blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Οι καβγατζήδες και οι ειρηνοποιοί του ζωδιακού: Πώς τα ζώδια λύνουν τις διαφορές τους!

 
Οι καβγατζήδες και οι ειρηνοποιοί του ζωδιακού: Πώς τα ζώδια λύνουν τις διαφορές τους!
Βαθμολόγησε
Score: 4.3  Ψήφοι: 6
 
Sponsored Links

Πώς λύνουν τα ζώδια τις διαφορές τους

Έτσι είναι. Άλλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μη γίνει τσακωμός, άλλοι έχουν διαρκώς λυμένο το ζωνάρι για τον καβγά. Ας δούμε ποιοι είναι οι τσαμπουκάδες και ποιοι οι «λευκές περιστερές» του ζωδιακού, για να ξέρουμε πώς να πορευόμαστε κατά περίπτωση.

 

Οι συγκρούσεις και αντιγνωμίες μεταξύ των ανθρώπων είναι μέσα στη ζωή. Άλλοι διαφωνούν στα πάντα, άλλοι εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί. Άλλοι συμφωνούν διαφωνώντας, άλλοι είναι υποχωρητικοί και μετά το μετανιώνουν. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει τις συγκρούσεις και αυτός εξαρτάται από τον χαρακτήρα, την παιδεία, το περιβάλλον. Και φυσικά από τα άστρα. Ο γενέθλιος Ήλιος μας έχει τον δικό του ρόλο στο πώς θα αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες των διαπροσωπικών μας σχέσεων.

 

Ας ξεκινήσουμε με το ζώδιο που θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει μια σύγκρουση: τον Ζυγό. Οι εκπρόσωποί του εκτελούν τα απίστευτα… ακροβατικά, προκειμένου να διατηρήσουν την ειρήνη. Είναι διατεθειμένοι, περισώζοντας οριακά την αξιοπρέπειά τους, να κλείσουν αυτιά, στόμα, μάτια, σαν τις κλασικές τρεις μαϊμουδίτσες, προκειμένου να αποφευχθεί η σύρραξη. Αν πάλι δεν γίνεται διαφορετικά και πρέπει να ανοίξουν τα αυτιά, το στόμα και τα μάτια τους, θα αντιμετωπίσουν με ευγένεια, αλλά και με σταθερότητα τις διαφορές, ενδεχομένως επιδεικνύοντας και μια απροσδόκητη σκληρότητα. Όσο μάλιστα περνάνε τα χρόνια, τόσο λιγότερα είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν.

 

Άλλα δύο ζώδια που δείχνουν μια φαινομενική υποχωρητικότητα είναι οι Ιχθείς και ο Καρκίνος. Φαινομενική, γιατί ο Ιχθύς τουλάχιστον καταφέρνει με τον τρόπο του να σε φέρει στα νερά του, χωρίς καν να το πάρεις είδηση. Δίχως να εκφράζει αντίθεση, γλυκά και ήρεμα, κατορθώνει να σε πείσει ότι τα συμφωνήσατε όπως ακριβώς ήθελες και μετά να σου τη βγει… σε δεξιό προσπέρασμα.

 

Ο Καρκίνος, από την άλλη, συχνά υποχωρεί μπροστά στις θέσεις του άλλου. Και τι κάνει τότε; Αρχίζει τα παράπονα ότι δεν τον καταλαβαίνουν, δείχνει ολοκάθαρα την άποψή του ότι τον έχουν κάνει θύμα ή και μπορεί να επιδείξει μια αιφνιδιαστική επιθετικότητα. Το αρνάκι μεταμορφώνεται σε θηρίο. Αντιδρά εκ των υστέρων με τρόπο που ξαφνιάζει τον άλλο, εφόσον προηγουμένως δεν είχε προβάλλει και τόσο έντονα τη διαφωνία του.

 

Στο άλλο άκρο, ο Κριός μπαίνει στο πεδίο μιας διαφωνίας έτοιμος για… κουτουλιές. Συνήθως σε τέτοιες φάσεις δεν ακούει τίποτα και κανέναν και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αν δεν έχει περάσει το δικό του.

 

Ο Ταύρος πάλι, είναι εξίσου επίμονος στις θέσεις του, αλλά τουλάχιστον σου δίνει την ικανοποίηση να το συζητήσει. Όχι πώς θα αλλάξει εύκολα γνώμη, αλλά υπάρχει ένα κόλπο να γίνει πιο διαλλακτικός: να λυθεί το θέμα στο τραπέζι, πάνω από ένα νόστιμο γεύμα.

 

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν θα αντιμετωπίσεις με τον Δίδυμο, που είναι ξύπνιος και ευέλικτος και βάζει το μυαλουδάκι του να δουλέψει προς την κατεύθυνση μιας λύσης που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

 

Αντίθετα, χρειάζεται να προσέξεις με τον Λέοντα. Θα λύσει το ζήτημα με τον τρόπο που θέλει και όποτε το θέλει. Και να το πάρετε όλοι σας απόφαση για το ποιος κάνει το κουμάντο εδώ μέσα!

 

Ο Παρθένος, πάλι, θα εξετάσει λεπτομερειακά κάθε πλευρά της κατάστασης και δεν θα αφήσει να του ξεφύγει καμιά πλευρά της. Αν βρίσκεσαι απέναντί του, έχε τον νου σου σε ό,τι λες και κάνεις, γιατί δεν του ξεφεύγει τίποτα και μπορεί το καθετί να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα εναντίον σου. Θα πρέπει να έχεις ισχυροποιήσει τη θέση σου με στοιχεία, γιατί αυτό το ζώδιο δεν «τσιμπάει» στις κουβέντες εντυπωσιασμού.

 

Εκείνος που νιώθει στο στοιχείο του με τις συγκρούσεις είναι ο Σκορπιός, καθόσον έτσι κι αλλιώς βρίσκεται διαρκώς σε μια δική του εσωτερική σύγκρουση. Μια παραπάνω, δεν του αλλάζει και πολλά. Βέβαια αυτό δεν πρέπει να καθησυχάζει τους απ’ έξω σε καμιά περίπτωση. Ο Σκορπιός κρατά μαχαίρι και θα υπερασπιστεί τις θέσεις του μέχρι τελευταίας ρανίδας (του αίματος του αντιπάλου, βασικά).

 

Πιο ήπιος επί του προκειμένου είναι ο Τοξότης, που μπορεί να κουβεντιάσει με αρκετή ηρεμία. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη σιγουριά του ότι εκείνος ξέρει καλύτερα και θα σου παραστήσει λίγο και τον δάσκαλο. Πάντως είναι ανοιχτός στις απόψεις των άλλων.

προβλέψεις

προβλέψεις1

Με βάση τη λογική και την επιχειρηματολογία, ο Υδροχόος τα βγάζει πέρα μια χαρά με τις κάθε είδους διαφωνίες. Σέβεται την αντίθετη άποψη, αλλά βρίσκει πάντα τρόπο να την αντικρούει.

 

Και ο Αιγόκερως βασίζεται στη λογική, μόνο που πρόκειται για τη δική του λογική κατά κύριο λόγο. Αν βρίσκεσαι στην αντίθετη πλευρά, πιθανόν θα αισθανθείς ότι μιλάς σε ένα ντουβάρι ή ότι επαναλαμβάνεις την ίδια κουβέντα σε ένα ατέλειωτο loop. Μένει αμετακίνητος στην αρχική του θέση. Ή θα υποχωρήσεις ή θα τα παρατήσεις.

Οι πλανητικές επιρροές

Πέρα από τα ζώδια, οι θέσεις των πλανητών στα γενέθλια ωροσκόπια μπορούν να δείξουν κάτι περισσότερο για τον τρόπο που διαχειρίζεται κανείς τις διαφωνίες του με τους άλλους.

 

• Θα προτιμήσει να λύνει τα θέματά του με τη συζήτηση, αν έχει έναν ισχυρό Ερμή που μάλιστα να υποστηρίζεται από τον Δία.

 

• Θα επιλέξει πιο πρακτικούς τρόπους, με λύσεις που να πατούν γερά στη γη, αν υπερισχύει ο Κρόνος του, ιδίως σε κάποια όψη (π.χ. εξάγωνο) με τον Ήλιο.

 

• Θα είναι πιο υποχωρητικός αν υπερισχύουν οι «ευαίσθητοι» πλανήτες, και μάλιστα σε δυσαρμονικές όψεις. Για παράδειγμα, μια Αφροδίτη σε τετράγωνο με τη Σελήνη του, θα τον ωθεί να δέχεται ευκολότερα τους συμβιβασμούς, μέσα στην ανάγκη του να γίνεται αρεστός και να αγαπιέται.

 

• Δεν θα διστάζει να γίνει επιθετικός, και όχι μόνο λεκτικά, στην επίλυση μιας διαφοράς, αν ο Άρης του βρίσκεται σε κάποιο «μαχητικό» ζώδιο, όπως ο Κριός, ο Λέων ή ο Σκορπιός, ή στον πρώτο Οίκο.

 

• Θα έχει την τάση να αποσύρεται στην… κοσμάρα του, αν ο Ποσειδώνας του εμφανίζει δύσκολες όψεις με τους πιο προσωπικούς πλανήτες.

 

• Μπορεί να μην μπαίνει καν στον κόπο να αντιπαρατεθεί αλλά να αφήσει να κυριαρχεί η δύναμη της προσωπικότητάς του, αν έχει Πλούτωνα ισχυρό ή στον δέκατο Οίκο.

 

• Τέλος, με έναν δυναμικό Ουρανό, θα βρίσκει τις πιο έξυπνες και πρωτότυπες λύσεις.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 07-05-2024 09:24:00