blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ινδιάνικα τοτέμ: Ανακάλυψε ποιο είναι το ζώο της δύναμής σου!

 
Ινδιάνικα τοτέμ: Ανακάλυψε ποιο είναι το ζώο της δύναμής σου!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 
Sponsored Links

Το ζώο της δύναμής σου, σύμφωνα με το ινδιάνικο ωροσκόπιο.

Σύμφωνα με τις αντιλήψεις των Ινδιάνων, ανάλογα με το πότε έχει γεννηθεί κανείς, επηρεάζεται από ένα ζώο, που του χαρίζει τη δύναμη και τις ικανότητές του. Αυτό είναι κάπως διαφορετικό από το Ινδιάνικο ωροσκόπιο, που μπορείς να δεις σε παλιότερη δημοσίευση του Myastro.
 
Παρόλο που το ωροσκόπιο των ζώων της δύναμης βασίζεται κι εκείνο στον χωρισμό του έτους σε δώδεκα περιόδους, δεν συμπίπτει με τα δυτικά ζώδια. Και επιπλέον, αυτά τα ζώα-τοτέμ, που σχετίζονται με τη γέννηση του ατόμου, δεν έχουν να κάνουν με τα ζώα πνεύματα-οδηγούς, που σύμφωνα με την ινδιάνικη κουλτούρα είναι ένα συγκεκριμένα για το κάθε άτομο και του δίνουν καθοδήγηση στις διάφορες φάσεις της ζωής του. Τα πνεύματα-οδηγοί αποκαλύπτονται σε κάποιον μετά από πνευματική αναζήτηση, ενώ τα ζώα-τοτέμ εξαρτώνται απλώς από την ημερομηνία της γέννησής του. Έτσι, μπορεί κάποιος να έχει τα χαρακτηριστικά π.χ. του τοτέμ της αρκούδας αλλά το πνεύμα-οδηγός του να αποκαλυφθεί πως είναι ένα άλλο ζώο, π.χ. το άλογο ή ακόμα και το μυρμήγκι.
 
Παρακάτω θα δεις ποιο είναι το δικό σου ζώο της δύναμης, ανάλογα με το πότε γεννήθηκες, και ποια είναι τα χαρίσματα που σου προσφέρει.
 
ΑΡΚΟΥΔΑ
(6 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου)
Η αρκούδα σου δίνει ισχυρή προσωπικότητα και ένα συγκρατημένο χαρακτήρα, που όμως κρύβει μεγάλη ευαισθησία. Μπορεί επιφανειακά, η επιρροή αυτού του μεγαλόπρεπου ζώου να σε κάνει απόμακρο και ψυχρό, αλλά από την άλλη, σου χαρίζει μεγάλη υπομονή και αυτοσυγκράτηση. Με το πέρασμα των χρόνων, όπως η αρκούδα ξυπνά από τη χειμερία νάρκη της, καταλήγεις να αποκτάς όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και καθώς ωριμάζεις, γίνεσαι πιο ανοιχτός και σοφός, κερδίζοντας τον θαυμασμό και τον σεβασμό όσων σε περιβάλλουν.
 
ΑΛΚΗ
(2 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου)
Αυτό το επιβλητικό ζώο, που μοιάζει με τον τάρανδο, σε κάνει να αποπνέεις δύναμη και να κερδίζεις τον σεβασμό, με την αποφασιστικότητα και το ηγετικό σου στιλ. Σου δίνει υπευθυνότητα για τον εαυτό σου και για τους άλλους. Παρόλο που μπορεί να φαίνεσαι υπολογιστικός και αδίστακτος στην πορεία σου προς την επιτυχία, αποτελείς ένα στήριγμα για τους γύρω σου, που ξέρουν ότι μπορούν να βασίζονται πάνω σου σε περίπτωση ανάγκης. Στους αγαπημένους σου δείχνεις ευγενικός και τρυφερός, ουαί και αλίμονο όμως σε όποιον σου φερθεί σκάρτα.
 
ΜΑΡΜΟΤΑ
(4 Μαρτίου – 31 Μαρτίου)
Η επίδραση της Μαρμότας σε κάνει να είσαι πάντα ανοιχτός στις ανάγκες και στις επιθυμίες των άλλων. Συναισθάνεσαι ακόμα και όσα δεν σου λένε, μπαίνεις στη θέση τους και δείχνεις απέραντη αγάπη. Αυτό το χαριτωμένο πλάσμα, που θυμίζει γιγαντιαίο σκίουρο, ενσαρκώνει την αίσθηση της οικογένειας και των ανθρώπινων σχέσεων. Ενισχύει την τάση σου να φροντίζεις να είναι καλά όσοι αγαπάς, ενώ μοιράζεις απλόχερα το ενδιαφέρον σου για ό,τι απασχολεί τους άλλους. Μερικές φορές όμως γίνεσαι υπερβολικά ευάλωτος στις σχέσεις σου.
 
ΛΑΓΟΣ
(1 Απριλίου – 28 Απριλίου)
Ο Λαγός σου δίνει τη βιασύνη και την ταχύτητά του. Ζεις σαν να σε κυνηγάει ο χρόνος. Είσαι γεμάτος ζωντάνια και εγρήγορση, ξύπνιος και καπάτσος, αλλά χρειάζεσαι διαρκώς καινούργια ερεθίσματα για να μένεις στα… χάι σου και να μη βαριέσαι. Έχεις ανεπτυγμένη την αίσθηση του Εγώ και θέλεις να παίρνεις ηγετική θέση, με τους άλλους να σε ακολουθούν. Η επιρροή αυτού του ζώου σε ωθεί να προχωράς μπροστά, χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες των πράξεών σου. Θυμώνεις εύκολα, αλλά και εξίσου εύκολα το ξεχνάς.
ΛΕΥΚΗ ΧΗΝΑ
(29 Απριλίου – 26 Μαΐου)
Σύμβολο καθαρότητας και τελειότητας, η Λευκή Χήνα δίνει στο άτομο που δέχεται την επίδρασή της, έναν έντονο ιδεαλισμό. Αν έχεις γεννηθεί μέσα σε αυτό το διάστημα, επιδιώκεις να πετυχαίνεις την τελειότητα σε κάθε τομέα της ζωής σου, χωρίς όμως να το ρισκάρεις ιδιαίτερα. Έτσι, φροντίζεις συνήθως να ενεργείς συντηρητικά, μεθοδικά, αλλά και μερικές φορές αυταρχικά. Αυτό μερικές φορές μπορεί να κρατά τους άλλους σε απόσταση, από την άλλη πλευρά όμως, γνωρίζουν καλά ότι μπορούν να βασίζονται επάνω σου, αν χρειαστεί.
 
ΣΟΛΟΜΟΣ
(27 Μαΐου – 23 Ιουνίου)
Η επίδραση αυτού του τοτέμ σου δίνει την ευελιξία και τη δύναμη του σολομού, που κολυμπά με άλματα και με σλάλομ, αντίθετα με το ρεύμα του ποταμού. Έτσι κι εσύ, μπορείς να ελίσσεσαι σε κάθε περίσταση της ζωής, να προσαρμόζεσαι και να ξεγλιστράς από τις αντιξοότητες. Διαθέτεις θράσος και αποφασιστικότητα, που εξυπηρετούν το μεγάλο σου ζητούμενο: την ικανοποίηση της αχόρταγης περιέργειάς σου. Αισιόδοξος και εξωστρεφής, έχεις ανάγκη από την παρουσία των άλλων, τους οποίους όμως συχνά εξαντλείς με την υπερκινητικότητά σου.

Tι εξελίξεις θα έχεις στα ερωτικά σου; Τι θα γίνει με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει; Οι διάσημοι αστρολόγοι του Myastro.gr απαντούν αποκλειστικά στο 14788 ή με sms στείλε A20 στο 54529.

Τηλεφωνικές προβλέψεις από Κύπρο. Συνομίλησε τώρα με τους αστρολόγους και τους ταρωμάντες του Myastro.gr από την Κύπρο στο 900-19-303 (Σταθερό 1.52€/1' Κινητό 1.61€/1')

ΖΑΡΚΑΔΙ
(24 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)
Αν έχεις γεννηθεί κάτω από την επιρροή του ευγενικού Ζαρκαδιού, είσαι πιστός, γενναιόδωρος, αφοσιωμένος και προπαντός, φτιαγμένος για να ζεις με τους άλλους. Ονειρεύεσαι τη ζωή μέσα σε μια εκτεταμένη οικογένεια, σε μια ομάδα φίλων, ακόμα και σε ένα κοινόβιο, όπου όλοι θα φροντίζουν όλους. Το σπίτι είναι για σένα η «φωλιά», που τη διαμορφώνεις έτσι ώστε να μπορείς να δώσεις στους αγαπημένους σου φροντίδα, προστασία και θαλπωρή. Θέλεις το περιβάλλον σου να είναι τέλειο, και αφιερώνεις όλες σου τις δυνάμεις για να το πετύχεις.
 
ΑΕΤΟΣ
(23 Ιουλίου – 19 Αυγούστου)
Ο Αετός χαρίζει στα άτομα που δέχονται την επιρροή του την ικανότητα να βλέπουν την ευρεία οπτική των πραγμάτων, όπως ο ίδιος διακρίνει τα πάντα από ψηλά. Πέρα από την ευθυκρισία, σε προικίζει και με μια διαίσθηση, χάρη στην οποία ξέρεις να ενεργήσεις τη σωστή στιγμή. Παρόλο που η διεκδικητικότητά σου ίσως σε κάνει να δείχνεις σαν άπληστο αρπακτικό, σε συνδυασμό με τη δύναμη και την ανεξαρτησία σου, κατά βάθος είσαι τρυφερός και ευαίσθητος άνθρωπος. Και έχεις έντονα ανάγκη την προσοχή και την επιδοκιμασία όσων αγαπάς.
 
ΧΕΛΩΝΑ
(20 Αυγούστου – 16 Σεπτεμβρίου)
Σαν τη Χελώνα, που προχωρά αργά, αλλά επίμονα προς τον προορισμό της, έτσι και όσοι γεννήθηκαν με την επήρεια αυτού του τοτέμ, είναι μεθοδικοί, στοχαστικοί, υπομονετικοί και σθεναροί. Αν ανήκεις εδώ, μπορεί να έχεις μια ανεπτυγμένη αναλυτική νόηση, αλλά να μην τα πηγαίνεις πολύ καλά με τη δράση. Προτιμάς να μένεις στο καβούκι σου και να συλλογίζεσαι, πράγμα που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους γύρω σου, καθώς η άποψή σου είναι πολύτιμη. Εσύ πάντως προτιμάς τις λίγες και προσεκτικά επιλεγμένες στενές σχέσεις.
 
ΑΓΡΙΟΧΗΝΑ
(17 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου)
Όπως το πουλί αυτό ταξιδεύει σε σμήνη, έτσι και σ’ εσένα αρέσει να περιβάλλεσαι από κόσμο, στην κοινωνική και επαγγελματική σου ζωή. Το τοτέμ αυτό σου δίνει εξωστρέφεια και ευθυμία. Μερικές φορές παραγίνεσαι θορυβώδης, αλλά τουλάχιστον το κάνεις με στιλ. Στη δουλειά έχεις ομαδικό πνεύμα και είσαι ο πυροσβέστης, όταν δημιουργούνται διαμάχες ανάμεσα στις αντικρουόμενες απόψεις. Η καλοσύνη, η αισιόδοξη στάση και η γενναιοδωρία σου, σε κάνουν αξιολάτρευτο στο περιβάλλον σου, παρόλο που μερικά άτομα μπορεί να μπουν στον πειρασμό να σε εκμεταλλευτούν.
 
ΚΑΣΤΟΡΑΣ
(15 Οκτωβρίου – 11 Νοεμβρίου)
Σαν το ομώνυμο ζωάκι που ροκανίζει ακούραστα τα κλαδιά για να φτιάξει φράγματα, έτσι και όσοι γεννήθηκαν στην επιρροή του Κάστορα είναι εργατικοί, αποφασιστικοί και πέφτουν με τα μούτρα στην επίτευξη του στόχου τους. Όμως, αυτή η επίδραση μπορεί να σε οδηγήσει στην απομόνωση, κάνοντάς σε εσωστρεφή, μοναχικό, κάπως απαισιόδοξο, ενδεχομένως και δύσπιστο απέναντι στους ανθρώπους. Κάτω όμως από τον φαινομενικό πάγο, είσαι ένα άτομο συναισθηματικό και γενναιόδωρο, που θυσιάζεται για τους εκείνους που αγαπά, χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα.
 
ΑΛΕΠΟΥ
(12 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου)
Η Αλεπού, αν έχεις γεννηθεί στις μέρες της, σου δίνει τη σβελτάδα, την πονηριά και την καπατσοσύνη της. Σου προσφέρει επίσης την επίγνωση των ικανοτήτων σου και την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα απέναντι σε οποιαδήποτε αναποδιά. Έτσι, σπάνια χάνεις την αισιοδοξία σου. Καταφέρνεις να οργανώνεις όχι μόνο τη δική σου ζωή, αλλά και των άλλων και γενικά κερδίζεις επάξια τον ρόλο του αρχηγού στο περιβάλλον σου. Μερικές φορές όμως, οι καλές σου προθέσεις παρεξηγούνται και μπορεί να θεωρηθείς αυταρχικός.
 
ΕΝΥΔΡΙΔΑ
(10 Δεκεμβρίου – 5 Ιανουαρίου)
Σαν το ζωάκι αυτό που κυκλοφορεί στα ποτάμια τη νύχτα για να κυνηγήσει ψάρια, μπορεί κι εσύ να είσαι κάπως κλεισμένος στον εαυτό σου. Με την επίδραση της Ενυδρίδας πιθανόν να γίνεσαι ντροπαλός και να αναζητάς την ασφάλεια και την επιβεβαίωση από τους γύρω σου. Κάτι που κανονικά δεν σου χρειάζεται, γιατί είσαι αξιολάτρευτος, έξυπνος, πρόθυμος να ακούσεις και να συμπαρασταθείς. Στο στενό περιβάλλον σου είσαι ένας πόλος έλξης που εκπέμπει αγάπη και τρυφερότητα. Και καλά θα κάνεις να το συνειδητοποιήσεις αυτό.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 25-06-2014 00:00:00