητα, αγνότητα, τελειότητα. Εμφανισιακά, πιθανόν είσαι ευπαρουσίαστος και κάπως «αέρινος», με απαλή φωνή. Αποπνέεις ευγένεια και ήρεμη δύναμη. Παρόλο που δεν έχεις στιβαρά χαρακτηριστικά, δεν σου λείπει η σωματική δύναμη και αντοχή. Μπορεί να μην είσαι ιδιαίτερα εκδηλωτικός και συχνά να συγκρατείς τα αισθήματά σου σε βαθμό αυτό-καταπίεσης, αλλά έχεις μια ψύχραιμη, συγκροτημένη στάση που γοητεύει. Η παρουσία σου κάνει τους άλλους να χαλαρώνουν και η ηρεμία σου, τους πείθει πως όλα είναι εντάξει και στον κόσμο και μέσα τους. Δημιουργείς γύρω σου την αίσθηση της ασφάλειας που κι εσύ αναζητάς, καθώς δεν σου αρέσουν οι απρόβλεπτες καταστάσεις.

Σου αρέσει να φιλοσοφείς τα πράγματα και να τα σκέφτεσαι αρκετά. Μπορείς όμως σε χρόνο μηδέν να διακρίνεις οποιοδήποτε ψεγάδι σε πράγματα, καταστάσεις και πρόσωπα. Φτάνεις γρήγορα σε σωστά συμπεράσματα, έχεις καλή κρίση και είσαι ασυναγώνιστος σε ορισμένες δουλειές, για παράδειγμα σε όσες έχουν να κάνουν με διδασκαλία και καθοδήγηση. Είσαι επίμονος και πρακτικός και δεν τα παρατάς από φόβο για την αποτυχία. Η δύναμη του μυαλού σου, σαν ακτίνα λέιζερ, κάνει σκόνη τα εμπόδια που στέκονται στον δρόμο σου. Η προσοχή σου δεν αποσπάται από ασήμαντα ζητήματα και συνήθως πετυχαίνεις σε ό,τι καταπιάνεσαι.

Αν έχεις Σελήνη στην Παρθένο βρίσκεις την ασφάλεια μέσα από την προσφορά υπηρεσιών στους άλλους.

Αν έχεις ωροσκόπο Παρθένο αναζητάς ευκαιρίες να προσφέρεις στους άλλους με τη δράση σου.

Sponsored Links

ΖΥΓΟΣ

Ο Ήλιος στον Ζυγό συνταιριάζει τις ενεργητικές και τις παθητικές ενέργειες σε κάθε δημιούργημα.

Ο Ζυγός εκπέμπει μια εικόνα γαλήνης και αρμονίας. Οι άνθρωποι που γεννιούνται σε αυτό το ζώδιο συνδέονται με το χάρισμα της ομορφιάς σε κάθε της μορφή και κυβερνώνται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της αισθητικής, αντικατοπτρίζοντας τις ιδιότητες αυτού του τυχερού άστρου. Οι Ζυγοί είναι άτομα που αγαπούν την ηρεμία και το ιδανικό τους είναι να εκφράζουν την εσωτερική ομορφιά μέσα από τις δραστηριότητές τους και να ανακαλύπτουν το ωραίο σε κάθε φάση της ζωής τους. Αν περιβάλλονται από την ασχήμια γίνονται δυστυχισμένοι, εκτός αν μπορούν να την υπερβούν πνευματικά.

Το ζώδιο αυτό συμβολίζεται από τη ζυγαριά και οι εκπρόσωποί του ζυγίζουν και συγκρίνουν τις αξίες, ενεργώντας σαν κριτές στα προσωπικά ζητήματα και τακτοποιώντας διάφορα αντικρουόμενα θέματα. Αν είσαι Ζυγός, η παρουσία σου είναι ένας κοινωνικός καταλύτης, που σε κάθε συγκέντρωση ανθρώπων έχει την τάση να εξομαλύνει τις διαφωνίες, να διευθετεί δύσκολες καταστάσεις και να αποκαθιστά την αρμονία στην ομάδα. Δεν είσαι τόσο ο τύπος του μαχητή, όσο του ειρηνοποιού και του συμβιβαστή. Είσαι πολύ καλός στις λεκτικές αντιπαραθέσεις, χωρίς ποτέ να γίνεσαι επιθετικός. Μέσα σου, τα νοητικά και τα συναισθηματικά χαρίσματα εξισορροπούνται. Είσαι καλός συζητητής, σαν τον Παρθένο, αλλά αντίθετα με αυτόν, δεν έχεις τάση να κάνεις κριτική ή να αντιπαρατίθεσαι.

Σαν διανοητικό ζώδιο με στοιχείο τον Αέρα, δεν αγαπάς και πολύ τη χειρωνακτική εργασία, αλλά προτιμάς τις πνευματικές ενασχολήσεις και τις δημιουργικές τέχνες. Είσαι ιδεαλιστής και συνήθως η ζωή σου φέρνει την ομορφιά και την ειρήνη, που τόσο επιθυμείς. Η πρόκληση που έχεις να αντιμετωπίσεις, είναι να βρίσκεις κάτι όμορφο σε όλες τις καταστάσεις και να μάθεις να προσαρμόζεσαι και σε συνθήκες που μπορεί να σου φαίνονται απωθητικές. Και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις αυτό, είναι βρίσκοντας την ομορφιά σε πλευρές της φύσης και των ανθρώπων, που δεν είναι άμεσα φανερές. Να ανακαλύπτεις δηλαδή όσα δεν μπορεί να διακρίνει το μάτι, αλλά τα αναγνωρίζει η καρδιά.

Αν έχεις Σελήνη στον Ζυγό εξερευνάς τον εαυτό σου μέσα από τη δοκιμή και το σφάλμα.

Αν έχεις ωροσκόπο Ζυγό ψάχνεις πάντα να κάνεις «το σωστό» και αναζητάς την ομορφιά εσωτερικά και εξωτερικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ήλιος στον Σκορπιό χρησιμοποιεί τη δημιουργική δύναμη, για να μεταμορφώσει τη συνειδητότητα.

Αυτό το ζώδιο είναι το πιο ανεξιχνίαστο και δυσνόητο του ζωδιακού. Προκαλεί τους άλλους να καταδυθούν στα βάθη του, μαγνητισμένοι από αυτή την αύρα μυστηρίου που το τυλίγει. Αν είσαι Σκορπιός, έχει μεγάλη σημασία να αποκτήσεις επίγνωση των πιο εσωτερικών χαρακτηριστικών σου, γιατί χωρίς αυτή την κατανόηση δεν μπορείς να αναπτύξεις τις δυνατότητές σου ολοκληρωτικά.

Το ζώδιό σου είναι εκείνο των αλχημιστών, των παλιών μυστικιστών που προσπαθούσαν να μετατρέψουν τα μέταλλα σε χρυσάφι. Άλλωστε, και ο κυβερνήτης πλανήτης σου, ο Πλούτωνας, είναι εκείνος που οδηγεί στα βάθη της πιο ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης, ακόμα κι αν χρειαστεί να πεθάνει κάτι, ώστε στη θέση του να γεννηθεί το καινούργιο. Έτσι κι εσύ, θα χρειαστεί να κατανοήσεις τις κρυμμένες ικανότητες που σου δίνει το ζώδιό σου και να καταβάλλεις την ανάλογη προσπάθεια για να τις εξωτερικεύσεις, ώστε σαν αλχημιστής, να καταφέρεις τις πολύτιμες μεταμορφώσεις του εαυτού σου, που σε οδηγούν στην ολοκλήρωση.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σου συνήθως ενεργούν σαν τιμητές στις ανθρώπινες υποθέσεις. Έχουν ψηλά στάνταρντ και απαιτούν το ίδιο και από τους άλλους. Όταν εκείνοι δεν ζουν στο ύψος των ιδανικών τους, ο Σκορπιός μπορεί να γίνει πολύ επικριτικός. Έτσι το θέμα με εσένα είναι να κρίνεις λιγότερο αυστηρά και περισσότερο εποικοδομητικά.

Συνήθως είσαι γρήγορος και αεικίνητος. Αγαπάς την κίνηση και τα ταξίδια, γι’ αυτό και σπάνια επιλέγεις καθιστική εργασία, αλλά προτιμάς δουλειές που απαιτούν δράση. Στο ζώδιό σου ανήκουν προικισμένοι μηχανικοί και εφευρέτες. Αλλά και θεραπευτές ή πνευματικοί δάσκαλοι με μεγάλη επιρροή. Επίσης καλοί πολιτικοί, από το σπάνιο είδος των ανθρώπων που μέσα από την ιδεολογία και την αίσθηση του καθήκοντος, προσπαθούν να διορθώσουν τον κόσμο. Οι Σκορπιοί δεν ανέχονται την ανάρμοστη συμπεριφορά χωρίς να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι και τους αρέσει να ξεμπροστιάζουν το κρυμμένο κακό. Το θέμα είναι να κάνουν το ίδιο πρώτα με τον εαυτό τους..

Αν έχεις Σελήνη στον Σκορπιό εξωτερικεύεις έντονα συναισθήματα, που τα διαχειρίζεσαι με θέληση και θάρρος.

Αν έχεις ωροσκόπο Σκορπιό θριαμβεύεις μέσα από τον μαγνητισμό και την επιμονή σου.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Ήλιος στον Τοξότη βοηθά την επέκταση της σκέψης για μεγαλύτερη αυτογνωσία και κατανόηση.

Δεν είναι τυχαίο που το ένατο ζώδιο βρίσκεται κοντά στο μεσουράνημα στον χάρτη του ωροσκοπίου. Το ζώδιο του Ουράνιου Τοξοβόλου είναι το βασίλειο, που οι αστρολόγοι συχνά αποκαλούν Υψηλότερο Νου. Είναι η περιοχή του φιλοσόφου, του επιστήμονα και του βαθιά θρησκευόμενου (αλλά όχι θρησκόληπτου) ατόμου. Ο Τοξότης δεν έχει μόνο βάθος σκέψης, αλλά και την ικανότητα να βλέπει μακριά στο μέλλον. Όπως το βέλος του, που δείχνει αποφασιστικά προς τα πάνω, η ποιότητα του ζωδίου αυτού είναι η ευθύτητα, η αμεσότητα, η αυθεντικότητα. Έτσι, τα υψηλά ιδανικά και οι ανάλογοι στόχοι φαίνονται να είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής των εκπροσώπων του.

Αν ανήκεις κι εσύ εδώ, είσαι δραστήριος και γεμάτος ζωντάνια, ενώ σπάνια βαριέσαι ή δεν βρίσκεις ενδιαφέροντά. Μοιάζεις πραγματικά σαν ένας Κένταυρος, καθώς κινείσαι με την ταχύτητα καβαλάρη. Είσαι γρήγορος στη σκέψη και στη δράση και ενεργείς με χαρακτηριστική αποτελεσματικότητα.

Καθώς σε κυβερνά ο ευεργετικός πλανήτης Δίας, σου χαρίζει την ευλογία να της αισιοδοξίας και της χαράς. Συνήθως είσαι τυχερός και στα οικονομικά σου και έχεις έντονη προσωπική γοητεία. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου σου καταλαμβάνουν υψηλές πολιτικές και κοινωνικές θέσεις και είναι δημοφιλείς στους συνεργάτες τους, χάρη στην αμεσότητα και την ειλικρίνειά τους. Μόνο που μερικές φορές τα λένε έξω από τα δόντια σε βαθμό υπερβολής. Έτσι κι εσύ, ίσως να χρειάζεται να δείχνεις περισσότερη διπλωματικότητα, γιατί μπορεί να πληγώνεις τους άλλους.

Το ζώδιό σου έχει μεγάλη δύναμη και κεραυνοβόλα ενεργητικότητα. Τόση, που μερικές φορές γίνεται δύσκολο και σε εσένα να την ελέγξεις και να την κατευθύνεις προς τα εκεί που πρέπει. Αποκτώντας την κατανόηση του εαυτού σου, γίνεσαι ένας πολύτιμος σύμμαχος, φίλος και σύντροφος για τους άλλους, αυτάρκης, αλλά πρόθυμος να βοηθήσει και να καταλάβει όποιον έχει την ανάγκη του.

Αν έχεις Σελήνη στον Τοξότη οι εμπειρίες σου από τη ζωή περιλαμβάνουν και πολλούς άλλους ανθρώπους.

Αν έχεις ωροσκόπο Τοξότη επιδιώκεις να είσαι ανοιχτόμυαλος και ασχολείσαι με πολλές δραστηριότητες για ποικίλες εμπειρίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Ήλιος στον Αιγόκερω συντελεί στο να χρησιμοποιεί κανείς τις υπάρχουσες καταστάσεις, για να πραγματοποιήσει υψηλά ιδανικά.

Το χάρισμα του Αιγόκερω είναι η μεγάλη του δύναμη, τόσο πνευματική όσο και σωματική. Είναι γεννημένος δουλευτής, του αρέσει να εκτελεί αδιαμαρτύρητα τα πιο κοινότυπα καθήκοντα και μέσα από την υπευθυνότητα σε ό,τι αναλαμβάνει, κερδίζει με το σπαθί του την εκτίμηση των γύρω του.

Αν έχεις γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, νιώθεις σαν από ένστικτο πως είσαι πλασμένος για να καταφέρεις πολλά. Ακόμα και από τα παιδικά σου χρόνια, στρέφεσαι σε στόχους που σε εξυψώνουν όλο και περισσότερο, ανεβάζοντας κι εσύ ο ίδιος τον πήχη διαρκώς. Σαν την κατσίκα, το συμβολικό ζώο του ζωδίου σου, που σκαρφαλώνει στις πιο δύσβατες πλαγιές, είσαι αποφασισμένος να κατακτήσεις την υψηλότερη βουνοκορφή στη ζωή σου και βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι αυτή η κορυφή έχει να κάνει και με το ιδανικό της υπηρεσίας προς την ανθρωπότητα. Για το καλό των άλλων, δεν θα διστάσεις να φέρεις σε πέρας ακόμα και τις πιο ταπεινές αγγαρείες.

Στους λιγότερο εξελιγμένους εκπροσώπους του ζωδίου σου, η επιθυμία για επιτεύγματα μπορεί να εκδηλώνεται σαν προσωπική φιλοδοξία και μόνον, με αποτέλεσμα να παλεύουν πολλά χρόνια για να ξεχωρίσουν στην κοινωνία. Καθώς το ζώδιο αυτό συνδέεται με τον δέκατο οίκο, πολλοί Αιγόκεροι κατακτούν ηγετικές θέσεις στον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο. Οι γυναίκες Αιγόκεροι, πέρα από την καριέρα, είναι εξίσου ικανές και στις κοινωνικές υπηρεσίες ή στη διαχείριση του σπιτιού τους.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό σου είναι ο συντηρητισμός. Δεν ρισκάρεις και, ως προς τα οικονομικά σου, προσπαθείς να βγάζεις “από τη μύγα ξύγκι”. Επίσης, σε χαρακτηρίζει η περηφάνια για την καταγωγή και την προέλευσή σου. Μερικές φορές οι άλλοι σε θεωρούν αυταρχικό και ξεροκέφαλο, καθώς έχεις μια ιδιαίτερη δύναμη να αντιστέκεσαι απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, μέχρι που να καταφέρεις να γίνουν τα πράγματα σύμφωνα με την επιθυμία σου. Χάρη στο στοιχείο σου, τη Γη, έχεις μια πρακτική αίσθηση, που σε βοηθά να χτίσεις πέτρα-πέτρα ό,τι σχεδιάζεις και αντιμετωπίζεις με την ακαταμάχητη λογική σου κάθε αντιξοότητα, δικαιώνοντας το ρητό που λέει ότι «ο επιμένων νικά».

Αν έχεις Σελήνη στον Αιγόκερω εκφράζεσαι μέσα από όσα κατορθώνεις με τη δύναμή σου.

Αν έχεις ωροσκόπο Αιγόκερω κερδίζεις εξουσία μέσα από τη σοβαρή και συγκρατημένη στάση σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ήλιος στον Υδροχόο ενισχύει τη διορατικότητα, βοηθώντας τόσο την ατομική όσο και τη γενικότερη εξέλιξη.

Το ενδέκατο ζώδιο φημίζεται για την περιγραφική του ικανότητα και τη μοναδικότητά του, καθώς ταυτίζεται με την ατομική προσωπικότητα. Ο κυβερνήτης πλανήτης του, ο Ουρανός, συμβολίζει την εξατομικευμένη έκφραση του εαυτού σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Έτσι, σε αυτό το ζώδιο βρίσκουμε ένα ενδιαφέρον χάρισμα: οι εκπρόσωποί του είναι διαφορετικοί από όλους τους άλλους, ακριβώς όπως ο κυβερνήτης πλανήτης του ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους του ηλιακού συστήματος. Οι πέντε δορυφόροι του Ουρανού περιστρέφονται γύρω του σε τροχιές κατακόρυφες ως προς τον ισημερινό του και όχι παράλληλες, όπως η Σελήνη γύρω από τη Γη. Με τον ίδιο τρόπο και οι Υδροχόοι έχουν μια άλλη προσέγγιση στη ζωή και βλέπουν τα πράγματα υπό άλλη γωνία, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ατομιστές, δημιουργικοί, θετικοί και συχνά πιο προχωρημένοι σε σχέση με την εποχή τους. Ξεχωρίζουν μονίμως από το «κοπάδι» και θέλουν να κάνουν διαρκώς του κεφαλιού τους.

Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, μπορεί να θυμίζεις τον καθηγητή από τον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών», που προσπαθούσε να κάνει τους μαθητές του να βρουν τον εαυτό τους, ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες νοοτροπίες. Θεωρείς τη μοναδικότητα, τη δική σου αλλά και του καθενός, πολύτιμη και θέλεις να ξυπνήσεις και στους άλλους την πίστη σε αυτήν. Φυτεύεις σπόρους ιδεών στα μυαλά όσων σε ακούν. Έχεις πολύ δυνατό μυαλό και κατανοείς εύκολα τα πιο δυσνόητα πράγματα, σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με ιδεολογικές συλλήψεις, όσο και με τον υλικό κόσμο.

Σε τεχνικά θέματα είσαι ασυναγώνιστος και μπορείς να παρακολουθείς άνετα κάθε νέα τεχνολογία. Ακόμα κι αν δεν έχεις την πρακτική δυνατότητα να σπουδάσεις κάτι που σε ενδιαφέρει, καταφέρνεις από μόνος σου να αποκομίσεις τις γνώσεις που σου είναι απαραίτητες και να κινηθείς εποικοδομητικά στην κατεύθυνση που επιθυμείς. Λύνεις όλα σου τα προβλήματα με μοναδικό τρόπο. Πολλοί αυτοδημιούργητοι άνθρωποι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο. Ιδεολογικά, κινείσαι μέσα στα ιδανικά της αδελφοσύνης, του ανθρωπισμού και της ειρήνης, για τα οποία μπορείς να δουλέψεις ακούραστα.

Αν έχεις Σελήνη στον Υδροχόο επεκτείνεσαι μέσα από δυνατές φιλίες, βασισμένες στην ανιδιοτελή αγάπη.

Αν έχεις ωροσκόπο Υδροχόο ζεις μέσα από πρωτότυπους και αυθεντικούς τρόπους, επιδιώκοντας να βοηθήσεις την ανθρωπότητα να προχωρήσει.

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ήλιος στους Ιχθείς δίνει ώθηση στη φαντασία, ώστε να μετατρέψει τις δυνατότητες σε πραγματικά γεγονότα.

Το ζώδιο αυτό έχει φήμη ότι περιλαμβάνει στις τάξεις του προφήτες και οραματιστές. Είναι το ζώδιο του μυστικιστή, του ποιητή και του ονειρευτή, των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στον κόσμο και ταυτόχρονα πάνω από αυτόν. Συνδέεται με τη θρησκεία, τη λατρεία και τον σεβασμό. Οι πιο εξελιγμένοι εκπρόσωποί του είναι λογοτέχνες και συνθέτες, που έχουν τη δύναμη να εκφράζουν και να εξωτερικεύουν την κρυμμένη ομορφιά που υπάρχει μέσα στην ψυχή τους, κάνοντας να έχει απήχηση και σε όλους τους υπόλοιπους.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Ιχθύων, είναι η ικανότητά τους να έρχονται σε επαφή με πρωτότυπες ιδέες από το πουθενά, στις οποίες δίνουν μορφή, μέσα από τη φαντασία τους. Θα ήθελαν να τις υλοποιήσουν και στην κοινή πραγματικότητα, αλλά δεν τα καταφέρνουν πάντα με το πρακτικό κομμάτι. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, αυτή η αδυναμία να φέρεις κάτι χειροπιαστό σε πέρας μπορεί να αποτελεί για σένα μια πηγή άγχους. Το θέμα μαζί σου είναι ότι περνάς πολύ χρόνο στην ονειροπόληση, χωρίς να μετουσιώνεις τα όνειρά σου στον υλικό κόσμο.

Έχεις όμως πολλά πνευματικά χαρίσματα, καθώς η ισχυρή διαίσθησή σου σε κάνει να παίρνεις καθοδήγηση από υψηλότερες πηγές. Οι άλλοι γοητεύονται από αυτή σου την ικανότητα να μεταφέρεις τις μαγικές σου εμπνεύσεις. Εκπέμπεις μια σαγηνευτική και μυστηριώδη αίσθηση δύναμης, που εντυπωσιάζει, αλλά και ηρεμεί τους άλλους.

Συνήθως αγαπάς τη ζωή στο ύπαιθρο, καθώς σου δίνει ενέργεια η επαφή με τη φύση, ιδίως με το νερό, μια και αυτό είναι και το αστρολογικό σου στοιχείο. Απολαμβάνεις ό,τι έχει σχέση με τη θάλασσα. Σε ξαναφέρνει σε επαφή με την αρχέγονη μήτρα, με το συλλογικό ασυνείδητο που είναι η πηγή των οραμάτων σου. Αν τα εξωτερικεύσεις, αν εξερευνήσεις τις πρακτικές δυνατότητες να τα υλοποιήσεις, θα μπορέσεις να αφήσεις το σημάδι σου σαν μια θετική δύναμη στον κόσμο, όπως σε καλεί να κάνεις το ζώδιό σου, που κλείνει, ολοκληρώνει τον ζωδιακό κύκλο. 

Αν έχεις Σελήνη στους Ιχθείς σε βοηθά να εκφράσεις την αγάπη με δημιουργικότητα και συμπόνια.

Αν έχεις ωροσκόπο Ιχθύ, οραματίζεσαι έναν ιδανικό κόσμο και εκφράζεσαι μέσα από τη φαντασία σου.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-05-2024 13:42:57