blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Φωτιά, Γη, Νερό ή Αέρας; Πώς εκφράζουν τα ζώδια το στοιχείο τους!

 
Φωτιά, Γη, Νερό ή Αέρας; Πώς εκφράζουν τα ζώδια το στοιχείο τους!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 10
 
Sponsored Links

Τα τέσσερα στοιχεία στην αστρολογία και πώς εκφράζονται από τα ζώδια

Θα ξέρεις πιθανόν, ότι με βάση τα τέσσερα στοιχεία της Αστρολογίας, τη Φωτιά, τον Αέρα, το Νερό και τη Γη, ανά τριάδες τα δώδεκα ζώδια μοιράζονται στην αντίστοιχη κατηγορία. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι Φωτιές ή όλα τα Νερά είναι τα ίδια. Οι διαφορετικές ποιότητες που εκδηλώνει το κάθε στοιχείο στο καθένα από τα τρία ζώδιά του εκφράζουν και τις διαφορές στην ψυχοσύνθεση ενός «αέρινου» Υδροχόου π.χ. με έναν επίσης «αέρινο» Ζυγό. Έτσι, παρόλο που οι τριάδες αυτές των ζωδίων έχουν μια κοινή ενεργειακή βάση, το καθένα τους εκδηλώνεται διαφορετικά.

Χρίστος Ντούβλης, Ολυμπία Χριστοδουλή, Νάντια Ρήγα και όλοι οι συνεργάτες του Myastro.gr στο 14788 σε χαμηλότερη χρέωση! Από σήμερα μπορείς να καλείς στην πιο αξιόπιστη γραμμή προβλέψεων στο 14788 ΜΟΝΟ 1,09€/1' από κινητό και 1,19€/1' από σταθερό.

Επιθυμείς προσωπική πρόβλεψη χωρίς να φαίνεται η χρέωση στο λογαριασμό του τηλεφώνου σου; Αγοράζεις χρόνο ομιλίας, καλείς σε σταθερό τηλέφωνο και έχεις προσωπική πρόβλεψη! Μάθε εδώ πως!

Μπορεί λοιπόν όλα τα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων και Τοξότης) να είναι δυναμικά και εξωστρεφή, ενώ τα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύες) να χαρακτηρίζονται από έντονο συναισθηματισμό και διαίσθηση, όπως και τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός και Υδροχόος) να συνδέονται με τη νόηση και εκείνα της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) να καθορίζονται από την πρακτικότητά τους. Αλλά το καθένα τους απορροφά και εκδηλώνει την ενέργεια του στοιχείου του με άλλο τρόπο. Κατανοώντας τον, καλλιεργούμε τη δυνατότητά μας για σχέσεις με μεγαλύτερη κατανόηση και ενόραση.

Πώς εκφράζουν το στοιχείο τους τα ζώδια της Φωτιάς

ΚΡΙΟΣ
Η ζωντάνια και η ορμητικότητα του Κριού θυμίζουν την αρχή της άνοιξης, στην οποία τοποθετείται χρονικά το ζώδιο. Παρόμοια είναι και η ποιότητα της Φωτιάς του. Πραγματικά, η Φωτιά του Κριού είναι η ανεξέλεγκτα μαινόμενη πυρκαγιά, που τίποτα δεν τη σταματά, παρά μόνο το ίδιο το γεγονός ότι δεν έχει τι άλλο να κάψει. Και αντίστοιχα με τον παρορμητικό Κριό, που κινητοποιείται πρωτίστως με αφορμή εξωτερικά ερεθίσματα, η ενέργεια της Φωτιάς του χρειάζεται μια σπίθα που να προέρχεται από τον έξω κόσμο, για να εξαπολυθεί. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΛΕΩΝ
Η χρονική περίοδος του Λέοντα βρίσκεται μέσα στο κατακαλόκαιρο, όταν ο Ήλιος έχει τη μεγαλύτερή του δύναμη και η φύση προσφέρει πλουσιοπάροχα τους ώριμους καρπούς της. Και σαν την εκθαμβωτική ηλιακή θέρμη, η Φωτιά αυτού του ζωδίου είναι ισχυρή αλλά και σταθερή, δημιουργώντας μια αίσθηση ασφάλειας, εμπιστοσύνης και θαλπωρής σε όσους τη δέχονται. Η Φωτιά του Λέοντα αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό το γενναιόδωρο και προστατευτικό ζώδιο, που στη ζωή του δρέπει τους καρπούς του δυναμισμού, του θάρρους και της ηγετικής στάσης του. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Η Φωτιά του Τοξότη μπορεί να θεωρηθεί σαν η πιο εξελιγμένη μορφή της Φωτιάς των άλλων δύο συντρόφων του στη «πύρινη» ομάδα, του Κριού και του Λέοντα. Είναι σαν εκείνους δυναμικός στα ξεκινήματά του και θέλει να είναι μπροστάρης. Ωστόσο, σε αντιδιαστολή με τα άλλα δύο πύρινα ζώδια, ελάχιστη σημασία έχει για τον Τοξότη το κατά πόσον οι άλλοι θα τον ακολουθήσουν. Σέβεται την άποψη των υπολοίπων και δεν τον απασχολεί να επιβάλλει τη δική του. Ανοίγει νέους ορίζοντες πρώτα για τον εαυτό του και όποιος θέλει, ας ακολουθήσει. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 

Πώς εκφράζουν το στοιχείο τους τα ζώδια του Νερού

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το στοιχείο του Νερού στον Καρκίνο θυμίζει την εξαίσια αγκαλιά μιας ήρεμης θάλασσας στη μέση του καλοκαιριού, που είναι και η χρονική περίοδος αυτού του ζωδίου. Είναι η θάλασσα που σε επαναφέρει στην αίσθηση της μήτρας, μια και ο Καρκίνος συνδέεται άμεσα με τα μητρικά συναισθήματα και ευρύτερα με την οικογενειακή αγάπη. Συναισθηματικά, είναι λιγότερο ευάλωτος από τους Ιχθείς και λιγότερο πολύπλοκος από τον Σκορπιό, ωστόσο οι διαθέσεις του σκαμπανεβάζουν. Άλλωστε τον κυβερνά η Σελήνη, προκαλώντας παλίρροιες στην ψυχή του, ακριβώς όπως και στα θαλάσσια νερά. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το Νερό στον Σκορπιό γίνεται μια συναισθηματική άβυσσος, που τα πάντα καταπίνει για να τα αποδώσει πάλι στον κόσμο, ξαναγεννημένα σε μια νέα μορφή. Χρονικά το ζώδιο βρίσκεται στην καρδιά του φθινοπώρου, όταν η φύση μπαίνει στη χειμερία νάρκη, για να κυοφορήσει την καινούργια ζωή του επόμενου κύκλου. Έτσι ο Σκορπιός διαρκώς αναγεννιέται μέσα από τα βάθη των αισθημάτων του. Παρόλα αυτά θεωρείται το πιο δυνατό και σταθερό συναισθηματικά από τα ζώδια του Νερού, και είναι προικισμένος με αυτοπειθαρχία, διαίσθηση και μαχητικότητα. . Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΙΧΘΕΙΣ
Σαν τις βροχές στο μεταίχμιο του χειμώνα με την άνοιξη, εκεί δηλαδή που τοποθετείται χρονικά το ζώδιο των Ιχθύων, το Νερό εδώ εκφράζεται με έναν καταιγισμό συναισθημάτων. Διαποτίζει μεταφορικά σε απύθμενα βάθη τον ψυχικό κόσμο του Ιχθύ, ο οποίος ζει για να «κολυμπά» μέσα στην αγάπη του για τους πάντες και τα πάντα. Η δράση του καθορίζεται από παράγοντες που τον κάνουν να φαίνεται κάπως αλλόκοτος στα μάτια των άλλων, όμως η καθαρότητά του πάντα τους κερδίζει. Ωστόσο ο ίδιος μπορεί εύκολα να χαθεί στις τρικυμίες της ψυχής του. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Πώς εκφράζουν το στοιχείο τους τα ζώδια του Αέρα

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος είναι απρόβλεπτος σαν τον άνεμο, που φυσάει προς μια κατεύθυνση και απροειδοποίητα στρέφεται αλλού, σταματά και ξαναρχίζει εκεί που δεν το περιμένεις. Πραγματικά, το μυαλό αυτού του ζωδίου, κυριαρχημένο από τον τετραπέρατο Ερμή, λειτουργεί με πρωτότυπο τρόπο, κάνοντας αξιοθαύμαστα άλματα και καταστρατηγώντας κάθε έννοια περιορισμού, αλλά και συνέχειας, συνέπειας, συνοχής. Η παρουσία του είναι ευπρόσδεκτη στους άλλους, σαν μια δροσερή καλοκαιρινή αύρα (άλλωστε είναι και το ζώδιο του περάσματος από την άνοιξη στο καλοκαίρι) και η επικοινωνιακή γοητεία του κάνει να του συγχωρούνται τα πάντα. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΖΥΓΟΣ
Αν συνδυάσεις το αεικίνητο πνεύμα του Διδύμου με το ανθρωπιστικό του Υδροχόου, προκύπτει ο Ζυγός, το ζώδιο της ισορροπίας. Πραγματικά, εδώ επέρχεται ο συμβιβασμός των αντιθέτων που αποσκοπεί στην επικράτηση της Δικαιοσύνης, καθώς η αρμονία, η συμφωνία, η διαλλακτικότητα, το δίκαιο είναι ορισμένα από τα καλύτερα προϊόντα του ανθρώπινου πνεύματος, που εκπροσωπούνται κατ’ εξοχήν από αυτό το ζώδιο. Όπως ο Αέρας παίρνει το σχήμα και το μέγεθος του χώρου μέσα στον οποίο βρίσκεται, έτσι και ο Ζυγός προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες με τη λιγότερη δυνατή τριβή. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος εκφράζει κυρίως το χαρακτηριστικό του Αέρα να διαχέεται παντού, διαπερνώντας και το ελάχιστο άνοιγμα. Έτσι ακριβώς θέλει αυτό το ζώδιο να διαχέει τη γνώση, σαν ένα μέσον για να δημιουργηθεί ένας καλύτερος κόσμος για όλους. Παρά τον ουμανισμό του ωστόσο, στις στενότερες σχέσεις του γίνεται «ασύλληπτος» σαν μια πνοή αέρα, καθώς δεν αφήνει τον εαυτό του να γίνει κτήμα κανενός, νοητικά και συναισθηματικά. Η εικονογραφία του ζωδίου τον συνδέει και με το νερό, το οποίο χύνει από ένα δοχείο, διαποτίζοντας τον κόσμο με νέες ιδέες. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 

Πώς εκφράζουν το στοιχείο τους τα ζώδια της Γης

ΤΑΥΡΟΣ
Η γήινη υπόσταση του Ταύρου χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από την απόλαυση της υλικής πλευράς της ύπαρξης. Ζώδιο της άνοιξης, όπου οι χυμοί της ζωής ανεβαίνουν και η φύση γονιμοποιείται, συμμετέχει στο πανηγύρι των αισθήσεων με όλη του την ψυχή. Ταυτόχρονα θέλει να πατά διαρκώς σε στέρεο έδαφος καθώς, σαν τον μυθικό Ανταίο, αντλεί τη δύναμή του από την επαφή του με τη Γη. Και σαν το στοιχείο του, δίνει την αίσθηση της σταθερότητας και της παγίωσης, μέσα από τη δράση, το συναίσθημα και τη σκέψη του. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Χρίστος Ντούβλης, Ολυμπία Χριστοδουλή, Νάντια Ρήγα και όλοι οι συνεργάτες του Myastro.gr στο 14788 σε χαμηλότερη χρέωση! Από σήμερα μπορείς να καλείς στην πιο αξιόπιστη γραμμή προβλέψεων στο 14788 ΜΟΝΟ 1,09€/1' από κινητό και 1,19€/1' από σταθερό.

Επιθυμείς προσωπική πρόβλεψη χωρίς να φαίνεται η χρέωση στο λογαριασμό του τηλεφώνου σου; Αγοράζεις χρόνο ομιλίας, καλείς σε σταθερό τηλέφωνο και έχεις προσωπική πρόβλεψη! Μάθε εδώ πως!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το ζώδιο της Παρθένου, τοποθετημένο χρονικά στην εποχή της συγκομιδής, εκφράζει με την εργατικότητά του την ιδέα ότι όποιος καλλιεργεί τη Γη και, κατ’ αναλογία, οποιοδήποτε άλλο πεδίο με σταθερότητα και επιμέλεια, θα έχει τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Η δράση της Παρθένου εντοπίζεται στο γήινο επίπεδο, καθώς οδηγείται από την επιθυμία να έχει απτά αποτελέσματα. Και μάλιστα τέτοια, που να ωφελούν και άλλα άτομα, των οποίων φέρει την ευθύνη. Η ενεργητικότητα που προσφέρει εδώ το στοιχείο της Γης συνοδεύεται από την ενδελεχή ανάλυση και την άγρυπνη επιτήρηση σε διαδικασία. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Όπως η ζωτική δύναμη της Γης στη διάρκεια του χειμώνα μοιάζει να έχει αναδιπλωθεί, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή να εκδηλωθεί, έτσι και ο Αιγόκερως, σαν παιδί του χειμώνα, μελετά και προσχεδιάζει κάθε του κίνηση για να κατακτήσει νέα εδάφη. Κυβερνημένος από τον Κρόνο, αυτοπεριορίζεται και αυτο-πειθαρχείται, προσβλέποντας στη μελλοντική του επιτυχία και ευημερία. Και, παρόλο που είναι πολύ πραγματιστής φαινομενικά, λατρεύει να εξερευνά τα μυστήρια της γήινης υπόστασής του μακριά από αδιάκριτα μάτια, καλά καμουφλαρισμένος μέσα στο κουκούλι της εσωστρέφειάς του. Ο Δάσκαλος της αστρολογίας Χρίστος Ντούβλης θα σου πει όλη την αλήθεια για τη συναισθηματική σου ζωή. Κάλεσε τον στο 14788 ή στείλε ΝΤΟΥΒΛΗΣ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 27-07-2014 08:00:00