blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Η Σελήνη στον αστρολογικό χάρτη μας και ο ρόλος της στον έρωτα.

 
Η Σελήνη στον αστρολογικό χάρτη μας και ο ρόλος της στον έρωτα.
Βαθμολόγησε
Score: 4.9  Ψήφοι: 67
 
Sponsored Links

Η Σελήνη στα ζώδια και ο έρωτας

Ουκ ολίγες φορές έχει δοξαστεί και υμνηθεί το φεγγάρι, σχετικά με τον έρωτα. Είναι γνωστό πως η Σελήνη παίζει καθοριστικό ρόλο στον έρωτα, στις νέες γνωριμίες και τις σχέσεις. Όπως επίσης, χρωματίζει ανάλογα τη συμπεριφορά, τις διαθέσεις μας, τις ευαισθησίες και το χαρακτήρα μας.
 
Για παράδειγμα, μία νέα γνωριμία κατά τη Νέα Σελήνη, πιθανόν να σηματοδοτεί την αρχή ενός ρομάντζoυ. Η Πανσέληνος εντείνει τα συναισθήματα και τα πάθη. Όπως επίσης, όταν η Σελήνη βρίσκεται στη χάση της, αποβάλλουμε ένταση και περιττά συναισθήματα.
 
Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη μας, περιγράφει τα συναισθήματα μας, τις επιρροές και τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα που βιώνουμε. Όσο ωριμάζουμε μέσα στο χρόνο, η Σελήνη θα λειτουργήσει σαν οδηγός και θα μας οδηγήσει στο άτομο εκείνο, με το οποίο θα ταιριάξουμε και θα γίνει συνοδοιπόρος μας, αν όχι για πάντα, τουλάχιστον για ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Άρα η συμβατότητα, όσον αφορά τη Σελήνη μας, είναι σημαντική στη σχέση μας με έναν σύντροφο.
 
Τα δώδεκα ζώδια χωρίζονται ανάλογα με το στοιχείο τους: Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό. Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο είναι Σελήνη η δική σας ή κάποιου αγαπημένου σας προσώπου, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον αστρολογικό χάρτη του myastro.
 
Όταν η Σελήνη σχηματίζει θετικές όψεις στο ωροσκόπιο (τρίγωνα ή εξάγωνα), ή έστω δεν χτυπιέται από δύσκολες (τετράγωνα, αντιθέσεις και συχνά συνόδους), τότε υπάρχει μία αρμονική συνύπαρξη με το αντίθετο φύλο και είμαστε σε θέση να συνάψουμε ικανοποιητικές σχέσεις στη ζωή μας.
 
Είναι αποδεδειγμένο, πως μεγαλύτερο ταίριασμα υπάρχει όταν τα άτομα με Σελήνη σε αέρινο ζώδιο (Δίδυμο, Ζυγό ή Υδροχόο) ερωτεύονται άτομα με Σελήνη σε πύρινο (Κριό, Λέων, Τοξότη) ενώ αυτά με τη Σελήνη τους στα γήινα (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω), κάνουν πιο επιτυχημένες σχέσεις με τα υδάτινα ζώδια (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς). Ο αστρολογικός σου χάρτης μπορεί να φανερώσει τι θα προκύψει στην ερωτική σου ζωή. Κάλεσε τώρα στο 14788 για να μιλήσεις με έναν από τους αστρολόγους μας.

Οι δρόμοι της Φωτιάς

Τα ζώδια της Φωτιάς, Κριός, Λέων και Τοξότης, ακολουθούν με πάθος και δράμα τα ζητούμενα της καρδιάς τους, χωρίς ενοχές και περιορισμούς, αρκεί να ζήσουν όσο πιο έντονα μπορούν τον έρωτα.
 
Είναι τα πιο ενθουσιώδη στο θέμα της αγάπης, ενώ πέφτουν σε μεγάλη στεναχώρια όταν ο έρωτας αυτός τελειώνει. Ερωτεύονται εύκολα και έχουν επίγνωση των χαρισμάτων και της ελκυστικής τους παρουσίας.
 
Με μία μεγάλη ανάγκη να τους θαυμάζουν, μία ανάγκη που ζητά να καλυφθεί οπωσδήποτε, πέφτουν στα δίχτυα της κολακείας, η οποία είναι και η αχίλλειος πτέρνα τους. Όπως επίσης μεγάλη είναι η ανάγκη τους για τρυφερότητα και ρομάντζο. Ανταποδίδουν με εκπλήξεις, δώρα και καλοσύνη, ενώ η τακτική τους στον έρωτα είναι μάλλον να επιβάλλονται. Σε περίπτωση που ο σύντροφος προσπαθήσει να τους στερήσει την ανεξαρτησία, τότε αντιδρούν.
 
Φυσικά, δεν νοείται για τη Σελήνη στο Λέοντα, τον Κριό ή τον Τοξότη, έρωτας δίχως θεατρικό δράμα, έστω και μικρό, αρκεί να υπάρχει δράση. Παρ όλο που πρόκειται για άτομα με έντονο ταμπεραμέντο, που φουντώνουν εύκολα πάνω σε ένα καυγά, ζουν τον έρωτα κινηματογραφικά, υπερβολικά και μελοδραματικά. Όπως τον περιγράφουν τα μυθιστορήματα.

Γερά τα πόδια στη Γη

Τα ζώδια της Γης, Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως, όταν αντιληφθούν πως έχουν ανάγκη να ζήσουν έναν έρωτα, τότε η προτεραιότητά τους είναι να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους τη σιγουριά για την ύπαρξη, μαζί με μια όσο γίνεται πιο μακροχρόνια δέσμευση.
 
Μαζί με την σιγουριά των αισθημάτων, αποζητούν και την οικονομική, αφού τους είναι απαραίτητη η εξασφάλιση της καθημερινότητας, ως τρόπος επιβίωσης. Έτσι, είναι ήρεμοι να επιδοθούν με... γεμάτο στομάχι και τακτοποιημένους λογαριασμούς, στις σχέσεις. Πρόκειται για άτομα με φιλοδοξία και συγκεκριμένους στόχους, αμετακίνητα και σταθερά συνήθως.
 
Παρ όλο που οι άνθρωποι με γήινη Σελήνη είναι προσγειωμένοι, έχουν εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ, ενώ αρέσκονται σε πιο low profile συμπεριφορές και εκτιμούν την αίσθηση του διακριτικού γούστου. Επενδύουν χρόνο και λεφτά για την εξέλιξή τους, ενώ έχουν πάντα ένα βλέμμα για τη λεπτομέρεια.
 
Εάν λοιπόν εκτιμάτε ένα άτομο που μπορεί να δημιουργήσει για σας έναν μικρό παράδεισο επί γης, τότε η γήινη Σελήνη είναι η σωστή επιλογή. Μην ξεχνάτε πως οτιδήποτε ξεκινά πάντα με ένα καλό δείπνο.
 

Άνεμος φυσά

Τα ζώδια του Αέρα, Δίδυμοι, Ζυγός και Υδροχόος, φαντασιώνονται τον τέλειο έρωτα, παρά τον ζουν. Τα αντιλαμβάνονται όλα σαν μια ροή εμπειριών και πληροφοριών, χωρίς να γονατίζουν από πάθος ή δράμα.
 
Δίνουν μεγάλη αξία στην επικοινωνία, ενώ νιώθουν κομμάτι και μέλος όλου του κόσμου και όχι μόνο ενός ατόμου, χωρίς να περιορίζονται. Ο έρωτας για μία τέτοια Σελήνη είναι όχι τόσο προσωπική υπόθεση, όσο μάλλον αόριστη και σφαιρική. Προτιμούν την φιλία και τη διανόηση, τα οποία μετουσιώνουν σε έρωτα, συντροφικότητα και συμβίωση.
 
Φυσικά, η οποιαδήποτε προσπάθεια να τους δεσμεύσει κάποιος, συνήθως αποτυγχάνει. Εάν είστε με κάποιον που έχει Σελήνη σε αέρινο ζώδιο, τότε θα χορτάσετε κοινωνικότητα και ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών. Δύσκολα όμως θα νιώσετε μαζί του ζεστασιά.
 
Ένα άτομο με αέρινη Σελήνη σαν εραστής είναι ανοιχτόμυαλος και έτοιμος να βιώσει νέες εμπειρίες, αλλά ταυτόχρονα αντιδρά αρνητικά σε κάθε προσπάθεια να γίνει η σχέση πιο σταθερή και χειροπιαστή. Αντιτίθεται σε κάθε είδους δομή και περιορισμό.
 
Αντιλαμβάνεται το χωρισμό σαν το τέλος μίας κοινής πορείας, χωρίς δράματα, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραμείνει φίλος με έναν παλιό εραστή. Εκτιμά στο έπακρο ό,τι έχει μάθει από τον άλλον και προχωρά. Υπάρχει μία επιπολαιότητα στη δημιουργία σχέσεων και συχνά η μία διαδέχεται την άλλη.

Βαθιά, ταραγμένα Νερά

Τα ζώδια του Νερού, Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθείς, φέρνουν βάθος, ανασφάλεια και συναισθηματισμό στη σχέση. Θεωρούνται ομιχλώδη και αινιγματικά άτομα. Η ζωή τους χρωματίζεται από εμπειρίες, συνήθως οικογενειακές και συνήθως θετικές και ζεστές. Έχουν ανάγκη να νιώθουν προστατευμένοι και ασφαλείς, μέσα σε σίγουρες αγκαλιές, ωστόσο είναι ανασφαλείς και με εναλλαγές διάθεσης.
 
Θεωρούν πως χωρίς αγαπημένα άτομα, δύσκολα θα τα καταφέρουν μέσα στη ζωή. Ναι, τα ζώδια του Νερού φοβούνται τη μοναξιά και κλείνονται εύκολα στον εαυτό τους. H σχέση λειτουργεί μόνο όταν διατίθεται η ανάλογη διαίσθηση από το σύντροφο, η κατανόηση, η ονειροπόληση και ο συναισθηματισμός. Θέλει να νιώθει τον άλλο κοντά του, δικό του, αφοσιωμένο. Όπως επίσης είναι και ο ίδιος.
 
Υπάρχει ωστόσο, δυσκολία στην επικοινωνία, αφού οι περισσότεροι επικοινωνούν συναισθηματικά και όχι λεκτικά, ενώ είναι δύσκολο να σπάσει κανείς τη σιωπή τους. Επίσης, αποτυγχάνουν να ανταπεξέλθουν δυναμικά στη καθημερινότητα, αφού αυτή την εκλαμβάνουν σαν κάτι, που τους χαλά την ατμόσφαιρα και το όνειρο.
Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 22-07-2015 18:00:00