blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Αστρολογία: Με ποιο στοιχείο της φύσης μπορείς να συγκριθείς, με βάση το ζώδιό σου;

 
Αστρολογία: Με ποιο στοιχείο της φύσης μπορείς να συγκριθείς, με βάση το ζώδιό σου;
Βαθμολόγησε
Score: 4.3  Ψήφοι: 6
 

«Είσαι παιδί μου πειρασμός, σεισμός», λέει το γνωστό τραγούδι. «Είμαι φωτιά, κεραυνός και αστραπή, η καταιγίδα που φέρνει βροχή», λέει ένα άλλο. Και ένα τρίτο ανταπαντά, «Άσε με ουράνιο τόξο να σε πω…». Συχνά παρομοιάζουμε τους ανθρώπους με φυσικά φαινόμενα. Άλλος είναι πραγματικό ηφαίστειο, άλλος σκέτος σίφουνας… Όμως αν το καλοσκεφτούμε, και τα ζώδια γενικότερα μπορούν να συγκριθούν με τα στοιχεία της φύσης.

Sponsored Links

Δες λοιπόν με ποιο μοιάζεις περισσότερο, με βάση το ζώδιό σου.

ΚΡΙΟΣ
Το τσουνάμι, το τεράστιο κύμα που γεννιέται στα ανοιχτά της θάλασσας και γιγαντώνεται όσο προχωράει, θυμίζει πραγματικά τον Κριό. Έτσι κι εκείνος, τροφοδοτείται από την ίδια την ορμή του και καμιά δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να τον σταματήσει ή να του αλλάξει πορεία, αν έχει αποφασίσει να κάνει κάτι. Πολλές φορές τα αποτελέσματα είναι… σαρωτικά, αλλά ο Κριός θα κάνει τον απολογισμό των ζημιών μετά, όταν όλα θα έχουν καταλαγιάσει, και το κύμα θα έχει εξαφανιστεί σαν να μην υπήρξε ποτέ. Μέχρι που να ξεπηδήσει ξανά εξίσου απροσδόκητα, και να γκρεμίσει και πάλι ό,τι εμπόδιο σταθεί στον δρόμο του.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Από μια μικρή δίνη αέρα ξεκινά ο ανεμοστρόβιλος και σηκώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Ακριβώς όπως κάνει ο Ταύρος όταν… τα παίρνει. Όπως δεν θέλεις να βρίσκεσαι στη διαδρομή ενός σίφουνα, άλλο τόσο θα προτιμούσες να μην αποτελέσεις την αιτία για ένα ταυρίσιο ξέσπασμα. Το πιο απειλητικό στους θυμούς τού κατά τα άλλα ήρεμου και υπομονετικού Ταύρου είναι ότι ξεκινούν από το τίποτα, τουλάχιστον όπως φαίνεται στα μάτια των τρίτων. Εκείνος όμως απλώς έχει περάσει ένα διάστημα υποχωρήσεων, με τις δυνάμεις της ψυχραιμίας και της οργής να παλεύουν μέσα του. Ώσπου κάποια στιγμή τα… υψηλά και τα χαμηλά βαρομετρικά συγκρούονται, και γεννιέται η θύελλα.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
ΔΙΔΥΜΟΙ
Λένε για τον κεραυνό ότι ποτέ δεν ξέρεις πού θα χτυπήσει και αυτό ακριβώς ισχύει με τον Δίδυμο. Εμφανίζεται πάντα εκεί που δεν τον περιμένεις, η παρουσία του είναι συνήθως… εκκωφαντική, και μπορεί μετά να εξαφανιστεί και να «ξαναχτυπήσει» κάπου αλλού. Η λέξη απρόβλεπτος πρέπει να δημιουργήθηκε ειδικά για να περιγράψει τον Δίδυμο. Βασικά είναι απρόβλεπτος ακόμα και ως προς τον ίδιο τον εαυτό του, μια και αλλάζει απόψεις και προγράμματα χωρίς να το προσχεδιάζει, απλώς έτσι συμβαίνει. Το πολυσύνθετο μυαλό του έχει δει μια άλλη πλευρά των πραγμάτων και αποφασίζει να κινηθεί προς αυτή την καινούργια κατεύθυνση. Κεραυνοβόλα.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο συναισθηματικός κόσμος του Καρκίνου θυμίζει την παλίρροια. Νερά ανεβαίνουν και κατακλύζουν τα πάντα, και μετά αποσύρονται ακολουθώντας την έλξη του φεγγαριού. Να είναι άραγε σύμπτωση ότι ο κυβερνήτης αυτού του τόσο ευαίσθητου ζωδίου είναι η Σελήνη, που προκαλεί την πλημμυρίδα και την άμπωτη; Φαίνεται πως έτσι εναλλάσσονται μέσα του η ευθυμία και η μελαγχολία, η σιγουριά και η ανασφάλεια. Πότε αποκαλύπτει τα συναισθήματά του ανοίγοντας την καρδιά του και πότε τα σκεπάζει και τα πνίγει με τα μεταφορικά νερά της επιφυλακτικότητάς του. Και όσοι τον αγαπούν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό, παρά μόνο να δεχτούν τις φάσεις του.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.

 
ΛΕΩΝ
Η παρουσία ενός Λέοντα ταρακουνά τους πάντες, όπως ένας σεισμός. Ακόμα και αν είναι μόλις αισθητό, το τρέμουλο της γης σε αναστατώνει. Ας μην πούμε τι γίνεται όταν ανεβαίνουν τα ρίχτερ. Το ίδιο κάνει και ο Λέων. Γίνεται ο ίδιος το «σεισμικό» επίκεντρο, τραβώντας την προσοχή των πάντων, είτε τους αφορά άμεσα η παρουσία του είτε όχι. Οπωσδήποτε θα γίνει το θέμα (και το θέαμα!) που θα μονοπωλήσει όλες τις συζητήσεις. Αφήνει πάντα το αποτύπωμά του, από όπου έχει περάσει. Και όποιος στερηθεί την αγάπη του, μετά από ένα διάστημα συγκλονιστικής σχέσης, μπορεί να μιλάει για… γκρεμισμένα όνειρα, στην κυριολεξία.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η ομίχλη καλύπτει τα πάντα με τα πέπλα της σαν να θέλει να τα προστατέψει, αποκαλύπτοντάς τα τμηματικά και απροσδόκητα, ξανασκεπάζοντάς τα και δίνοντάς τους μια εξώκοσμη εμφάνιση. Αντίστοιχα και ο Παρθένος κρύβει τους θησαυρούς της ψυχής του πίσω από ένα ουδέτερο, τυπικό και «ομιχλώδες» προσωπείο, φυλάγοντάς τους για όσους θα έχουν το κουράγιο και την επιμονή να διαπεράσουν εκείνο που φαίνεται, για να βρουν τι υπάρχει στο βάθος. Ο Παρθένος, κρυμμένος πίσω από μια ομίχλη εγκεφαλικότητας και ορθολογισμού, αποκαλύπτει τα συναισθήματά του και μόνο όταν κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Όταν τελικά συμβεί αυτό, θα αποκαλύψει όλες τις πλευρές του εαυτού του.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
ΖΥΓΟΣ
Το ουράνιο τόξο είναι το μήνυμα της ανακωχής μετά τη θύελλα. Τα στοιχεία της φύσης συμφιλιώθηκαν και πάλι. Έτσι και ο Ζυγός είναι το ζώδιο της ηρεμίας και της συμφιλίωσης. Επιπλέον το ουράνιο τόξο έχει μια μοναδική ομορφιά και χρωματική αρμονία, σαν αυτήν ακριβώς που και ο ίδιος επιδιώκει σε όλη του τη ζωή, ακόμα και στις πιο μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειές της. Στο μακρινό σημείο όπου η πολύχρωμη καμπύλη ακουμπά τη γη, λέει ο μύθος, υπάρχει ένας πολύτιμος θησαυρός. Ο Ζυγός ξέρει καλά ποιος είναι αυτός ο θησαυρός και δεν σταματά ποτέ να τον αναζητά. Είναι ο τέλειος έρωτας, η αδελφή-ψυχή του.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το ηφαίστειο εκπροσωπεί την πιο καταστρεπτική και ταυτόχρονα αναγεννητική δύναμη πάνω στη γη. Διαλύει τα πάντα μέσα σε μια κόλαση για να δημιουργήσει μετά καινούργια εδάφη, εύφορο χώμα, νέα ζωή. Έτσι και ο Σκορπιός δεν διστάζει να κάψει τα πάντα, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό μέσα στη φωτιά του πάθους του. Ξέρει ότι κάτι καινούργιο θα γεννηθεί και αυτό επιδιώκει σε όλη του τη ζωή, μια διαρκή μεταμόρφωση. Όπως τα ηφαίστεια δείχνουν ότι η γη είναι κάτι ζωντανό που μεταλλάσσεται συνεχώς, έτσι και ο Σκορπιός θυμίζει σε όλους ότι δεν νοείται ζωή χωρίς εκρηκτικά και μεταμορφωτικά πάθη.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Μέσα στους ωκεανούς, τα μεγάλα θαλάσσια ρεύματα είναι τα ζεστά ή κρύα ποτάμια που καθορίζουν το κλίμα της γης και συντηρούν όλη την ωκεάνια ζωή. Χωρίς σταματημό διασχίζουν όλη τη γη, όπως ο αεικίνητος Τοξότης, η «ταξιδιάρα ψυχή» του ζωδιακού κύκλου. Ο Τοξότης θέλει να μεταφέρει και να μοιράζεται ιδέες και εμπειρίες μέσα σε μια δική του ατέλειωτη διαδρομή, να γνωρίζει, να αλλάζει ο ίδιος αλλάζοντας και τον κόσμο γύρω του. Όποιος θέλει μπορεί να τον ακολουθήσει, όμως εκείνος δεν θα σταματήσει για χάρη κανενός. Ούτε θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εμποδίσει, ακριβώς όπως ένα πανίσχυρο θαλάσσιο ποτάμι.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Όταν το κύμα παφλάζει απαλά στα πόδια σου, δύσκολα μπορείς να φανταστείς ότι έχει τη δύναμη να σκάψει έναν βράχο. Κι όμως το νερό, είτε είναι θάλασσα είτε ποτάμι, σμιλεύει τα πιο σκληρά πετρώματα και ανοίγει βαθιά περάσματα, χωρίς να σταματά μπροστά σε κανένα εμπόδιο. Έτσι ακριβώς και ο Αιγόκερως, ακολουθεί ακλόνητος τον δρόμο που έχει αποφασίσει. Συνήθως δεν κάνει ιδιαίτερο… σαματά ως προς τους στόχους του. Αλλά πολύ υπομονετικά, συστηματικά και επίμονα, τους κυνηγά και τους φτάνει, χαράζοντας και συνεχίζοντας μια πορεία, χωρίς να παραιτείται, όσες αντιξοότητες κι αν συναντήσει.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η έκλειψη του ήλιου ήταν ένα φαινόμενο που προκαλούσε από πάντα τεράστιο δέος στους ανθρώπους. Ακόμα και σήμερα, αν βρεθείς κάπου όπου να είναι ορατή, δεν μπορείς να μη νιώσεις περίεργα, όταν ο σκοτεινός δίσκος της σελήνης κάνει να χαθεί το ηλιακό φως. Έτσι κι όταν γνωρίζεις έναν Υδροχόο, μερικές φορές αισθάνεσαι «κάπως», όταν αυτός ο εξαιρετικά ανοιχτόκαρδος και φιλικός τύπος αιφνιδιαστικά κρύβεται πίσω από μια δική του σελήνη εσωστρέφειας, και γίνεται τόσο απόμακρος. Ο Υδροχόος πραγματικά είναι ένα μείγμα κοινωνικότητας, γενναιοδωρίας αλλά και περιστασιακής ψυχρότητας, ικανός να κλειστεί σαν το στρείδι στον εαυτό του ή ακόμα και να εξαφανιστεί για ένα διάστημα.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
ΙΧΘΕΙΣ
Το Βόρειο Σέλας, η φωσφορική κουρτίνα που κρέμεται ανεμίζοντας από τον νυχτερινό ουρανό στον παγωμένο βορά, είναι ένα από τα πιο μαγευτικά θεάματα που μας προσφέρει η φύση. Σου δίνει την αίσθηση πως έχεις μεταφερθεί σε έναν παραμυθένιο κόσμο, σαν εκείνους που με τόση ευκολία δημιουργεί με τη φαντασία του ο Ιχθύς. Κι ο ίδιος, σαν το Βόρειο Σέλας, μοιάζει μερικές φορές σαν να προέρχεται από μια άλλη διάσταση, από κάποιο είδος «νεραϊδοχώρας». Και είναι εξίσου φευγαλέος και απρόβλεπτος με αυτό το ουράνιο φαινόμενο, πράγμα που τον κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητα γοητευτικό.  Για την προσωπική σου πρόβλεψη εμπιστεύσου τους καλύτερους! Θα τους βρεις αποκλειστικά στο 14788 ή με μήνυμα στείλε ΕΚΑΛΗ στο 54529.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 17-08-2012 00:00:00