blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Σε ποιον οίκο του ωροσκοπίου σου βρίσκεται ο Ήλιος του συντρόφου σου και πως επηρεάζει τη σχέση σας.

 
Σε ποιον οίκο του ωροσκοπίου σου βρίσκεται ο Ήλιος του συντρόφου σου και πως επηρεάζει τη σχέση σας.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 3
 
Sponsored Links

Ο Ήλιος στους οίκους

Όταν ερωτευόμαστε, έχουμε την αίσθηση ότι ο άλλος φωτίζει τη ζωή μας. Αυτό δεν είναι μόνο τρόπος του λέγειν. Πραγματικά, με κάποιο τρόπο ο Ήλιος του προσώπου που αγαπάς, ρίχνει το φως του σε ένα συγκεκριμένο τομέα της ζωής σου, αυτόν που εκπροσωπεί ο αντίστοιχος αστρολογικός σου οίκος. Και εσύ κάνεις το ίδιο στον άλλο με τον δικό σου Ήλιο.

 

Σε μια ερωτική συναστρία, λοιπόν, ανάμεσα στα στοιχεία των ωροσκοπίων, που μπορούν να σου δείξουν πόσο ταιριάζεις ερωτικά με κάποιον, είναι και η θέση του Ήλιου του ενός, στο γενέθλιο ωροσκόπιο του άλλου. Συγκεκριμένα σε ποιον οίκο του συντρόφου σου «πέφτει» ο δικός σου Ήλιος και αντίστροφα, σε ποιον δικό σου οίκο βρίσκεται ο Ήλιος του. Αυτό δείχνει στην κυριολεξία πόσο ο καθένας σας φωτίζει τη ζωή του άλλου, και σε ποιον τομέα.

Σε ποιον οίκο του ωροσκοπίου σου βρίσκεται ο Ήλιος του συντρόφου σου;

Δεν είναι δύσκολο να το βρεις, αν ξέρεις τη μέρα και την ώρα της γέννησής σας. Αρκεί να κοιτάξεις τους γενέθλιους αστρολογικούς χάρτες του καθενός σας. Ας πούμε ότι εσύ έχεις τον Ήλιο σου στις 15 μοίρες του Καρκίνου. Θα κοιτάξεις στον αστρολογικό χάρτη του συντρόφου σου, στη σχετική σελίδα του Myastro, τον πίνακα ο οποίος δείχνει σε ποιες μοίρες του ζωδιακού κύκλου βρίσκονται οι πλανήτες και οι οίκοι. Στην τελευταία στήλη του πίνακα αναγράφεται σε ποιο ζώδιο και σε ποια μοίρα του ξεκινά ο κάθε οίκος. Για παράδειγμα μπορεί να δεις ότι ο πέμπτος οίκος του συντρόφου σου ξεκινά από τις 8 μοίρες του Καρκίνου ενώ ο έκτος οίκος του ξεκινά από τις 5 μοίρες του Λέοντα. Αυτό σημαίνει ότι οι 15 μοίρες Καρκίνου του δικού σου γενέθλιου Ήλιου βρίσκονται μέσα στον πέμπτο οίκο του συντρόφου σου. Και αντίστοιχα θα εξετάσεις σε ποιον δικό σου οίκο πέφτει ο Ήλιος του.

 

Έχε υπόψη ότι οι τέσσερις γωνιακοί οίκοι (1ος, 4ος, 7ος, 10ος) θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικοί, ιδίως ο 7ος, που συνδέεται με τις σχέσεις. Αλλά όπως και να έχει, όπου και να πέφτει το αστρολογικό «φως» του καθενός σας, δίνει μια ιδιαίτερη χροιά στη σχέση σας.

Sponsored Links

Ο Ήλιος του ενός στον 1ο Οίκο του άλλου

Αποκλείεται να μην είχατε εξαρχής τραβήξει την προσοχή ο ένας του άλλου. Σε αυτή τη σχέση, ο καθένας από τους δυο ενισχύει το «εγώ» του άλλου, προσφέροντάς του την ολοκληρωτική αποδοχή και αναγνώριση. Η αγάπη εκείνου που έχει τον Ήλιο στον πρώτο οίκο του συντρόφου του, γίνεται δεκτή με… ανοιχτές αγκάλες, κάνοντας και τον ίδιο να αισθάνεται πιο ανοιχτός και δεκτικός. Σε αυτή τη σχέση υπάρχει μια έντονη αίσθηση συντροφικότητας και συναίνεσης. Ο καθένας μπορεί εδώ να εκφράσει ολοκληρωτικά τον εαυτό του. Εκείνος που έχει τον Ήλιο, ενεργοποιεί τον σύντροφό του, βοηθώντας τον να αποκτήσει καλύτερη αυτό-επίγνωση. Και ο ίδιος αισθάνεται ότι παίρνει περισσότερη αξία, ζωτικότητα και σημαντικότητα μέσα από αυτό τον έρωτα. 

Ο Ήλιος του ενός στον 2ο Οίκο του άλλου

Εδώ η συντροφικότητα υποχωρεί απέναντι στις υλικές επιθυμίες και την αίσθηση πως υπάρχει κάποιο όφελος μέσα από αυτή τη σχέση. Μερικές φορές, μπορεί εκείνος που έχει τον Ήλιο του στον 2ο οίκο του συντρόφου του, να αισθάνεται ότι ο άλλος τον μεταχειρίζεται σαν αντικείμενο ή σαν ένα μέσο για να αποκομίσει κάτι. Ακόμα κι αν αυτό το κάτι είναι η συναισθηματική ή η υλική (συχνότερα) ασφάλεια. Άλλο ένα ζήτημα που θέλει προσοχή είναι η κτητικότητα που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στη σχέση και που ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφυξίας. Η ερωτική διάθεση στο ζευγάρι είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη, αλλά και πάλι προσέξτε να μην αντιμετωπίζετε τον άλλο σάμπως να ήταν κτήμα σας.

βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο

βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο 2

Ο Ήλιος του ενός στον 3ο Οίκο του άλλου

Όταν ο Ήλιος του ενός βρίσκεται στον τρίτο οίκο του άλλου, η σχέση κυλά αβίαστα και άνετα, ιδίως αν υπάρχει καθημερινή τριβή μεταξύ των δύο συντρόφων. Η συμβίωση χαρακτηρίζεται από μια ευχάριστη ευκολία, καθώς το άτομο που «δέχεται» εδώ τον Ήλιο του συντρόφου του, αισθάνεται πως ο άλλος του ξυπνά διαρκώς το ενδιαφέρον. Μπορεί όμως η συντροφικότητα αυτή να περιορίζεται στο εγκεφαλικό επίπεδο και να μην επεκτείνεται στο συναισθηματικό. Καθώς ο οίκος αυτός χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, πιθανόν η σχέση να μην αγγίζει τόσο βαθιά την καρδιά. Με άλλα λόγια, να είναι κάπως επιφανειακή και εκείνος που δέχεται τον Ήλιο του άλλου στον τρίτο οίκο του να μην παίρνει τον σύντροφό του και την όλη κατάσταση όσο θα έπρεπε στα σοβαρά.

Ο Ήλιος του ενός στον 4ο Οίκο του άλλου

Όταν υπάρχει μια τέτοια θέση στη συναστρία, δείχνει μια έντονη σύνδεση και υποστήριξη στο ζευγάρι. Ιδιαίτερα το άτομο που έχει τον Ήλιο εδώ, υιοθετεί μια προστατευτική στάση απέναντι στον σύντροφό του και είναι διατεθειμένος να τον υπερασπίζεται σε κάθε περίσταση. Έτσι, βέβαια, είναι πιθανόν να δημιουργείται κάποια συναισθηματική εξάρτηση από την άλλη πλευρά, καθώς το πρόσωπο που δέχεται τον Ήλιο στον τρίτο οίκο του, δένεται με τον σύντροφό του και επαφίεται υπερβολικά σε αυτόν. Καθορίζεται από την επιρροή του άλλου και γίνεται ευαίσθητος απέναντι σε οποιαδήποτε συμπεριφορά του. Μερικές φορές μάλιστα, ξυπνά μέσα του μια παιδικότητα που χαρίζει στη σχέση τρυφερότητα και αυθορμητισμό, αλλά παράλληλα κάνει τη λογική να υποχωρεί, ακόμα και στις περιπτώσεις όπου θα χρειαζόταν.

Ο Ήλιος του ενός στον 5ο Οίκο του άλλου

Με αυτή τη θέση του Ήλιου, η σχέση χαρακτηρίζεται από ερωτισμό, ζωντάνια, απόλαυση και ανεμελιά. Ο σύντροφος με τον Ήλιο φέρνει στη ζωή του άλλου δημιουργικότητα και χαρά. Μπορεί να υπάρχει έντονη η επιθυμία να κάνουν μαζί οικογένεια, έστω κι αν η απόκτηση παιδιών μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες στη σχέση, ανάλογα και με τις άλλες όψεις της συναστρίας. Επίσης ένα θέμα είναι η ζήλια και η κτητικότητα που μπορεί να εμφανιστεί και από τις δυο πλευρές, ιδίως από εκείνον που έχει τον Ήλιο. Ο άλλος σύντροφος, πάλι, είναι πιθανόν να βλέπει το ταίρι του σαν κάποιον που θα του προσφέρει καλοπέραση και τόνωση του εγωισμού του. Αν προσεχτούν αυτά, η σχέση μπορεί να είναι εξαιρετική.

Sponsored Links

Ο Ήλιος του ενός στον 6ο Οίκο του άλλου

Όταν υπάρχει αυτή η θέση του Ήλιου στη συναστρία, το ζευγάρι δένεται μέσα από την καθημερινότητα. Τα μικρά και μεγάλα πράγματα της ζωής του ενός, γίνονται υπόθεση και του άλλου. Ιδίως το άτομο που έχει τον Ήλιο, είναι πιθανό να αναλαμβάνει κατά κάποιο τρόπο εργολαβικά οτιδήποτε αφορά στο ταίρι του. Αυτό στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να δημιουργήσει ανισότητα, καθώς ο ένας θα θέλει σχεδόν να κουμαντάρει τις υποθέσεις του άλλου ή θα τον κριτικάρει διαρκώς. Από την άλλη, ίσως ο δεύτερος ενδεχομένως να αναπτύξει εξάρτηση από τη βοήθειά του. Αλλά στην καλύτερη περίπτωση, αν βρεθεί η ισορροπία, η συντροφικότητα θα βασίζεται στην ουσιαστική συμμετοχή και την υποστήριξη, μέσα σε μια αληθινά κοινή ζωή.

Ο Ήλιος του ενός στον 7ο Οίκο του άλλου

Αυτή η θέση του Ήλιου στη συναστρία εκπροσωπεί την απόλυτη ένωση. Άλλωστε ο έβδομος είναι ο οίκος των σχέσεων, των συνεργασιών, των συνεταιρισμών και του γάμου. Έτσι οι δυο σύντροφοι μπορεί να γίνονται «συνεταιράκια» και τη ζωή, που την περνούν μέσα σε ένα κλίμα αρμονικής αγάπης. Εδώ το άτομο που έχει τον Ήλιο του άλλου στον έβδομο οίκο του βλέπει να υπάρχουν στο ταίρι του τα ιδανικά χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσε και μέσα από τη σχέση αυτή προωθεί και τη δική του αυτογνωσία. Το πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί είναι οι δυο σύντροφοι να απορροφηθούν τόσο πολύ από την ένωσή τους, ώστε να χάσουν την ατομική τους ταυτότητα. Και αυτό ενδεχομένως να φέρει μια αίσθηση πικρίας ή μια τάση ανταγωνισμού.

Ο Ήλιος του ενός στον 8ο Οίκο του άλλου

Μια τέτοια σχέση μπορεί να διαρκέσει, μπορεί και όχι, αλλά πάντως δεν θα είναι ποτέ επιφανειακή. Τα συναισθήματα είναι έντονα και βαθιά, ανεξάρτητα αν θα βρουν ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Το άτομο που έχει τον Ήλιο του στον όγδοο οίκο ενός ερωτικού συντρόφου, μπορεί να αισθανθεί ακαταμάχητη έλξη ή ισχυρή απώθηση, να μείνει στη σχέση ή να φύγει τρέχοντας, όμως θα το έχει βιώσει έντονα. Η άλλη πλευρά είναι πιο πιθανό να γοητευτεί σε βαθμό που να θέλει να παραδοθεί ολοκληρωτικά σε αυτό τον έρωτα. Εξαιτίας αυτού επηρεάζεται και γίνεται ευάλωτη απέναντι στον ταίρι της, σε βαθμό που να εκδηλώνει ανασφάλεια, κτητικότητα, συναισθηματική εξάρτηση. Τα συναισθήματα εδώ επικρατούν απέναντι στη λογική και αναδύονται στην πιο πρωταρχική μορφή τους.

προβλέψεις

προβλέψεις1

Ο Ήλιος του ενός στον 9ο Οίκο του άλλου

Εδώ η συμφωνία σε ιδεολογικό επίπεδο παίζει τον πρωταρχικό ρόλο στη σχέση, δίνοντάς της έναν αρκετά διανοουμενίστικο χαρακτήρα. Όταν ο Ήλιος του ενός βρίσκεται στον ένατο οίκο του άλλου, ο δεύτερος δίνει μεγάλη σημασία στο κατά πόσον οι πεποιθήσεις του αντιμετωπίζονται δεκτικά από το ταίρι του. Το άτομο που έχει τον Ήλιο μπορεί να επηρεάσει θετικά τον σύντροφό του, ανοίγοντάς του καινούργιους ορίζοντες και ως προς τον τρόπο σκέψης και ως προς τον τρόπο της ζωής. Επιπλέον του τονώνει την αυτοπεποίθηση και του ενισχύει τη διάθεση της περιπέτειας. Μαζί μπορούν να βιώσουν διαφορετικά πράγματα, να διευρύνουν τη νοοτροπία τους, να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες, να ονειρευτούν. Παρά την εγκεφαλικότητά της, μπορεί να είναι μια πολύ εποικοδομητική σχέση.

Ο Ήλιος του ενός στον 10ο Οίκο του άλλου

Σε αυτή τη θέση του Ήλιου σε μια συναστρία, παίζει σημαντικό ρόλο για τον ένα σύντροφο η κοινωνική ή επαγγελματική κατάσταση του άλλου. Τα εξωτερικά στοιχεία, όπως η οικονομική άνεση και το γόητρο, μοιάζουν να αποτελούν σημαντικό παράγοντα της έλξης που αισθάνεται για τον σύντροφό του το άτομο με τον Ήλιο του στον δέκατο οίκο του άλλου. Αυτό πιθανόν δεν περνά απαρατήρητο από τον δεύτερο, δίνοντάς του την αίσθηση ότι τον χρησιμοποιούν. Ή υπάρχει πιθανότητα ο ένας να αντιμετωπίζεται από τον άλλο σαν εξουσιαστική μορφή μέσα στη σχέση, σαν εκείνος δηλαδή που έχει το «πάνω χέρι». Αυτή η ανισότητα πιθανόν να δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ τους και συνιστά μια δυσκολία, που οι δύο σύντροφοι καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Sponsored Links

Ο Ήλιος του ενός στον 11ο Οίκο του άλλου

Όταν ο Ήλιος ενός προσώπου βρίσκεται στον ενδέκατο οίκο του συντρόφου του, ο δεύτερος τον βλέπει σαν ένα άτομο με το οποίο μπορεί να έχει κοινούς στόχους και απολαύσεις. Στη σχέση υπάρχει πολύ έντονα ο χαρακτήρας του «είμαστε εκτός των άλλων και φιλαράκια», που μοιράζονται σχεδόν τα πάντα και περνούν ωραία μαζί. Σε αυτή τη θέση της συναστρίας καλλιεργείται η αποδοχή του άλλου και η ανοχή απέναντι στις διαφορές μεταξύ τους. Οι διαφορές εδώ αντί να γίνονται αιτία απομάκρυνσης, διατηρούν το ενδιαφέρον μέσα στη σχέση. Το πρόβλημα μπορεί να προκύψει αν ο ένας από τους δυο συντρόφους αρχίσει να επιθυμεί περισσότερο συναισθηματικό δέσιμο και εγγυήσεις για το μέλλον, ενώ ο άλλος εξακολουθεί να το βλέπει πιο «χαλαρά».

Ο Ήλιος του ενός στον 12ο Οίκο του άλλου

Σε μια τέτοια σχέση η έλξη μπορεί να πυροδοτείται από τη διαφορετικότητα. Το άτομο που έχει τον Ήλιο στον δωδέκατο οίκο του συντρόφου του, γοητεύεται από αυτό το πρόσωπο που του δίνει μια μπερδεμένη αίσθηση ότι λειτουργεί σε ένα εντελώς δικό του μήκος κύματος. Όμως αυτή η νεφελώδης κατάσταση, όσο ενδιαφέρουσα κι αν φάνηκε στην αρχή, μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε αδυναμία να υπάρξει κατανόηση και εμπιστοσύνη. Ο άλλος σύντροφος, πάλι, ενδεχομένως να αισθανθεί ότι έχει κάνει υπέρμετρες θυσίες και παραχωρήσεις για αυτή τη σχέση. Παρόλα αυτά, όταν υπάρξει η ψυχική ένωση, αυτός ο συνδυασμός στη συναστρία μπορεί να βοηθήσει και τους δυο να εξελιχθούν ως προσωπικότητες μέσα από μια έντονη πνευματικότητα.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 22-04-2024 08:00:00