blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Διαζύγιο και παιδί. Πώς αντιδρoύν τα παιδιά, με βάση το ζώδιό τους.

 
Διαζύγιο και παιδί. Πώς αντιδρoύν τα παιδιά, με βάση το ζώδιό τους.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Διαζύγιο σημαίνει διακοπή μιας συμβίωσης. Οι σύζυγοι, ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι που υποφέρουν, όταν διακοπεί μια σχέση. Συχνά υπάρχουν και άλλα θύματα, τα οποία, παρ’ όλο ότι δεν έχουν άμεση σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, επηρεάζονται βαθιά από αυτό. Και είναι τα παιδιά.

Ωστόσο, αν οι πόρτες επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών και των γονιών, παραμείνουν ανοιχτές, η μετάβαση από την προηγούμενη ενωμένη οικογένεια σε δυο ξεχωριστές, μπορεί να γίνει λιγότερο επώδυνη μέχρι απόλυτα συμφιλιωτική.
 
Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο για το παιδί να ελέγχει απόλυτα τα συναισθήματα και τις σκέψεις του εκείνη την περίοδο. Συνήθως, κυριεύεται από φόβους και εκεί θα φανεί η ικανότητα του γονιού που θα μείνει μαζί του. Ένα χέρι βοήθειας μπορεί να δώσει η αστρολογία, εξετάζοντας την συμπεριφορά του κάθε παιδιού με βάση το ζώδιό του.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το παιδί σας, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο Το παιδί μου, αυτός ο άγνωστος.
Sponsored Links

Πώς θα αντιμετωπίσει το παιδί το διαζύγιο των γονέων, με βάση το ζώδιό του.

ΚΡΙΟΣ
Στην προσωπικότητα του Κριού, υπάρχει πολύ κουράγιο, αλλά και μία ‘‘επαναστατική’’ πνευματική ανεξαρτησία, που στην αρχή τον εμποδίζει να παραδεχτεί ότι υπάρχει πρόβλημα στην οικογένεια. Οι Κριοί ζουν στο ‘‘εδώ και τώρα’’. Έχουν την τάση να εγκαταλείπουν το παρελθόν με τα προβλήματά του το γρηγορότερο, καθότι η πορεία που ακολουθούν στη ζωή τους οδεύει πάντα προς τα εμπρός. Έτσι, όταν όλα τελειώσουν, τα παιδιά παραμένουν παιδιά, και σαν τέτοια χρειάζονται πάντα την επιβεβαίωση ότι οι γονείς τους δε θα πάψουν να νοιάζονται γι’ αυτά. Τα παιδιά Κριοί δεν θα κλειστούν για πολύ στον εαυτόν τους. Όταν αποφασίσουν ‘‘να ανοιχτούν’’, θα αντιμετωπίσουν τους υπαίτιους του προβλήματος απότομα και με μία κυνικότητα, κάθε άλλο παρά βολική. Όμως αυτό, δεν θα πρέπει να φανεί σαν ευκαιρία στον ένα γονέα να κατηγορήσει τον άλλο του γονέα, γιατί τότε αναμφίβολα θα χαθεί το παιχνίδι. Ο γονέας που θα μείνει μαζί του, δε θα πρέπει επίσης να του τονίζει τις ατέλειες και τα λάθη του απόντα γονέα, διότι πολύ γρήγορα το παιδί Κριός θ’ αρχίσει να αποξενώνεται. Αντίθετα, πρέπει να του δίδονται ειλικρινείς απαντήσεις στα ερωτήματά του, έστω κι αν ο παραμένων γονιός θίγεται και προσβάλλεται. Επίσης, είναι και η υπεκφυγή. Απαιτεί να ξέρει την αλήθεια, διαφορετικά θα σκαρφίζεται να κάνει τα πιο οδυνηρά πράγματα, θεωρώντας τα ως εκδίκηση για την έλλειψη της ειλικρίνειας των γονιών του. Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Πρόβλεψη σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή! Χωρίς να χρεώνεις το τηλέφωνό σου! Καλείς από την Ελλάδα και από όλες τις χώρες!

Επωφελήσου τώρα από την προσφορά μας, δες εδώ πόσο εύκολα και γρήγορα!

ΤΑΥΡΟΣ
Αυτό το φιλήσυχο παιδί δεν είναι πάντα τόσο ήρεμο, όσο φαίνεται. Απλά συνηθίζει να κρατά τους θυμούς του μέσα του. Έτσι, στην αρχή ενδέχεται ν’ αρνηθεί την όλη κατάσταση του χωρισμού των γονέων του. Όταν, όμως, συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται πράγματι μέσα στο πρόβλημα, τότε η περίφημη υπομονή του και η γαλήνια ηρεμία του εξαφανίζονται μονομιάς. Ο καλύτερος τρόπος για ν’ αγγίξει συναισθηματικά κάποιος το παιδί Ταύρο, είναι να του εκθέσει ωμά, χωρίς περιστροφές, την σκληρή πραγματικότητα. Και βέβαια, χωρίς να περιμένει ότι θα δεχτεί αναντίρρητα και αβασάνιστα τη δική του άποψη για το πρόβλημα, καθότι είναι αρκετά πιστό στις ιδέες του, μέχρι και ξεροκεφαλιάς. Ιδιαίτερα δε, για ένα τέτοιο γεγονός, που φοβάται ότι θ’ αποκοπεί συναισθηματικά από τους γονείς του, εκτός κι αν έχει γίνει μάρτυρας κάποιου καθοριστικού επεισοδίου, με αποτέλεσμα να ταχθεί με το μέρος του ενός ή του άλλου γονέα. Έτσι, με τον γονέα που θα συμβιώνει, πρέπει να νιώθει ότι δεν κινδυνεύει να χάσει τα προνόμια που είχε πριν, ιδιαίτερα ότι δε θα του λείψουν τα υλικά πράγματα που είχε συνηθίσει να έχει και φυσικά την αγάπη. Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΔΙΔΥΜΟΣ
Ο Δίδυμος γεννιέται νευρικός, δεν γίνεται με την πάροδο των ετών. Έτσι και το παιδί Δίδυμος, μπρος σε μια τέτοια δυσάρεστη εμπειρία, όπως είναι το διαζύγιο των γονιών του, όσο κι αν είναι ευπροσάρμοστο από τη φύση του, θα αποδιοργανωθεί, με συνέπεια τα νευρικά του ξεσπάσματα. Το παιδί Δίδυμος συχνά παρεξηγείται, λόγω της περιέργειας και της φλυαρίας του, ως λιγότερο συναισθηματικό και ότι γρήγορα θα προσαρμοστεί στον καινούργιο τρόπο ζωής. Κι όμως, μπορεί να εμφανιστούν αρκετά προειδοποιητικά σημάδια που να δηλώνουν την ψυχική του αναστάτωση, όπως μπορεί να είναι μία ανεξήγητη ασθένεια, ξαφνικά ξεσπάσματα σε κλάμα, εφιάλτες στον ύπνο, προβλήματα με το σχολείο κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις και ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, ή θα πρέπει να ζητηθεί βοήθεια από κάποιον ειδικό ή, εφόσον ξέρει κανείς το παιδί καλά, να προσπαθήσει να του αποσπάσει την προσοχή από το πρόβλημα, με κάτι που θα του έλκυε πραγματικά το ενδιαφέρον. Εκείνο πάντως που χρειάζεται περισσότερο απ’ όλα, είναι η συνεχής επικοινωνία με το περιβάλλον του και φυσικά, οι συζητήσεις να γίνονται σε ήπιους τόνους. Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μια από τις δυσκολότερες εμπειρίες που μπορεί ποτέ να συμβεί σ’ ένα παιδί του φεγγαριού, είναι να βλέπει τις ρίζες της ζωής του, τις βάσεις του σπιτιού και τις οικογένειάς του, να καταστρέφονται. Για να μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο βαθιά επηρεάζει το διαζύγιο ένα παιδί Καρκίνος, δεν έχει παρά να σκεφτεί ότι αυτό το ευαίσθητο, συναισθηματικό και ευάλωτο ζώδιο, λειτουργεί σε όλα σχεδόν τα επίπεδα των δραστηριοτήτων και σχέσεων μ’ ένα μοναδικό μητρικό τρόπο. Που σημαίνει, ότι το παιδί Καρκίνος είναι απόλυτα εξαρτημένο από το παρελθόν και τις πολύ στενές οικογενειακές σχέσεις του. Έτσι εδώ, στον χωρισμό των γονιών του, υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχουν μαγικές τεχνικές για να γαληνέψει. Αυτό το παιδί θα χρειάζεται συνέχεια επιβεβαιώσεις και εγγυήσεις ότι κι αν ακόμα η σχέση των γονέων του έχει τελειώσει, τίποτα δεν πρόκειται να επηρεάσει τη δική του σχέση μαζί τους. Βέβαια, θα του είναι δύσκολο να μοιράζεται ανάμεσα στους δύο γονείς του, αλλά ο χρόνος, σταδιακά, θα δουλέψει ευεργετικά για την κατανόησή του. Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΛΕΩΝ
Το παιδί Λέων είναι εξαιρετικά απίθανο να περάσει αυτήν την δύσκολη περίοδο της ζωής του, χωρίς να διαμαρτυρηθεί! Είναι αρκετά υπερήφανο για να δεχτεί την κοινωνική γελοιοποίηση, δηλαδή τον εμπαιγμό από τα υπόλοιπα παιδιά, καθότι το πρόβλημα του διαζυγίου των γονιών του, το αισθάνεται ως ταπείνωση. Ότι δηλαδή, πέφτει σε μια διαφορετική κοινωνική κατάσταση και φυσικά μειονεκτική, δεδομένου ότι τον ενδιαφέρει αρκετά η εικόνα που εμφανίζει στους άλλους. Από την άλλη, το σταθερό στοιχείο του ζωδίου δεν το βοηθά να δέχεται εύκολα τις αλλαγές και μάλιστα, σ’ αυτήν την νεαρή ηλικία, τις οικογενειακές. Ο μοναδικός τρόπος να ξεφύγει από την αμηχανία του και να ξεπεράσει το πρόβλημά του, είναι να βεβαιωθεί ότι η αγάπη των γονιών του, έστω και αν θα είναι χώρια και ανεξάρτητα με ποιόν από τους δύο θα συγκατοικεί, θα εξακολουθεί να είναι το ίδιο μεγάλη. Και ότι θα είναι πάντα ο μοναδικός ‘‘πρίγκιπάς’’ τους. Το παιδί Λέων δεν ξεγελιέται εύκολα και επιπλέον, είναι και λίγο ‘‘ξεροκέφαλο’’. Έτσι, από τη στιγμή που απορρίψει κάποιο γονιό του, όχι μόνο θα ‘ναι δύσκολο να το φέρει κοντά του, αλλά το χειρότερο είναι ότι μπορεί να εξελιχθεί και σε ισχυρό αντίπαλό του. Γι’ αυτό καλό θα είναι να παίρνει ακέραιες τις απαντήσεις στα όποια ερωτήματά του, καθότι οι υπεκφυγές μπορεί να μπερδέψουν χειρότερα τα πράγματα. Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Πρόβλεψη σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή! Χωρίς να χρεώνεις το τηλέφωνό σου! Καλείς από την Ελλάδα και από όλες τις χώρες!

Επωφελήσου τώρα από την προσφορά μας, δες εδώ πόσο εύκολα και γρήγορα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αν υπάρχει κάποιο παιδί, το οποίο θα θελήσει να ερευνήσει όχι μόνο όλες τις πλευρές, αλλά και τις παράπλευρες των αιτιών που οδήγησαν στο διαζύγιο τους γονείς του, σίγουρα θα ‘χει γεννηθεί στο ζώδιο της Παρθένου. Όταν όμως, η εισαγωγή του στη λεπτομέρεια δείχνει σημάδια ανησυχίας, χρειάζεται άμεση βοήθεια. Ένας τρόπος είναι να του ζητάτε να μοιράζεται κάποια πράγματα στις καθημερινές δραστηριότητες σας. Έτσι, και χρήσιμο θα αισθάνεται και επιπλέον, μπορεί να αρχίζει να βάζει τις βάσεις του για το μέλλον. Αυτό που ίσως το βοηθήσει ακόμα περισσότερο είναι ότι, αναθέτοντάς του μια οποιαδήποτε εργασία, θα αισθάνεται ότι σας είναι χρήσιμο και όχι παρείσακτο. Στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να ξεκινήσει με κάποιες σπιτικές δουλειές. Κάτι που δείχνει ότι θα υπάρχει, επίσης, και διάλογος, στον οποίο να μη ξεχνάτε να του αφήνετε τον πρώτο λόγο, έστω και αν λέει πράγματα τόσο επικριτικά, που να σας πληγώνουν. Δυστυχώς, η ειλικρίνεια, δηλαδή η ντομπροσύνη, πολλές φορές ‘‘πονάει’’ και οι Παρθένοι τη συνηθίζουν… Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΖΥΓΟΣ
Και μόνο από το γεγονός ότι το ζώδιο του Ζυγού στην ανθρώπινη εμπειρία εκπροσωπεί τις ανθρώπινες σχέσεις, που σημαίνει ότι από παιδί ο Ζυγός δημιουργεί ρομάντζα και ονειρεύεται το γάμο του, γίνεται αντιληπτό πόσο άσχημα θα επηρεαστεί από το άδοξο τέλος του γάμου των γονιών του. Το γεγονός βέβαια πως, ως ζώδιο του αέρα έχει τη δυνατότητα να σκέφτεται πολύπλευρα και ρεαλιστικά σε σύγκριση με άλλα παιδιά, ίσως του δώσει κάποια λογική εξήγηση. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και για έναν άλλο λόγο, επειδή απεχθάνεται τους ‘‘θορύβους’’. Όμως υπάρχει και η άλλη εκδοχή, λόγω της έμφυτης διπλωματικότητάς του, να δείχνει αδιάφορο προς το συμβάν, αλλά να οδηγείται προς την κατάθλιψη. Η πιο συνηθισμένη αντίδραση αυτού του παιδιού πάντως είναι η νευρικότητά του, η οποία μπορεί να του εκδηλωθεί με κάποιο τικ ή ακόμα και με τραύλισμα. Για να αποφευχθούν τέτοιες δυσάρεστες εμπειρίες, πρέπει να του δίνονται ευκαιρίες να ασχολείται με πράγματα που τον ευχαριστούν. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να εξαγοραστεί η συνεργασία του, όμως μπορεί να καταλάβει ότι η ζωή συνεχίζεται και με χωρισμένους τους γονείς του. Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Οι Σκορπιοί ξέρουν τόσο καλά να καμουφλάρονται, που είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς από την εξωτερική συμπεριφορά τους πόσο βαθιά τους έχει πληγώσει κάποιο γεγονός. Έτσι, το κυρίως πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Σκορπιός δεν επικοινωνεί εύκολα. Και η επιφυλακτικότητά του απέναντι προς όλα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν, μπορεί να γίνεται για λόγους αυτοπροστασίας. Γι’ αυτό είναι καλύτερα από την αρχή να του αποκαλυφθεί γυμνή η αλήθεια, χωρίς υπεκφυγές, αλλά και να τονιστεί ότι το ίδιο το παιδί δεν έχει να φοβάται τίποτα από το χωρισμό των γονιών του, η ζωή του θα συνεχιστεί όπως και πριν. Με λίγα λόγια, αυτό που του χρειάζεται, είναι συναισθηματική υποστήριξη. Διότι το παιδί Σκορπιός, έχει το μειονέκτημα να ‘‘καταχωνιάζει’’ πολύ εύκολα στο υποσυνείδητό του και τα πιο μικρά, αλλά ενοχλητικά πράγματα. Και εκεί τα πράγματα γίνονται δύσκολα, όταν δεν βρεθούν υγιείς τρόποι να εξωτερικευτούν. Έτσι, εκείνο που χρειάζεται είναι συνεχείς και διακριτικές προσεγγίσεις. Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Το παιδί Τοξότης είναι σχεδόν απίθανο να δεχτεί το προκείμενο διαζύγιο των γονιών του χωρίς διαμαρτυρία. Διότι ο Τοξότης μπορεί να μην είναι ‘‘κριτικός νους’’ με τον ίδιο τρόπο που είναι ο Παρθένος και ο Αιγόκερως, όμως αξιοποιεί το δικαίωμά του για ελεύθερο λόγο και το χρησιμοποιεί τακτικά. Οι ψυχολόγοι, αναφορικά με τη φύση αυτού του παιδιού, προτείνουν ότι πρέπει ν’ αφήνεται ελεύθερο, όταν θέλει να εκφράσει το θυμό και την απογοήτευσή του για τη διακοπή της σχέσης των γονιών του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ‘‘αναρχία’’, εκεί που θα πρέπει να τραβηχτούν τα ‘‘γκέμια’’, να τραβιούνται. Πάντως, το πρόβλημά του μπορεί να μειωθεί κατά πολύ, αν του δημιουργηθεί η ελπίδα για επανένωση της οικογένειάς του. Αν όμως αυτή η ελπίδα είναι ψεύτικη, το ήδη υπάρχον πρόβλημα, μπορεί να γίνει πολύ χειρότερο. Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Πρόβλεψη σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή! Χωρίς να χρεώνεις το τηλέφωνό σου! Καλείς από την Ελλάδα και από όλες τις χώρες!

Επωφελήσου τώρα από την προσφορά μας, δες εδώ πόσο εύκολα και γρήγορα!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Υπάρχει ένας ισχυρισμός ότι τα παιδιά των χωρισμένων γονιών βλέπουν τον εαυτό τους σαν ένα υποδεέστερο άτομο, μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία που ζουν. Κι αυτό είναι κακό, διότι τείνουν να παραμένουν τα «παιδιά του διαζυγίου», ακόμα κι αν περάσουν δέκα χρόνια από το χωρισμό των γονιών τους. Αυτό συμβαίνει λόγω της συντηρητικής τους φύσης, η οποία δεν τους επιτρέπει να ξεφύγουν από τη γήινη πραγματικότητα και να πετάξουν στον «άνεμο». Αν ζητηθεί από το παιδί Αιγόκερω να δείξει με το δάχτυλό του με ποιόν από τους δύο γονείς θέλει να κατοικήσει, το πιο πιθανό είναι να δείχνει εναλλάξ πότε τον έναν και πότε τον άλλον γονέα. Αυτό σημαίνει ότι λόγω της ανασφάλειάς του, δεν αισθάνεται σιγουριά μόνο με τον έναν, διότι είναι συνειδητοποιημένο για τους διαφορετικούς λόγους. Στη συνέχεια όμως, θα υποστηρίζει την ιδέα ότι το διαζύγιο ήταν «σφάλμα και των δύο» γονιών του και σταδιακά θ’ αποξενώνεται από αυτούς. Ακόμα χειρότερα θα είναι που δε θα τους συγχωρέσει ποτέ. Γι’ αυτό, οι γονείς των παιδιών Αιγόκερων, πρέπει αν ξέρουν ότι είναι εύκολο να καβγαδίζουν και να προσάπτουν κατηγορίες ο ένας στον άλλον, όμως θα ‘ναι ιδιαίτερα δύσκολο να βγάλουν από τη μνήμη του παιδιού τους αυτές τις εικόνες, διότι υπάρχει και η χειρότερη πλευρά. Είναι εκείνη, που όταν που όταν αυτές οι δυσάρεστες σκηνές ριζωθούν και στην ψυχή του, τότε η θλίψη θα ‘ναι σχεδόν πάντα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, απεικονίζοντας και στη γενικότερη συμπεριφορά του τη στέρηση από την αγάπη των γονιών του, έστω κι αν αυτό δεν αληθεύει. Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι γονείς του παιδιού Υδροχόος συνήθως αισθάνονται τυχεροί, διότι καταφέρνουν να έχουν μαζί του μια όμορφη καλή σχέση. Είναι τέτοιος ο τρόπος συμπεριφοράς του και δημιουργεί τέτοια ενδιαφέροντα, που δεν μπορεί παρά να το αντιμετωπίζουν σαν ίσο τους. Όμως, όταν αυτό το παιδί συνειδητοποιήσει ότι η «καταιγίδα», δηλαδή ο χωρισμός των γονιών του, είναι πλέον πραγματικότητα, αλλάζει αυτόματα η συμπεριφορά του. Ζητά αποδείξεις αγάπης και τρυφερότητας και από τους δύο γονείς του. Όμως το πρόβλημα επικεντρώνεται στον απόντα γονέα, διότι μ’ αυτόν επικοινωνεί λιγότερο. Ένας καλός τρόπος για να αποσπαστεί από αυτό το πρόβλημα είναι να ενταχθεί σε κάποιο όμιλο (αθλητικό, κοινωνικής αλληλεγγύης κ.λπ.). Αυτό βέβαια ως διέξοδος δεν αποτελεί κανόνα, διότι οι Υδροχόοι δεν έχουν ‘‘στάνταρτ’’ συμπεριφορές. Μπορεί να είναι ατομιστές, ντροπαλοί ή επαναστάτες, με την καλή ή κακή έννοια του όρου. Όμως, σ’ όποιον τύπο κι αν ανήκει αυτό το παιδί, κατά βάση θα το συγκινεί η πρωτοτυπία. Έτσι, οι γονείς του μπορεί να κινηθούν γύρω από αυτήν και να του σπρώξουν την προσοχή σε πρωτοποριακά πράγματα, αποσπώντας μ’ αυτόν τον τρόπο το μυαλό του από το άμεσο πρόβλημα. Μεγαλώνοντας πάντως, και εφ’ όσον δεν του έχουν δημιουργηθεί τραυματικές εμπειρίες, λόγω των προοδευτικών του αντιλήψεων θα έχει τη δυνατότητα κατά τη λαϊκή ρήση «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» χωρίς κανένα τραυματισμό ένθεν και ένθεν, κυρίως στον εαυτό του. Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΙΧΘΕΙΣ
Η μεγάλη ευαισθησία του παιδιού Ιχθύ, που ενδέχεται να είναι και υπερβολική, συχνά το οδηγεί στην εξάρτηση, η οποία μπορεί να είναι ευλογία, αλλά μπορεί και κατάρα για τους γονείς του. Αυτό το παιδί, που ζει με όμορφα παραμύθια ενώ αγριεύει με την ανελέητη μάγισσα και τον κακό λύκο, θα του είναι πολύ σκληρό όταν νιώσει ότι το όμορφο «κάστρο» του κόβεται στη μέση. Εκεί, βλέπει μόνο ερείπια και μοναξιά. Γεγονός που μπορεί να του δημιουργήσει σοβαρά συναισθηματικά τραύματα, κυρίως αν μέσα στο μυαλό του δεν είναι ξεκαθαρισμένο το καινούργιο «τοπίο» που απλώνεται μπροστά του. Είναι λοιπόν αναγκαίο να καταλάβει από την αρχή ότι ο γάμος των γονιών του τελείωσε και ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επανασύνδεσης. Αυτό το ξεκαθάρισμα, θα το βοηθήσει να δει την πραγματικότητα. Διαφορετικά, θα μπει στη διαδικασία της αναμονής και αυτό μπορεί να του προκαλέσει συναισθήματα φοβίας και κατάθλιψης. Και σε τέτοιες καταστάσεις, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει ποιες θα είναι οι αντιδράσεις αυτού του παιδιού και μέχρι ποια ηλικία θα το ακολουθούν. Οι γονείς ενός τέτοιου παιδιού λοιπόν, ανεξάρτητα με τις δικές τους διαφορές, πρέπει να του εμφυσήσουν την εμπιστοσύνη, διαβεβαιώνοντας το ότι ο δικός τους χωρισμός δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη που τρέφουν γι’ αυτό. Όμως αυτή η διαβεβαίωση δεν θα πρέπει να γίνει μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις (συχνή επικοινωνία, δωράκια, βόλτες, γιορτές κ.λπ.). Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στην πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρεις τι σκαρώνει για σένα το πρόσωπο που θες; Μη μένεις στο σκοτάδι, μάθε πότε θα σε παντρευτεί και τι σκοπό έχει ακριβώς για σένα! Κάλεσε 14788 ή με sms στείλε ΝΑΝΤΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
Γιώτα Καλογερά
Ημερομηνία Τροποποίησης: 26-03-2012 00:00:00