blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Θα κρατήσει η σχέση σας; Ο Ερμής στα ζώδια θα σου πει πόσο ταιριάζετε!

 
Θα κρατήσει η σχέση σας; Ο Ερμής στα ζώδια θα σου πει πόσο ταιριάζετε!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ερμής στον γενέθλιο χάρτη σου και εκείνο στο οποίο βρίσκεται ο Ερμής του συντρόφου σου ή ενός γνωστού σου μπορεί να σου αποκαλύψει πόσο καλή είναι η επικοινωνία μεταξύ σας.

Sponsored Links

Ο Ερμής στα ζώδια αποκαλύπτει την ποιότητα επικοινωνίας μεταξύ δυο ατόμων.

Ωραίος ο ενθουσιασμός και το πάθος, αλλά εκείνο που θα καθορίσει το αν θα μείνεις με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει είναι το πόσο πραγματικά ταιριάζετε στον τρόπο της σκέψης σας και πόσο καλή επικοινωνία έχετε. Αυτά δηλαδή που επηρεάζει ο Ερμής, ο πλανήτης της έκφρασής μας στην καθημερινότητα.

Ο Ερμής ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται στον αστρολογικό χάρτη καθορίζει το πώς λειτουργεί ο νους μας και την άνεση ή τη δυσκολία μας στο να εκφράζουμε σκέψεις, συναισθήματα, επιθυμίες. Συντονίζει τη διαδικασία μέσα από την οποία προσλαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε ερεθίσματα, ιδέες, αισθητηριακές πληροφορίες, προσδιορίζει το πόσο καλοί είμαστε στην προφορική και στη γραπτή έκφραση, δείχνει πώς πλησιάζουμε τους άλλους και ανταλλάσουμε ιδέες και πληροφορίες. Στην καλή του πλευρά, μας κάνει περίεργους, φιλομαθείς, επικοινωνιακούς, ευέλικτους. Στην… ανάποδή του, γινόμαστε νευρικοί και μυγιάγγιχτοι, αναποφάσιστοι, λεπτολόγοι, υπερβολικά θεωρητικοί.

Έτσι, ανάλογα με τη θέση του στο κάθε ζώδιο μέσα στο γενέθλιο ωροσκόπιο, χρωματίζει με χαρακτηριστικά από αυτό το ζώδιο τον τρόπο σκέψης και το στιλ της επικοινωνίας του ατόμου. Και σε συνδυασμό με τη θέση που έχει ο Ερμής στον αστρολογικό χάρτη ενός ερωτικού συντρόφου μας, δείχνει πόσο τελικά η σχέση αυτή έχει τις προδιαγραφές να εξελιχθεί και να στεριώσει σε ό,τι αφορά τις νοοτροπίες και την επικοινωνιακή δυνατότητα του ζευγαριού.

προβλέψεις

προβλέψεις1

Ο Ερμής στο γενέθλιο ωροσκόπιο αποκαλύπτει πως ο καθένας σας σκέφτεται και επικοινωνεί.

Κοιτάζοντας λοιπόν σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο γενέθλιος Ερμής στο ωροσκόπιό σου και του προσώπου που σε ενδιαφέρει, μπορείς να καταλάβεις πώς ο καθένας σας σκέφτεται και επικοινωνεί.

Αν ο Ερμής και των δυο σας βρίσκεται σε ζώδια με το ίδιο στοιχείο, δηλαδή σε μία από τις τριάδες των στοιχείων των ζωδίων της Φωτιάς, της Γης, του Αέρα ή του Νερού, προφανώς έχετε πολλά κοινά στοιχεία στον τρόπο που σκέφτεστε και επικοινωνείτε. Γι’ αυτό άλλωστε και τα ζώδια που ανήκουν στην ίδια ομάδα, παραδοσιακά θεωρούνται πολύ ταιριαστοί ερωτικοί σύντροφοι μεταξύ τους.

Ο Ερμής “φλέγεται” στον Κριό, τον Λέοντα ή τον Τοξότη

Όταν ο πλανήτης της επικοινωνίας βρίσκεται στο γενέθλιο ωροσκόπιο σε κάποιο από τα ζώδια της Φωτιάς, κάνει το άτομο να εκφράζεται έντονα και δυναμικά. Είναι πολύ άνετος στο να εξωτερικεύει τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις του. Δείχνει έντονη αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, είναι δραστήριος και υπερασπίζεται τις ιδέες του θαρραλέα. Από την άλλη μπορεί να μη βάζει σε πρώτη μοίρα τις απόψεις και τα «θέλω» των άλλων. Δεν τα πάει και πολύ καλά με την πρακτική εφαρμογή των ιδεών του, ενώ τα σχέδιά του πολλές φορές δεν πατάνε και πολύ γερά στα θεμέλια της λογικής.

Ο Ερμής “προσγειώνεται” στον Ταύρο, την Παρθένο ή τον Αιγόκερω

Όταν ο πλανήτης της λογικής σκέψης βρίσκεται σε ζώδιο της Γης στο γενέθλιο ωροσκόπιο, το ενδιαφέρον του ατόμου είναι περισσότερο στραμμένο στη διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας, παρά στις μεγαλειώδεις και ενθουσιώδεις συλλήψεις. Προσεγγίζει τα προβλήματα με γνώμονα όχι τόσο το συναίσθημα ή την επιθυμία του, όσο με βάση το τι είναι συνετό, μετρημένο και σωστό. Οι σκέψεις και τα ενδιαφέροντά του είναι κοντά στο υλικό επίπεδο. Για εκείνον μετράει πάνω απ’ όλα το αποτέλεσμα και θέλει ο πράξεις του να έχουν πάντα ένα αντίκρισμα, μια υλική ή ηθική ανταμοιβή.

Ο Ερμής “πετάει” στους Διδύμους, τον Ζυγό ή τον Υδροχόο

Αν ένα άτομο έχει τον πλανήτη των ιδεών σε ζώδιο του Αέρα στον γενέθλιο χάρτη του, αυτό του δίνει έναν αέρα διανοούμενου. Συνήθως συλλαμβάνει τα πράγματα με αφαιρετικό τρόπο και του αρέσει να διακρίνει πώς τα πρόσωπα και οι καταστάσεις συνδέονται και σχετίζονται αναμεταξύ τους. Συχνά σκέφτεται πολύ και ενεργεί λιγότερο, πάντως έχει το προσόν να είναι αρκετά αντικειμενικός, παρόλο που φαίνεται κάπως αποστασιοποιημένος στην επικοινωνία του και στην έκφραση των συναισθημάτων του. Έχει πολλά ενδιαφέροντα και λατρεύει τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και αναμετρήσεις, όπως και οτιδήποτε τον διεγείρει διανοητικά.

Ο Ερμής “κολυμπά” στον Καρκίνο, τον Σκορπιό ή τους Ιχθείς

Όταν ο πλανήτης της νόησης βρίσκεται σε ένα ζώδιο του Νερού στο γενέθλιο ωροσκόπιο, το άτομο περισσότερο διαισθάνεται και νιώθει, παρά χρησιμοποιεί τη λογική του. Η αναλυτική σκέψη δεν είναι κάτι που κάνει, τουλάχιστον συνειδητά, αφού τις περισσότερες φορές απλώς …ξέρει, χωρίς πολλά «γιατί» και πορεύεται με οδηγό το συναίσθημα. Εκφράζει πληθωρικά και άνετα τα αισθήματά του, αντίθετα δεν του αρέσει να μιλάει με αφηρημένους όρους. Ο τρόπος που επικοινωνεί, δημιουργεί σε πολλούς ανθρώπους μια αίσθηση άνεσης θαλπωρής, άλλοι όμως σαν άτομο τον βρίσκουν κάπως ενοχλητικά παράλογο και …σκόρπιο.

Οι συνδυασμοί του Ερμή με ζώδια που ανήκουν σε διαφορετικά στοιχεία.

Τι γίνεται τώρα όταν ο Ερμής σου βρίσκεται σε ζώδιο με διαφορετικό στοιχείο από του άλλου προσώπου; Πώς τα πάει για παράδειγμα ο «γήινος» με τον «υδάτινο» Ερμή; Να ποιο είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης του Ερμή σου με τον Ερμή του/της, ανάλογα με τα ζώδια όπου βρίσκονται.

Ερμής σε ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) με Ερμή σε ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως).

Το ζώδιο της Φωτιάς έχει ανάγκη από διανοητικά ερεθίσματα, ενώ το ζώδιο της Γης θέλει να αισθάνεται πως πατάει γερά στα πόδια του. Η Φωτιά δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τα ζητήματα του υλικού και χειροπιαστού κόσμου, ενώ η Γη ασχολείται διαρκώς με αυτά. Έτσι, ο γήινος Ερμής θα προσπαθεί διαρκώς να προσγειώσει τον πύρινο Ερμή. Το μεγαλύτερο παράπονό του θα είναι ότι ο σύντροφός του δεν έχει καθόλου κοινή λογική και πρακτικό μυαλό. Από την άλλη, ο Ερμής της Φωτιάς ενδιαφέρεται για την προσωπική του εξέλιξη και επέκταση και μπορεί να σνομπάρει τον «πεζό» και «επίπεδο» Ερμή της Γης. Ίσως να τον βρίσκει στενόμυαλο, υπερβολικά προβλέψιμο, ακόμα και ανιαρό. Τον ενοχλεί που βαδίζει εκ του ασφαλούς και δεν έχει όραμα και αισιοδοξία.

Τα κοινά τους σημεία: Και οι δύο είναι αρκετά εγωκεντρικοί και θέλουν να υλοποιούν τα σχέδιά τους.

Τα καλά της σχέσης τους: Ο Ερμής της Γης μπορεί να βοηθήσει τον Ερμή της Φωτιάς να αντιμετωπίσει τα πρακτικά της καθημερινότητας. Κι ο Ερμής της Φωτιάς μπορεί να κάνει τον Ερμή της Γης πιο δημιουργικό και να του εμφυσήσει τον ενθουσιασμό σε ό,τι καταπιάνεται.

Ερμής σε ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) με Ερμή σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος).

Και οι δυο τους έχουν κοινά στοιχεία, με το ανήσυχο μυαλό που θέλει διαρκώς να εμπλουτίζεται με νέες γνώσεις και εμπειρίες. Όμως ο Ερμής του Αέρα μπορεί να κουραστεί με τη μανία του πύρινου Ερμή να παίρνει τα πάντα προσωπικά και να προσβάλλεται με το καθετί. Τον ενοχλεί που είναι τόσο εγωκεντρικός και υποβιβάζει την οπτική των άλλων, ενώ βάζει σε δεύτερη μοίρα τις επιθυμίες τους. Ο Ερμής της Φωτιάς πάλι ενοχλείται που ο Ερμής του Αέρα μεταφέρει διαρκώς απόψεις άλλων, ενώ πολλές φορές οι θέσεις του συντρόφου του, του φαίνονται εκτός τόπου και χρόνου, επιπόλαιες και υπερβολικά εγκεφαλικές. Το ζώδιο του Αέρα αγαπά τη θεωρία ενώ η Φωτιά θέλει δράση και ο πύρινος Ερμής μπορεί να προσάπτει στον σύντροφό του το κόλλημα με τις… αερολογίες.

Τα κοινά τους σημεία: Και οι δύο τους είναι εξωστρεφείς και γενικά θετικοί χαρακτήρες. Θεωρούν πως μέσα από τη νόηση μπορούν και θέλουν να εξελιχθούν σαν προσωπικότητες.

Τα καλά της σχέσης τους: Μπορούν να ωφεληθούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ο πύρινος Ερμής βοηθά τον Αέρα να βάλει λίγο περισσότερο πάθος στις επιδιώξεις του και τον σπρώχνει να πραγματοποιήσει τις ιδέες του. Ο Ερμής του Αέρα βοηθά τον Ερμή της Φωτιάς να αποστασιοποιηθεί και να γίνει πιο αντικειμενικός στις απόψεις του.

Ερμής σε ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) με Ερμή σε ζώδιο του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς).

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι είναι διαισθητικοί και μερικές φορές εκτός πραγματικότητας, αλλά ο πύρινος Ερμής μπορεί να φαίνεται στον υδάτινο Ερμή ενοχλητικά ισχυρογνώμων και εγωιστής. Ο πρώτος μπορεί να έρχεται σε αντιπαραθέσεις έτσι για… την πλάκα του, ενώ ο Ερμής του Νερού αποφεύγει τους τσακωμούς. Ο υδάτινος Ερμής χρησιμοποιεί την επικοινωνία σαν τρόπο να δεθεί με τον σύντροφό του, σε αντίθεση με τον Ερμή της Φωτιάς που επικοινωνεί για να προβάλει το Εγώ του. Επίσης η άμεση και συχνά αγενής συμπεριφορά της Φωτιάς μπορεί να προσβάλει τις ευαισθησίες του Νερού, που μερικές φορές προτιμά τη σιωπή εκνευρίζοντας τον σύντροφό του. Από την άλλη, ο πύρινος Ερμής συχνά αισθάνεται ότι ο Ερμής του Νερού του σβήνει τη φωτιά του ενθουσιασμού του.

Τα κοινά τους σημεία: Και οι δυο περισσότερο διαισθάνονται παρά αναλύουν τα πράγματα. Θεωρούν την επικοινωνία σημαντική στη σχέση τους και το εφαρμόζουν με κάθε τρόπο.

Τα καλά της σχέσης τους: Εφόσον θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, η Φωτιά μπορεί να εμφυσήσει στο Νερό μεγαλύτερη αισιοδοξία και ενθουσιασμό για το μέλλον. Ο Ερμής του Νερού, από την άλλη, κάνει τον Ερμή της Φωτιάς πιο ευαίσθητο απέναντι στους άλλους.

Ερμής σε ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως) με Ερμή σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος).

Ο γήινος Ερμής, που θέλει σε οτιδήποτε να έχει μια μετρήσιμη απόδοση, μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με τον αέρινο Ερμή, που είναι τύπος της θεωρίας και διακατέχεται από την αναζήτηση για καινούργιες ιδέες. Η μανία του Αέρα να θεωρητικολογεί εκνευρίζει τη Γη που θέλει πρακτικά πράγματα και χειροπιαστά αποτελέσματα. Τι αξία έχουν οι θεωρίες αν δεν βρίσκουν πρακτική εφαρμογή; Άσε που τόση σκέψη καταντά σπατάλη χρόνου. Από την άλλη ο Ερμής του Αέρα κατηγορεί τον Ερμή της Γης ότι είναι υπερβολικά κολλημένος με τον υλικό κόσμο και συχνά δείχνει μια στενομυαλιά. Για εκείνον οι υψηλές σκέψεις είναι εκείνες που δίνουν νόημα στην ύπαρξη και κάνουν τη ζωή ξεχωριστή. Ενώ ο γήινος Ερμής χρησιμοποιεί τη νόηση σαν το μέσον για να υλοποιεί διαρκώς.

Τα κοινά τους σημεία: Και οι δυο τους μπορούν να διαχωρίσουν τις νοητικές διεργασίες από το πάθος και να σκεφτούν καθαρά χωρίς να επηρεάζονται από το συναίσθημα.

Τα καλά της σχέσης τους: Ο γήινος Ερμής βοηθά τον αέρινο Ερμή να βρίσκει το πρακτικό αντίκρισμα στις αμέτρητες θεωρίες του και να διαχειρίζεται τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Ο Αέρας, πάλι, βοηθά τη Γη να σκέφτεται πιο αντικειμενικά.

Ερμής σε ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως) με Ερμής σε ζώδιο του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς).

Ο γήινος Ερμής καταστρώνει διαρκώς σχέδια με βάση τη λογική και τον ρεαλισμό, εκεί που ο υδάτινος σύντροφός του κάνει συνήθως όνειρα βασισμένα σε… ευσεβείς πόθους. Ο Ερμής του Νερού προτιμά να βρίσκει τη λύση μέσα από τη διαίσθησή του, αντίθετα ο Ερμής της Γης προσπαθεί να αντιμετωπίζει τα ζητήματα με γνώμονα την πρακτικότητα. Το Νερό δίνει προτεραιότητα στα αιθέρια και άπιαστα πράγματα της ζωής. Ο τρόπος που σκέφτεται και που επικοινωνεί είναι διαποτισμένος από το συναίσθημα. Αντίθετα η Γη βάζει πάνω απ’ όλα τη λογική και την πρακτικότητα. Έτσι, ο υδάτινος Ερμής μπορεί να θεωρεί τον γήινο Ερμή αναίσθητο και εγωιστή, ενώ ο δεύτερος απογοητεύεται από την αδυναμία του υδάτινου να κάνει ένα σχέδιο που να μην είναι κατά τη γνώμη του ανεδαφικό και ονειροπαρμένο.

Τα κοινά τους σημεία: Και οι δύο προτιμούν να επικοινωνούν χωρίς επιθετικότητα και ανταγωνισμό, πράγμα που τους βοηθά να τα βρίσκουν, αν υπάρχει καλή θέληση.

Τα καλά της σχέσης τους: Ο γήινος Ερμής μπορεί να δώσει στον υδάτινο Ερμή χρήσιμες και πρακτικές ιδέες όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσει κάποιο θέμα, ενώ το Νερό μαθαίνει στη Γη να παίρνει υπόψη της και τα αισθήματα των άλλων, όταν κάνει πλάνα. 

Ερμής σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) με Ερμή σε ζώδιο του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς).

Ο Ερμής του Αέρα έχει την τάση να σκέφτεται και να επικοινωνεί αποστασιοποιημένα, εκεί που ο Ερμής του Νερού βλέπει (και παίρνει) τα πάντα προσωπικά. Το Νερό λύνει τα ζητήματά του κατά κύριο λόγο μέσα από τη διαίσθηση, ενώ ο Αέρας αναλύει με τις ώρες ένα θέμα προσπαθώντας να δει όλες τιςπλευρές της κατάστασης, κάτι που …σπάει τα νεύρα στον υδάτινο σύντροφό του. Ο Ερμής του Νερού έχει τις απαντήσεις μέσα του, γιατί απλώς «ξέρει» μέσα από το ένστικτό του. Ο Ερμής του Αέρα, πάλι, τις αναζητεί έξω, στον κόσμο που τον περιβάλλει. Όταν οι δυο τους κάνουν μια συζήτηση, ο αέρινος Ερμής δείχνει να είναι αποκομμένος συναισθηματικά και αυτή η αποστασιοποίηση ενοχλεί τον υδάτινο Ερμή, που είναι πιο ζεστός και υποκειμενικός στην επικοινωνία του.

Τα κοινά τους σημεία: Και οι δυο ενδιαφέρονται πραγματικά να δουν την πλευρά ο ένας του άλλου και νοιάζονται για τις απόψεις του. Τα σχέδια και οι ιδέες τους δεν είναι τόσο εγωκεντρικά όσο των εκπροσώπων της Φωτιάς και της Γης.

Τα καλά της σχέσης τους: Ο Ερμής του Νερού μπορεί να βοηθήσει τον Ερμή του Αέρα να μην πελαγοδρομεί στις θεωρίες όταν σκέφτεται ένα ζήτημα και να μη σπαταλά τη νοητική του ενέργεια. Ο Ερμής του Αέρα βοηθά το Νερό να σκέφτεται πιο αντικειμενικά και να επικοινωνεί πιο ξεκάθαρα.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 11-09-2013 07:00:00