blank

Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Ζώδια 2024
 
blank
Ζώδια 2024: Προβλέψεις για αισθηματικά και επαγγελματικά

Ζώδια 2024: Προβλέψεις για αισθηματικά και επαγγελματικά

Το 2024, αν μη τι άλλο, θα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα χρονιά η οποία υπόσχεται να μας βγάλει από τη ζώνη άνεσής μας και να μας οδηγήσει στο δρόμο των μεταμορφωτικών αλλαγών οι οποίες θα γίνουν περισσότερο ορατές σε εμάς μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό οφείλεται κυρίως εξαιτίας της μετακίνησης του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου.

Παρακάτω στη σελίδας μας, η αστρολόγος Έλενα Γκιτσάλη αναλύει πως οι κινήσεις των πλανητών θα επηρεάσουν τα ζώδια τη νέα χρονιά.

Επιλέξτε τώρα το ζώδιο σας:

blank
21/3-20/4
Κριός
21/4-20/5
Ταύρος
23/7-23/8
Λέων
23/9-22/10
Ζυγός
23/10-22/11
Σκορπιός
23/11-21/12
Τοξότης
20/2-20/3
Ιχθείς
blank
Sponsored Links

Πως τα άστρα επηρεάζουν τα ζώδια το 2024;

Ο Πλούτωνας, μετά από πολλά χρόνια παραμονής του στο ζώδιο του Αιγόκερω και τη «δοκιμαστική πτήση» του στο ζώδιο του Υδροχόου το διάστημα από 23/03/23 μέχρι 11/06/23, έρχεται φέτος για να μείνει στο ζώδιο που κυβερνά ο Ουρανός όπου και θα παραμείνει μέχρι και το 2044.

Θα κάνει, βέβαια, ένα σύντομο πισωγύρισμα στον Αιγόκερω, συγκεκριμένα από την 1/9/2024 έως και τις 19/11/2024, μόνο και μόνο για να μας θυμίσει την ανάγκη αποδόμησης των όποιων παρωχημένων μοντέλων και σχημάτων εξουσίας τα οποία δεν μας εξυπηρετούν πλέον. Φυσικά, αυτό δεν αφορά μόνο στην πολιτική και στις κυβερνήσεις αλλά και στις όποιες άλλες, μικρές ή μεγάλες, οικογενειακές ή επαγγελματικές έως ακόμα και κοινωνικές με την μορφή ομάδων, συλλόγων, κ.λ.π., εξουσίες της ζωής μας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο, αυτόν τον νεροκουβαλητή που προσπαθεί με την κανάτα του, τη γεμάτη με τα κοσμικά ύδατα, να μας ξεδιψάσει και να μας γεμίσει γνώση, θα αλλάξει και τον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι από τη θέση αυτή θα ασχοληθεί με θέματα σχετικά με την ισότητα και την ανθρωπότητα επανυφαίνοντας τον κοινωνικό ιστό καθώς θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στις κοινωνικές δομές και το κοινωνικό γίγνεσθαι που θα ευνοούν, πάνω από όλα, τον άνθρωπο. Επίσης, θα φέρει αλλαγές σχετικές με την τεχνολογία, τη γενετική και με εφαρμογές της νανοτεχνολογίας ενώ η τεχνητή νοημοσύνη θα περάσει σε άλλα επίπεδα. Βέβαια, υπάρχει και η σκοτεινή μετάφραση η οποία θα αφορά σε θέματα σχετικά με βιολογικούς πολέμους, πειράματα και αποστασιοποίηση από ο,τιδήποτε αφορά το συναίσθημα και την ενσυναίσθηση.

Ο Κρόνος, συνεχίζοντας την πορεία του στους Ιχθύες, στο ζώδιο της κυβέρνησης του Ποσειδώνα, θα συνεχίζει να μας θυμίζει, όχι μόνο την αξία του να είναι κανείς σοβαρός και να διακατέχεται από ακεραιότητα, αλλά κυρίως την αξία του να είναι δίκαιος και ιδεαλιστής. Ο Κρόνος από τη θέση αυτή μας ζητά να έχουμε πίστη γιατί ένας καλύτερος κόσμος είναι κάτι εφικτό εάν και εφόσον αποφασίσουμε όλοι μαζί να οδεύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο άρχοντας του χρόνου, Κρόνος, θα μας βοηθήσει να ανασύρουμε και να επεξεργαστούμε απωθημένα, ενοχές και καταπιεσμένες επιθυμίες καθώς και καταγραφές που μας έχουν στιγματίσει, είτε σε προσωπικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο, οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να εξελιχθούμε, στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας ειδικά, και της κοινωνίας γενικά.

Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων ρίχνοντας με τον τρόπο του φως στην ψυχή μας και ζητώντας μας να τολμήσουμε να σπάσουμε τα όρια και να διαλύσουμε τις ψευδαισθήσεις μας, ειδικά όσες από αυτές αφορούν το τι μπορούμε ή το τι δεν μπορούμε να κάνουμε, χωρίς όμως να χάσουμε το κέντρο μας. Δεδομένου, μάλιστα, του ότι βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, η ενεργειακή του εκδήλωση είναι ιδιαίτερα ισχυρή και, αν κάτι μας ζητά έντονα, αυτό είναι να συντονιστούμε με τη θεϊκή συνείδηση, την αγάπη και, φυσικά, την καρδιά μας.

Οι Δεσμοί της Σελήνης παραμένουν στον άξονα Κριού - Ζυγού "παίζοντας" στο δίπολο "εγώ και οι άλλοι". Θα μας απασχολήσει η πραγματοποίηση των ψυχικών, των σωματικών, των συναισθηματικών και των πνευματικών αναγκών μας και θα νιώσουμε την ανάγκη για εσωτερική ισορροπία και πληρότητα. Παράλληλα, οι σχέσεις και οι συνεργασίες μας θα γίνουν η αιτία της προσωπικής μας προόδου, αν και εφόσον θελήσουμε να δούμε αλήθειες κατάματα και να αφήσουμε πίσω μας μοτίβα συμπεριφοράς και σχέσεων που δεν μας αφήνουν να εξελιχθούμε.

Οι εκλείψεις, που ανήκουν στα σημαντικότερα γεγονότα της κάθε χρονιάς και έχουν άμεση σχέση με τους Δεσμούς της Σελήνης, θα μπορούσε κανείς να πει ότι λειτουργούν σαν κοσμικά ξυπνητήρια που μέσα από γεγονότα που προκαλούν μας αναγκάζουν να αφυπνιστούμε και να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν σημαίνει ότι τα γεγονότα αυτά θα είναι σώνει και καλά δυσάρεστα. Τουναντίον, μπορεί να είναι και ακριβώς το ανάποδο. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα είναι τέτοια έτσι ώστε εξαιτίας τους θα τροποποιηθούν κάποια σημαντικά δεδομένα της ζωής μας. Οι εκλείψεις είναι Σεληνιακές και Ηλιακές.

Οι Σεληνιακές μας επηρεάζουν περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο φέρνοντάς μας σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό μας και τις βαθιές ανάγκες μας, ενώ οι Ηλιακές μας επηρεάζουν σε επίπεδο συνειδητότητας και έκφρασης του "εγώ" μας. Οι εκλείψεις φέτος θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • 25 Μαρτίου 2024. Σεληνιακή στον άξονα Κριού - Ζυγού
  • 8 Απριλίου 2024. Ηλιακή στον άξονα Κριού - Ζυγού
  • 18 Σεπτεμβρίου 2024. Σεληνιακή στον άξονα Παρθένου - Ιχθύων
  • 2 Οκτωβρίου 2024. Ηλιακή στον άξονα Κριού - Ζυγού

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου έως και τις 25 Μαΐου 2024 συντονίζοντάς μας με την ευημερία, τα υλικά αγαθά και τη συνειδητοποίηση του ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα ήδη έχουμε. Επίσης, από τη θέση του αυτή μας βοηθά να επαναπροσδιορίσουμε το τι ακριβώς σημαίνει αφθονία για εμάς και, φυσικά, να αποκαταστήσουμε τη σύνδεσή μας με αυτή. Θα χρειαστεί να επανεξετάσουμε τα σχέδια και τους στόχους μας, ακόμα και σε επίπεδο συμμαχιών, και να καταλάβουμε την αξία του να εργαζόμαστε με υπομονή, επιμονή, αποφασιστικότητα και πειθαρχία, αποφεύγοντας ρίσκα και παρορμητικές κινήσεις που θα μας στοιχίσουν.

Από τις 26 Μαΐου 2024 και μέχρι τις 9 Ιουνίου 2025 ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων. Από τη θέση αυτή, στην οποία βρισκόταν ξανά από τον Ιούνιο του 2000 έως τον Ιούλιο του 2001, Θα μας κάνει περισσότερο ανοιχτόμυαλους, ευέλικτους και συντονισμένους με τη γνώση, την πνευματική ανάπτυξη και γενικά το άνοιγμα των οριζόντων μας. Ο Δίας από τους Διδύμους θα λειτουργήσει σαν εργαστήριο ζύμωσης καινούργιων επιθυμιών και καταστάσεων και θα μας κάνει περισσότερο πρόθυμους να ξεκολλήσουμε από παγιωμένες αντιλήψεις και να αναζητήσουμε νέες εμπειρίες και όλα όσα απαιτούνται έτσι ώστε να προβούμε σε μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας. Το να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας δεν θα φαντάζει κάτι εξωπραγματικό και θα προσελκύσουμε την τύχη στη ζωή μας περισσότερο χρησιμοποιώντας την ευφυΐα, τις γνώσεις και το πνεύμα μας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της ζωής και της πραγματικότητάς μας, διαμορφώνοντας τον τρόπο που σκεπτόμαστε.

Ο Δίας από τους Διδύμους θα λειτουργήσει θετικά σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο, τις επικοινωνίες, την επιθυμία για γνώση και την πνευματικότητα. Ωστόσο, ο Δίας στους Διδύμους βρίσκεται σε αδυναμία. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε λίγο παραπάνω προσεκτικοί στα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις των άλλων, να μην αντιμετωπίζουμε επιφανειακά και με ανάλαφρη διάθεση τα γεγονότα, να μη χάνουμε το μέτρο και ο λόγος μας να μη χαρακτηρίζεται από την αμετροέπεια και την υπερβολή.

Καλός μήνας για όλα τα ζώδια μπορεί να χαρακτηριστεί ο Φεβρουάριος καθώς κατά τη διάρκειά του δεν θα υπάρχουν ανάδρομοι πλανήτες και δεν θα έχουμε εκλείψεις. Επίσης, λίγη παραπάνω προσοχή θα πρέπει να δείξουμε κυρίως σε ό,τι αφορά υπογραφές, συμβόλαια, συμφωνίες, επικοινωνίες και ταξίδια, κατά τη διάρκεια που ο Ερμής θα βρίσκεται σε, φαινομενικά πάντα, ανάδρομη πορεία.

Τα διαστήματα αυτά είναι τα εξής:

  • 1 ως 25 Απριλίου 2024, στο ζώδιο του Κριού
  • 4 ως 28 Αυγούστου 2024, στο ζώδιο της Παρθένου και στο ζώδιο του Λέοντα από όπου και θα επιστρέψει σε ορθή πορεία
  • 26 Νοεμβρίου ως 15 Δεκεμβρίου 2024, στο ζώδιο του Τοξότη

Εν κατακλείδι, τούτη τη χρονιά που, τόσο ο Δίας με τη μετακίνηση του στο αέρινο ζώδιο των Διδύμων, όσο και ο Πλούτωνας με την δική του μετακίνηση στο επίσης αέρινο ζώδιο του Υδροχόου, μας τονίζουν το γεγονός ότι η δύναμή μας, η ικανότητα αναγέννησης και αναδιαμόρφωσης της ζωής μας ολόκληρης, η ανάπτυξη και η επέκτασή μας θα έρθουν μέσα από τη δύναμη του μυαλού και του συντονισμού με τις σωστές κοσμικές συχνότητες. Μπορούμε, λοιπόν, να αναλάβουμε τον έλεγχο της ζωής μας και να γίνουμε οι προσωπικοί μας ήρωες καθορίζοντας, με τον τρόπο αυτό, και την τύχη μας. Φτάνει να έχουμε όραμα, φαντασία, να ελέγχουμε το μυαλό μας, να μάθουμε να σκεφτόμαστε γρήγορα και να είμαστε έτοιμοι να δεσμευτούμε σε στόχους τους οποίους θα είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε εργαζόμενοι σκληρά και με πίστη.

Myastro