blank
 
blank

Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Κρόνο στις 23 Φεβρουαρίου 2015: Υψηλά στάνταρ και επιδόσεις!

Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Κρόνο στις 23 Φεβρουαρίου 2015: Υψηλά στάνταρ και επιδόσεις!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 5
 

Ήλιος σε τετράγωνο με Κρόνο

Στις 23 Φεβρουαρίου, ο Ήλιος από τους Ιχθείς θα βρεθεί σε όψη τετραγώνου με τον Κρόνο από τον Τοξότη, σφίγγοντας το περιθώριο των απολαύσεών μας, της ξενοιασιάς και της εξωστρέφειας. Αντιθέτως, θα μας οδηγήσει στη μάχη της επίδοσης, επαγγελματικής και ερωτικής, της στενής σύγκρισης και της πειθαρχίας. Αυτό σημαίνει ότι θα θέσουμε στον εαυτό μας δύσκολους και φιλόδοξους στόχους, στερήσεις παντός είδους, αλλά και αυστηρά κριτήρια, ειδικά στις σχέσεις, τις συναναστροφές και το κυριότερο, στα όνειρά μας.
 
Τις μέρες που η σύνοδος θα έχει ισχύ, δηλαδή μέχρι και τις 2 Μαρτίου, θα υποβληθούμε σε μια ανάλυση όσον αφορά το σκοπό μας στη ζωή, το μέλλον της σχέσης μας, την αξία που δίνουμε στα πράγματα, μαζί με μία αμφισβήτηση της αυτοεκτίμησής μας. Η αίσθηση ωστόσο, πως κάτι λείπει από τη ζωή μας, για να της δώσει αξία, νόημα και σκοπό, θα είναι έντονη. Το ερώτημα που μας ταλανίζει είναι το εξής: Πασχίζω αρκετά να αποκτήσω αυτό που επιθυμώ, ή περνάει η ζωή μου μέσα στη μετριότητα;
 
Είναι ένα μικρό διάστημα, κατά το οποίο δεν θα αφήσουμε τίποτα στη τύχη, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουμε σε αυτή. Όχι τουλάχιστον στη τύχη τη δική μας. Οι υποθέσεις μας και οι κινήσεις μας θα γίνονται μεθοδευμένα, με στρατηγική και συντονισμό.

Κυνηγώντας την τύχη

Τις μέρες αυτές απαιτείται δουλειά και στερήσεις, ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας. Θα πρέπει να ζυγίσουμε σωστά και συνετά τις καταστάσεις και να γνωρίζουμε πως για να φτάσουμε σε μία επιτυχία, ίσως χρειαστεί ένας μικρός αγώνας, που θα μας ξεβολέψει. Υπό την επήρεια της όψης θα βρούμε εμπόδια. Εμπόδια πολλά, που τα περισσότερα είναι δημιούργημα της έλλειψης θάρρους και ρίσκου.
 
Στον έρωτα και γενικότερα στις σχέσεις, η όψη αυτή φέρνει δυσκολίες, έλεγχο και εξετάσεις. Θα μπούμε στη διαδικασία να αναλογιστούμε πόσο δυνατά είναι τα αισθήματα μας και αν η σχέση μας ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες μας. Το πιθανότερο είναι να βγάλουμε από μέσα μας έναν καταπιεστικό, κουραστικό και ελεγκτικό εαυτό λόγω ανασφάλειας, κρίνοντας την κάθε λεπτομέρεια και αξιολογώντας αισθήματα και συμπεριφορές του άλλου.
 
Πολλοί θα βαδίσουμε με το φόβο να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να προχωρήσουμε σε μια σχέση, είτε σε μία δουλειά, ανυψώνοντας ένα τείχος ασφαλείας μπροστά μας, που στην ουσία μας προφυλάσσει από κακοτοπιές και ρίσκα, αλλά και από την ίδια τη ζωή και τις απολαύσεις της. Ο εχθρός είναι ένας, είναι μεγάλος και τον φοβόμαστε: ονομάζεται ανατροπή. Ακόμα και οι πιο ιδιαίτερες στιγμές μας, φιλτράρονται μέσα από τη λογική και τη πρακτικότητα και όχι από το συναίσθημα και το ρομαντισμό.
 
Παράλληλα, έχουμε το αίσθημα πως οι άλλοι είναι πιο τυχεροί, πως περνάνε καλύτερα και η ζωή τους χαμογελά πιο συχνά απ’ ό,τι σε εμάς. Πως συχνά γίνονται αδικίες εις βάρος μας. Επειδή όμως οι ερωτικές σχέσεις δεν λειτουργούν με επιτυχία σε αυτή τη βάση, θα έχουμε συγκρούσεις και διαφορές, ψυχρές αντιμετωπίσεις και κατηγορίες, αποτυχίες και απορρίψεις. Κρατάμε τεφτέρι και αναλυτικό λογαριασμό για τα λάθη και τα παραστρατήματα του άλλου, επιστρέφοντάς τα πίσω μέχρι και το παραμικρό.
 
Ο σύντροφος γίνεται επικριτικός, ασκώντας αυστηρή κριτική, αλλά και εμείς δε καταλαβαίνουμε σε τι βαθμό επίκρισης έχουμε φτάσει απέναντι στον άλλον. Ζητάμε την απολογία του άλλου για τις πράξεις του και αυτό από μόνο του, φέρνει πλήγμα σε μία σχέση που λειτουργεί από έρωτα. Λογοκρίνουμε ασταμάτητα και στο τέλος απορρίπτουμε επειδή νιώθουμε... παραγκωνισμένοι.
 
Από τον σύντροφο περιμένουμε αποδείξεις αγάπης, θέτουμε ατελείωτες προϋποθέσεις, αμφισβητούμε τη πίστη του, απαιτούμε υπακοή, θέτουμε τον εαυτό μας σε απομόνωση και τέλος, βρισκόμαστε σε μια κρίση ταυτότητας, που οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει.
 
Στο μεταξύ, όσο η καχυποψία θα κουράζει το μυαλό μας και θα δυσκολεύει την αυτοεκτίμησή μας και τη σχέση μας, ίσως μπορέσουμε μέσα από αυστηρά πλαίσια να προσεγγίσουμε στόχους και ανθρώπους, δείχνοντας τους πως το μόνο που ζητάμε είναι ψυχική ζεστασιά και επιβεβαίωση πως αξίζουμε να αγαπηθούμε.
 
Το βασικότερο όμως, είναι το μάθημα που προσφέρει η όψη μεταξύ του Ήλιου και του Κρόνου: να απομακρύνουμε το πεσιμισμό!
 
 
Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 21-02-2015 15:17:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι