blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Όταν ο κολλητός σου δεν τα πάει καλά με το ταίρι σου. Χειρίσου την κατάσταση, με βάση τα ζώδιά τους!

 
Όταν ο κολλητός σου δεν τα πάει καλά με το ταίρι σου. Χειρίσου την κατάσταση, με βάση τα ζώδιά τους!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Ερωτεύτηκες. Και ανυπομονούσες να συστήσεις τον ή την εκλεκτή της καρδιάς σου στον πιο αγαπημένο σου φίλο. Είχες τη σιγουριά πως δυο άτομα που ταιριάζουν μαζί σου, θα τα πήγαιναν καλά και μεταξύ τους. Αμ’ δε!

Sponsored Links

Αντιπάθησαν ο ένας τον άλλο από την πρώτη, άντε από τη δεύτερη στιγμή. Και τώρα εσύ βρίσκεσαι στη μέση. Να ακούς τον ένα να σου κατηγορεί άλλον («καλά ρε παιδί μου, τι του/της βρήκες;», «δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα άτομο σαν εσένα έχει τέτοιες παρέες»). Να αρνιούνται να παρευρεθούν στον ίδιο χώρο κι αν δεν αποφεύγεται αυτό, να είσαστε… μια ωραία ατμόσφαιρα. Και γενικά να συμπεριφέρονται σαν μονομάχοι που αγωνίζονται για ένα έπαθλο: εσένα.

 

Εδώ που τα λέμε, αυτό το τελευταίο δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Συχνά ο ερωτικός σύντροφος, ιδίως στις αρχές της σχέσης, νιώθει ευάλωτος και μπορεί να φοβάται ότι ο κολλητός ή η κολλητή σου δεν θα τον αποδεχτεί και θα τον σαμποτάρει. Από την άλλη, ο φίλος, όσο κι αν χαίρεται που ερωτεύτηκες, ίσως να αισθάνεται ότι κάπου παραγκωνίζεται, ιδίως αν ο ίδιος είναι single και η μεταπήδησή σου στην κατηγορία των δεσμευμένων αλλάζει και την κοινή σας ζωή. Έτσι και οι δύο διεκδικούν, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, την πρωτοκαθεδρία στη ζωή σου.

 

Το θέμα όμως είναι ότι εσύ δεν περνάς καθόλου καλά εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Και τι μπορείς να κάνεις, πέρα από το να παριστάνεις τον πυροσβέστη; Βασικά, όχι πολλά πράγματα, αν θες να κρατήσεις και τους δύο. Θα είναι κρίμα να χάσεις μια καλή φιλία ή έναν πολλά υποσχόμενο έρωτα. Παρηγορήσου όμως, αργά ή γρήγορα θα το πάρουν απόφαση. Κι αν δεν το πάρουν, δικό τους πρόβλημα. Αλλά κι εσύ μην ανεχτείς κανέναν συναισθηματικό εκβιασμό του είδους «ή εμένα ή αυτόν», από όποια πλευρά κι αν προέλθει.

 

Πάντως μια τέτοια κατάσταση μπορεί να έχει και τα θετικά της. Να σε βοηθήσει να δεις κάποια αρνητικά ενδεχομένως πράγματα, είτε στον σύντροφο είτε στον φίλο σου, που μπορεί να μη διακρίνεις, στον πρώτο λόγω ερωτικού ενθουσιασμού, στον δεύτερο λόγω φιλικής αγάπης. Δες λοιπόν μήπως πίσω από τους λόγους που επικαλείται ο καθένας για την αντιπάθειά του προς τον άλλο, υπάρχουν μερικά κομματάκια αλήθειας, που καλό είναι να μην παραβλέπεις. Κανείς δεν είναι τέλειος, ασφαλώς, αλλά η αληθινή αγάπη, είτε η ερωτική, είτε η φιλική, βασίζεται στην αποδοχή του άλλου όχι μόνο με τα χαρίσματα, αλλά και με τις αδυναμίες του.

 

Επί του πρακτέου, τώρα, τι αντίδραση μπορείς να περιμένεις από το ερωτικό σου ταίρι ή τον καλό σου φίλο; Θα το εξετάσουμε ακόμα μια φορά μέσα από το πρίσμα της αστρολογίας, ανάλογα με τα ζώδιά τους.

 

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός λέει χωρίς φόβο και με πολύ πάθος αυτό που σκέφτεται, σχηματίζει βιαστικά άποψη για τους άλλους και επιπλέον είναι ανταγωνιστικός, μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Α, και ισχυρογνώμων… Με βάση αυτά, μπορείς να υποθέσεις τι συμβαίνει όταν διεκδικεί κάποιον και ιδίως όταν αισθάνεται ότι έχει να παλέψει για να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία στην καρδιά του, από έναν αντιπαθή, κατά τη γνώμη του, αντίπαλο. Αν λοιπόν ένα από τα… αντιμαχόμενα μέρη είναι Κριός, θα χρειαστείς διπλωματικότητα και αρκετή εξυπνάδα, ώστε να μην οξύνονται περισσότερο τα πνεύματα, σε πρώτη φάση, και να τον κάνεις να αποδεχτεί σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον την άλλη πλευρά, σε δεύτερη.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που υπερασπίζεται τα κεκτημένα του, παλιά ή πρόσφατα, με μεγάλο πείσμα. Επίσης, παρόλο που δεν βιάζεται να χαρακτηρίσει κάποιον, αν τον πάρει με κακό μάτι, δύσκολα αλλάζει γνώμη. Αν μάλιστα θεωρήσει ότι το τρίτο πρόσωπο, είτε είναι το ταίρι σου είτε ο φίλος σου, απειλεί να ανατρέψει μια επιθυμητή για εκείνον κατάσταση, προετοιμάσου για… ταυρομαχίες. Το καλό όμως με έναν Ταύρο είναι ότι μπορεί να δείξει ανοχή και κόσμια συμπεριφορά, αν του εξηγήσεις ήρεμα ότι το να βρίσκεσαι στη μέση σε μια τέτοια αντιπαράθεση σου δημιουργεί άσχημα συναισθήματα. Και αν του δημιουργήσεις συναισθηματική ασφάλεια, θα είναι κι εκείνος πολύ πιο διαλλακτικός.

Ολυμπία

Ολυμπία

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος δεν εμπλέκεται εύκολα σε διεκδικήσεις τέτοιου τύπου, και επιπλέον η εξωστρέφειά του τον κάνει να δέχεται με ευχαρίστηση καινούργια πρόσωπα στον κύκλο του. Αν λοιπόν απορρίψει τον κολλητό σου ή το ερωτικό σου ταίρι, ανάλογα με τη θέση που έχει σε αυτό το ιδιότυπο «τρίγωνο», θα το κάνει κυρίως επειδή δεν του αρέσει σαν άτομο, κι όχι τόσο γιατί θα νιώθει ο ίδιος ανασφαλής ή παραμελημένος. Μην ξεχνάς ότι το ζώδιο αυτό διακρίνεται για την οξύνοιά του και το κριτικό του πνεύμα, και πιθανόν οι παρατηρήσεις του για εν λόγω πρόσωπο μπορεί να μην είναι τόσο άστοχες. Δώσε τους λοιπόν κάποια προσοχή.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Από όποια πλευρά και να βρίσκεται, του φίλου ή του ερωτικού συντρόφου, ο Καρκίνος είναι πολύ πιθανό να δει κάπως απειλητικά το άλλο πρόσωπο στη ζωή σου. Επιδιώκει τη συναισθηματική αποκλειστικότητα και δεν θέλει να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα στην καρδιά σου. Και μάλλον θα νιώσει έτσι, άσχετα με το αν αντικειμενικά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Έτσι, εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, θα προσπαθήσει να αμυνθεί με τον κλασικό τρόπο, κλείνοντας τον «παρείσακτο» έξω από το δικό σας ντουέτο. Και πώς θα το πετύχει αυτό; Δείχνοντας δυσαρέσκεια και δημιουργώντας εντάσεις όταν είστε όλοι μαζί, ή βρίσκοντας διαρκώς ελαττώματα πάνω του, που δεν θα παραλείπει να σου επισημαίνει.

 

ΛΕΩΝ

Ο Λέων δεν θεωρεί άλλη αντάξια θέση για τον εαυτό του παρά μόνο την πρώτη, στην καρδιά ενός ερωτικού συντρόφου. Αλλά και στους στενούς φίλους του θέλει να έχει την προτεραιότητα, και δεν δέχεται με τίποτα να τον παραμερίσει ο πρώτος τυχών. Τώρα, το αν αυτός ο «τυχών» είναι για σένα ένας μεγάλος έρωτας, αυτό αποτελεί μια μικρολεπτομέρεια. Ο Λέων θα δείξει ολοφάνερα τη δυσαρέσκειά του, αν και σπάνια θα καταδεχτεί να κάνει κατινιές. Εσύ από τη μεριά σου, αν θέλεις να τον κρατήσεις στη ζωή σου στον ρόλο του ερωτικού συντρόφου ή του φίλου, δείχνε του ότι είναι και θα είναι για σένα αξεπέραστος.

 

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος δεν θέλει να δείχνει κτητικός τύπος, παρόλο που μερικές φορές μπορεί να χαρακτηριστεί «κρυφοζηλιάρης». Έτσι, σε πρώτη φάση θα αποδεχτεί ότι υπάρχει και κάποιο άλλο πρόσωπο με το οποίο έχεις μια στενή σχέση, είτε ερωτική είτε φιλική. Σε δεύτερη φάση όμως, θα περάσει το εν λόγω πρόσωπο από κόσκινο, για να επιβεβαιώσει αφενός ότι είναι αντάξιό σου και αφετέρου ότι αξίζει τον κόπο να το κάνει ο ίδιος παρέα. Και, μάντεψε, είναι ικανός να του βρει ένα σωρό ψεγάδια, εξαντλώντας όλη την τελειομανία του. Και να κλείσει αδιάφορα το μεγαλειώδες… θάψιμο με την ατάκα: «Βέβαια, αφού εσένα σου κάνει, εμένα μου περισσεύει».

 

Sponsored Links

ΖΥΓΟΣ

Ο διαλλακτικός Ζυγός, ακόμα κι αν πραγματικά μισήσει τον καινούργιο σου έρωτα ή τον κολλητό σου φίλο, θα φερθεί με τη χαρακτηριστική διπλωματικότητα και ευγένεια του ζωδίου του. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν θα δημιουργεί καταστάσεις που να φέρνουν εσένα ή τον άλλο σε δύσκολη θέση, όμως δεν συνεπάγεται κιόλας ότι θα είναι ευχαριστημένος. Σαν γνήσιος αισθηματίας που είναι, δεν θέλει να υπάρχουν αντιπαθητικοί αντίζηλοι στη φιλική ή ερωτική αγάπη του για ένα πρόσωπο. Επίσης έχει συγκεκριμένες απόψεις για πράγματα που βρίσκει ανυπόφορα σε κάποιον και δεν θα διστάσει να σου τις πει, έμμεσα αρχικά και μετά «έξω από τα δόντια», εφόσον δεν καταλαβαίνεις.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν ο κολλητός σου φίλος ή ο καινούργιος σου έρωτας είναι Σκορπιός, προετοιμάσου για άγριες καταστάσεις. Το ζώδιο αυτό είναι ο πρωταθλητής της κτητικότητας και της ζήλιας, και δεν περιορίζεται μόνο στον ερωτικό τομέα. Θέλει να είναι ο εκλεκτός στην καρδιά και των φίλων του, και των γονιών του, και των αδελφιών του, και όλων όσοι τον ενδιαφέρουν. Το να υπάρχει κάποιος αντίζηλος σημαίνει μόνο ένα πράγμα: πόλεμο, μέχρι την εξουδετέρωση του αντιπάλου. Ο αγαπημένος σου Σκορπιός θα τραβάει το σκοινί μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Κι αν εσύ βρίσκεσαι στη μέση σαν διεκδικούμενο έπαθλο, θα χρειαστείς μεγάλες δόσεις διπλωματίας και υπομονής για να εξισορροπείς τα πράγματα.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης, αν δείχνει να μην τα πηγαίνει καλά με ένα πρόσωπο που παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, είτε σαν ερωτικό ταίρι ή σαν κολλητός φίλος, πιθανόν θα το κάνει απλώς γιατί δεν τον… γουστάρει. Ο ίδιος σπάνια δείχνει κτητικές διαθέσεις απέναντι σε όποιους αγαπάει, και δεν θα αισθανθεί απειλημένος, αν εσύ έχεις κι άλλα πρόσωπα στην καρδιά σου. Ελεύθεροι άνθρωποι δεν είμαστε; Από την άλλη όμως, είναι αρκετά ασυμβίβαστος σε ορισμένες ιδεολογίες του και δεν θα κάνει υποχωρήσεις για χατίρι κανενός. Δηλαδή, δεν αποκλείεται να τσακώνεται σαν κοκόρι με τον αγαπημένο ή τον κολλητό σου για άσχετα ζητήματα, τύπου ποιο είναι το πιο επαναστατικό ροκ συγκρότημα.

Ολυμπία

Ολυμπία

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως δεν τα πάει καλά με τους παρείσακτους που χαλάνε την ησυχία του, και αλίμονο αν κατατάξει σε αυτούς τον καινούργιο σου έρωτα ή τον καλύτερό σου φίλο. Ενοχλείται όταν βλέπει τρίτους να χώνονται στη ζωή του αγαπημένου του προσώπου και κατ’ επέκταση στη δική του. Πιθανόν όμως δεν θα προκαλέσει κραυγαλέα δυσάρεστες καταστάσεις. Απλώς θα ρίξει… πάγο στον ενοχλητικό, αποφεύγοντάς τον και δείχνοντας αδιαφορία στην παρουσία του. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να τον σαμποτάρει , πετώντας σου μικρές αδιάφορες τάχα κακιούλες για το άτομό του και επισημαίνοντας διάφορα «φάουλ» στη σχέση σου μαζί του, τύπου: «Μπα; Τρίτη μέρα και δεν σε έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο;»

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος δεν είναι κτητικό άτομο, ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκει, και υποστηρίζει την άποψη πως «όλοι οι καλοί χωράνε». Στην καρδιά σου, επί του προκειμένου. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, δεν θα διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα… χρησικτησίας επάνω σου, απλώς και μόνο επειδή τον ερωτεύτηκες ή είσαι ο καλύτερός του φίλος. Θα ενοχληθεί μόνο αν το άλλο άτομο έχει μαζί του τρομακτικές ιδεολογικές διαφορές, που να συγκρούονται με τα φιλανθρωπικά, αντιρατσιστικά, προοδευτικά ή φιλοζωικά «πιστεύω» ενός Υδροχόου. Αλλά αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος να μην τα πάει μια χαρά με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Τόσο που μπορεί εσύ να αρχίσεις να νιώθεις… παραγκωνισμένος.

 

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ιχθύς είναι υπερβολικά ευαίσθητος και μπορεί να αισθάνεται παραμελημένος χωρίς να υπάρχει λόγος, πόσο μάλλον αν εσύ του δίνεις κάποια αφορμή. Θα έχεις να ακούσεις ατελείωτα παράπονα, αν δίνεις προτεραιότητα στη σχέση σου απέναντι στη φιλία σας ή το αντίστροφο. Ή τουλάχιστον αν εκείνος θεωρεί ότι έτσι γίνεται, παρόλο που εσύ δεν αισθάνεσαι ότι συμβαίνει αυτό. Σε αυτή τη βάση, είναι αναμενόμενο να …μισήσει τον παρείσακτο που μπαίνει ανάμεσά σας. Οπότε, θα πρέπει να επιστρατεύεις αμέτρητες διαβεβαιώσεις αλλά και χειρονομίες, που να δείχνουν στο Ψαράκι σου, είτε σύντροφο είτε φίλο, ότι πάντα έχει την ιδιαίτερη θέση του μέσα στην καρδιά σου, που κανείς δεν θα του την πάρει.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 15-05-2024 13:01:02