blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Πόσο εύκολα κόβουν τα ζώδια μια κακή συνήθεια;

 
Πόσο εύκολα κόβουν τα ζώδια μια κακή συνήθεια;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Ζώδια και αλκοόλ, φαγητό, τζόγος; Πώς πας με τις κακές συνήθειες; Τις ελέγχεις ή σε ελέγχουν; Η αστρολογία έχει την απάντηση. Όλοι λίγο ως πολύ έχουμε κάποια «κολλήματα». Με το τσιγάρο, το φαγητό, το αλκοόλ, τον τζόγο… Ακόμα και με το ίντερνετ ή τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα τελευταία χρόνια. Είναι πράγματα που απολαμβάνουμε, που κάνουν τη ζωή μας ωραιότερη ή πιο υποφερτή… μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτουμε ότι ξεπεράσαμε τα όρια. Ότι μας βλάπτουν, ενώ εμείς από την άλλη δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτά. Και προσπαθούμε να αποδεσμευτούμε. Και ξαναπροσπαθούμε…

Sponsored Links

Πόσο εύκολα κόβουν τα ζώδια μια κακή συνήθεια;

Αλήθεια, εσύ πώς πας με τις κακές σου συνήθειες; Τις ελέγχεις ή σε ελέγχουν; Κι αν αποφασίσεις να τις πετάξεις από τη ζωή σου, πόσο εύκολο θα σου είναι; Η αστρολογία, όπως πάντα, δίνει και εδώ μια απάντηση.

ΚΡΙΟΣ

Αν είσαι Κριός, έχεις ανάγκη από επιβεβαίωση, όχι μόνο από τους άλλους αλλά και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Το να μπορείς να παινεύεσαι από μέσα σου για την ισχυρή σου θέληση, σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Πλην όμως αυτά που θέλουμε δεν είναι πάντα και αυτά που καταφέρνουμε. Όταν βρεθείς σε…βρασμό ψυχής, με το λαχταριστό γλυκό μπροστά σου ή με τον εκνευρισμό να σε κάνει να πεθαίνεις για ένα τσιγάρο, ίσως η αποφασιστικότητά σου να πάει περίπατο. Και να χαλάσεις μια προσπάθεια εβδομάδων για την παρόρμηση της στιγμής. Προσπάθησε λοιπόν να σκέφτεσαι λιγάκι τις συνέπειες. Την αίσθηση της αποτυχίας, δηλαδή, που θα σε κυριεύσει «μετά», όταν θα έχει ξεθυμάνει η σύντομη απόλαυση ή η ανακούφιση που πήρες.

ΤΑΥΡΟΣ

Σαν Ταύρος μπορεί να λες για καιρό ότι πρέπει κάποτε να χάσεις βάρος ή να πάψεις να πίνεις τόσο. Αλλά αυτό το «κάποτε» μοιάζει να μην έρχεται ποτέ. Γι’ αυτό και οι άλλοι παύουν να σε παίρνουν στα σοβαρά, όταν σε ακούνε. Όμως μέσα σου η ιδέα δουλεύει, και το «κάποτε» μπορεί να γίνει «τώρα» εν μία νυκτί. Από τη στιγμή που θα το αποφασίσεις, δείχνεις αξιοθαύμαστη θέληση και μεθοδικότητα. Σε βοηθά παράλληλα και το άλλο σου χάρισμα, η υπομονή. Έτσι, αντέχεις στη διάρκεια της δυσάρεστης μεταβατικής φάσης, όταν θα πρέπει να τη βγάζεις με βραστά λαχανικά για βραδινό. Ή με χυμό στο μπαρ, λες και είσαι ανήλικο. Κράτα γερά, λοιπόν, η νίκη είναι δική σου!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος μπορεί για ένα διάστημα της ζωής του να πίνει σαν σφουγγάρι και μετά από λίγο καιρό να έχει μεταμορφωθεί σε υπέρμαχο του αντι-αλκοολικού αγώνα. Και ύστερα να τον ξαναδείς με το ποτήρι στο χέρι… Για εκείνον έχει βγει το ανέκδοτο που λέει: «Ξέρεις πόσο εύκολο είναι να κόψεις το κάπνισμα; Εγώ το έχω κόψει πάνω από είκοσι φορές». Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, θα σου είναι πολύ εύκολο να κόψεις οτιδήποτε. Αλλά και να το ξαναρχίσεις σε λίγο καιρό. Θα έχεις και ωραίες, πειστικές αιτιολογήσεις να δίνεις στον εαυτό σου, κάθε φορά. Αλλά αφού είσαι παιδί της λογικής, τελικά θα την αφήσεις να επικρατήσει, ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο μελαγχολικός ρομαντισμός του Καρκίνου, η θλίψη του ανικανοποίητου που την έχει τόσο συχνά στη ζωή του, είναι καταστάσεις που ευνοούν κάθε είδους «προσκολλήσεις». Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, οι κακές συνήθειες μπορεί να λειτουργούν σαν ένα μέσον να αντέχεις τα δράματα της ζωής. Και σε σένα η αίσθηση του δράματος είναι πιο ανεπτυγμένη απ’ ό,τι στον μέσο άνθρωπο. Συχνά βλέπεις συμφορές εκεί όπου οι άλλοι βλέπουν απλώς αναποδιές. Πώς θα τις αντέξεις λοιπόν; Φυσικά, αργά ή γρήγορα καταλαβαίνεις ότι η δυσάρεστη πραγματικότητα δεν θα φύγει, όσο κι αν καπνίζεις, τρως, πίνεις ή παίζεις Second Life στο κομπιούτερ. Απλώς πρόσεξε την τάση σου να κόβεις μια κακή συνήθεια αλλά να αποκτάς κάποια άλλη στη θέση της. 

προβλέψεις

προβλέψεις1

ΛΕΩΝ

Αν είσαι Λέοντας, δεν θα δεχτείς σε καμιά περίπτωση να υποταγείς σε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε. Έτσι, για σένα οι απολαύσεις ή οι κακές συνήθειες, – πες τις όπως θέλεις– υπάρχουν απλώς για να σε κάνουν να βιώνεις καλύτερα το μεγαλείο σου, όχι για να σε εξευτελίζουν. Αυτό στην πράξη μεταφράζεται στο ότι ποτέ δεν θα ενδώσεις σε αυτές περισσότερο απ’ όσο σου επιτρέπει η αξιοπρέπειά σου. Δεν θα γίνεις εκείνος που βήχει αξιοθρήνητα, ψιθυρίζοντας «δεν μπορώ να το κόψω, το ρημάδι». Ούτε εκείνη που ξεπερνά το σοκ της από τα κιλά που έδειξε η ζυγαριά, αδειάζοντας το ψυγείο. Απλώς δεν θα επιτρέψεις να συμβεί. Κι αν συμβεί, θα το σταματήσεις προτού να αρχίσεις να προκαλείς το αρνητικό ενδιαφέρον των άλλων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν είσαι Παρθένος, ευτυχώς για σένα, όλες σχεδόν οι κακές συνήθειες έρχονται σε σύγκρουση με τη μανία σου για υγιεινή ζωή, που αγγίζει τον υποχονδριασμό. Έτσι, ακόμα κι αν υποκύπτεις σε αυτές, δεν μπορείς να τις απολαύσεις χωρίς ενοχή. Πάντα θα σκέφτεσαι, ανάλογα με την περίπτωση, μαυρισμένα πνευμόνια, βουλωμένες αρτηρίες, «καμένα» εγκεφαλικά κύτταρα –όλα αυτά μέσα στο δικό σου σώμα. Τι φρίκη! Χάνεις λοιπόν ένα μεγάλο μέρος της απόλαυσης. Όταν μάλιστα το αναλύσεις με τη λογική σου, ζυγιάζοντας τις ωφέλειες και τις ζημιές από αυτή σου τη συνήθεια, θα καταλήξεις ότι είναι καλύτερα να το κόψεις να τελειώνεις. Γιατί αν αρρωστήσεις από δική σου ανοησία, δεν θα το συγχωρήσεις ποτέ στον εαυτό σου.

Sponsored Links

ΖΥΓΟΣ

Σαν Ζυγός, έχεις έντονη ροπή προς τις απολαύσεις και το βρίσκεις μεγάλη αδικία να είναι όλες, σύμφωνα με το γνωμικό, «ή βλαβερές ή παχυντικές ή απαγορευμένες». Επιδιώκοντας πάνω απ’ όλα την καλοπέραση, δεν αποκλείεται να παρασυρθείς πέρα από τα όρια. Ευτυχώς, οι καταχρήσεις οδηγούν σε καταστάσεις …χαμηλής αισθητικής και αξιοπρέπειας, οπότε γρήγορα προσπαθείς να επαναφέρεις τον εαυτό σου. Το πρόβλημά σου σε αυτή τη φάση είναι η δυσκολία να μείνεις σταθερός στην απόφασή σου. Δεν αποκλείεται να καταφύγεις στο γνωστό «ε, δεν θα χαθεί κι ο κόσμος για μια φορά/ ένα τσιγάρο/ μια μακαρονάδα». Για να μείνεις στον ίσιο δρόμο, φρόντισε να μην επιβάλλεις στον εαυτό σου υπερβολικές και απότομες στερήσεις. Παρ’ το αγάλι-αγάλι. Σταθερά όμως, έτσι;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο που ζει έντονα τα πάθη του. Παράλληλα, αισθάνεται μια έντονη επιθυμία να εξερευνήσει τις άλλες διαστάσεις, να μπει σε οτιδήποτε άβατο και κρυμμένο στα μάτια των άλλων ανθρώπων. Με άλλα λόγια, έχει έντονη την τάση να ανακαλύπτει μια διαφορετική πραγματικότητα –κάποιοι άλλοι θα έλεγαν πως ίσως και να παραμορφώνει λίγο αυτήν που υπάρχει. Όπως και να έχει, αν είσαι Σκορπιός, πιθανόν να υποκύπτεις εύκολα σε πάθη όχι μόνο για ανθρώπους αλλά για συνήθειες. Το καλό με εσένα είναι ότι, όπως εύκολα μπαίνεις, εύκολα και βγαίνεις. Ο δυναμικός χαρακτήρας σου και ο εγωισμός σου δεν σου επιτρέπουν να γίνεις έρμαιο σε οτιδήποτε. Το να ξεφύγεις από έναν εθισμό είναι για σένα ζήτημα τιμής.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένας Τοξότης, όπως εσύ, έχει μια μόνιμη διάθεση πειραματισμού και μια …άγνοια κινδύνου. Έτσι, δεν αποκλείεται να βρεθείς κολλημένος με μια ενοχλητική συνήθεια από την οποία να δυσκολεύεσαι να απαλλαγείς. Όμως έχεις ορισμένα χαρακτηριστικά που σε βοηθούν σε κάτι τέτοιο. Αγαπάς τη ζωή και τη βρίσκεις ενδιαφέρουσα, οπότε δεν αναζητείς τη φυγή σε συνήθειες ή ουσίες. Για εσένα, ακόμα και η καθημερινότητα μπορεί να μετατραπεί σε μια συναρπαστική και περιπετειώδη φυγή. Ξέρεις πολύ καλά τον τρόπο γι’ αυτό. Δεν χρειάζεσαι «βοηθήματα». Η τάση σου να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων σου δίνει δύναμη ώστε να εξακολουθήσεις την προσπάθειά σου μέχρι να φτάσεις στον επιθυμητό σου προορισμό. Ο οποίος είναι πάντα μια κορυφή που θα έχεις κατακτήσει. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν ανήκεις στο ζώδιο του Αιγόκερω, για εσένα είναι ζήτημα τιμής να πετυχαίνεις σε ό,τι αποφασίζεις. Και ακόμα περισσότερο, αν πρόκειται για κάτι που να πιστοποιεί την ισχυρή σου θέληση, απέναντι και στους άλλους και στον εαυτό σου. Αυτό το δεύτερο έχει μεγάλη σημασία για σένα, γιατί δεν θέλεις μόνο να «φαίνεσαι» αλλά και να «είσαι». Σου αρέσει να φτάνεις τα όρια της εσωτερικής σου δύναμης. Και τι καλύτερη περίσταση από το να επιβληθείς σε έναν εθισμό σου; Θα ξεκινήσεις λοιπόν συστηματικά και αποφασιστικά. Θα προσηλωθείς στον στόχο μέχρι να τα καταφέρεις. Αλλά αν σε κάποια στιγμή υποκύψεις στον πειρασμό και… υποτροπιάσεις, μη θεωρήσεις ότι η προσπάθειά σου πάει χαμένη και την εγκαταλείψεις. Συνέχισε από εκεί που ήσουνα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σαν Υδροχόος, έχεις μια αρκετά «χαλαρή» αντίληψη για το τι είναι καλό και τι κακό στη ζωή. Επίσης δεν ανέχεσαι να προσπαθούν να σου επιβάλλουν κάτι με… τρομοκρατία. Οι επιγραφές «το κάπνισμα σκοτώνει» πάνω στα πακέτα των τσιγάρων μάλλον σε πεισμώνουν, παρά σε νουθετούν. Ευτυχώς, έχεις για αντίβαρο τον φόβο σου απέναντι στις εξαρτήσεις, κάθε είδους. Φοβάσαι την εξάρτηση σαν ιδέα περισσότερο κι από τις ίδιες τις βλαβερές συνέπειές της. Όταν λοιπόν, μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες να περιορίσεις το κάπνισμα ή το πολύωρο ίντερνετ, συνειδητοποιήσεις ότι η αγαπημένη σου συνήθεια σε έχει κάνει σκλάβο της, φεύγεις τρέχοντας. Την προσωπική σου ελευθερία δεν ανέχεσαι να τη δεσμεύει κανένας, πόσο μάλλον… ένα γεμάτο τασάκι.

ΙΧΘΕΙΣ

Για τους Ιχθείς, που έχουν γενικά μια τάση να υποκύπτουν σε διάφορους τρόπους ψυχολογικής «φυγής», είναι σχεδόν ηρωικό κατόρθωμα το να κόψουν μια κακή συνήθεια. Αυτό όμως θα σε κάνει να νιώθεις ακόμα πιο θριαμβευτικά, όταν θα τα καταφέρεις. Έχε διαρκώς στον νου σου ότι η φυγή από την πραγματικότητα είναι μια αυταπάτη, γιατί τα προβλήματα μένουν πάντα εκεί και σε περιμένουν μέχρι να τα λύσεις. Το ωραίο με εσένα είναι ότι μπορεί ένα πρωί να ξυπνήσεις και να πεις «μα τι κάνω τώρα;». Και μετά να κόψεις μαχαίρι τη συνήθεια, σαν να μην την είχες ποτέ. Αλλά μην κάθεσαι να περιμένεις μπας και γίνει από μόνο του αυτό. Βάλε κι εσύ ένα χεράκι..

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 22-09-2011 08:00:00