blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ζώδια, επαγγελματικός προσανατολισμός και κρίση: Ένας οδηγός καριέρας, για γονείς και παιδιά!

 
Ζώδια, επαγγελματικός προσανατολισμός και κρίση: Ένας οδηγός καριέρας, για γονείς και παιδιά!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 6
 
Sponsored Links

Ζώδια, επαγγελματικός προσανατολισμός και κρίση

1.200.000: Ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας, που συνεχώς αυξάνει, προκαλώντας αισθήματα ανασφάλειας μεταξύ των παιδιών και ανησυχίας στους γονείς. Και όμως, παρά τις αντίξοες σημερινές συνθήκες, υπάρχει ελπίδα για τα παιδιά σας να βρουν εργασία! Προϋπόθεση είναι να τα προσανατολίσετε στα σωστά επαγγέλματα, λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις και τα ταλέντα που τους χαρίζουν τα άστρα.

Στη χώρα μας αλλά και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το πρόβλημα της ανεργίας που μας απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται στην κορύφωσή του. Ποιοι θα είναι οι τομείς εκείνοι τα επόμενα 10 με 15 χρόνια, όπου θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;

Προς ποιο επάγγελμα θα πρέπει να κατευθύνουμε τα παιδιά μας για να έχουν αύριο μια θέση στον ήλιο;

 

Φυσικά τα ερωτήματα αυτά αφορούν κυρίως κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, οικονομολόγους και ειδικούς που έχουν άμεση σχέση με τις στατιστικές. Παρ' όλα αυτά, η Αστρολογία, μιας και είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μέλλον, έχει τις δικές της απαντήσεις. Η στενή της σχέση με τη γνώση του ζωδιακού μπορεί να βοηθήσει στον προσανατολισμό του παιδιού σας, ανάλογα με το ζώδιο του, προς τα επαγγέλματα εκείνα που του ταιριάζουν καλύτερα.

 

Αυτό είναι και το αντικείμενο του αφιερώματος μας: η παράθεση των προβλέψεων, σύμφωνα με την Αστρολογία και των πραγματικών αναγκών στην αγορά της εργασίας.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εννέα μεγάλοι τομείς δραστηριοτήτων πρόκειται ν' αναπτυχθούν στη διάρκεια των επόμενων χρόνων.

 

1. Η υγεία

Πέρα από τα οξυμένα -λόγω κρίσης- προβλήματα στο χώρο της υγείας, γνωρίζετε ότι στη χώρα μας υπάρχει έλλειψη κάποιων σημαντικών ειδικοτήτων στο χώρο της ιατρικής;

Για παράδειγμα, ένα επάγγελμα που δεν πλήττεται ποτέ είναι αυτό της αποκλειστικής νοσοκόμου και μάλιστα αμείβεται πολύ καλά. Ακόμη, ο κλάδος της φυσιοθεραπείας αλλά και της εναλλακτικής ιατρικής αφήνει χώρο για νέα άτομα που θέλουν ν' ασχοληθούν. Η ιατρική αναπτύσσεται σημαντικά στον τομέα της γενετικής. Οι πρώτοι κυβερνοχειρουργοί, ικανοί χάρη στην πληροφορική να χειρουργήσουν έναν ασθενή που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αποτελούν ήδη πραγματικότητα. 

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

2. Τουρισμός

Η χώρα μας θεωρείται μια από τις πιο όμορφες στον κόσμο και παραμένει ακόμη όνειρο πολλών ταξιδιωτών να την επισκεφθούν.

Ο τουρισμός αποτελεί τον πιο νευραλγικό πυρήνα της οικονομίας μας. Διαθέτουμε ξενοδοχεία αλλά και μονάδες που προσφέρουν εναλλακτικές διακοπές και προσελκύουν τόσο τον εγχώριο όσο και τον ξένο τουρισμό.

Στο χώρο αυτό η κατάρτιση είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί υποδομή αντάξια των ανεπτυγμένων χωρών.

 

3. Παιδεία

Οι νέοι τομείς και οι ορίζοντες που ανοίγονται στο χώρο την επιστημών θα δώσουν το κίνητρο για επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την επιμόρφωση.

Η εκπαίδευση δεν θα μείνει στα κλασικά στερεότυπα όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, καθώς αυτά δεν θα ανταποκρίνονται στις μετά την κρίση ανάγκες του ατόμου και φυσικά δεν θα αφορούν μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες, που θα χρειαστεί να συμβαδίσουν με την εποχή τους. 

 

4. Πληροφορική

Η ιλιγγιώδης ανάπτυξη του Κυβερνοχώρου, η εξέλιξη των multimedia καθώς και η προοπτική της εργασίας μέσα από το προσωπικό μας χώρο με εργαλείο ένα laptop χαρακτηρίζουν την εποχή μας.

Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ξέφρενη πορεία της πληροφορικής κατά την τελευταία εικοσαετία, δεν δημιούργησε τόσες θέσεις εργασίας όσες αρχικά είχε εκτιμηθεί.

 

5. Κοινωνικά επαγγέλματα

Επαγγέλματα όπως της baby sitter, του βοηθού των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των κοινωνικών λειτουργών, θα αποκτήσουν ιδιαίτερη βαρύτητα τα επόμενα χρόνια.

Ακόμα, στην επόμενη εικοσαετία, σύμφωνα με μελέτες, ο πλανήτης θα έχει υπεράριθμους ενήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας που έχουν σχέση με τη συνοδεία και παρακολούθηση των ηλικιωμένων είναι πλέον προβλέψιμη. Η διέλευση του Ποσειδώνα από τους Ιχθύς (το κατεξοχήν ζώδιο της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης) θα φέρει ένα φρέσκο αέρα και μια καινούργια αντίληψη στο χώρο των κοινωνικών επαγγελμάτων.

 

6.Εμπόριο

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει το εμπόριο, ωστόσο πρόκειται για ένα βασικό τομέα της ζωής που τροφοδοτεί την αγορά εργασίας. Ο συνεχώς μειούμενος αριθμός των τραπεζών, οι συγχωνεύσεις τους και η δημιουργία νέων τραστ στο συγκεκριμένο χώρο αποδεικνύει ότι τα πάντα στροβιλίζονται γύρω από το εμπόριο. Ας μην είμαστε όμως απαισιόδοξοι. Μέσα στα επόμενα χρόνια και κάτω από την επίδραση των πλανητικών όψεων πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε μια διαφοροποίηση στη συμπεριφορά των καταναλωτών, που θα καταναλώνουν λιγότερα, αλλά σύμφωνα με την ποιότητα και όχι πια με την ποσότητα.

 

7. Οικολογία

Ήδη η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το θέμα της οικολογίας. Η ενημέρωση τόσο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και από τους αρμόδιους φορείς μάς έχει κάνει όλους ευαίσθητους στο θέμα αυτό. Τα πρώτα οικολογικά επαγγέλματα δεν είναι τόσο σύγχρονα όπως φαίνεται.

Οι δασοφύλακες, οι ιχθυοκαλλιεργητές, αλλά και οι ειδικοί της επεξεργασίας των λυμάτων, της ανακύκλωσης των σκουπιδιών έχουν δημιουργήσει την υποδομή για παρόμοια απασχόληση. Άλλωστε εκείνο που προέχει είναι η διάσωση του πλανήτη.

 

8. Υψηλή τεχνολογία

Η κατάκτηση του Διαστήματος, η εκμετάλλευση των σπάνιων πετρωμάτων της Σελήνης ή των αστεροειδών καθώς και η δημιουργία υποβρύχιων κόσμων ανήκαν κάποτε στον κόσμο της φαντασίας. Σήμερα αποτελούν ήδη πραγματικότητα ή βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης. Η Υψηλή Τεχνολογία έχει φτάσει να δημιουργεί ολόκληρους κόσμους σε μέγεθος ενός μικροτσίπ. Με τον Ουρανό στον Κριό οι εξελίξεις θα είναι εκπληκτικές και χωρίς όρια.

Ολυμπία1

Ολυμπία2

9. Ασφάλεια

Για τους ειδικούς του τομέα αυτού όλα τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια θα γνωρίσουν μια σημαντική ανάπτυξη: η αστυνομία, η άμυνα, η πυροσβεστική, οι ναυαγοσώστες, οι δεσμοφύλακες αλλά και οι πολεμικές τέχνες.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στην ανασφάλεια που έχει γνωρίσει ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της εξάπλωσης της εγκληματικότητας όσο και λόγω της μοναξιάς που βιώνει στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Από την πλευρά του νόμου και κάτω από την επιρροή της εποχής του Υδροχόου θα προσπαθήσουμε περισσότερο να προβλέψουμε και λιγότερο να τιμωρήσουμε.

Ζώδια και επάγγελμα. Ποιο επάγγελμα, για ποιο παιδί!

Και τώρα, δείτε ποιο επάγγελμα ταιριάζει στο δικό σας παιδί, σύμφωνα με το ζώδιό του. Διαβάστε για τα ταλέντα που του έχουν δώσει «προίκα» τα άστρα, μάθετε για τα στοιχεία εκείνα που «φρενάρουν» την πορεία του, ώστε να βοηθήσετε ουσιαστικά στις επιλογές του. Μάθετε για τα μυστικά εκείνα, που θα το βοηθήσουν να πετύχει στην καριέρα του, με οδηγό την αστρολογία. Κάντε κλικ στο ζώδιο που σας ενδιαφέρει, στον παρακάτω πίνακα.

 

Κριός

Ταύρος

Δίδυμοι

Καρκίνος

Λέων

Παρθένος

Sponsored Links

Ζυγός

Σκορπιός

Τοξότης

Αιγόκερως

Υδροχόος

Ιχθείς


Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 09-09-2012 09:00:00