blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ο Κρόνος στους οίκους του γενέθλιου χάρτη σας

 
Ο Κρόνος στους οίκους του γενέθλιου χάρτη σας
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 
Sponsored Links

Κρόνος: Ο Εσωτερικός σας Οδηγός

Παραδοσιακά, ο Κρόνος έχει «στολιστεί» με διάφορους αρνητικούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των: «πλανητικός τιμωρός» και «αστυνόμος των ουρανών».

Γνωστός περισσότερο σαν κακεργέτης πλανήτης, ο Κρόνος συνήθως θεωρείται ότι έχει σχέση με τον πόνο, τη θλίψη, την καθυστέρηση, το χωρισμό, την άρνηση του εαυτού, τον περιορισμό, την απαγόρευση και τη σκληρή εργασία. Ενώ είναι αλήθεια ότι ο Κρόνος μπορεί να πυροδοτήσει αυτές τις καταστάσεις, τα άτομα που επιδίωκαν συνειδητά το μονοπάτι της αυτογνωσίας, της ωρίμανσης και του ξεδιπλώματος του εαυτού τους, μαθαίνουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που φέρνει ο Κρόνος προκειμένου να βρουν το βαθύτερο νόημα και το σκοπό της ζωής τους.

Σύμφωνα με την Εσωτερική Αστρολογία, η θέση του Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη έχει επιλεχθεί από τον Ανώτερό Εαυτό, που γνωρίζει ότι τα πρότυπα της προσωπικότητας του ατόμου έχουν «παγώσει» και προκαλούν εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξη μέσα από πόνο και δυστυχία.

Ο σκοπός του Κρόνου είναι να φέρει το άτομο αντιμέτωπο με τα εμπόδια και να το οδηγήσει στη διαδικασία της αποδέσμευσης και της απελευθέρωσης από τα καταστροφικά πρότυπα.

Εάν αντισταθούμε στην καθοδήγηση του Κρόνου, μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι αυστηρός δάσκαλος και τα μαθήματα να φανούν σκληρά. Η αντίσταση στην υπερπήδηση ενός εμποδίου μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την επαναφορά ξανά και ξανά της ίδιας επίπονης εμπειρίας μέχρις ότου τελικά να πετύχουμε τη βαθύτερη κατανόηση και επίγνωση του εμποδίου και να γίνουμε ικανοί να το ξεπεράσουμε.

Από την άλλη πλευρά, εάν είμαστε πρόθυμοι να εμβαθύνουμε στις εμπειρίες που φέρνει ο Κρόνος χωρίς να τις αρνηθούμε ή να τις αποδιώξουμε, μπορούμε να διακρίνουμε πιο γρήγορα το βαθύτερο αίτιο πίσω από την εμπειρία. Η απλή γνώση αυτού του βαθύτερου σκοπού αρχίζει να δίνει τη λύση για το πρόβλημα και ο Κρόνος μας δίνει την υπομονή, την επιμονή και το σθένος να απελευθερωθούμε από το εμπόδιο και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Όπως όλα τα στοιχεία στο σύμπαν, ο Κρόνος εργάζεται με ένα κυκλικό πρότυπο. Πρώτα υπάρχει μια πρόκληση η οποία ακολουθείται από μια αντίδραση στην πρόκληση που είναι συχνά κάτι παραπάνω από αντισταθμιστική. Η αρνητική αντίδραση προκαλεί πόνο και απελευθέρωση από την πλάνη. Συνήθως, βρισκόμαστε στη φάση του πόνου και της απελευθέρωσης από την πλάνη λίγο προτού γίνουμε ικανοί να δούμε καθαρά τις φάσεις πρόκλησης και αντίδρασης. Σ' αυτό το σημείο, αν είμαστε πρόθυμοι να ψάξουμε για τη βαθύτερη ανάγκη που βρίσκεται κάτω από την πρόκληση και την αντίδραση, μπορούμε να φτάσουμε σε μια εσωτερική συνειδητοποίηση που θα οδηγήσει στον έλεγχο της πρόκλησης αντί η πρόκληση να ελέγχει εμάς.

Αρκετά συχνά αρνούμαστε να κοιτάξουμε πέρα από τον πόνο και την απελευθέρωση από την πλάνη και επιλέγουμε να γυρίσουμε πίσω σε έναν ισχυρότερο κύκλο πρόκλησης, αντίδρασης στην αντιστάθμιση, και ξανά πόνου, έτσι ώστε να βρεθούμε «κολλημένοι» σε ένα φαύλο κύκλο, μέχρις ότου ο πόνος γίνει τόσο αφόρητος, ώστε να αναγκαστούμε να «ψάξουμε» βαθύτερα.

Οι πράξεις μας λοιπόν και οι αντιδράσεις μας στην επιρροή του Κρόνου προσδιορίζουν το πώς οι δυνάμεις του θα επιδράσουν στη ζωή μας. Το να βλέπουμε τον Κρόνο σαν ένα σκληρό δάσκαλο αυξάνει τη δυσκολία του μετασχηματισμού μας από το τωρινό επίπεδο μας πίσω στην πραγματική πηγή της ύπαρξης μας. Το να κατανοήσουμε όμως τον Κρόνο σαν ένα σοφό και συμπονετικό δάσκαλο θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.

Για να βρεις τον οίκο στον οποίο βρίσκεται ο γενέθλιος Κρόνος σου, κάνε κλικ στον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ μας. Στις επόμενες σύντομες περιγραφές δες πώς «δουλεύει» ο Κρόνος στους Οίκους και διάβασε τον Οίκο που κατέχει ο Κρόνος στο γενέθλιο χάρτη σου. Οι επιδράσεις της δύναμης του Κρόνου, φαίνεται να εμφανίζονται πιο ξεκάθαρα στις θέσεις των Οίκων.

Ο Κρόνος στους δώδεκα Οίκους

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΟ

Υπάρχει μια αντίφαση στην αυθόρμητη ροή της ζωής και την κατεύθυνση της θέλησης.

Με αυτή τη θέση του Κρόνου συχνά νιώθετε τη διαμάχη ανάμεσα στην επιθυμία για πρόκληση και εμπειρία της ζωής στο έπακρο και στο φόβο ότι θα πληγωθείτε, θα κυριαρχηθείτε ή θα συνθλιβείτε από τη ζωή.

Ο φόβος της αντιμετώπισης, που προκαλείται από την εσωτερική βεβαιότητα ότι θα χαθεί η μάχη, προκαλεί θυμό που στρέφεται προς τα μέσα και μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικό και συναισθηματικό πόνο και σύγχυση.

Είναι σκόπιμο να καλλιεργήσετε μια ισχυρή και περισσότερο στιβαρή θέληση.

Ψάξτε μέσα σας για το τι πραγματικά θέλετε και έχετε ανάγκη και ζητήστε το! Μάθετε ότι μπορείτε να ελέγχετε τον εαυτό σας χωρίς να χρειάζεται να ελέγχετε τους άλλους.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟ

Με τον Κρόνο στο δεύτερο οίκο κυριαρχούν η λογική, ο συντηρητισμός και ο ρεαλισμός, ενώ συχνά συναντάμε και έλλειψη έντονων ή βαθύτερων συναισθημάτων. Ο αυθορμητισμός συρρικνώνεται ή καταργείται κάτω από την πίεση για αυστηρή και ελεγχόμενη εξωτερίκευση των συναισθημάτων.

Στο άτομο με αυτή την οικοθεσία του Κρόνου έχει «απαγορευτεί» η δυνατότητα να δίνει και να δίνεται, εξαιτίας ενός φόβου για φτώχεια και στις υλικές αξίες και στις σχέσεις. Προκαλείται πόνος από την απώλεια εξαιτίας της υπερβολικής κτητικότητας.

Είναι σημαντικό να καθιερωθούν βαθύτερες και μεγαλύτερης διάρκειας εσωτερικές αξίες οι οποίες δε θα μπορούν να χαθούν.

Επαναξιολογήστε τις προσωπικές και υλικές αξίες και αποφύγετε να κάνετε τα υλικά αγαθά τόσο σημαντικά. Να θυμάστε πάντα στη ζωή ότι αυτός που δεν έχει την επιθυμία να κατέχει δεν έχει και το φόβο να χάσει.

Ολυμπία1

Ολυμπία2

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΙΚΟ

Υπάρχει ένα κενό στην επικοινωνία με τον εαυτό εξαιτίας ενός φόβου ότι το άτομο δεν είναι αρκετά έξυπνο ή ότι φαίνεται γελοίο ή χαζό στους άλλους. Αν και δεν υπολείπεται σε εξυπνάδα, παρατηρητικότητα και μεθοδικότητα συχνά «χάνεται» στις σκέψεις του, προκαλώντας έτσι αντιφατικές ενέργειες και κινήσεις. Περισσότερη αξία δίνεται στη γνώμη των άλλων.

Η υπέρβαση του αντισταθμίσματος μπορεί να οδηγήσει σε επιπόλαιη φλυαρία. Το άτομο μπορεί να κολλήσει στη ρουτίνα εξαιτίας του φόβου για οτιδήποτε άγνωστο. Η βαθύτερη αίσθηση απομόνωσης οδηγεί σε εσωτερικό ψάξιμο για τον πραγματικό εαυτό.

Με αυτή την οικοθεσία του Κρόνου είναι σημαντικό να μάθετε και να κάνετε γνωστό αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς, να γνωρίσετε το ποιος πραγματικά είσαστε, χωρίς να έχει σημασία το πώς θα σας κρίνουν οι άλλοι.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΙΚΟ

Η επιθυμία για συναισθηματική ασφάλεια μπορεί να δημιουργήσει εμπόδιο στη συναισθηματική έκφραση. Η αίσθηση ότι το άτομο δεν αγαπιέται ή δεν είναι επιθυμητό στην παιδική ηλικία είναι ισχυρή.

Υπάρχει φόβος ή δυσπιστία απέναντι στη συναισθηματική οικειότητα και συγχρόνως μια βαθιά ανάγκη για σταθερά, μόνιμα συναισθηματικά δεσμά. Μια συνηθισμένη αντίδραση είναι αυτή της συναισθηματικής ψυχρότητας, η οποία κρατάει μακριά το άτομο από το να κάνει στενές σχέσεις.

Είναι αναγκαίο να κατανοηθεί και να εκφραστεί το τρωτό.

Ο Κρόνος εδώ δίνει την ευκαιρία να χτιστεί μια ισχυρή εσωτερική συναισθηματική ασφάλεια βασισμένη πάνω στην αγάπη και στην αποδοχή του πραγματικού εαυτού.

Αυτή η σταθερή εσωτερική ασφάλεια δεν μπορεί να ταραχτεί ή να χαθεί από εξωτερικές δυνάμεις. Εάν αυτή η εσωτερική ασφάλεια στο συναισθηματικό επίπεδο δεν χτιστεί, το άτομο μπορεί να γίνει συναισθηματικά εξαρτημένο από τους άλλους.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΟΙΚΟ

Η δημιουργική ροή μπλοκάρεται εξαιτίας ενός κόμπλεξ κατωτερότητας και ανικανότητας του ατόμου στην προσπάθειά του να αγαπήσει τον εαυτό του.

Υπάρχει έντονο συναίσθημα ανεπάρκειας, χωρίς να έχει σημασία το πόσα χαρίσματα ή ικανότητες υπάρχουν. Είναι έντονη η εξωτερική ανάγκη να αισθάνεται σημαντικό, αξιαγάπητο και δημοφιλές.

Το άτομο μπορεί να φαίνεται εγωιστικό και μισητό επιδιώκοντας να κερδίσει την προσοχή.

Η εσωτερική ανάγκη είναι να καθοριστεί η πραγματική ταυτότητα και αξία του εαυτού.

Το κέντρο της καρδιάς επιθυμεί εξέλιξη. Δοκιμάστε την αυτοσυγκέντρωση σε αυτό το κέντρο, επικεντρώστε σε όλα όσα αξίζουν, στα δημιουργικά χαρίσματα που έχετε.

Συγκεντρωθείτε μέχρι να αισθανθείτε το κέντρο της καρδιάς σας να θερμαίνεται με αγάπη και αποδοχή του πραγματικού εαυτού σας. Δεν μπορείτε να αγαπήσετε κανέναν άλλον αν δεν αγαπήσετε τον εαυτό σας.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΟΙΚΟ

Ο αυθορμητισμός είναι απαγορευμένος. Το άτομο είναι υπερβολικά κριτικό, τακτικό και αναλυτικό. Η ζωή είναι πολύ σοβαρή γι' αυτόν που έχει τον Κρόνο σε αυτή τη θέση.

Αν και οι εξωτερικές περιστάσεις είναι αναγκαστικά τακτοποιημένες, υπάρχει εσωτερικό χάος, μια και ο χρόνος που ξοδεύτηκε για την εξωτερική τάξη δεν αφήνει χρόνο για «εσωτερική τακτοποίηση». Αδιαφορία στις εσωτερικές ανάγκες μπορεί να προκαλέσει σημαντική ανισορροπία.

Η τεμπελιά εξαιτίας της ματαιοδοξίας και η ηθελημένη αδράνεια μπορεί τελικά να αναγκάσουν το άτομο να δει τις αληθινές εσωτερικές του ανάγκες. Υπάρχει μια φυσική τάση να υπηρετήσει την ανθρωπότητα με αυτή τη θέση του Κρόνου, που είναι δύσκολο να εκπληρωθεί χωρίς εξισορρόπηση του εσωτερικού και του εξωτερικού έτσι ώστε να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του νου, του σώματος και το πνεύματος.

Η εξοικονόμηση χρόνου για τον καθημερινό διαλογισμό, για ανασκόπηση και αξιολόγηση των εσωτερικών στόχων είναι μια απόλυτη ανάγκη για τον Κρόνο στον έκτο οίκο.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΙΚΟ

Υπάρχει μια περίεργη αντίσταση στην κτήση της ισορροπίας ανάμεσα στις αντίθετες δυνάμεις στην εσωτερική φύση.

Αντ’ αυτού το άτομο με τον Κρόνο στον έβδομο μπορεί να ψάχνει σε ένα σύντροφο τις αξίες εκείνες που δεν είναι πρόθυμο να αποδεχτεί στον εαυτό του και μπορεί να φέρει απογοήτευση και απόρριψη στις σχέσεις.

Μέχρι να αρχίσει η εσωτερική διεργασία της ολοκλήρωσης των αντίθετων δυνάμεων, το άτομο μπορεί ασυναίσθητα να διαλέξει ένα σύντροφο που θα το πληγώσει ή θα το απογοητεύσει, προκειμένου να αποφύγει μια περισσότερο ισορροπημένη σχέση που θα φέρει βαθύτερα επίπεδα οικειότητας και ευαισθητοποίησης.

Η αναγνώριση, η αποδοχή και η ολοκλήρωση όλων των δυνάμεων στην εσωτερική φύση είναι αναγκαίες, περισσότερο από την εξάρτηση από ένα άλλο άτομο. Με αυτή την οικοθεσία του Κρόνου, προτού παντρευτείτε κάποιον άλλο, πρέπει πρώτα να… παντρευτείτε τον εαυτό σας.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΙΚΟ

Η ικανότητα συναισθηματικής σύνδεσης περιορίζεται, αν και η ανάγκη για βαθιά συναισθηματική οικειότητα είναι πολύ έντονη με αυτή τη θέση του Κρόνου.

Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα μιας άρνησης της συναισθηματικής επαφής στην παιδική ηλικία, ίσως εξαιτίας ενός ψυχρού συναισθηματικά γονιού.

Αν και η γοητεία του σεξ είναι μεγάλη, υπάρχει ο φόβος σεξουαλικής ανεπάρκειας, υποταγής και συναισθηματικής απόρριψης που μπορεί να αποκλείσει το άτομο από αρμονικές συναισθηματικές σχέσεις.

Με αυτή τη θέση του Κρόνου θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες με τη μορφή των κρίσεων, για να ανακαλύψει ότι η σεξουαλική διέγερση και οικειότητα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς τις βαθύτερες εκφράσεις της αγάπης, της εμπιστοσύνης και της ευαισθητοποίησης.

Υπάρχει ανάγκη για κατανόηση, αποδοχή και πειθαρχία της επιθυμίας, ώστε να εκφραστεί τελικά με θετικό τρόπο.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΟΙΚΟ

Η πρώιμη έκθεση στις δογματικές θρησκευτικές ή ηθικές δοξασίες μπορούν να προκαλέσουν παγίωση των πνευματικών και ηθικών αξιών και να δημιουργήσουν την αμφιβολία στο δικαίωμα του ατόμου να αποφασίσει για τον εαυτό του και το πραγματικό νόημα της ζωής.

Η πάλη ανάμεσα στις εσωτερικές αξίες και τις εξωτερικές «παρεμβολές» μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και έλλειψη πίστης.

Αυτές οι εσωτερικές διαμάχες δημιουργούν ωστόσο το πλαίσιο για μια ευκαιρία για το άτομο να ψάξει για ένα νέο πνευματικό σκελετό που βασίζεται στην απευθείας προσωπική εμπειρία.

Με αυτή την οικοθεσία ο άνθρωπος οδηγείται προς το δρόμο του Θεού και συχνά έχει «ακραίες εμπειρίες».

Η εσωτερική ανάγκη εδώ σας ωθεί να εμπιστευτείτε τις δικές σας εσωτερικές αξίες χωρίς να δίνετε σημασία στις εξωτερικές επιρροές, διδαχές ή δόγματα.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Υπάρχει μια αδυναμία της ατομικότητας η οποία ξεκινάει από την παιδική ηλικία και είναι πολύ πιθανό να επηρεάζεται από ένα γονέα που δίνει μεγάλη αξία στα επιτεύγματα, στον έλεγχο και στην υλική επιτυχία.

Το άτομο είναι υπερβολικά φιλόδοξο και προορισμένο να επιτύχει με οποιοδήποτε κόστος. Η δική του αίσθηση της αξίας προσδιορίζεται από τις γνώμες των άλλων για τα επιτεύγματα του.

Τα εμπόδια προέρχονται από τις καθυστερήσεις, τις αποτυχίες, τη δημόσια γελοιοποίηση και την πτώση από την εξουσία. Μέσα από τον πόνο και τα εμπόδια, το άτομο με τον Κρόνο στο δέκατο έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ταπεινότητα και την ευσπλαχνία, την ευκαιρία να δει τους στόχους και τα επιτεύγματα του σαν ένα σχέδιο εσωτερικού σκοπού.

Υπάρχει βαθιά ανάγκη να επιφέρει μια θετική αλλαγή στην κοινωνία.

Η εσωτερική πρόκληση βρίσκεται στη σωστή χρήση της δύναμης. Η αληθινή ταπεινότητα βρίσκεται στην ελευθερία της δύναμης να δουλέψει μέσα από τον εαυτό.

Όταν γίνει αποδεκτή αυτή η εσωτερική πρόκληση, το άτομο θα έχει δεχτεί την ευθύνη να γίνει ένας πραγματικός δάσκαλος του Κρόνου.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Εδώ υπάρχει δυσκολία στο ταίριασμα μέσα στην ομαδική συνολική συναίσθηση και στο σχηματισμό φιλίας.

Αυτό το άτομο «δείχνει» περισσότερο μισαλλόδοξο. Αισθάνεται εκτός χρόνου και διαφορετικό από τους φίλους και την οικογένεια του και μερικές φορές θεωρείται από τους άλλους «περίεργο».

Βαθιά ριζωμένα αισθήματα μοναξιάς από μια αίσθηση διαχωρισμού υποκινούν την αναζήτηση για βαθύτερη εσωτερική ομαδική σύνδεση.

Για αντιστάθμισμα, το άτομο μπορεί να παίζει το ρόλο του κοινωνικού, αν και νιώθει ακόμα πιο απομονωμένο και «ξένο» σε αυτό το ρόλο.

Η εσωτερική αντανάκλαση που προκαλείται από τη μοναξιά λειτουργεί σαν μια γέφυρα ανάμεσα στον Ανώτερο Εαυτό και την προσωπικότητα. Το άτομο ανακαλύπτει ότι είναι ένα ακέραιο μέρος της ομάδας των Υψηλότερων Δυνάμεων του Φωτός.

Ο Κρόνος σ' αυτή τη θέση δίνει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, διαλογισμού, κριτικού χαρακτήρα, και της τάσης να βλέπει «μέσα».

Η εσωτερική ανάγκη είναι να οργανώσετε και να οδηγήσετε τις ομάδες σε ένα συγκεκριμένο στόχο μέσα από την εξισορρόπηση, με το δικό σας τρόπο.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Υπάρχει μεγάλη αντίσταση στην έκφραση του προσωπικού «εγώ», που είναι οπωσδήποτε αναγκαία με αυτή τη θέση του Κρόνου. Συγχρόνως, συνυπάρχουν η πιεστική ανασφάλεια και ένας μεγάλος φόβος για το «χάσιμο» της ταυτότητας. Το άτομο καλείται για κάποιο διάστημα στη ζωή του να υποστεί την έλλειψη βοήθειας, τη μοναξιά και να θυσιάσει τον έλεγχό του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την τάση για φυγή από τη συνειδητή κατάσταση ενώ υπάρχει και η αίσθηση ότι πάντοτε είναι μόνο του και «αδικημένο» από τη ζωή.

Το άτομο μπορεί να «ανταμειφθεί» γι' αυτό το συναίσθημα αν προσπαθήσει να αποδείξει ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της ζωής του.

Μια ζωή αφιερωμένη στην υπηρεσία θα κάνει αυτή την τοποθέτηση του Κρόνου λιγότερο επώδυνη. «Υπηρεσία» ή «πόνος» είναι το κλειδί, και το άτομο πρέπει να επιλέξει το ένα ή το άλλο.

Ο Κρόνος εδώ συμβολίζει τη «διάλυση» της προσωπικότητας που μας απομονώνει από την Πηγή, και την αναγέννηση σε μια μεγαλύτερη «ομάδα συναίσθησης» μέσα από την οποία τελικά θα επιστρέψουμε στην Πηγή.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 01-04-2024 00:00:00