blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Κρίση, πανικός, καταστροφή: Πώς αντιδρούν τα ζώδια;

 
Κρίση, πανικός, καταστροφή: Πώς αντιδρούν τα ζώδια;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 

Ποια ζώδια αντιδρούν με ψυχραιμία και ποια όχι; Υπάρχουν αμέτρητες μικρές και μεγάλες καταστροφές που μπορεί να μας βρουν κάθε στιγμή. Από μια κρίση στη δουλειά που απειλεί την επαγγελματική μας επιβίωση, μέχρι ένα αμελημένο πρόστιμο που έφτασε να γίνει… μισός μισθός. Από ένα κατεστραμμένο πανάκριβο (και δανεικό!) φόρεμα, μέχρι το σπασμένο καλοριφέρ, που μετέτρεψε το σπίτι σε Βενετία. Ο καθένας έχει φυσικά τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές. Έναν τρόπο που μπορεί να διαφέρει πολύ, από ζώδιο σε ζώδιο.

Sponsored Links

Κρίση, πανικός, καταστροφή: Πώς αντιδρούν τα ζώδια;

ΚΡΙΟΣ: Στα μάτια των περισσότερων ο Κριός δείχνει να περνά ακόμα και τις πιο ήρεμες στιγμές του… στην τσίτα. Οπότε μια κατάσταση «κρίσης» έχει τη μόνη διαφορά ότι του προσφέρει την τέλεια αφορμή για να απολαύσει το πλημμύρισμα της αδρεναλίνης μέσα του. Θα πρέπει όμως να του το αναγνωρίσουμε: Σε κάτι τέτοια, είναι γεννημένος αρχηγός. Είναι εκείνος που θα σώσει την κατάσταση, για τον εαυτό του και για τους υπόλοιπους. Θα πάρει τα ηνία όταν οι άλλοι θα κοιτάνε παγωμένοι από τρόμο την άμαξα να τρέχει ολοταχώς προς το γκρεμό, θα αποφασίσει σε χρόνο μηδέν και θα δράσει σε χρόνο… υπό το μηδέν. Και επιπλέον, θα το έχει απολαύσει κατά βάθος!

ΤΑΥΡΟΣ: Ποιος είναι περισσότερο ικανός να «πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα», σε μια δύσκολη στιγμή, από τον εκπρόσωπο του ομώνυμου ζωδίου; Ο Ταύρος θα σταθεί βράχος στη θύελλα, ακόμα κι αν συμβεί το χειρότερό του: να τον βρουν απροετοίμαστο τα… έντονα καιρικά φαινόμενα. Αλλά δεν θα δείξει την έκπληξη και το άγχος του. Αντίθετα, θα γίνει μια αστείρευτη πηγή ήρεμης δύναμης, που θα καθησυχάσει και τους υπόλοιπους. Θα βρει τις πιο πρακτικές λύσεις και θα φροντίσει αυτοπροσώπως για την εφαρμογή τους. Εννοείται πως, όταν όλα θα τελειώσουν, δεν θα παραδεχτεί σε κανέναν τη λαχτάρα που πήρε. Απλώς θα ανταμείψει τον εαυτό του σε… είδος με κάποια από τις αγαπημένες του απολαύσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Αν ο λύκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα, ο Δίδυμος χαίρεται στην κρίση. Όχι επειδή σκοπεύει να εκμεταλλευτεί περιστάσεις προς όφελός του –τουλάχιστον όχι περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο. Απλώς του αρέσει όλη αυτή η κινητικότητα, οι πυρετώδεις επικοινωνίες, η αλλαγή στην κατάσταση των πραγμάτων. Και του αρέσει η ευκαιρία που του δίνεται, να παίξει κάποιο ρόλο σε όλα αυτά, γιατί φυσικά δεν είναι επ’ ουδενί ο τύπος που θα καθίσει να παρακολουθεί παθητικά τα γεγονότα. Σίγουρα θα κατεβάσει αμέτρητες καλές ιδέες για το τι είναι σκόπιμο να γίνει. Το επικοινωνιακό του ταλέντο μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Και μετά, θα έχει μια ακόμα ενδιαφέρουσα ιστορία, για όταν θέλει να περιαυτολογεί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Η μοίρα που στέλνει μια κρίση στον Καρκίνο είναι αναμφίβολα απάνθρωπη. Δεν του φτάνουν οι προσωπικές του καθημερινές κρίσεις; Κρίσεις ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, εμπιστοσύνης προς τους άλλους… Είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει και εξωτερικά γεγονότα; Φυσικά θα το πάρει προσωπικά, σαν μια συνωμοσία του σύμπαντος εναντίον του. Και μετά θα παραδοθεί ολοκληρωτικά και ηδονικά στον πανικό, προσπαθώντας να μεταδώσει αυτό το εποικοδομητικό συναίσθημα και στους γύρω του. Αν δει ότι κανείς δεν προθυμοποιείται να «καθαρίσει» για λογαριασμό του, θα αντιδράσει όπως-όπως, χωρίς συγκεκριμένο πλάνο. Πιθανόν και θα τα βγάλει πέρα, ενδεχομένως από τύχη και διαίσθηση. Αλλά έστω κι αν η κρίση ξεπεραστεί, εκείνος θα της το φυλάει, της άδικης μοίρας του.

Ολυμπία1

Ολυμπία2

ΛΕΩΝ: Ο Λέων σε μια κρίση θα φανεί απόλυτα ψύχραιμος, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρατεύσει όλη του την αυτοκυριαρχία. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο αναξιοπρεπές από έναν ηγέτη που ικετεύει κλαψουρίζοντας «το βασίλειό μου για ένα άλογο». Έτσι κι αλλιώς, είναι από τη φύση του προικισμένος με αρκετή ψυχραιμία, δυναμισμό και καθαρή σκέψη. Ό,τι του λείπει, θα το αναπληρώσει με την περηφάνια του. Όσοι τον είδαν να κάθεται με το κεφάλι χωμένο μέσα στα χέρια του, μονολογώντας με απόγνωση «και τώρα;», καλά θα κάνουν να ξεχάσουν αυτή τη σκηνή. Και να μην την ξαναθυμηθούν ποτέ, αν θέλουν να εξακολουθήσουν να ανήκουν στον κύκλο του «βασιλιά».

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Παρθένος έχει τάση να καταδιώκεται από ενοχικά σύνδρομα. Οπότε, το πρώτο που θα σκεφτεί σε μια κρίση θα είναι «Αμάν! Τώρα εγώ πόσο φταίω γι’ αυτό;». Είναι μια αυτοματοποιημένη αντίδραση, που θα τρέξει στο κομπιούτερ του μυαλού του, μαζί με την εκκίνηση του προγράμματος «Αντιμετώπιση κρίσεων», ακριβώς όπως η οθόνη του υπολογιστή βγάζει το μήνυμα «καλωσορίσατε στα Windows»… Παρόλο όμως που θα επεξεργαστεί νοητικά το πρόβλημα με την ακρίβεια ενός κομπιούτερ και με την εξωτερική ψυχραιμία ενός πληρωμένου εκτελεστή, από μέσα του ο Παρθένος θα χάσει χρόνια από τη ζωή του, μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα. Και μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν έφταιγε κάποια δική του παράλειψη.

ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός και οι κρίσεις δεν είναι ο ευτυχέστερος συνδυασμός. Αυτή η απώλεια στην ισορροπία των πραγμάτων τον αναστατώνει σε βαθμό που σχεδόν να παραλύει. Το θέμα είναι ότι και ο ίδιος, λόγω χαρακτήρα, προκαλεί κάπως την τύχη του. Γιατί τα δυσάρεστα πράγματα συμβαίνουν συχνά λόγω της αναβλητικότητας στο να τακτοποιήσουμε κάποιες εκκρεμότητές μας και ο Ζυγός φημίζεται για αυτή του την τάση. Κι όταν βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση, δυσκολεύεται να αποφασίσει τι να πράξει. Όσο πιο σοβαρό είναι το ζήτημα, τόσο περισσότερο πνίγεται στην ίδια του την παθητικότητα. Ευτυχώς, αργά ή γρήγορα ανακαλύπτει τον τρόπο, αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους για να βγει από τη δυσκολία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Σκορπιός είναι από τα ζώδια που δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα με τις κρίσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Αν αργούν να εμφανιστούν, τις προκαλούν μόνοι τους, έτσι για να ξυπνάνε τα αίματα. Τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο. Τώρα, αν προκύψει κάτι με εξωγενή προέλευση, όπως ένα φοβερό επαγγελματικό πρόβλημα, ο Σκορπιός θα ορμήσει να το εξουδετερώσει με τη γενναιότητα του παραμυθένιου ιππότη, που αντιμετωπίζει τον δράκο. Όλα κι όλα, το μόνο που δεν μπορείς να του προσάψεις είναι η έλλειψη δυναμισμού. Με τη βοήθεια του κοφτερού μυαλού του, θα βρει τις πιο δημιουργικές και εμπνευσμένες λύσεις… Και μετά θα αρχίσει να αναζητά τον υπαίτιο του όλου προβλήματος, γιατί φυσικά δεν θα περάσει έτσι…

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Για τον Τοξότη οι ανατροπές είναι ενδιαφέρουσες, έστω κι αν πρόκειται για αντικειμενικά δυσάρεστες εξελίξεις. Τις βλέπει σαν διαλείμματα από τη ρουτίνα και σαν μια πρόκληση να εξερευνά πιθανότητες, παρόλο που τον ενοχλεί αν πρέπει να πάρει αποφάσεις υπό πίεση, ψυχολογική ή χρονική. Το ελεύθερο πνεύμα του όμως τον βοηθά να εξετάσει πολύπλευρα τα ζητήματα και να βρει τις καταλληλότερες λύσεις, με τη βοήθεια και της ανεπτυγμένης του διαίσθησης. Ένα μέρος της άνεσης, σε σύγκριση με τα άλλα ζώδια, που έχει απέναντι στις κρίσεις οφείλεται στη φυσική του αισιοδοξία. Ο «καλός ο καπετάνιος» που φαίνεται στη φουρτούνα, σίγουρα είναι ένας Τοξότης που, στις δύσκολες καταστάσεις, βγάζει τον καλύτερο εαυτό του!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως αντιμετωπίζει τις κρίσεις με πυγμή και αυτοκυριαρχία. Άλλωστε, δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του τίποτα λιγότερο. Είναι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος του ρητού «κάθε κρίση είναι και μια ευκαιρία». Ευκαιρία να καταξιωθεί ακόμα περισσότερο απέναντι στον εαυτό του και στους άλλους μέσα από μια δοκιμασία, από την οποία πρέπει οπωσδήποτε να βγει νικητής. Η προσωρινή, όπως θέλει να πιστεύει, απώλεια του ελέγχου των πραγμάτων του δημιουργεί απίστευτο στρες, αλλά εξωτερικά δεν θα αφήσει να φανεί κανένα σημάδι αδυναμίας. Άλλωστε αισθάνεται ότι έχει επιπλέον και την ευθύνη των άλλων, που προσβλέπουν σε αυτόν για να σώσει την κατάσταση. Ε, θα τη σώσει που να χαλάσει ο κόσμος!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Υδροχόος δεν θα αφήσει μια δυσάρεστη εξέλιξη να τον… πάρει από κάτω. Έχει την ικανότητα να αποκόβεται συναισθηματικά σε μεγάλο βαθμό, πράγμα που επιτρέπει στο επινοητικό μυαλό του να δουλεύει χωρίς περισπασμούς, για να βρει την ιδανική λύση. Είναι ενημερωμένος, έχει καλό κριτήριο για πρόσωπα και πράγματα, ξέρει πού να απευθυνθεί. Με άλλα λόγια, μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά σε δύσκολες καταστάσεις, ιδίως αν απαιτείται μια αντιμετώπιση που να ξεφεύγει από οτιδήποτε συμβατικό. Αυτό μπορεί να κάνει τη διαδικασία σχεδόν ευχάριστη για τον Υδροχόο. Με την προϋπόθεση όμως να μην ζοριστεί παραπάνω από το όριό του, γιατί η ανοχή του στην πίεση είναι μάλλον περιορισμένη. 

ΙΧΘΕΙΣ: Ο μοναδικός λόγος που οι Ιχθείς επιβιώνουν μέσα από τις κρίσεις, είναι ότι κάποιες σπλαχνικές δυνάμεις αυτοσυντήρησης, τους στερούν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν με την πρώτη τι τρέχει. Μέχρι να συμβεί αυτό, θα έχει πάρει μπροστά το δίκτυο υποστήριξης που κάθε Ιχθύς δημιουργεί γύρω του, έτσι καθώς είναι ο ίδιος συμπονετικός και «αγαπησιάρης». Διαφορετικά, μόνος του, θα πνιγόταν σε μια κουταλιά νερό, όχι σε έναν ωκεανό καταστροφής. Παρόλο που πολλές δυσάρεστες εξελίξεις οφείλονται στη δική του αδυναμία να βάλει τάξη στα πρακτικά της ζωής του, εκείνος θα αντιμετωπίζει τα πάντα με αφοπλιστική έκπληξη. Και θα υποσχεθεί στον εαυτό του πως την επόμενη φορά θα τα καταφέρει καλύτερα. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει…

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 20-10-2011 09:00:00