blank
 
blank

Τα 40 πιο συνηθισμένα όνειρα και η ερμηνεία τους.

 
Τα 40 πιο συνηθισμένα όνειρα και η ερμηνεία τους.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 7
 
Sponsored Links

Ονειροκρίτης: Τα 40 πιο συνηθισμένα όνειρα και η σημασία τους

Εδώ παρατίθενται οι ερμηνείες των συμβολισμών για 40 από τα πιο συνηθισμένα όνειρα και η σημασία τους. Μην παραλείψεις, να αναζητήσεις στον Ονειροκρίτη μας τη λέξη που αφορά το όνειρο σου, για να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την ερμηνεία του.

1. Αδυναμία να μιλήσεις ή να φωνάξεις. Συχνά αυτό που θέλεις να φωνάξεις στο όνειρο είναι «Βοήθεια!», αλλά δεν βγαίνει ούτε ψίθυρος από το στόμα σου. Αν ονειρεύεσαι κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι φοβάσαι πως η γνώμη ή η φωνή σου δεν ακούγεται σε κάποιον τομέα της ζωής σου.

2. Ανεμόσκαλα. Η σημασία του ονείρου είναι αντίστοιχη με το ανέβασμα ή το κατέβασμα μιας σκάλας (βλ. Ονειροκρίτης Σκάλες). Μεταφυσικά, η ανεμόσκαλα μπορεί να εκπροσωπεί μια ενεργοποίηση στο DNA σου, καθώς και εκείνο έχει παρόμοιο σχήμα.

3. Αρρώστια. Αν ονειρευτείς ότι αρρώστησες, το υποσυνείδητό σου σε προειδοποιεί για κάτι στο οποίο πρέπει να δώσεις προσοχή. Αυτό το όνειρο δείχνει και μια έλλειψη πνευματικής διαύγειας. Επίσης εκπροσωπεί την αίσθηση ότι σε έχουν εγκαταλείψει και δεν υπάρχει κανένας να σε νοιάζεται ή να σε φροντίζει. Μαθε περισσότερα για την ασθένεια στο όνειρο.

4. Ασανσέρ. Αν το ασανσέρ κατεβαίνει, το νόημα είναι κάπως αρνητικό και μπορεί να εκδηλωθεί στη ζωή σου σαν μια υποβάθμιση κοινωνική, οικονομική ή επαγγελματική. Αν το ασανσέρ ανεβαίνει, πιθανόν προοιωνίζει άνοδο και καλοτυχία σε κάποιον τομέα της ζωής σου. Από μεταφυσική πλευρά, το ασανσέρ που κατεβαίνει εκπροσωπεί την ενσάρκωσή σου στη γη, ενώ η άνοδός του φανερώνει ότι ανέρχεσαι πνευματικά ή κινείσαι σε μια νέα διάσταση. Μαθέ περισσότερα για το ασανσέρ στο όνειρο.

5. Βουνά. Αν σκαρφαλώνεις σε ένα βουνό, ίσως να αντιμετωπίσεις μια πρόκληση ή ένα εμπόδιο στη ζωή σου. Αν φτάσεις στην κορυφή, σημαίνει ότι το ξεπερνάς. Μάθε περισσότερα για το βουνό στο όνειρο.

6. Γίγαντας. Αν δεις έναν ή περισσότερους γίγαντες, αυτό δείχνει αξεπέραστα εμπόδια σε κάτι που προσπαθείς. Αν υπερνικήσεις τον γίγαντα, σε περιμένει η επιτυχία.

7. Γύμνια. Αν ονειρευτείς τον εαυτό σου γυμνό μπροστά σε κόσμο, τότε η ανησυχία σου για το πώς σε βλέπουν οι άλλοι είναι μεγάλη και φοβάσαι πως θα ανακαλύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα σου. Η γύμνια αντανακλά ανασφάλειες, την αίσθηση της τρωτότητας ή τον φόβο ότι θα εκτεθείς. Αν είσαι άνετος με τη γύμνια σου και μάλιστα την επιδεικνύεις, αυτό φανερώνει την επιθυμία σου να αναγνωριστείς. Επίσης μπορεί να φανερώνει σεξουαλικές ορμές. Διάβασε περισσότερα για το γυμνό στο όνειρο.

8. Δόντια. Η κατάσταση των δοντιών σου σε ένα όνειρο μπορεί να αντανακλά τη στάση σου απέναντι στα γεράματα. Αν δεις ότι τα δόντια σου πέφτουν, ανησυχείς για το πώς θα γεράσεις. Μπορεί ακόμα η απώλεια δοντιών να σημαίνει ότι αισθάνεσαι ανεπαρκής ή αγχωμένος για μια κατάσταση στη ζωή σου. Διάβασε την αναλυτική ερμηνεία των δοντιών στο όνειρο.

9. Έντομα. Όταν ονειρεύεσαι έντομα, αυτό δείχνει ότι δεν είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή σου. Επίσης το έντομο συμβολίζει κάτι με το οποίο παλεύεις στη ζωή σου και εμφανίζεται συμβολικά στο όνειρο με αυτό τον τρόπο.

10. Εξετάσεις. Όταν βλέπεις ότι περνάς εξετάσεις, αυτό δείχνει ένα άγχος που έχεις για ένα αντίστοιχο γεγονός στις σπουδές ή στην εργασία σου. Μπορεί και να σημαίνει δυσκολίες με τη σχέση σου, καθώς νιώθεις ότι διαρκώς κρίνεσαι. Επιπλέον τα όνειρα με εξετάσεις μπορεί να υποδηλώνουν κάποιο φόβο αποτυχίας σε έναν τομέα της ζωής ή την αδυναμία να εκπληρώσεις μια υποχρέωση.

11. Έρωτας. Αν βλέπεις έρωτες και ρομάντζα, αυτό αντανακλά την επιθυμία σου να ερωτευτείς ή την κατάσταση στην παρούσα σχέση σου. Επίσης συμβολίζει και το περιεχόμενο που δίνεις στη ζωή σου. Αν αισθάνεσαι αρνητικά μέσα στο όνειρο, μπορεί αυτό να δείχνει έναν κρυφό σου φόβο. Διάβασε την ερμηνεία για τον έρωτα στο όνειρο.

12. Ηλικία διαφορετική από την κανονική σου. Το να βλέπεις τον εαυτό σου νεότερο σε ένα όνειρο εκπροσωπεί χαμένες ευκαιρίες στη ζωή. Αν δεις πως είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία, αυτό μπορεί να δείχνει πιθανά προβλήματα υγείας ή απλά ότι ανησυχείς γι' αυτήν. Αν ονειρευτείς ηλικιωμένους, είναι προμήνυμα καλοτυχίας.

13. Θάνατος. Αν δεις ότι κάποιο αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει, σημαίνει ότι δεν αντέχεις την ιδέα να φύγει από τη ζωή σου. Αν δεις ότι πεθαίνεις εσύ, αμφισβητείς την ιδέα της θνητότητάς σου. Διάβασε την ερμηνεία για τα όνειρα θάνατος, νεκρός, κηδεία.

14. Ιπτάμενοι δίσκοι. Αν δεις ένα UFO στον ύπνο σου, αυτό εκπροσωπεί μια επιθυμία να βρεις τον σκοπό και το νόημα της ζωής σου. Επίσης δείχνει ότι στο ξύπνιο σου θέλεις να βουτήξεις στο άγνωστο και να εξερευνήσεις καινούργια εδάφη.

15. Καθυστέρηση. Αν δεις στον ύπνο σου ότι έχεις αργήσει να πας κάπου, πιθανόν ανησυχείς για κάποια επερχόμενη αλλαγή στη ζωή σου, που ίσως σου φαίνεται αφόρητη ή να μην είσαι σίγουρος πως την επιθυμείς. Μεταφυσικά, το αληθινό μας πνεύμα ζει εκτός χρόνου, έτσι το να αισθάνεσαι ότι καθυστέρησες σε κρατά κολλημένο στον υλικό κόσμο των τριών διαστάσεων.

16. Καιρός. Οι καιρικές συνθήκες σε ένα όνειρο δείχνουν τη συνολική συναισθηματική σου κατάσταση. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ομίχλη, ίσως να νιώθεις μπερδεμένος για κάτι στη ζωή σου. Η βροχή μπορεί να σημαίνει θλίψη για κάτι αλλά και κάθαρση, με την προοπτική να έρθει κάτι νέο. Ο καθαρός, γαλάζιος ουρανός με τον ήλιο να λάμπει δείχνει ευτυχία και την αίσθηση ότι έχεις τα πάντα υπό έλεγχο. Διάβασε την ερμηνεία για τον καιρό στο όνειρο.

17. Καταδίωξη. Αν δεις ότι σε κυνηγούν, πιθανόν υπάρχει μια κατάσταση στη ζωή σου που την αποφεύγεις. Μπορεί να έχει να κάνει με την υπευθυνότητα ή την αίσθηση της αποτυχίας. Ίσως να αφορά ένα ζήτημα που σε κάνει να αισθάνεσαι σε μειονεκτική θέση. Ή ακόμα και ένα τραυματικό γεγονός από τα παιδικά σου χρόνια ή από το παρόν. Το πώς αντιδράς στο όνειρο συνδέεται με την αντίδρασή σου στο ξύπνιο σου. Μήπως προσπαθείς να τρέξεις μακριά από κάποιον ή κάτι που θα έπρεπε να αντιμετωπίσεις;

18. Λαχείο, τυχερά παιχνίδια. Αν δεις ότι κερδίζεις σε μια κλήρωση ή παιχνίδι με χρηματικό κέρδος, εκδηλώνεται η επιθυμία σου να απελευθερωθείς από τις οικονομικές ανησυχίες. Μεταφυσικά, το να παίζεις τυχερά παιχνίδια δείχνει ότι έχεις μια κάποια μοιρολατρία και βασίζεσαι υπερβολικά στην τύχη.

19. Μαλλιά. Αν τα μαλλιά σου στο όνειρο είναι υγιή και πλούσια, συνήθως αυτό δείχνει ευρωστία. Αν σου πέφτουν και γενικά βρίσκονται σε κακή κατάσταση, αυτό φανερώνει μια ανασφάλεια και πιθανά θέματα με τη λίμπιντό σου. Διάβασε την ερμηνεία τα όνειρα για μαλλιά και τρίχες.

20. Μωρό. Τα όνειρα με μωρά δείχνουν νέα ξεκινήματα ή την πιθανότητα ενός καινούργιου έρωτα. Επίσης το μωρό συμβολίζει την αγνότητα. Αν το δεις να μιλά, πρέπει να αφουγκραστείς το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Διάβασε την ερμηνεία για το μωρό στο όνειρο. Δες επίσης τις ερμηνείες ονείρων για μωρό, εγκυμοσύνη και παιδιά.

21. Νερό. Το νερό μπορεί να εκπροσωπεί πολλά πράγματα, ανάλογα και με την υπόθεση του ονείρου. Αν πνίγεσαι, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις καταστάσεις υπεράνω των δυνάμεών σου. Αν απολαμβάνεις τη θάλασσα ή βλέπεις μια ήρεμη αμμουδιά, τότε το υποσυνείδητό σου σου λέει ότι κάτι στη ζωή σου φέρνει εσωτερική γαλήνη. Αν το νερό είναι τρικυμισμένο, πιθανόν να καταπιέζεις κάτι μέσα στο υποσυνείδητό σου. Η πλημμύρα σημαίνει ότι συναισθηματικά έχεις φορτωθεί υπερβολικά. Δες την ερμηνεία ονείρων για νερό, δίψα, βρύση, πνιγμός, ρυάκι, θάλασσα, παραλία, κολύμπι, τρικυμία, δεξαμενή.

22. Οδήγηση. Αν είδες ότι οδηγείς, προσπάθησε να ανακαλέσεις όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για το όχημα, γιατί αυτό εκπροσωπεί εσένα τον ίδιο. Το όχημα δείχνει πώς πιστεύεις ότι κινείσαι μέσα στη ζωή. Δεν την ερμηνεία ονείρου για οδήγηση.

23. Οδήγηση με δυσκολία ορατότητας. Σε αυτή την περίπτωση, και πάλι το όχημα είσαι εσύ και η δυσκολία να διακρίνεις δείχνει ότι ο δρόμος σου στη ζωή είναι κάπως συγκεχυμένος. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι βαδίζεις σωστά, κάτι άλλο μπορεί να προκύψει στο κοντινό μέλλον που να σε ωθήσει σε διαφορετική κατεύθυνση.

24. Όπλα. Το να ονειρευτείς ένα όπλο συνήθως δείχνει την ανάγκη που έχεις για προστασία ή κάποιο άγχος που σε ταλανίζει. Τα όπλα εκπροσωπούν την αρρενωπότητα και την επιθετικότητα. Στη φροϋδική ψυχολογία, συμβολίζουν τα αρσενικά γεννητικά όργανα και η εκπυρσοκρότηση του όπλου συνδέεται με τη σεξουαλική ικανοποίηση. Δες την ερμηνεία ονείρου για όπλο.

25. Οχήματα. Τα οχήματα συνήθως εκπροσωπούν εσένα. Είναι το όχημα εκτός ελέγχου; Προσπαθείς στο ξύπνιο σου να ξεφύγεις από μια κατάσταση; Αισθάνεσαι πως οι καταστάσεις σε ξεπερνούν; Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί επίσης να δείχνει ότι δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες των πράξεών σου, σε κάποιο κομμάτι της ζωής σου. Αν είσαι επιβάτης σε ένα αυτοκίνητο αυτό φανερώνει την έλλειψη ελέγχου σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση ή τον φόβο μήπως κάποιος σε ελέγχει. Δες την ερμηνεία ονείρου για αυτοκίνητο, λεωφορείο.

26. Παγίδευση, φυλάκιση, δέσιμο. Αν σε ένα όνειρο είσαι παγιδευμένος, αυτό μπορεί να δείχνει ότι αισθάνεσαι περιορισμό στη δουλειά, την καριέρα,σε μια προσωπική σχέση ή έχεις ανησυχίες για την υγεία σου. Επίσης μπορεί να συνδέεται με μια απόφαση που πήρες ή είσαι αναγκασμένος να πάρεις. Δες την ερμηνεία ονείρου για φυλακή.

27. Παράλυση, ακινησία. Αν ονειρεύεσαι ότι έχεις ακινητοποιηθεί ή παραλύσει, αυτό συνήθως δείχνει πως έχεις παγιδευτεί σε μια σχέση ή μια δουλειά. Επίσης, ίσως να έχεις την αίσθηση πως δεν μπορείς να εκφραστείς στους άλλους με τρόπο που να σε καταλάβουν. Μεταφυσικά, η παράλυση και η ακινησία εκπροσωπούν μια απόσυρση από τον έξω κόσμο και μια επιθυμία να εξερευνήσεις τον βαθύτερο εαυτό σου. Δες την ερμηνεία ονείρου για παραλυσία.

28. Πέταγμα. Η ικανότητα να πετάς στα όνειρα συμβολίζει την ελευθερία από τους γήινους περιορισμούς. Μπορεί επίσης να δείχνει ότι ξεπέρασες μια δυσκολία ή ένα εμπόδιο. Αν η πτήση σου προκαλεί φόβο μέσα στο όνειρο, αυτό δείχνει ότι δυσκολεύεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα και να προχωρήσεις σε ένα κομμάτι της ζωής σου. Μεταφυσικά, τα όνειρα με πέταγμα πιθανόν να συμβολίζουν τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σου και το γεγονός ότι είσαι ελεύθερο πνεύμα.

29. Πόρτα, πύλη. Μια πόρτα είναι είτε ένα εμπόδιο είτε μια είσοδος. Αν δεις κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει μια νέα αρχή ή το τέλος σε κάτι σημαντικό. Έχει σημασία κατά πόσον η πόρτα είναι κλειδωμένη ή έχεις δυνατότητα να περάσεις. Από αυτό θα εξαρτηθεί το αν θα συναντήσεις εμπόδια και προκλήσεις ή αν όλα θα κυλήσουν ομαλά, καθώς θα σου παρουσιάζονται ευκαιρίες. Μεταφυσικά, η πόρτα σημαίνει το πέρασμα σε μια άλλη διάσταση συνειδητότητας ή τη μετάβαση από τον υλισμό στο πνευματικότητα. Δες την ερμηνεία ονείρου για την πόρτα.

30. Πτώση. Όταν ονειρεύεσαι ότι πέφτεις, αυτό δείχνει ότι χάνεις τον έλεγχο σε έναν τομέα της ζωής σου. Δες την ερμηνεία ονείρου για πτώση.

31. Σεξ. Τα σεξουαλικά όνειρα συνήθως εκπροσωπούν μια επιθυμία για μεγαλύτερη οικειότητα μέσα στη σχέση, ή ακόμα την επιθυμία να υπερτερήσεις στους άλλους. Αν δεις ότι κάνεις έρωτα με τον σύντροφό σου, αυτό δείχνει ότι η σχέση σας χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, τρυφερότητα, αρμονία, συνεργασία, πληρότητα και λατρεία, τουλάχιστον από την πλευρά σου. Δες την ερμηνεία για το σεξ στο όνειρο.

32. Σκάλες. Αν ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις μια σκάλα, αυτό δείχνει αντίστοιχα βελτίωση ή μείωση στα οικονομικά ή στη θέση σου. Το κατέβασμα μπορεί ακόμα να σημαίνει ατυχία. Μεταφυσικά, το ανέβασμα μιας σκάλας εκπροσωπεί την ανύψωσή σου σε έναν υψηλότερο πνευματικό επίπεδο. Το κατέβασμα συμβολίζει την ενσάρκωσή σου σε αυτή τη ζωή. Δες τι σημαίνει το όνειρο με σκάλες.

33. Σπίτια. Το σπίτι που θα δεις στο όνειρό σου, όπως και το αυτοκίνητο, εκπροσωπεί εσένα, έστω κι αν βλέπεις και τον εαυτό σου μέσα του. Ανάλογα με την κατάστασή του, δείχνει και την άποψη που έχεις για την κατάστασή σου, σωματικά, ψυχολογικά, πνευματικά. Αν ονειρευτείς το σπίτι των παιδικών σου χρόνων, αναπολείς την εποχή όπου η ζωή σου ήταν πολύ πιο ανέμελη. Διάβασε τις ερμηνείες ονείρου για σπίτι και ακαταστασία.

34. Συντέλεια. Αν δεις στον ύπνο σου σκηνικά με το τέλος του κόσμου, αυτό ίσως δείχνει ότι αισθάνεσαι ευάλωτος ή βιώνεις έντονο στρες. Μπορεί ακόμα να σηματοδοτεί μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου ή καινούργια ξεκινήματα.

35. Σχολείο. Γενικά ένα κτίριο ή όχημα εκπροσωπεί εσένα τον ίδιο, ακόμα κι αν βρίσκεσαι μέσα του. Αν είσαι ενήλικας σε ένα σχολικό περιβάλλον, πιθανόν προσπαθείς να κατανοήσεις τον εαυτό σου. Αν βλέπεις στο όνειρο την πρώτη μέρα στο σχολείο, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, πιθανόν να ανησυχείς για τη θέση σου στον κόσμο ή για το πώς τα καταφέρνεις σε κάποιον τομέα της ζωής σου.

36. Ταχυδακτυλουργίες. Τα όνειρα με «μαγικά» εκπροσωπούν απροσδόκητες αλλαγές, δύναμη και δημιουργικότητα. Αν δεις κάποιον να κάνει ταχυδακτυλουργίες, σε περιμένει η καλοτυχία.

37. Τρέξιμο σε αργή κίνηση. Τα όνειρα με τρέξιμο σε αργή κίνηση συνήθως αφορούν σε θέματα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Συνδέονται με τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στο ξύπνιο σου ή θέματα που σε αγχώνουν.

38. Φαγητό. Τα όνειρα με φαγητό συνήθως εκπροσωπούν μια πείνα για γνώση. Πιθανόν τελευταία να ανακάλυψες έναν τομέα που σε έχει μαγέψει και θέλεις να μάθεις περισσότερα γι’ αυτόν. Η τροφή επίσης μπορεί να συμβολίζει το πώς νιώθεις μέσα στη σχέση σου, αν την απολαμβάνεις ή την απεχθάνεσαι. Δες την ερμηνεία ονείρου για φαγητό.

39. Χέρια. Το αριστερό σου χέρι εκπροσωπεί τη θηλυκή, δεκτική πλευρά που όλοι έχουμε, ενώ το δεξί συμβολίζει αντρικά χαρακτηριστικά. Αν δεις ότι τραυμάτισες το χέρι σου, αυτό συνδέεται με κάποιο πλήγμα στον εγωισμό σου. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι κάποιος άλλος κάνει με επιτυχία κάτι που κανονικά θα ήθελες ή θα έπρεπε να είχες κάνει εσύ. Αν βλέπεις τα χέρια σου πολύ μικρά, αυτό δείχνει ανασφάλειες. Αν προσπαθείς να δεις τα χέρια σου και δεν το καταφέρνεις, νιώθεις ότι δεν έχεις τον έλεγχο σε κάποια πράγματα στη ζωή σου. Αν τα χέρια σου είναι βρόμικα, πιθανόν ζηλεύεις. Αν είναι καθαρά και περιποιημένα, κατά πάσα πιθανότητα αισθάνεσαι ικανοποιημένος στη ζωή.

40. Χρήματα. Τα όνειρα με έλλειψη χρημάτων μπορεί να δείχνουν ότι υποτιμάς τον εαυτό σου. Αν ονειρευτείς ότι έχεις πολλά, αυτό φανερώνει πως έχεις την αίσθηση της δύναμης και του ελέγχου. Δες τις ερμηνείες ονείρου για χρήματα, κέρματα, πορτοφόλι, χρέη, κλέφτη.

Τα όνειρα μας βοηθούν να κοιτάξουμε μέσα στο υποσυνείδητό μας και δίνουν μια ευκαιρία να επεξεργαστούμε ζητήματα που έχουμε καταπιέσει. Γι’ αυτό και στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν άσχημα όνειρα, παρά μόνον ευκαιρίες να καταλάβουμε τον εαυτό μας και να εξελιχθούμε. Πολλές φορές, μέσα από την ερμηνεία και την ανάλυσή τους, αντιμετωπίζουμε κατά πρόσωπο τους φόβους μας. Αν τους ξεπεράσουμε, βλέπουμε ότι και τα όνειρά μας γίνονται πιο θετικά και αποκαλυπτικά του μέλλοντός μας, γιατί το υποσυνείδητό μας δεν κρατιέται άλλο απασχολημένο με το να αναμασά τις φοβίες και τα παλιά μας τραύματα.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 05-05-2015 17:51:00