blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ποια ζώδια συνοδεύουν τον έρωτα με τη ζήλια;

 
Ποια ζώδια συνοδεύουν τον έρωτα με τη ζήλια;
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που μας συνοδεύει από τα παιδικά μας χρόνια. Από τότε που ήρθε το καινούργιο μωρό στην οικογένεια και η μαμά μας μοίραζε την προσοχή της, και αργότερα το φιλαράκι μας έδειχνε να προτιμά την παρέα κάποιου άλλου… και μετά που αρχίσαμε να ερωτευόμαστε, εκεί πια γινόταν το σώσε. Η ζήλια είναι ένα από τα ισχυρότερα συναισθήματα.

Είναι ανεπιθύμητη, γιατί συνοδεύεται από φόβο, θυμό και πόνο. Είναι δύσκολο να την κοντρολάρει κανείς με τη λογική. Μπορεί να τη συγκρατήσει και την συγκαλύψει, αλλά πάντως υπάρχει. Κι όταν ξεσπάσει, γίνεται το «τέρας με τα πράσινα μάτια», που απειλεί να καταβροχθίσει την εμπιστοσύνη, τη συντροφικότητα, τη σιγουριά της σχέσης.

Sponsored Links

Ποια ζώδια συνοδεύουν τον έρωτα με τη ζήλια;

Λίγο ως πολύ όλοι την έχουμε νιώσει κάποτε. Ορισμένοι όμως, το… παρακάνουν! Ζηλεύουν ασταμάτητα, με κάθε αφορμή, σημαντική ή ασήμαντη, πραγματική ή φανταστική. Το έχουν μέσα τους. Άλλοι το παραδέχονται, άλλοι πάλι ρίχνουν όλες τις ευθύνες στον άλλο, που τους προκάλεσε. Άντρες και γυναίκες, σύμφωνα με τις έρευνες, ζηλεύουν εξίσου. Διαφέρει το είδος της ζήλιας. Ο άντρας δεν αντέχει την προοπτική να απατηθεί σεξουαλικά. Η γυναίκα νιώθει πιο απειλημένη από το συναισθηματικό δέσιμο, που μπορεί να δημιουργήσει ο σύντροφός της με ένα τρίτο πρόσωπο.

Φυσικά και η αστρολογία έχει κάποιο λόγο σε όλα αυτά. Ορισμένα ζώδια δείχνουν από φυσικού τους μια κλίση προς τη ζηλοτυπία. Άλλα χρειάζονται μια μεγαλύτερη πρόκληση για να ζηλέψουν.

Τα πιο επιρρεπή ζώδια στη ζήλια

Τα ζώδια που καταλαμβάνονται πιο εύκολα από κρίσεις ζήλιας, είναι καταρχήν εκείνα που ανήκουν στην «τριάδα» της Φωτιάς: Κριός, Λέων, Τοξότης. Είναι γεννημένοι κατακτητές και τα αποκτήματά τους, στα οποία περιλαμβάνουν τις ερωτικές τους κατακτήσεις, θέλουν να τα κρατήσουν γερά και κανείς να μην τολμήσει να τα διεκδικήσει. Έχουν έναν ανεπτυγμένο ναρκισσισμό και, σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούν ότι η παρουσία του συντρόφου που επέλεξαν στο πλευρό τους, ενισχύει και την προσωπική τους εικόνα. Η αληθινή ή φανταστική απειλή ότι μπορεί να εγκαταλειφθούν ή έστω και να εκτεθούν στο περιβάλλον τους, εξαιτίας μιας «ανάρμοστης», κατά τη γνώμη τους, συμπεριφοράς του συντρόφου τους, τους κάνει και αντιδρούν έντονα. Οι αντιδράσεις αυτές μπορεί να κυμαίνονται από την κατά μέτωπο επίθεση του Κριού, μέχρι την αφ’ υψηλού επίπληξη του Λέοντα και την ψυχραμένη απομάκρυνση του Τοξότη.

 

Οι άλλοι δυο ζηλιάρηδες του ζωδιακού είναι ο Ταύρος και ο Σκορπιός. Ο Ταύρος έχει μια συνεχή ανάγκη να επιβεβαιώνει την κυριότητά του πάνω στα άτομα που… κατοικοεδρεύουν στα συναισθηματικά του εδάφη. Η αγάπη του είναι κτητική και ο ίδιος θα υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια την αποκλειστικότητα του ερωτικού ενδιαφέροντος των αγαπημένων του. Ο Σκορπιός πάλι, φοβάται την εγκατάλειψη και την απώλεια της προσωπικής δύναμης, που θα του προκαλέσει αυτή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να διατηρήσει τον έλεγχο, πράγμα που προϋποθέτει το… στενό μαρκάρισμα του συντρόφου του. Οι εκδηλώσεις της ζήλιας του είναι συχνά προσπάθειες να έχει το πάνω χέρι στη σχέση και να ξαναπάρει την πρωτοκαθεδρία, που αισθάνεται ότι την έχασε.

Ολυμπία1

Ολυμπία2

Όσο για τα υπόλοιπα ζώδια, τα πάντα κρίνονται κατά περίπτωση. Όλοι μπορεί να ζηλέψουν ανάλογα με τις συνθήκες, έστω κι αν προσπαθούν να το καλύψουν. Ακόμα και ο «κουλ» Υδροχόος μπορεί να νιώσει το τσιμπηματάκι της ζήλιας, αν έχει δαγκώσει για τα καλά τη λαμαρίνα. Ή ο ψύχραιμος Αιγόκερως, αν θεωρήσει ότι μια κατάσταση ξεπερνά τα όρια. Ο Παρθένος είναι πολύ εγωιστής για να το παραδεχτεί και ο Ιχθύς πιθανόν θα αργήσει να πάρει «μπρος», σε αντίθεση με τον Καρκίνο, που βρίσκει αμέσως έναν ακόμα λόγο να παραπονεθεί… Ο μειλίχιος Ζυγός κρύβει μέσα του έναν Κέρβερο, για να φυλάει τα «κεκτημένα», ενώ ο Δίδυμος θα ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο την πρόκληση, κάνοντας τον φταίχτη να ζηλέψει διπλά.

Ο καθένας θα αντιδράσει ανάλογα με τον βαθμό της απειλής που αισθάνεται. Απλώς αυτός ο βαθμός είναι πολύ διαφορετικός από τον έναν στον άλλον. Εξαρτάται από το πόση σιγουριά έχει κανείς για τη σχέση του, σε ποια βάση «σοβαρότητας» την έχει τοποθετήσει, αλλά και από το πόσο σημαντική είναι για εκείνον.

Οι αστρολογικές όψεις της ζήλιας

Υπάρχει όμως και ακόμα ένα αστρολογικό κριτήριο της ζήλιας: Οι σχέσεις των πλανητών στο γενέθλιο ωροσκόπιο του καθενός μας. Η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα καθορίζει πολλά, ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει με τρεις σημαντικούς πλανήτες: τον Πλούτωνα, που έχει να κάνει με το σεξ, την απώλεια, αλλά και τη μεταμόρφωση μέσα από μια σχέση, τον Άρη της δράσης και του πάθους, και τέλος τον Δία της επέκτασης. Αν η Αφροδίτη στο γενέθλιο ωροσκόπιο σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με κάποιον από αυτούς, αυξάνονται οι πιθανότητες να υποκύπτει συχνά το άτομο στο δάγκωμα του «θηρίου με τα πράσινα μάτια».

Για να δεις αν υπάρχουν αυτές οι όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο, το δικό σου ή ενός προσώπου που σε ενδιαφέρει, κοίταξε στον αντίστοιχο αστρολογικό χάρτη.

Αφροδίτη σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Πλούτωνα

Οι δυσαρμονικές όψεις μεταξύ Αφροδίτης και Πλούτωνα έχουν μεγάλη δύναμη στο να ξυπνάνε τη ζήλια. Στην ουσία πρόκειται για την αμφιβολία, ιδίως στη γυναίκα, για το κατά πόσον έχει τη δυνατότητα να επιλέγει και να κατακτά ένα πρόσωπο. Αισθάνεται ότι δεν διαθέτει αρκετή γοητεία να κρατήσει τον άλλον, χωρίς να τον κρατάει υπό… επιτήρηση. Μέσα σε μια τέτοια όψη, ο Πλούτωνας προσθέτει τον φόβο της απώλειας, οπότε η ανάγκη για έλεγχο αντισταθμίζει τον φόβο της εγκατάλειψης. Αυτός ο πλανήτης κινητοποιεί άμυνες που μπορεί να εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους, από την απλή ζηλοτυπία μέχρι τις απειλές και την επιθετικότητα. Πάντως με όψεις Αφροδίτης- Πλούτωνα, η ζήλια συνδέεται με τον φόβο της απώλειας του αγαπημένου, χωρίς τον οποίο η ζωή θα είναι αδιανόητη και αφόρητη.

Αφροδίτη σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Άρη

Η ζήλια είναι όμως πολύ ισχυρή και στην περίπτωση των δυσαρμονικών όψεων Αφροδίτης και Άρη. Εδώ συνδέεται με την ανάγκη να εξασφαλίσει κανείς την κατάκτησή του: Σε κέρδισα, είσαι δικός μου και κανείς δεν θα σε πάρει από μένα. Όταν το πρόσωπο που έχει αυτές τις όψεις στο ωροσκόπιό του, βλέπει τον ερωτικό του σύντροφο να χάνει το ενδιαφέρον του, επιστρατεύει τη ζήλια σαν ένα μέσον για να ανανεώσει το ενδιαφέρον και το πάθος. 

Αφροδίτη σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Δία

Υπάρχει κι άλλη μια πλανητική σχέση που μπορεί να καθορίσει τη ζήλια. Η δυσαρμονική όψη Αφροδίτης και Δία. Εδώ υπάρχει η υπέρμετρη κτητικότητα, η ανάγκη του ατόμου να κάνει τον άλλο στην κυριολεξία δικό του. Θεωρεί ότι ο σύντροφός του είναι εκείνος που θα του καλύψει όλα τα κενά της προσωπικότητας και της ίδιας της ζωής του. Χωρίς αυτόν δεν θα είναι ποτέ ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Θα είναι μισός και χρειάζεται πάντα το άλλο του μισό για να υπάρξει. Αν μπορούσε, θα τον έδενε επάνω του ή… θα τον κατάπινε, για να γίνουν «σάρκα μία». Επειδή δεν μπορεί όμως, τον ελέγχει και τον περιφρουρεί αδιάκοπα.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 04-01-2012 07:00:00